Ne yapacağımı bilemedim

Arkadaşımı aradım aile hakkında daha detaylı bilgi verdi. Kafamda az-çok fikir oluştu. Fakat burada yanlış anlasilmalara mahal vermemek yazmayacağım.
Sizin soylediginiz gibi aile ve sosyal politikalar bakanlığına mail atacagim. Hic gidip konuşmaktan anlayacaklarini sanmiyorum artık.
Peki bilginiz var mı prosedür nasil isliyor? Hemen gelip arastiriyorlar mi durumu?
Beyin hasari kucuk bir ihtimal,estetik bir sorun oldugu icin ilgilenmeme olasiliklari var mi acaba?

ay arkadaşın ne dedi merak ettim

Ben ilgileneceklerine inaniyorum. Yuzunun bir tarafi büyüyor, kafada fazla basinc oluyor diyorsunuz bu estetik degil sadece sanirim.

Bu da bir cesit siddet. Cocuk haklarina aykiri, insan haklarina aykiri.

Bimer, aile bakanligi iletisim hatti ile gorusulebilir.

Hukukcu arkadaslar varsa yol gosterebilir belki.

Sayfayi inceledim mail secenegi goremedim. 183'ü arayacağım. Yonlendirirler sanırım ilgili birimlere.
Evet kafa ve yüz tek tarafli büyüyor. Diger sütur kapalı oldugu icin.

Sayfayi inceledim mail secenegi goremedim. 183'ü arayacağım. Yonlendirirler sanırım ilgili birimlere.
Evet kafa ve yüz tek tarafli büyüyor. Diger sütur kapalı oldugu icin.

Arayin, ismim gizli kalsin diyebilirsiniz. Baska alternatif var mi bilemiyorum.

Umarim çözülür bir an evvel

dırek amelıyat ettırın demezdım
sohbet ederdım...
aynı seylerı yasadıgınızı olum oranının yuzde 1 oldugunu suan daha tehlıkelı oldugunu bıldıgınız ıcın amelıyat ettırdıgınızı anlatın
ona amelıyat olmazsa neler olacagını ve amelıyatla nelerın duzeldıgını anlatın soruları varsa cevaplayın okadar
amelıyat ettırmelısınız demeyın hıc

Bence bol bol durumunuzdan bahsedin.
Benim oglum otizmli, otizm suphesi gordugum cocuklar olursa sizin cocugunuzda da vardir belki falan demesem de kendi oglumun ozelliklerinden tani surecinden falan mutlaka bahsediyorum gec kalmamalari icin.
Algida secicilik oluyor degil mi? Şıp çıkıyor karşınıza,kimse anlamasa bile anında anlıyorsunuz siz durumu.

Aynen boyle yapardim Loch, kesinlikle cok mantikli.. yazik yahu cok uzuldum..

Algida secicilik oluyor degil mi? Şıp çıkıyor karşınıza,kimse anlamasa bile anında anlıyorsunuz siz durumu.
Aynen öyle oluyor. Ben de cocugumda çok kulak problemi yaşadım. Aynı sorunu yaşayan birisine, yaşadığım süreci ve nasıl hemen iyilesebilecegini anlattım ufak önlemler alarak iyilesebilecek normalde. Ama yok kullanmadigi ilac, kortizon, gitmediği doktor kalmadı hepsini kattı karıştırdı. Sonuç kızı çok bağırarak konuşuyor büyük ihtimal kulağında hasar kaldı. Ve ikinci sonuç sen doktor musun da karisiyorsun muamelesi gordum. Ve ne hali varsa öyle bıraktım. Evet cocuk için üzülüyorsunuz ancak onun bir anne ve babası var karar onlara ait. Ancak yaşadığınız sureci anlatır kararı onlara birakirsiniz ikna sürecine girerseniz ve bir aksilik görürlerse hirslarini sizden çıkartırlar.

Canavarım eşin olmasa bile sen konuş. İkna çabası değil sadece iyi niyetle kızının da aynı hastalığı yaşadığını kafana ne kadar çok taktığını ne kadar araştırdığını ameliyat sürecini anlat. Vicdanım el vermez çaresi varken çocuğu buna mahkum etmenize de. Durum böyle böyle eminim siz de araştırmışsınızdır ama ben insanlık görevimi yaptım duyduğumdan beri sizinle görüşmek yardımcı olmak istiyorum de. Ama tabiki karar sizin siz anne babasısınız çocuğunuz için en iyisini düşünürsünüz de kızının doktorunu da tavsiye et hatta

Okumakla cahillik gitmiyor işte neden ameliyat olsun istemiyorlarmış tam olarak sosyal hizmetler ile görüşülse birşey yapilabilir mi acaba?
Aile onayı olmadan aşı bile yapılamıyor. Sosyal hizmetler de konuşur durumu anlatır ameliyat olmazsa çocuğu elinden alırız gibi bir durum oluşamaz.
Kendi kararını veremeyecek bir çocuğun tüm hayatını etkileyecek bir konuda sırf kromozom verdiler diye tek başlarına karar verme hakkına sahip olmamalı aileler

Nasıl ya bakamayınca alıyorlar ama sağlık olunca durum birşey yapamıyorlar çok saçma

Ayy sosyal hizmetler veyahut polis yardimci olamaz mı bu konuda bir tuhaf oldum bir çocuğun hayatı söz konusu veyahut bir doktor ikna etmeli bu babayı.

Ben olsam ikna için değil de, tanışmak için gitmiş gibi yapardım.
'ortak bir noktamız var, benim de bebeğim aynı problemleri yaşadı, sizle tanışmak istedim' derdim.
Sohbet arasında da ameliyat vurgusu yapardım tabii.
Ama ötesine karışamazdım sanırım.
İnsanları tanıyamıyoruz, kimin ne olduğu belli değil artık, hiç ummadığınız tepkiler alabilirsiniz diye temkinli olun.

Allah yüzüne baksın yavrucağın, ana babasına akıl fikir versin

Nasıl ya bakamayınca alıyorlar ama sağlık olunca durum birşey yapamıyorlar çok saçma
Her yerde olduğu gibi kafaya göre işliyor canım. Çocuğa bakılmadığında şiddet taciz gördüğünde ailesiyle kalmak istemeyen çocukları çekip alıyor ama böyle konularda anne baba rızası aranıyor. Aile onayı olmadan bir doz aşı yapamadım ben devlette aile istemiyorsa yapamazsın dedi ameliyata tamam derler mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…