- 10 Kasım 2013
- 6.311
- 13.004
- 298
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
-
Selam arkadaşlar.
Belki bazılarınız biliyordur. Kızım 4 aylıkken plagiosefali ameliyatı geçirdi.
O sıralar annemlerin yan binasında oturan arkadaşım komşularının bebeğinin de aynı hastalıkla doğduğunu söylemişti. İşte ben o bebeğin hala ameliyat edilmediğini öğrendim. Sanırım 2.5 yaşlarında su an.
Arkadaşım bebeğin boynunun bir tarafa doğru iyice eğrildiğini söyledi. Çok kötü oldum. Çünkü kafa tek taraflı büyüdükçe yüzü de asimetrik bir görüntü alacak. Zaten almış da. Üstelik kafaiçi basınç arttıkça beyne zarar verme olasılığı da var. Yani erken müdahale edilmeli.
Hala gec kalmış sayılmazlar. Fakat sorun şu ki aile kesinlikle ameliyat taraftarı degilmiş. Adam öğretmenmiş bu arada. Kimseyi dinlemiyormuş. Gerekçeleri de tam olarak ne bilmiyoruz.
Ben eşime diyorum ki "Ben,sen,kızımız gidelim bir çaylarını içelim,konuşalım,ikna edelim"
Ama asla kabul etmiyor. "Bu ikna ile olacak iş degil,ameliyat sırasında bir komplikasyon olursa paçamızı kurtaramayız." Diyor.
O çocuğa karşı kendimi acayip sorumlu hissediyorum. Biliyorum büyüdükçe yüzü,kafası korkunç bir hal alacak.
Biz en erken fark edip ameliyat ettirenlerdeniz. Ona rağmen büyüdüğü zaman belki bir kaç estetik operasyon daha geçirmesi gerekebilirmiş.
Hal böyleyken o çocuğa yazık değil mi?
Annemler de izin vermiyor. Bir sey olursa beni suçlarlarmış. Ömür boyu beddua ederlermiş :/
Oysa bu ameliyatta bilinen ölüm vakası 1 .
Siz olsanız ne yapardınız?
Selam arkadaşlar.
Belki bazılarınız biliyordur. Kızım 4 aylıkken plagiosefali ameliyatı geçirdi.
O sıralar annemlerin yan binasında oturan arkadaşım komşularının bebeğinin de aynı hastalıkla doğduğunu söylemişti. İşte ben o bebeğin hala ameliyat edilmediğini öğrendim. Sanırım 2.5 yaşlarında su an.
Arkadaşım bebeğin boynunun bir tarafa doğru iyice eğrildiğini söyledi. Çok kötü oldum. Çünkü kafa tek taraflı büyüdükçe yüzü de asimetrik bir görüntü alacak. Zaten almış da. Üstelik kafaiçi basınç arttıkça beyne zarar verme olasılığı da var. Yani erken müdahale edilmeli.
Hala gec kalmış sayılmazlar. Fakat sorun şu ki aile kesinlikle ameliyat taraftarı degilmiş. Adam öğretmenmiş bu arada. Kimseyi dinlemiyormuş. Gerekçeleri de tam olarak ne bilmiyoruz.
Ben eşime diyorum ki "Ben,sen,kızımız gidelim bir çaylarını içelim,konuşalım,ikna edelim"
Ama asla kabul etmiyor. "Bu ikna ile olacak iş degil,ameliyat sırasında bir komplikasyon olursa paçamızı kurtaramayız." Diyor.
O çocuğa karşı kendimi acayip sorumlu hissediyorum. Biliyorum büyüdükçe yüzü,kafası korkunç bir hal alacak.
Biz en erken fark edip ameliyat ettirenlerdeniz. Ona rağmen büyüdüğü zaman belki bir kaç estetik operasyon daha geçirmesi gerekebilirmiş.
Hal böyleyken o çocuğa yazık değil mi?
Annemler de izin vermiyor. Bir sey olursa beni suçlarlarmış. Ömür boyu beddua ederlermiş :/
Oysa bu ameliyatta bilinen ölüm vakası 1 .
Siz olsanız ne yapardınız?
Eşiniz haklı.
Başlarına gelecek en ufak şeyde sizi suçlarlar.
Eğer illa da ameliyat edilmesi gerekiyor ise ve aile kabul etmiyorsa hastane bunu yasal yollarla aile ve sosyal politikalara bildirir. Her şey yasal olmalı
Üzücü bir durum ama bu şekilde düşünürsek bir sürü anne babaya müdahale etmemiz gerekecek.
Sorun da o işte cahil değil. Acaba ne kadarını araştırdı hastalığın bir bilsem.Off ya riskin ihtimalinin ihtimali diye bir insanin hayati mahvedilir mi. Cahil desen degil. Konusun bence ya.
Sorun da o işte cahil değil. Acaba ne kadarını araştırdı hastalığın bir bilsem.
Cahil bir aile degil. Adam ogretmen diyorsunuz. Kendisi biliyor olmali yaptigi seyin sonucunu.
Karismazdim. Gidip aile ile konusmazdim. Basima dert alacak bir sey yapmazdım. Cunku aile olumsuz bir durumda size catacak. Aslında bekledikleri sey olumsuzluk.
Anne babanin cocugu gozden cikardigini, ölümünü istedigini düşünüyorum şu an.
Aile ve sosyal politikalar bakanligina, saglik bakanligina mail atabilir, savciliga suc duyurusunda bulunabilirsiniz.
Çocuğuna ası yaptirmayan anne babalarin savci karsisina çıktığı memlekette bu kadar ciddi bir hastaligin tedavisini reddetmenin bir bedeli vardir diye düşünüyorum.
Ve bu ihbari bunca zaman yapmayan doktorlar olduğunu gordugumde hayrete dusuyorum...
Yasaları beklerseler herşey için çok geç olabilir.Loch 'un oğlu önünde bir örnek yaşadığı tecrübeler var hastane doktor. Belki adam öğretmen ama bağnaz cahil birisi olabilir ya da eksik bilgisi vardır korkuyor olabilirler.Karısı açık görüşlü bir insansa kocasını ikna edebilir.Denemeye değer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?