Ne yapabiliriz?

bendeuyeolcam

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
2.953
8.931
408
Arkadaşlar merhaba,
Güzel giden bir evliliğim var. Eşim iyi niyetli, anlayışlı, efendi hoşgörülü, empati yeteneği yüksek, saygılı, fedakar, sadık, sevecen, şefkatli, sessiz sakin biri.
Ama.. Birkaç tavrına sinir olmamayı başaramıyorum.
Bir erkeğin gücünü hissedemiyorum desem haksızlık etmiş gibi hissedeceğim ama sanırım duygularım buna benzer..
Çok kararsız biri.
En basiti; gezmeye nereye gideceğimizi dahi iki saat düşünür.
Kafede ne tarafa oturacağımızı, arabayla nereden gireceğimizi vs böyle basit şeyleri düşünür ve iki saat yanımızdaki herkese danışır.
Bir şeylere karar verse ve arkasında dursa yanlış dahi olsa bir şey demem.
Ama böyle basit şeyler için olunca ve üst üste gelince çok sinir bozucu oluyor.
Hadi bunları bir şekilde ben hallederim ama diğer insanlarla ilişkilerinde de kendini koruyamıyor.
Sürekli emir altındaymış gibi davranıyor.
Hayır demek, nasıl bir şey, bilmiyor.
İşi de olsa gereksiz yere davet edildiğinde, mesela babam berbere gitmek için davet etse, hayır diyemiyor.
Onsuz halledebileceğimiz bir işe biri git sen de işten izin al halledin dese bana gerek yok, diyemiyor.
Çok da azimsiz..
Sürekli dürtülmeye ihtiyacı var.
Ben düşünmek ve sürekli bir şeyleri hatırlatmak zorundayım.
Bazen şımarıklık mı ediyorum, buldukça bunuyor muyum diye düşünsem de eşimi çocuk gibi görmemi engelleyemiyor.
Saygımı kaybetmekten korkuyorum.
Güç delisi bir insan değilim ama bunları hissetmekten hoşlanmıyorum.
Ve kendime değinmemem mümkün değil.
Ben de pasifize edilmiş biriyim.
Eşim kadar olmasa da ben de kararsızım (ama azimliyimdir ve başarılıyımdır genelde)
Sanırım bu sebepten o karar verme, yönetici ruha sahip olunması vs gibi şeylerin daha fazla eksikliğini hissediyorum.
Ne yapılabilir?
Abartıyor muyum?

Bişey yapılamaz ve abartıyorsunuz.

Evliliklerde problemlerin en büyük sebebi karşımuzdaki insanı olduğu gibi kabul etmememiz, değiştirmeye çalışmamız. Evet insanlar ortam şartlarının gerektirdiği şekilde ufak değişimler yaşıyorlar zaman içinde ama siz kişilikten bahsediyorsunuz. Bir insanın kişiliği değişmez, değiştiremezsiniz. Ya da baskıdan bunaldığı için yüzeysel olarak değişmiş gibi yapar, bu da bi yerde patlak verir, daha kötü sonuçlar getirir.

Ya eşinizi iyi tanımadan evlendiniz,şimdi hayal kırıklığı yaşıyorsunuz ya da bir çok kadın gibi evlenince değiştiririm yanılgısıyla evlendiniz, başaramayınca eşinizden soğuyorsunuz.

Yani hayatım karakter değiştirilebilinen bişi değil malesef. Sadece karşına alıp bak böyle böyle. Bunlar bizim eksik yanlarımız birbirimize destek olup bu eksikliği giderelim diyip yönlendirebilirsin. Daha olmazsa destek alabilirsiniz.. Belki bı özgüven eksikliğinin psikolojik bir sebebi vardır. Ama bunlar tabi ki evlilikte mutsuz olmanı gerektirmeyecek şeyler. Sadece halledebilirseniz her şey daha güsel olur..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayir esimden sogumuyorum.
Hala buyuk bir sevgim var.
Degissin demiyorum ya da degisecek/ degistiririm mantigim yoktu.
Ama insanlar zamanla kendine ve fikirlerine sahip cikmayi ogrenebilirler.
Bunun icin sordum ve abarttigima sevindim :)
Tesekkurler.

Yok mutsuzlugumuza yol acmiyor da sinir bozucu oluyor bazen.
Bunu esimle hic konusmadim.
Yani acik acik konusmadim en azindan.
İnsanlari kirmaktan hic hoslanmiyor ve iyi niyetten zarar gelmez diye dusunuyor.
Cok da hakli ve belki gunumuze gore takdire layik.
Ama bazi kucuk seyler gozumde buyuyebiliyor.
Alt tarafi yarim/bir saat oturacagin bir kafe.
Bu kadar dusunmeye hacet yok, diye dusundugum icin can sikici oluyor.
Tesekkur ederim :)

Mizacı böyleyse böyle kabul et canım, enazından vahşi saldırgan saçma sapan konuşan aşşalayan bi adam olsa dahamı iyiydi.. Çok sakin olsa memnun olmuyoruz nedense, ama sakin adam iyidir, başkaları değil sen yönet o zamn böylece sinirlerin bozulmaz.. Farkındaysan erkek milletinde bi orta ayar yoktur, yetişme tarzı öyledir.. Ama burçlarlada alakalı olabilir mesela su gurubu erkekle ateş gurubu kadınlar arasında böyle tezatlık oluyor.. Ama bence hayat güç yarışı değil eşler arasında, sevgi saygı varsa seni üzmüyorsa gerisi boş..

