Ne yapacagim ben simdi??

Canparcam055

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2019
210
87
18
37
Kızlar 8 aylık hamileyim.Hamile olmama rağmen evimi sürekli temiz tutarım sirkeli suyla filan sürekli silerim vb...Çok fazla kullanmadigimiz küçük bir odamız var birkaç gündür odanın ortasında fare pisligine benzer siyah pislikler görüyorum.Midebizi de bulandirmak istemiyorum ama çok çaresiz kaldım.Çok sinirim bozuldu bi yere oturamiyorum korkudan bu fare pisliği midir nedir bilmiyorum?Fare varsa nasıl girdiğini ve olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?Virus tehlikesinden dolayı eve temizlik için yardımcı birini çağırmadim eşimle hallediyorduk.Ama fare varsa evi sil baştan temizlemem gerekecek.Doğuma kaldı 45 günüm.Ne yapıcam nasıl edecem kizkar bir fikir verim lutgen.Fare olup olmadığını nasıl anlarım.

Kızlar 8 aylık hamileyim.Hamile olmama rağmen evimi sürekli temiz tutarım sirkeli suyla filan sürekli silerim vb...Çok fazla kullanmadigimiz küçük bir odamız var birkaç gündür odanın ortasında fare pisligine benzer siyah pislikler görüyorum.Midebizi de bulandirmak istemiyorum ama çok çaresiz kaldım.Çok sinirim bozuldu bi yere oturamiyorum korkudan bu fare pisliği midir nedir bilmiyorum?Fare varsa nasıl girdiğini ve olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?Virus tehlikesinden dolayı eve temizlik için yardımcı birini çağırmadim eşimle hallediyorduk.Ama fare varsa evi sil baştan temizlemem gerekecek.Doğuma kaldı 45 günüm.Ne yapıcam nasıl edecem kizkar bir fikir verim lutgen.Fare olup olmadığını nasıl anlarım.
Küçücük bir canlı neyinden korkuyorsunuz
İlaç falan koyun
Ne kadarda abartılı geliyor bunlar bana

Ay umarim yoktur ya. Varsa illa ki denk gelir gibi geliyor. Zaten hamileymissiniz bos yere kendinizi korkutup strese sokmayin derim.

O küçük odadaki eşyaların içinde olabilir. Kapınızı kapalı tutun. Eşiniz eşyalara baksın. Olmadı oklava vs ile eşyalara vurarak titreterek sallayarak hayvanı bulunduğu yerden çıkartabilir.
Benim de başıma gelmişti maalesef.
Var mı yok mu suan onu da tam bilmiyorum ama o siyah pislikler nerden gelmiş olabilir 😐Bir de bu aralar sürekli bebek içjn interntten alışveriş yapıyoruz acaba onların içinden mi çıktı diyw düşünüyorum

Siyah pislikler fare kakasi maalesef.

Nasil kacar derseniz, oncelikle nerden geldigini bulun. Klozetten yukari tirmaniyor olabilir, baska gider varsa ondan gelmis olabilir, odada kutular var diyorsunuz onlardan birine yuva yapmis olabilir. Kutulari atin derim.

Evin cesitli yerlerine naftalin koyun derim. Fareler naftalin sevmez. Bir de klozete mutlaka klor atin. Yerleri klorla silin iyice dezenfekte edin, siz yapmayin tabi kocaniz yapsin.

Bu arada Youtube'da fare kapani yapma videolari var, kocaniz yapabilir. Siseyle yapilan var, kovayla yapilan var.

Odada baca deliği var mı? Kapağın kenarından girip çıkıyor olabilir mi? Ayak sesi duyduklarında kaçarlar eğer o oda boşsa siz gelmeden kayboluyorlardir ortadan. Çörek otuna benzer bir şeyse gördükleriniz siz o farelerin nerden girip çıktığını bulun.

Odada baca deliği var mı? Kapağın kenarından girip çıkıyor olabilir mi? Ayak sesi duyduklarında kaçarlar eğer o oda boşsa siz gelmeden kayboluyorlardir ortadan. Çörek otuna benzer bir şeyse gördükleriniz siz o farelerin nerden girip çıktığını bulun.
Hayir baca yok ev dördüncü katta.Nasıl nerden girmiş bilmiyorum 😐😐

Back
X