- 10 Kasım 2013
- 6.311
- 13.004
- 298
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
-
Arkadaşımı aradım aile hakkında daha detaylı bilgi verdi. Kafamda az-çok fikir oluştu. Fakat burada yanlış anlasilmalara mahal vermemek yazmayacağım.Cahil bir aile degil. Adam ogretmen diyorsunuz. Kendisi biliyor olmali yaptigi seyin sonucunu.
Karismazdim. Gidip aile ile konusmazdim. Basima dert alacak bir sey yapmazdım. Cunku aile olumsuz bir durumda size catacak. Aslında bekledikleri sey olumsuzluk.
Anne babanin cocugu gozden cikardigini, ölümünü istedigini düşünüyorum şu an.
Aile ve sosyal politikalar bakanligina, saglik bakanligina mail atabilir, savciliga suc duyurusunda bulunabilirsiniz.
Çocuğuna ası yaptirmayan anne babalarin savci karsisina çıktığı memlekette bu kadar ciddi bir hastaligin tedavisini reddetmenin bir bedeli vardir diye düşünüyorum.
Ve bu ihbari bunca zaman yapmayan doktorlar olduğunu gordugumde hayrete dusuyorum...
ay arkadaşın ne dedi merak ettimArkadaşımı aradım aile hakkında daha detaylı bilgi verdi. Kafamda az-çok fikir oluştu. Fakat burada yanlış anlasilmalara mahal vermemek yazmayacağım.
Sizin soylediginiz gibi aile ve sosyal politikalar bakanlığına mail atacagim. Hic gidip konuşmaktan anlayacaklarini sanmiyorum artık.
Peki bilginiz var mı prosedür nasil isliyor? Hemen gelip arastiriyorlar mi durumu?
Beyin hasari kucuk bir ihtimal,estetik bir sorun oldugu icin ilgilenmeme olasiliklari var mi acaba?
Ozelden yaziyorum size.ay arkadaşın ne dedi merak ettim
Arkadaşımı aradım aile hakkında daha detaylı bilgi verdi. Kafamda az-çok fikir oluştu. Fakat burada yanlış anlasilmalara mahal vermemek yazmayacağım.
Sizin soylediginiz gibi aile ve sosyal politikalar bakanlığına mail atacagim. Hic gidip konuşmaktan anlayacaklarini sanmiyorum artık.
Peki bilginiz var mı prosedür nasil isliyor? Hemen gelip arastiriyorlar mi durumu?
Beyin hasari kucuk bir ihtimal,estetik bir sorun oldugu icin ilgilenmeme olasiliklari var mi acaba?
Sayfayi inceledim mail secenegi goremedim. 183'ü arayacağım. Yonlendirirler sanırım ilgili birimlere.Ben ilgileneceklerine inaniyorum. Yuzunun bir tarafi büyüyor, kafada fazla basinc oluyor diyorsunuz bu estetik degil sadece sanirim.
Bu da bir cesit siddet. Cocuk haklarina aykiri, insan haklarina aykiri.
Bimer, aile bakanligi iletisim hatti ile gorusulebilir.
Hukukcu arkadaslar varsa yol gosterebilir belki.
Sayfayi inceledim mail secenegi goremedim. 183'ü arayacağım. Yonlendirirler sanırım ilgili birimlere.
Evet kafa ve yüz tek tarafli büyüyor. Diger sütur kapalı oldugu icin.
Algida secicilik oluyor degil mi? Şıp çıkıyor karşınıza,kimse anlamasa bile anında anlıyorsunuz siz durumu.Bence bol bol durumunuzdan bahsedin.
Benim oglum otizmli, otizm suphesi gordugum cocuklar olursa sizin cocugunuzda da vardir belki falan demesem de kendi oglumun ozelliklerinden tani surecinden falan mutlaka bahsediyorum gec kalmamalari icin.
Ben bu hastalıktan muzdarip bir iki yetişkinin fotoğraflarının çıktısını alıp annesi ile görüşürdüm.
Ameliyat sizin kararınız, vebalini alamam ama durum bu, erken müdahale edip ameliyata karar verirseniz, çocuğunuzun geleceği böyle olmayacak derdim.
Yani elimi o taşın altına koyardım.
