• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapabilirim?

BaharOla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
500
435
33
35
Merhaba hanimlar, benim 2 cocugum var, kucuk de olduklari icin hayatimin merkezi onlar oluyo haliyle, bir de ev hanimiyim, bazen cok bunaliyorum dertlesmek istiyorum. Bi arkadasim var, o da benimle gorusmek istiyor, ama cocugu olmuyor, beraber oturdugumuz zaman ben illa ki cocuklarla ilgili dertlesiyorum, yani elimde degil, evde bunalmissin gel bana acilirsin biraz diye cagiriyor, neler yapiyorsun diye soruyor mesela, cocuklardan dert yaninca biz olmuyo diye üzülüyoruz sen de sikayet ediyorsun diyor. Evet uzucu bir durum ama, ben de bilerek yapmiyorum ki, evde neler yapiyorsun diyo mesela veya cocuklar nasil diyor, kendi soruyor ,anlatinca da boyle. Ben de bu yuzden pek gorusmek istemiyorum, istemeden kirmak istemiyorum, bu sefer de gelip gitmiyorsun diye bozuluyor. Cocuklardan bahsetmiyim diyorum konu oraya geliyor illa ki. Ne yapacagimi sasirdim.

çocuğu olmayan biri çocuk muhabbetinden bunalabilir
bi kere de sadece onu dinlemeyi deneyin bence kendi derdinizi anlatmadan

neler yapıyorsun dediğinde "aman hayat işte uğraş dur" deyin
ya da çocuklar nasıl dediğin "ellerinden öperler teyzesi, çocuk işte büyüyorlar" deyin.
muhtemelen kadın sorduğuna soracağına pişman oluyordur.
başka bir şey yok mu konuşacak. eskilerden bahsedin kaynana çekiştirin.
yazık kadıncağıza hassas demek ki bu konuda.

Ya İllaha anlatmak zorunda değilsin ki...çocuklar nasıl deyince iyi dersin geçersin vb.
Sorun senin çocuklardan başka konuşacak konun olmaması olabilir mi?

Baska konularda da konuşuyoruz tabi ki ama ben burda yalnizim, o da benim yakin oldugum bir iki kisiden biri, hep beni arar cagirir vs, ben de arkadasim diye kendi dertlerimi de paylasiyorum. Aslinda anlatmamaya calisiyorum ama mesela bi konu aciliyor, kizim da durmuyo ki kitap okuyayim diyorum mesela, boyle seyler. Zaten cocuklara tahammul edemiyor hic, icinde bulundugu psikolojiden dolayi sanirim, ama en yakin arkadasinin da, bebegi var, ikimizi hep cagiriyor hep gorusmek istiyor.

O değil de çocuklu kadın muhabbetinden ben de bayılıyorum. Dişini çıkardı ateşi çıktı kakasını yaptı parkta ne tatlı oynadı çok akıllı teyzesi okulda birinci arkadaşını dövdü kızdım kursa götürüyorum dersaneler çok pahalandı offfff allahım neden kusma smileysini koymamışlar alta:mad:

neler yapıyorsun dediğinde "aman hayat işte uğraş dur" deyin
ya da çocuklar nasıl dediğin "ellerinden öperler teyzesi, çocuk işte büyüyorlar" deyin.
muhtemelen kadın sorduğuna soracağına pişman oluyordur.
başka bir şey yok mu konuşacak. eskilerden bahsedin kaynana çekiştirin.
yazık kadıncağıza hassas demek ki bu konuda.

Iyi de ben de taramali tufek gibi anlatmiyorum ki zaten. Mesela dun gece hic uyutmadi diyorum, o da ay niye uyumuyo bu oglan falan diyo guluyor, konu kapaniyor, hassasiyetini bildigimden uzatmiyorum. Ama bazen iste kizin nasil kardesine alisti mi diye soruyor ben de anlatiyorum, cok konuskan biri degilim zaten, biraz anlatiyorum iste.

Evet çocuksuz birine hatta çocukisteyip olmayan birine her seferinde çocuktan bahsetmek çok ayıp. Bu derdi sanırım bilmediğin için ısrarla her goruşmenizde yine devam ediyorsun. Ancak yaşayan biri olarak şunu diyim, lutfen arkadaşınızın canını daha çok yakmayın !!!

Bizim konuda ayni sayilir benim 2 tane kedim var kedisi olmayan bir arkadasim var surekli onu anlatiyirum kizda yeter gari yeter dedi en son :D napim benim kedimden baska konuscak mevzuum yokkiii

Cocugum kaka yapti dis cikardi gibi basit seyler degil bunlar. Ben napiyim, dertlescek kimsem yok, surekli evdeyim, bak yine 20 gun oldu, ev isi cocuk, esim hic yok, hep iste hep iste. Dedigim gibi oyle kaka yapti etti ben de sevmem oyle. Giybettir, odur budur onlari da yapiyoruz zaten. Ama hem cagiriyor , hem cocuklardan skiliyor istemiyor, kucagina alinca salyasi geldi diye kiziyor falan. Ben napiyim gitmiyim o zaman.

