Ne yapacagım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gcmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ikimizde kamudayız, o baya bilinen üst düzey bir kurumda mühendis. dediğim rakamı günlük kazanıyor ve görüyorum yani hesabına cekiyor. zaten bu konularda yalan söylemez varsa var yoksa yok diyecek birisi.

maaşı bu ayki zamla 14-15 arası olurdu sanırım, derdim bununla ugraşması falan değil zaten 5 yıldır yapıyor benle evlenmeden önce de ugraşıyordu. olayımız düzenli işi vb olması değil zaten aklı başında da işi rahattı 9 da git 16 30 17 de cık bir yerdi arada geç gelirdi ama kurumundaki herkes okumuş etmiş anlayışlı insanlardı

şu an mantıgı şu günlük min 300 kazansam 22 kazansam bile tamam diyor zaten baktıgınızda okey de sürekliliği yok ki? stres olacak falan ona takılıyorum. oda farkında 30 günün 30unda da kazanamam diye

Arkadaşlar belki derdini s... diyebilirsiniz ama bir garip çıkmazdayız.

Eşim işinden istifa etti, tamamen kripto odaklı ilerliyor. Anlayamadığım tamam kazanıyorda işide iyi güzeldi. Aldığı maaş 13 bin civarıydı. Günlük şu an dediğine göre 300-350 dolar arası kazanıyor. Sabah kalkıyor gece 2-3 e kadar. Asıl işi olsun bunlarada baksın sorun yok, dert etmedim sonucta bizim icin cabalıyor ama işinden istifa etmesi bizi huzursuz etti. geri dönme şansı var 6 ay içinde ama bir türlü anlatamıyorum. işinden daha cok kazandıgını işinin boş oldugunu dusunuyor.

nasıl vazgeçireyim? ailesine desem babası bile söz dinletemez kendi bildiğini okur. var mı başına gelen?
aynı dert bende de var eşim sürekli işi bırakıp sadece kriptoya zaman harcıcam diyor. sürekli anlatıyorum inşallah anlar. bugün kazanır yarın herşey tepe taklak olursa sıkıntı. bahanesi bizimkinin işini sevmiyormuş kripto da çok mutlu oluyormuş :(

Kullandığı ana para nereden geliyor? Sonuçta yatırdığı bir para var..bu ortak birikimden mi geliyor yoksa al sat yaparak kendi mi arttırdı?

kendi birikimi vardı bende 40 bin verdim toplamda 120 bin tl civarı bir şey var

Ne kadar zamandır yapıyor?
Kripto çok iyi bilsen de bazen öyle bir kaybedersin ki. Sanırım eşiniz onu görmemiş. Bana biraz cahil cesareti gibi geldi.
Tüm gün başında hatta gece 3e kadar. Kazancı da buna göre baya az olduğu için sanırım yeni diye düşündüm ben.
4 yıldır ugraşıyor evde ekran kartlıar falanda vardı oradan da kazandı elektirik pahalı olunca bıraktı onu riske etmeden kazanıyor sanırım sabit olsun düzenli olsun diyor hep

Eşin özel ders veriyor mu ?
Bana da biraz bu işi öğretsin 😂

Şaka bir yana

Mesleği ne?
Yani 13 bin maaş aldığına göre iyi bir mesleği var ve iyi bir yerde çalışıyor diye düşünüyorum.

Devir artık biraz böyle işlere döndü. Sanal para , e ticaret, yazılım vs
Eski klasik meslekler yerini bu tarz işlere bıraktı. Yaşadığımız çağda herşey gibi mesleklerde dönüşüme uğradı.

Eşiniz kumar gibi görüp bir yere para yatırıp o doğrultuda ilerlemiyorsa bilinçli grafik okuyarak, ekonomiyi takip ederek ilerliyorsa bırakın devam etsin.

Şöyle yapabilirsiniz günlük 350 dolar kazanıyorsa hergün 100 dolarını bana ver birikim yapayım deyin. Dolar zaten hep artan bir şey günlük 100 dolar kıyıya atsanız yarın birgün eşiniz yeniden iş arama sürecine bile girse o birikim yaptığınız paralar sizi idare eder.

6 ay içinde işine dönme şansı da varmış
Bence bırakın denesin.

Benimde sırf bu iş için işlerini bırakan arkadaşlarım oldu , zor iş ama öğrenilince de geleceğin işlerinden biri.