Evet k.pederim de sessiz sakin kibar bir adamdir.
Saydigim yonleri ve soylediginiz seyler sukur sebebim, cok haklisiniz.
Ama bazen oyle bir noktaya geliyor ki karakedi, onun yerine konusmak zorunda kaliyorum.
Bu da yanlis bir gorunum ciziyor.

Ama tabii kimse 4/4luk degil.
Haklisiniz.
Tesekkur ederim :)

Rica ederim canım azıcık ama tamamen değil benim eşimi andırıyor anlattığın eş modeli Ama olsun ben onu seviyorum ve böyle kabul ediyorum ya bana yeter

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir kişilik özelliği. Anneniz, babanız yada kardeşiniz bu özelliklere sahip olsaydı onlara bu şekilde yaklaşmayacak tınız muhtemelen.

Yalnız şunu belirtmek isterim;

Eşinize saygı duymanız için onun bu insani özelliklerini kaybetmesini beklemeyin çünkü yavaş atın çiftesi pek olur diye boşuna dememişler.

Bu arada arada kullanıcı adınıza bayıldım , selamlar...

Son düzenleme:
kararsızlıktan cok kendıne guvenı yok gıbı geldı bana..

hanı çocuk yaşta olsa bol bol sorumluluk verın dıcem ama bu saatten sonra karakter degısır mı bı bılgım yok..

çocuğunuz olunca degısır mı acaba..

:) tesekkur ederim :)
Cok saygi duyulacak ozellikleri var esimin.
Basta da siraladim zaten.
Bi arkadasa da dedim bunlar lutuf bana.
Saygimi kaybetmekten korkuyorum'la sunu kastettim; bazi cocuklar cok icine kapaniktir ve onlarin sozculeri aileleridir.
Bazen ben de bunu hissediyorum.
Cunku hayir diyemedigi ama icten ice istemedigi noktalari biliyorum ve ya kas goz yapiyorum reddetmesi icin :) ya da isimiz var diyorum.
Cunku biliyorum diyemeyecek.
Ve boyle bir seyi saniyorum kimse istemez.
Esimi bu konuda rencide etmiyorum.
İcten ice bozuluyorum.
Tesekkr ederim yorumunuz icin :)

Onceden daha cekingendi.
Bu acilmis hali :)
Aslinda gayet iyi gorunuyor ozguveni.
Ama insanlari kirmaktan cok cekiniyor.
Bana da ayni sekilde.
Ben kendi kendime tartisiyorum :)
Beni kirmamak icin de susar.
Hakkini yiyemem benimle alakali konularda hakkimi yedirmez.
Ama kendine gelince i-ih, hayir demeyi kirmak saniyor.

Ben erkekte boyle bir kisilikten asla hoslanmam.

Gercekten guclu, kararli, yumrugunu masaya vurabilen, ne yaptigini, ne istedigini bilen,guclu karakterli biri benim icin erkektir.

Biraz klasik olacak ama alirken aklin nerdeydi abla Yani alirken de bu kisilikteydi, kisiligi degistiremezsiniz.

Bingo! Yani kişiden kişiye değişir ama ben yanında kendimi güvende hissetmediğim adama daha doğrusu çocuğa saygı duyamam. Keşke daha önceden düşünseydiniz. Birlikte tamamen çözemeseniz bile azaltabilirsiniz. Hayır diyememe olayı gibi mesela. Mutluluklar diliyorum.

demekkı ınsanı yönü agır basıyor,merhametli vicdanlı bı ınsan..

sadece kararsızlığı konusu zor senın ıcın herhalde

:)
Evet biraz bunu kastediyorum aslinda.
Hakkini yiyemeyecegim ozelliklerini eksigiyle saydim.
Ama su kararsiz ve hayir diyemeyen adam durdugunda karsimda hayiiir diyorum boyle olmamali.
Evlenmeden once de bu huyunu biliyordum, yalan yok.
Ama babama taban tabana zit biriydi.
Babam cok sinirli biridir.
Bir seyi ikinci kere bile soramayiz.
Esimin sinirleri alinmis hali oww dedirtiyordu her seferinde bana.
O yuzden bile bile isteyerek arada gozume carpsa da kabul ettim.
Simdi kabullenememe ya da rencide etme gibi bir durumum yok.
Hepimiz super insanlar olarak dogmadik.
Elbet aynilarini yasayanlar vardir, umudum vardi :)

Dedigim gibi, beni korur ama kendine gelince neler oluyor, bilemiyorum.
Tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin :)

Buradan sadece gunluk hayattaki onemsiz seyleri baskasina sormasi maddesi siddetle uyuyor :)
Ovguden hoslanmiyor.
Baskalarini umursamiyor.
Rahat biri.
Elestirileri umursamaz.
Sadece yakin cevresinin/ cocuklarin/ yaslilarin/ dostlarinin her isteklerine kosturmak, destek olmak, ise yaramasa dahi yaninda bulunmak istiyor.
Sadece bazen isteksiz oldugunu hissediyorum ama "kiramam/kirmamaliyim" gozunden bakiyor hayata.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…