Ama bazen cocuklular da cocuk konusunu abartabiliyor. Mesela bir arkadasimi ariyorum, kucuk cocugu var:
-Nasilsin
*iyiyim ya iste cocugu uyuttum simdi oyuncaklarini topluyorum
-peki ne var ne yok neler yaptin gormeyeli
*biz yurumeye basladik teyzesi
-biliyorum gecen konusmustuk hani hatta videosunu gondermistin.
*artik cizgifilmlerdeki karakterleri de tanimaya basladi
-ne guzel, peki sen nasilsin moralin nasil (bazi sorunlari vardi)
*iki gecedir aglayarak uyaniyoruz ne oldu bilmem (cocukla ilgili sanki o ve cocuk tek bedendeymis gibi bahsetmesine de ayrica hastayim)
-tamam da arkadasim seni soruyorum seni! alamadigin biyiklarindan bahset boyatamadigin sacindan bahset vitrinde gordugun o cok guzel elbisenin dar geldiginden bahset, kaynanani cekistir, komsunu elestir, yani onceden neysen o ol... Tamam cocuktan da bahsedilir ama selam veriyorum "aleykum selam teyzesiiii" nedir ya.

Iste ben onlardan degilim, cocuk muhabbeti yapmam, yurudu kalkti yedi icti, zaten ben bunaliyorum bu muhabbetlerden, baska seyler konusmak istiyorum, ama cocuklar da benin hayatimin gercegi, konularin dertlerimin arasina karisiyor.

Merhaba hanimlar, benim 2 cocugum var, kucuk de olduklari icin hayatimin merkezi onlar oluyo haliyle, bir de ev hanimiyim, bazen cok b
unaliyorum dertlesmek istiyorum. Bi arkadasim var, o da benimle gorusmek istiyor, ama cocugu olmuyor, beraber oturdugumuz zaman ben illa ki cocuklarla ilgili dertlesiyorum, yani elimde degil, evde bunalmissin gel bana acilirsin biraz diye cagiriyor, neler yapiyorsun diye soruyor mesela, cocuklardan dert yaninca biz olmuyo diye üzülüyoruz sen de sikayet ediyorsun diyor. Evet uzucu bir durum ama, ben de bilerek yapmiyorum ki, evde neler yapiyorsun diyo mesela veya cocuklar nasil diyor, kendi soruyor ,anlatinca da boyle. Ben de bu yuzden pek gorusmek istemiyorum, istemeden kirmak istemiyorum, bu sefer de gelip gitmiyorsun diye bozuluyor. Cocuklardan bahsetmiyim diyorum konu oraya geliyor illa ki. Ne yapacagimi sasirdim.

Yani siz de haklısınız, arkadaşınız da haklı.Çocuklu biriyle arkadaşlık da edebilirsiniz.Benim de çocuğum yok ve bazen çocuk muhabbeti beni çok sıkıyor.

Iyi de ben de taramali tufek gibi anlatmiyorum ki zaten. Mesela dun gece hic uyutmadi diyorum, o da ay niye uyumuyo bu oglan falan diyo guluyor, konu kapaniyor, hassasiyetini bildigimden uzatmiyorum. Ama bazen iste kizin nasil kardesine alisti mi diye soruyor ben de anlatiyorum, cok konuskan biri degilim zaten, biraz anlatiyorum iste.

Ya bence biraz kaynana dedikodularına geçin :)

Yani siz de haklısınız, arkadaşınız da haklı.Çocuklu biriyle arkadaşlık da edebilirsiniz.Benim de çocuğum yok ve bazen çocuk muhabbeti beni çok sıkıyor.

Ben de ona hak veriyorum zaten, dikkat ediyorum, oyle bazilarinin dedigi gibi disi cikti falan anlatmam, hatta kendi sorar disi cikti mk, cikmadi der gecerim, o benle cok gorusmek istiyor, hep evine cagiriyor, sen cocuklarla yapamazsin bana gel diyor mesela, gidiyorum orda iste kaynanadan kocadan kiyafetten vsden konuşuyoruz, ama sen niye bilmem nereye gelmedin diyo mesela ben de o zaman cocuklar durmuyo falan anlatiyorum, bu kadarini da soyleyenez miyim. Zaten cocuklardan cok rahatsiz oluyor. Bana cocukla gelmeyin her yeri karistiriyorlar yerler kirinti oluyo falan diyo, ben de onun evinde cocugun pesindeyim her dk, hep kucagimda duruyor, yere ortu sererim falan.

Ben de ona hak veriyorum zaten, dikkat ediyorum, oyle bazilarinin dedigi gibi disi cikti falan anlatmam, hatta kendi sorar disi cikti mk, cikmadi der gecerim, o benle cok gorusmek istiyor, hep evine cagiriyor, sen cocuklarla yapamazsin bana gel diyor mesela, gidiyorum orda iste kaynanadan kocadan kiyafetten vsden konuşuyoruz, ama sen niye bilmem nereye gelmedin diyo mesela ben de o zaman cocuklar durmuyo falan anlatiyorum, bu kadarini da soyleyenez miyim. Zaten cocuklardan cok rahatsiz oluyor. Bana cocukla gelmeyin her yeri karistiriyorlar yerler kirinti oluyo falan diyo, ben de onun evinde cocugun pesindeyim her dk, hep kucagimda duruyor, yere ortu sererim falan.

O da abrtmış yani, hem sana gel diye ısrar edecek hem de çocuksuz gel diyecek, öyle de olmaz.Kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yap, arkadaşın bir şey derse de Çocukjlardan rahatsız olduğu için çekindiği falan söyle bence.

Back
X