Asla anlamayacağım sanırım bunu ve bana kumardan başka bir şey de gelmiyor kripto mevzusu... Aşırı abarttılar kolay yoldan para kazanma durumunu.. Ülkecek hazırı sevdiğimizden bu haldeyiz 🤬

Arkadaşın fen lisesi öğrencisi oğlu yalvar yakar babasından 1000 tl alıp kriptoya girdi. Çocuk şu an okulu bıraktı. İkna edemediler. Okulda geçirdiğim zamanda para kaybediyorum diyor. Milyonları oldu çocuğun. Kendi parasıyla kaydını özel liseye aldırdı devamsızlık problem olmasın diye. İleride de istersem ekonomi okurum özel bir ünide diyor.

Şimdiden ufak yatırımlar yapmaya başlamış. Geleceğimi garanti altına alırım birkaç seneye sonra da önüme bakarım dedi çocuk. Sabahtan akşama pc başında.

Eşiniz bu işten para kazanacaksa öyle iş arasında telefondan bakayımla falan olmuyor.

Arkadaşın fen lisesi öğrencisi oğlu yalvar yakar babasından 1000 tl alıp kriptoya girdi. Çocuk şu an okulu bıraktı. İkna edemediler. Okulda geçirdiğim zamanda para kaybediyorum diyor. Milyonları oldu çocuğun. Kendi parasıyla kaydını özel liseye aldırdı devamsızlık problem olmasın diye. İleride de istersem ekonomi okurum özel bir ünide diyor.

Şimdiden ufak yatırımlar yapmaya başlamış. Geleceğimi garanti altına alırım birkaç seneye sonra da önüme bakarım dedi çocuk. Sabahtan akşama pc başında.

Eşiniz bu işten para kazanacaksa öyle iş arasında telefondan bakayımla falan olmuyor.
Ben bu hikayeyi hep "bir arkadaşın arkadaşı" versiyonu ile dinledim..yani o arkadaşı gören tanıyan yoktu hiç 🤣 siz kanlı canlı gördüyseniz çok şanslısınız

Ben bu hikayeyi hep "bir arkadaşın arkadaşı" versiyonu ile dinledim..yani o arkadaşı gören tanıyan yoktu hiç 🤣 siz kanlı canlı gördüyseniz çok şanslısınız
Valla gördüm :KK70: Adam eşimin iş arkadaşı ve etüt merkezi sahibi bir öğretmen. Kendi oğlumu okumaya ikna edemedim ben, gerçekten terzi kendi söküğünü dikemiyormuş diyor adam :olamaz:

O kadar vizyonsuzum ki,ben parasından pulundan cok sabah ise gitmeyen kocadan dert yanardım.
Aksama kadar evde,bi düzen yok.Zamanla uykusuzluık sinir yapacak.Siz isten gelince o uyumus olacak falan.Milyon kazansan istemem git isinin basına derim valla:)
Ayrıca ya tepe taklak olursa borcla yapmıyordur ins bu isleri.

Valla gördüm :KK70: Adam eşimin iş arkadaşı ve etüt merkezi sahibi bir öğretmen. Kendi oğlumu okumaya ikna edemedim ben, gerçekten terzi kendi söküğünü dikemiyormuş diyor adam :olamaz:
Yalnız adam da pek bir atılımcıymış...sanırım para kazanmak için başka neler yapabilirim diye olaylara farklı gözle bakabilme özelliği ailenin damarlarında zaten geziniyormuş.Çocuk da okulu bırakmamış ki özel liseye aldırmış naklini..yine özel ünv.diplomamı alırım diyor

bu kadar iyi anlıyorsa başkalarına da danışmanlık hizmeti versin.
bu arada anlamaktan kastım grafik analizi, vs. indi-çıktı değil yani.

Ne güzel maaşı da varmış bırakması tamamen saçmalık olmuş. Tamam onlada ugrasabilir ama sırf ona güvenmek hata.

Benim eşimde kriptoya bakiyor ama işini bırakmaz. Günlük 300 dolar kazanmasi iyi ama işinden ayrılmasına sebep miydi bilemedim. Inşallah bu şekilde devam eder kazancınız.

Arkadaşlar belki derdini s... diyebilirsiniz ama bir garip çıkmazdayız.

