Ne yapacağım konusunda kararsızım?

eslem89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
1.940
1.549
53
36
Arkadaşlar daha öncede konu açmıştım, evimizi satmıştık 300 küsür bin tl ye. Üzerine altın birikimimden koyup daha iyi bir ev alıp kiraya vermeyi düşünmüştüm. Şu an mecburiyet sebebiyle farklı bir ildeyim. Bir bankacıdan görüş aldım ev fiyatlarının yılbaşından sonra düşeceğini söylüyor. Altının 1.5 yıl daha yükseleceğini söyledi ve bitcoini de önerdi. Ev alıp kiraya verme fikrinden vazgeçtim. Altın veya bitcoin düşünüyorum. Daha önce bitcoine yatırım yapan oldu mu siz ne dersiniz?

Altın uzun vadede kazandırır eğer olağan üstü bir durum.cikmazsa alim için bu fiyatlar çok iyi. Ama ben olsam bitcoin borsa vs onlara bulsamazdim riskli çünkü.
Yatırımcılar hep şunu der elindekini tek bir yere bağlama. Biraz.altin biraz.euro biraz dolar alabilirsin.
Geçen sene oğlum doğduğunda çeyrek 400 tl idi oğlum bir buçuk yasindayken geçen ay yani çeyrek 850 tl oldu. Gerisini siz düşünün.

Ama şu da var. Bu sene alacaginiz ev 400bin tl ise seneye daha fazla. Yatırımdan kazandığınız para aradaki farkı kapatacak kadar olursa pek mantıklı durmuyor.

Borsaya girmeyin en ufak şeyde borsa oynar. Altın alın. Doğru demiş bankacı. Ev fiyatları düşecek alın artışta olacak. Biz de ev almak için bekliyoruz..

Üç senedir ev bakıyorum ara ara. Acelemiz yok, uygun bir şey olursa altın satar, kredi çekeriz diyoruz. Ev fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim.

bitcoin gibi bir seyden para kazanmaniz icin surekli olarak takipte olmaniz lazim,
degisik piyasalar degisik saatlerde aktif oldugu icin gercekten sabah aksam takipte olmaniz gerekecek,

kaybetme olasiliginiz da her zaman var,
bu kadar yuksek para ile o ise girmeyin hic borsa deneyiminiz yoksa.

Üç senedir ev bakıyorum ara ara. Acelemiz yok, uygun bir şey olursa altın satar, kredi çekeriz diyoruz. Ev fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim.
Bende görmedim ama baya emin konuştuğum gibi faizlerden dolayı satamayacaklar düşecek diyor.

Hiç deneyimim yok hepsini değilde bir kısmını düşündüm. Takip edemesende al 6 ay sonra bak yüzde yüz kazanırsın diyor. Ama bilemiyorum tabi.

Hiç deneyimim yok hepsini değilde bir kısmını düşündüm. Takip edemesende al 6 ay sonra bak yüzde yüz kazanırsın diyor. Ama bilemiyorum tabi.

ay kim diyor bunu, olur mu oyle sey,
kim borsaya para atmis da 6 ay sonra bakip para kazanmis.
ki bitcoin piyasasi normal borsadan daha hareketli.

Borsaya girmeyin en ufak şeyde borsa oynar. Altın alın. Doğru demiş bankacı. Ev fiyatları düşecek alın artışta olacak. Biz de ev almak için bekliyoruz..
Siz parayı Tl olarak mı bekletiyorsunuz?

ay kim diyor bunu, olur mu oyle sey,
kim borsaya para atmis da 6 ay sonra bakip para kazanmis.
ki bitcoin piyasasi normal borsadan daha hareketli.
Bankacı bir tanıdığım söylüyor hiçbir zaman düşmüyor düşüp çıkar ama aldığının altına inmez dedi. Bitcoin in eski grafiklerine seyrine bak anlarsın dedi açıkçası araştırmadım. Borsa gibi mi? Bana dijital para dedi.

Bankacı değil saros mübarek
Hanımefendi dünyada bu tahminleri yapabilen ve tutturabilen biri olsa piyasalar alt üst olurdu o kişide bankacı değil Multi trilyoner olurdu

Bitcoin bilmediğim bir mecra ben şahsen yaklaşmam
Altın uzun vadede mutlaka kazandırır diğer konunuzda dahil size bunu bin defa yazdık hem altın hem dövize yönelin diyen de olmus dövizde kazandırıyor evet ama ben altın taraftariyim

evet dijital para ama btonlarca turu var, ve aralarinda alim satip yaparak millet para kazaniyor,
ayni borsada bono alip satmak gibi, sadece para biriminiz tl euro dolar degil, bitcoin.
ve bir cok borsasi var bunun da, alim satim oranlarinda farklilik ve kurallar da degisiyor,
biz az para ile sirf nedir ne degildir diye ogrenmek icin girdik, toplam 10binle falan oynadik diyeyim size, onun icin bile surekli takip etmek gerekiyordu, bir sure sonra cok vaktimizi aliyor diye ciktik.
Hani cok umut vaadededn bir bitcoin turu secilip belki aylarca birakilabilir ama nasil guveneceksiniz ki, bu altin alip kasaya atmakla ayni sey degil,
evet kazanabilirsiniz, ama eriye de bilir.

altın bile kasada değerlendi ama satanlar köşeyi döndü bizimkiler kasada değerlenip kasada yeniden değer kaybetti

kısa sürede kg da 100 bin TL kar edildi, sattılar, düşünce yeniden aldılar

ülkede kglarca altını olan belki de binlerce insan var ama kar edenler sınırlı sayıda

Haklısınız benimkide kasada değerlendi ve şu an değer kaybediyor. Ne yapacağım konusunda inanılmaz kararsızım

Takip olayını yaparım ama gerek var mı dediğiniz gibi al sat yapamam. Bende bir miktar deneme amaçlı yatırıcam ve unutucam bakalım ne olacak:) yani uzun vadede altın gibi değerleniyor diyor o konuştuğum kişi ama bilemedim. Yani eriyedebilir derken hiçbir zaman aldığın değerin altına inmiyor diyor haziranla kıyaslıyor mesela her türlü kar etmiş olursun diyor. Bende 30 bin filan olmadı deneme amaçlı yatırayım. Altın hesabı en mantıklısı gibi duruyor. Siz ne olarak tutuyorsunuz birikiminizi?

ben cok takip isi yapmadigim icin birikimimi sadece euroda tutuyorum,
amacim deger kazansindan ziyade degerini kaybetmesin sadece.
zaten sizdeki kadar buyuk rakamlar soz konusu degil bizde.

yine de elinde altin var ama, bugun duse yarin cikar, neticede stok sabit.

bitcoin oyle degil iste, zaten dijital para, ona degeri veren bizim algimiz, bizim algimiz degistigi an cakiladabilir, o yuzden hep takipte olmak gerekir.

Biz arkadaşınızın dediği gibi borsaya yatırdık. Sürekli takip etmek gerekmiyor al sat yapmayacaksan tabii. Işı de biraz az para ile öğrenip öyle girmek gerekiyor tabii. Altından çok çok daha fazla kazanabilirsiniz ama bir bakmışsınız paranız da gitmiş olabilir. Risk almadan da olmuyor dedik biz... Bir de sadece bitcoin değil bir sürü başka da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…