cocukluk doneminde yasanan travmalar insanin hayati boyunca karsisina cikyor malesef. bulundugunuz sehirde mutlu degilseniz ayrilmanizda fayda var gercekten. ama butun umutlarinizi o insana baglamadan gidin. cunku onunla isler umdugunuz gibi gitmezse pismanlik duyabilirsiniz. bunun disinda baska ne desem bilemiyorm. hizli karar vermekten kacinin...hersey gonlunuzce olsun...
ama daha küçüksün bence annenın yanında kal derim ya savunmasız kalırsan birgün bunları iyice düşün derim
çok üzüldüm
şimdi bu insanı şikayet etmediniz mi
Merhaba,yaşadıklarını yüreğimde hissediyorum buna inan ve gerçekten üzüldüm.Ama başka şehire gitmeden önce 2 kere düşün derim ben.Bunu burada anlatmak ne kadar doğru bilemiyorum açıkçası çekiniyorum ama senin mesajını okuduktan sonra bunları anlatarak destek olmak istiyorum.
Ben de seninle aynı şeyleri yaşadım,hem de öz babam tarafından..O yüzden acını yüreğimde hissediyorum dedim.Çocuklukta yaşananlar bir ömür boyu insanın yakasını bırakmıyor.Şu an 26 yaşındayım ama eskiden beri psikolojik olarak tedavi görme hayaliyle yanıp tutuşuyorum...Seninle aynı şeyleri yaşadım,bize de babaannem sahip çıktı ama o pislikle aynı bahçe içindeydik..Yanıbaşımızdaydı hep,sonradan beni rahat bıraksa da suratını görmek bile yetiyordu dünyamın kararmasına.Ve o yüzü ne yazık ki her gün görmek zorundaydım.
Sana dertlerimi anlatmak değil niyetim ben başka bir konuya değinmek istiyorum..Ben de 23 yaşında birini sevdim.Aşk bir defa olur derim hep o yaşıma kadar kimse umurumda olmamıştı..Senin dediğin gibi aynı benim gibiydi,o da acılıydı,onun da ailesinden problemleri vardı..Ve kaçtık,bir yuva kurduk kendimize.3 senedir çok şükür ki mutluyuz.Sen de bunları yaşayacaksın belki ama şunu asla unutma ki kendi içindeki yaralarını o insan saramayacak..Ben bu yanılgıya düştüğüm için çok acı çektim..İçimdekileri hep o insan temizleyecek dedim ama olmadı..Belki benim yapamadığımı sen yaparsın,belki seni seven daha çok sever,derdine derman olur ama ben bunu yaşayamadım..Eşim dertleşmeyi pek sevmez.Babamla ilgili konuları biliyor fakat konuşmak isteyince dayanamıyorum deyip kapattırıyor konuyu.Kendi problemleri de hala devam ettiği için benimkilere yetişemiyor..Yani 2 yaralı insan birbirinde derman ararsa bir taraf hep mağdur oluyor bunu bil..Ben inan çok güçlü ir insanım fakat evlendiğimizden beri hep eşimin sorunlarıyla uğraştık,hep ona destek oldum,dinledim,zaman verdim,anlayışlı oldum..Ama benim sorunlarıma hiç sıra gelmedi..Hayal ettiğim gibi bana karşılıksız şefkat veren biri olmadı,derdimi dinleyen,bir kerecik bile olsa sadece ama sadece seni mutlu etmek için buradayım diyen biri olmadı..Ben yine dertlerimle,içimdekilerle başbaşa kaldım.Bir ömür olduğu gibi..Tabi bu sefer üstüne evlilik sorumlulukları ve eşimin sorunları eklenerek..
Senin içini karartmak değil amacım,bence şehrini değiştirmen harika bir karar,git ama okumak olsun ilk hedefin.Hatta okumakta değil kendin olsun ilk hedefin,kendini mutlu etmek olsun..Kimseyi çaren olarak görme,yaşadıklarımız o kadar derin ki çare ancak kendimiziz maalesef..Ya bu dünya böyle,ya da benim kaderim.Şimdi ki aklım olsa kendim için çok daha fazla şey yapardım..Umarım benim yaşadıklarımın hiçbirini yaşamazsın ve sevdiğinle birbirinize kenetli upuzun mutlu bir ömrünüz olur..Ama anlattıklarım bir ablan olarak aklında bulunsun..
Yok ablacım haklısın aslında,biz yaşadıklarımızdan dolayı ufak şeylerle mutlu olmayı öğrendik..İkimiz adına konuşuyorum çünkü eminim sende benim gibisindir..Biz bu hayatın en zorundan başladık o yüzden artık zoru bile mutluluk veriyor.Eşim konusunda haklısın senin dediğin gibi düşünmem lazım ama yapamıyorum.Yani beni seviyor,bilerek ve isteyerek beni üzecek bir şeyi asla yapmaz.Aramızdakilerin ondan dolayı olduğunu biliyor ve benden her seferinde zaman istiyor,kahroluyor.Beni bütün o dinlememeleri kendi sorunları yüzünden..Ayrıca benim abartılı hayallerim de var tabi işin içinde.Belki hayallerim çok uçuktu,gerçek hayat buydu ve ben bunlarla aklımdakini bağdaştırmadım.Ne olursa olsun şükretmek lazım hayatta bunu çoktan öğrendim ama içimdeki yaşama kıvılcımı var ya hani onun söndüğünü hissediyorum artık elimde değil..Şükür edip öylesine yaşayan sıradan biriyim artık.
Annen geçim sıkıntısından seni bırakmış ama kahrolmuş ne mutlu sana benim annem olaylar gözünün önünde olduğu halde dayak yerim korkusuyla sesini çıkarmazdı..Eğer benim için mücadele eden bir annem olsaydı şu an onu asla yalnız bırakmaz yanıma alırdım..Aksine o da babam gibi hep bizden faydalanmaya çalıştı..O yüzden aralarında bir fark görmüyorum..Hayata eyvallah deyip devam etmek kolay ama yarım başladıysan bu yola yarım oluyor herşeyin..Bir birey için her şey anne babayla başlar..Dostundan kazık yersin,sevgilin terkeder,hastalıklar atlatırsın..Hepsini bir şekilde atlatırsın ama anne baba sevgisinin eksikliğini hiç bir şekilde atlatamıyor insan..İnsanları görüyorsun herşeyleri tastamam mükemmel bir aile,hiç dert görmemiş içinde bir yer sızlıyor ister istemez..Onun da bir derdi vardır elbet diyeceksin ama derdi olsa ne olur o tam bir insan..Her zorluğa göğüs gerer artık.Anne baba sevgisiyle büyümüş onu ne yıkabilir ki artık?
Böyle işte hayat bir umutlanarak,bir dibe batarak geçip gidiyor işte,olacakların önüne geçilmiyor..Umarım yaralarını saracak insanları çıkarır Allahım karşına..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?