Ne yapacağım,ne konuşacağım,ölüyorum!!

denizkizii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
8
0
36
İstanbul
burdaki ablalarıma,yasıtlarıma,evli bekar herkese soruyorum. deneyimlerinizi nolur paylasın benle. yakın bi tarihte eve görücü gelcekmiş. cok sosyal biri değilim,hatta hiç değilim. arkadas sayım bi elin parmaklarını gecmez. merabanın ötesinde erkeklerle bi samimiyetim yok. simdi eve gelcekler,ne yapcam,ne konuscam hiç bilmiyorum. öyle cok utanıyorumki. nolur beni biraz rahatlatın,ne yapabilirim,nasıl davranmalıyım,ne konusmalıyım?

Görücü mü?akannehir
Tanımadığınız kişileri evinize neden davet ediyorsunuz ki?
Bari dışarıda birbirinizi tanıyıp olumlu olursa evinize ailenizle tanışmaya çağırsaydınız..:delphin:

bende katılıyorum yaa bu çok stresli bir iş olur siz önceden tanışın da olursa eve gelsinler....

Begenmezsen eger, onu uzaklastirmak icin sacma sapan konus.(dirdir edebilirsin).
Begenirsen, tatli tatli konus:))

ne desek de o an ki durumuna bağlı olarak değişecek adımların. kendin gibi . kendini beğendirmek zorunda değilsin:icecream:

ya söyle ben hiç görmedim tabi ama cokta tanımadık sokaktan biri sayılmaz. cevremdeki insanlar tanıyo. ben hiç bilmiorumki böle seyleri,dısarda mı oturulur evde mi? basbasa kalma düsüncesi beni öldürüo,düsünemiorum bile.

Canim o da etten kemikten bir insan, senin gibi . Gozunde buyutme.
Icinden ne geliyorsa konus. kendini tanit istersen, istersen sorular sor onu tanimaya calis.
Istersen de hic konusma sana bisiler sorulursa cevap ver.
Heyecan yapmaya gerek yok.
Bakalim begenecek misin ? Begenmezsen pek konusmazsin zaten.

Görücü usulü ile bu şekilde bir evliliğe adım atma. Daha çok da gençsin, evlilik için hiçbir acelen yok. Benden sana abla tavsiyesi sevdiğin, kendi seçtiğin olsun hayatını paylaşacağın insan. Birilerinin tanıştırması başka, ilk kez göreceğin bir insanın eve görücüye gelmasi başka. Buna izin verme. Ailen istiyorsa da karşı çık.

Son düzenleme:
peki böle seyler yasayan varsa deneyimlerini benimle paylasırmı? nolcak yani bizi basbasa mı bırakcaklar,oturun konusun mu dicekler? yada hadi biraz dısarı cıkın gezin gelin mi dicekler?

cocuk başbaşa kalmak isterse konuşmak isterse kalır konuşursunuz
hem hiçde düşünme bırak karşı düşünsün.
bu tarz şeylere yorma kafanıolumunekankayizsmile

ayy gercekten cok utanıorum. ne konusulur bide. mesela bana "neler yapmaktan hoslanırsın?" mı dicek? böle soru cevap oyunu gibi tanımaya mı calıscaz?

severek evlenmek ne kadar doğal sa buda kadar doğal.. yadırgamanın anlamı yok. sende heyecanlanma güzelim bi görüş hele duruma göre bakarsın çaresine.beğenmezsen olumsuz beğenirsen olumlu konuşacaksın bu kadar basit.heyecan yapmana hiç gerek yok kendine güven yeter...

Gorucu usulu de nıhayetınde bır tanısma seklı.
Arkadaslarımız bırınden bahsedıp, senı onunla tanıstırayım (nıyet gayet bellıdır) dedıklerınde sorun etmıyoruz, aılelerımız bırı ıle tanıstırmaya kalkınca sorun edıyoruz.

Sorun edılmesı gereken sudur. Tanıstırılan kısı ıle her ne kosulda olursa olsun evlılık dayatması yapılıyor ıse, bu bır sorundur. Fakat 'bırbırınızı tanıyın, konusun, anlasabılecegınıze ınanıyorsanız ve ıstersenız evlenırsınız' denmesı sorun edılmemelı.

Arkadasım, ne kadar heyecanlanma, sakın ol desek de bos. Sen gerıleceksın, e bu da normal. Sıradan bır gorusme yapmıyorsun, su durumda sakın olman garıpsenır zaten. Emın ol kı senın hıssettıgın tum duyguları o da hıssedıyor. Ben sadece sana sunları onerebılırım. Bır kac dk. ıcınde karar verme, kası yamuk, bası kel dıye ayrıntılara takılma (bırde tam anlattıgım gıbı bırı cıkarmıs :roflol:) Benı esımle bır kuzenım tanıstırmıstı ve masadan kalkıncya dek hıc etkılenmemıs, hatta ne kadar abartılı anlatıldıgını dusunmustum. Ta kı 'hoscakal' demek ıcın arkamı dondugumde gordugum tebessumune kadar... Yanı demek ıstedıgım ufacık bır mımıgı dahı etkıleyebılır senı, hemen on yargılı olma.

Kendıne guvendıgını ona hıssettır, sonrasında ıse dogal ol. Bır arkadasınla konusur gıbı, merak ettıklerını sorarsın ona. Oda muhtemelen 'ya sen?' dıyecektır... ılk gorusme cok guzel olmayabılır, fazla beklentıye kapılma. Begenırsen, ondan etkılenırsen zamanla gelısır aranızdakı muhabbet.

Allah hakkında hayırlısını nasıp etsın.

bizide bir arkadaşımız ve ablası tanıştırmıştı.Begenirsiniz diye.ve ilk gördüğümde bir daha asla görüşmeyiz heralde dıye masadan kalkmıştık.Yanımda benimle olan arkadaşım ise ne biçim falan olmuştu.Hatta eve dönerken dalga geçmiştik ve 2.ci sefer başka bıryerde şans eseri tanışana kadar.o ortamda çok farklıydı ve ılk ıstedıgını söyleyen kısı ben olmuştum.Temmuzda birlikteliğimizin 6.ci senesine giricez çok ayrıldık,kavgalar ettık kopamadık.Allah kaderinde yazdıysa sen ne kadar saçmalasan bıle olacağı varsa olacaktır.Kendin gibi olmaya çalış yeter.

Back
X