Eşim işinden istifa etti, tamamen kripto odaklı ilerliyor. Anlayamadığım tamam kazanıyorda işide iyi güzeldi. Aldığı maaş 13 bin civarıydı. Günlük şu an dediğine göre 300-350 dolar arası kazanıyor. Sabah kalkıyor gece 2-3 e kadar. Asıl işi olsun bunlarada baksın sorun yok, dert etmedim sonucta bizim icin cabalıyor ama işinden istifa etmesi bizi huzursuz etti. geri dönme şansı var 6 ay içinde ama bir türlü anlatamıyorum. işinden daha cok kazandıgını işinin boş oldugunu dusunuyor.

nasıl vazgeçireyim? ailesine desem babası bile söz dinletemez kendi bildiğini okur. var mı başına gelen?
Kripto bir bataktır diyorum. Bende o mecradayım ama kendimi kaptırıp gitmedim. Bence sıkıntılı süreç. İş her daim garanti para, ama kripto öyle değil.

O kadar iyi kazaniyorsa Instagram'da millete taktik yayını yapsın oradan da kazanır 😅

Eşin özel ders veriyor mu ?
Bana da biraz bu işi öğretsin 😂

Şaka bir yana

Mesleği ne?
Yani 13 bin maaş aldığına göre iyi bir mesleği var ve iyi bir yerde çalışıyor diye düşünüyorum.

Devir artık biraz böyle işlere döndü. Sanal para , e ticaret, yazılım vs

Eski klasik meslekler yerini bu tarz işlere bıraktı. Yaşadığımız çağda herşey gibi mesleklerde dönüşüme uğradı.

Eşiniz kumar gibi görüp bir yere para yatırıp o doğrultuda ilerlemiyorsa bilinçli grafik okuyarak, ekonomiyi takip ederek ilerliyorsa bırakın devam etsin.

Şöyle yapabilirsiniz günlük 350 dolar kazanıyorsa hergün 100 dolarını bana ver birikim yapayım deyin. Dolar zaten hep artan bir şey günlük 100 dolar kıyıya atsanız yarın birgün eşiniz yeniden iş arama sürecine bile girse o birikim yaptığınız paralar sizi idare eder.

6 ay içinde işine dönme şansı da varmış
Bence bırakın denesin.

Benimde sırf bu iş için işlerini bırakan arkadaşlarım oldu , zor iş ama öğrenilince de geleceğin işlerinden biri.
FBCZqolWUAApiaK.jpg

Bacım şuraya baksana yemek masası gibi masa aldı bu ekranların başından kalkmıyor.

evet mesleği cok güzel deneyimli bilgisayar mühendisi ve grafik takip ediyor okuyor analiz ediyor ama ben hiç anlamam.

dediğin mantıklı geldi o zaten altın gümüş alıyor ama ben diyeyim ben biriktireyim iyi fikir gibi duruyor işsiz kalacagını sanmıyorum işte ama yazılım alanında bilgisi iyi bugün almanya dese gidecek birisi..sabit iş gibisi de olmaz ki. yeni dünya falan anlıyorum da borsa bir çökse bunun da morali cökecek

4 yıldır ugraşıyor evde ekran kartlıar falanda vardı oradan da kazandı elektirik pahalı olunca bıraktı onu riske etmeden kazanıyor sanırım sabit olsun düzenli olsun diyor hep
4 yıldır uğraşıyorsa bilmesi gerek aslında ama kendine güveniyor demek ki. Tüm gün gece yarısına kadar bakmak da yorucu olur kendi işinden çok daha yorucu. Umarım o kadar ekran başında durmaya o kadar ekran almaya daha çok kazanır.

Eki Görüntüle 2987677

Bacım şuraya baksana yemek masası gibi masa aldı bu ekranların başından kalkmıyor.

evet mesleği cok güzel deneyimli bilgisayar mühendisi ve grafik takip ediyor okuyor analiz ediyor ama ben hiç anlamam.

dediğin mantıklı geldi o zaten altın gümüş alıyor ama ben diyeyim ben biriktireyim iyi fikir gibi duruyor işsiz kalacagını sanmıyorum işte ama yazılım alanında bilgisi iyi bugün almanya dese gidecek birisi..sabit iş gibisi de olmaz ki. yeni dünya falan anlıyorum da borsa bir çökse bunun da morali cökecek
Adamın kafa çalışıyor demek ki

Borsa değil ya bu bitcoin başka borsa gibi ama çok teferruatlı bizim mühendis arkadaşta iyi kazanmaya başlayınca işini bıraktı , başka bi bankacı arkadaşta aynı şekilde bıraktı bankayı

Deneyimli bilgisayar mühendisi ise zaten güzel bir proje geliştirip iş kursun bence sen onu o yönden teşvik et

Azmini takdir ettim bu arada enişteye selam 😂

Back
X