Aynen öyle oluyor. Ben de cocugumda çok kulak problemi yaşadım. Aynı sorunu yaşayan birisine, yaşadığım süreci ve nasıl hemen iyilesebilecegini anlattım ufak önlemler alarak iyilesebilecek normalde. Ama yok kullanmadigi ilac, kortizon, gitmediği doktor kalmadı hepsini kattı karıştırdı. Sonuç kızı çok bağırarak konuşuyor büyük ihtimal kulağında hasar kaldı. Ve ikinci sonuç sen doktor musun da karisiyorsun muamelesi gordum. Ve ne hali varsa öyle bıraktım. Evet cocuk için üzülüyorsunuz ancak onun bir anne ve babası var karar onlara ait. Ancak yaşadığınız sureci anlatır kararı onlara birakirsiniz ikna sürecine girerseniz ve bir aksilik görürlerse hirslarini sizden çıkartırlar.Algida secicilik oluyor degil mi? Şıp çıkıyor karşınıza,kimse anlamasa bile anında anlıyorsunuz siz durumu.
Aile onayı olmadan aşı bile yapılamıyor. Sosyal hizmetler de konuşur durumu anlatır ameliyat olmazsa çocuğu elinden alırız gibi bir durum oluşamaz.Okumakla cahillik gitmiyor işte neden ameliyat olsun istemiyorlarmış tam olaraksosyal hizmetler ile görüşülse birşey yapilabilir mi acaba?
Aile onayı olmadan aşı bile yapılamıyor. Sosyal hizmetler de konuşur durumu anlatır ameliyat olmazsa çocuğu elinden alırız gibi bir durum oluşamaz.
Kendi kararını veremeyecek bir çocuğun tüm hayatını etkileyecek bir konuda sırf kromozom verdiler diye tek başlarına karar verme hakkına sahip olmamalı aileler
Ayy sosyal hizmetler veyahut polis yardimci olamaz mı bu konuda bir tuhaf oldum bir çocuğun hayatı söz konusu veyahut bir doktor ikna etmeli bu babayı.Selam arkadaşlar.
Belki bazılarınız biliyordur. Kızım 4 aylıkken plagiosefali ameliyatı geçirdi.
O sıralar annemlerin yan binasında oturan arkadaşım komşularının bebeğinin de aynı hastalıkla doğduğunu söylemişti. İşte ben o bebeğin hala ameliyat edilmediğini öğrendim. Sanırım 2.5 yaşlarında su an.
Arkadaşım bebeğin boynunun bir tarafa doğru iyice eğrildiğini söyledi. Çok kötü oldum. Çünkü kafa tek taraflı büyüdükçe yüzü de asimetrik bir görüntü alacak. Zaten almış da. Üstelik kafaiçi basınç arttıkça beyne zarar verme olasılığı da var. Yani erken müdahale edilmeli.
Hala gec kalmış sayılmazlar. Fakat sorun şu ki aile kesinlikle ameliyat taraftarı degilmiş. Adam öğretmenmiş bu arada. Kimseyi dinlemiyormuş. Gerekçeleri de tam olarak ne bilmiyoruz.
Ben eşime diyorum ki "Ben,sen,kızımız gidelim bir çaylarını içelim,konuşalım,ikna edelim"
Ama asla kabul etmiyor. "Bu ikna ile olacak iş degil,ameliyat sırasında bir komplikasyon olursa paçamızı kurtaramayız." Diyor.
O çocuğa karşı kendimi acayip sorumlu hissediyorum. Biliyorum büyüdükçe yüzü,kafası korkunç bir hal alacak.
Biz en erken fark edip ameliyat ettirenlerdeniz. Ona rağmen büyüdüğü zaman belki bir kaç estetik operasyon daha geçirmesi gerekebilirmiş.
Hal böyleyken o çocuğa yazık değil mi?
Annemler de izin vermiyor. Bir sey olursa beni suçlarlarmış. Ömür boyu beddua ederlermiş :/
Oysa bu ameliyatta bilinen ölüm vakası 1 .
Siz olsanız ne yapardınız?
Her yerde olduğu gibi kafaya göre işliyor canım. Çocuğa bakılmadığında şiddet taciz gördüğünde ailesiyle kalmak istemeyen çocukları çekip alıyor ama böyle konularda anne baba rızası aranıyor. Aile onayı olmadan bir doz aşı yapamadım ben devlette aile istemiyorsa yapamazsın dedi ameliyata tamam derler miNasıl ya bakamayınca alıyorlar ama sağlık olunca durum birşey yapamıyorlar çok saçma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?