Ne yapacağımı bilemiyorum ...

önemli olan çok fazla yaşamak değil zaten ,hayatımda o kadar çok düşlediğim şey varken hepsi 3 hafta önce yok olup gitti ...yazdıkların için çok teşekkür ederim arkadaşım hepiniz bana moral verdiniz...

arkadaşım bırakma kendini hayata sarıl umudunu yitirme derdi veren rabbim dermanını da verir inşallah.

Canim konunu yazdiklarini hepsini okudum..
Ama sunu diyim bu hastalik olsun baskasi olsun hepimizin basina gelebilir..
ALLAH'imin verdigi herseye razi olmaliyiz ona inaniyorsak ne ser ne dert vermisse bir bildigi vardir sonrasinda ne olcagi bilinmez..
Bir hasta görürsün sadece gribe yakalanmis sanarsin 3 güne gececek ama bakarsin baska bir rahatsizlikla birlikte hayatini kaybeder saskinlikla bakariz..
Ama bakarsin bir en kötü hastaliga yakalanan insan görürüz hayatinin bitcegini sanariz doktorlar bütün ümitlerin bittigini söyler biz ona elveda deriz coktan ama bakarizki o hayata tutunmus Allaha dua ediyor koyu vermiyor herseyiyle kabulleniyor vede mucize gerceklesiyor ümidi olmayan bir hasta yeniden hayata baglaniyor hatta eskisinden daha fazla tad almaya basliyor yeniden dogmus gibi buda ALLAHA yüce rabbime daha fazla yaklasmasindan hayati anlamasindan sevmesinden sevilmekten..

Hicbirzaman ümidini kaybetme hatta sana son dakikalarini yasayacaksin deseler bile hicbirseyi ALLAHtan baskasi tam olarak bilemez O isterse hersey yeniden can bulur.. Hayati sev saril bu bir imtihan sakin isyan etme yapabildigince razi ol ama pes etme.. Pes eden coktan kaybetmisdir ama sen daha birsey kaybetmedin hayattasin ALLAH'in varligini merhametini biliyorsun elinde nekadar olsada imkan var, imkanin sinirlarini belirlemek icin imkansizi denemen lazim..
Birde söyle düsün belki bu hastaligini yenip hayata daha güzel bir gözle degerle bakcaksin daha cok günahtan uzak olcaksin kim bilir..
Hala umudun var nefes aliyorsun ALLAH'a yakinsin..
Hic kimsenin hayati garanti altinda degil canim.. Ben ne birine hayati ümidi yok diyenlere ölcek gözüyle bakarim nede bu turp gibi biri uzun yasar denilen insan icin ömrü uzun derim..
Inan gözlerim doldu ama oda daha cok böyle cabuk pes ettigin icin..
Hicbirsey imkansiz vede kesin degil bir hasta vardi ümit yok dediler anneme dedim dua edelim biliyorum yasiyacak oysaki doktorlar kesin kararliydi ama ne oldu herkesin ümit kestigi insan geri hayata döndü..

Herzaman ellerin ALLAH'a acik olsun icini ferah tut vede sabret rabbim sabredenle kederli kalplerle beraberdir.. Her hüzünün arkasindan bir günes dogar..
Diliyorum ki mutlu olursun insALLAH. Rabbime emanetsin Meleklerin daima korusun seni bacim..

Çok sağol canım ...

arkadaşım bırakma kendini hayata sarıl umudunu yitirme derdi veren rabbim dermanını da verir inşallah.

şuanda psikolojim çok bozuk ne yaparım bilemiyorum ...herşeyden önce benim psikolojimin düzelmesi lazım,bunun için ne yapabilirim hiç bilmiyorum...

Sen kendini çok bırakmışın ama canım:((
Bir hastalık var sonuçta değil mi ortada??
O zaman ne yapıyoruz önce onu kabul ediyoruz.
Şükrümüzden ödün vermiyoruz.Vardır Alah'ım bir bildiğin diyoruz.
Bu süreçte gereken herşeyi yaptığımızdan emin oluyoruz.
Ve herşeyden önce gülümsüyoruz.
İmkansızı başarmasam sana bunları yazmazdım emin ol.
Güçlü ol lütfen, biraz daha gayret et. Unutma o vücut senin,
sen izin vermezsen kötü hiçbirşey olamaz orda.

Selam arkadaşlar yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım...en sonunda yazmaya karar verdim ...Birkaç hafta önce doktora gittim ve hastalığımın çok ilerlediğini şuanda tıbben yapılacak hiçbirşey olmadığını söyledi...doktor moralimi yüksek tutmam gerektiğini söyledi ama ben kendimi çok kötü hissediyorum ...herşeye karşı ilgim azaldı son bir kaç haftadır buraya yoğun olarak girip herkesin sorunlarını dinleyip mesaj atmaya başladım kendimi çok yalnız hissediyorum.siz benim durumumda olsanız ne yapardınız ...bunalımdayım....:(:(

Cerenciğim bundan yaklaşık 4 sene önce aynı şeyleri annem yaşadı.Senin ki kadar ağır bir ameliyat olmasa da onunda çok zor bir ameliyat geçirmesi gerekiyordu ve hiç bir doktor bırak bize masada kalırsın demeyi masaya bile almaya değmez diyordu.Özeli devleti bir sürü hastaneye , doktora gittik. Cerrahpaşada bir doktor biraz kaderci ol bük boynunu ecelini bekle dedi anneme.Bilirim ki anneciğim camın önünde oturup 6 ay ağladı. Ben o zaman üni sınavına hazırlanıyordum. Kapının önünde ağlayıp ağlayıp eve ıslık çalarak şarkı söylerek girdiğim günler çok olmuştur. Sonra bir tanıdığın tanıdığı doktor onun tanıdığı başka doktor fln derken bulduk sonunda bir hastane. Öyle zorlu öyle uzun bir ameliyat geçirdi ki annem günün sonunda ameliyathaneden kimse çıkmasın diye dua ediyordum , kimse çıkıp ta bana kötü haber vermesin diye. 45 gün yoğun bakımda yattı 2 ay yürüyemedi 1 ay konuşamadı bir sürü çile çekti. Hastaneden çıktıktan sonra sadece 5 ay yaşadı ama eğer ameliyat olmasaydı o 5 ay da olmayacaktı. Bir kere bile ağlamadım yanında hep güldüm hep destek oldum moral verdim. Yoğun bakımda yatarken bana baban gelmesin sen gel o hep ağlıyor sen beni neşelendiriyorsun diyordu.
Ceren hayat çok güzel senin kadar içinde olmasamda çok yakından ben de yaşadım yaşadıklarını. Kalk, gez,toz, mutlu ol ve en önemlisi umutlu ol. Ben hala şükrediyorum ,dua ediyorum annemi ameliyat eden doktorlara ona bakan hemşirelere.Çok karışık oldu biliyorum . Ama hep bir umut vardır Ceren ve insan umutsuz yaşayamaz. Bak bizde annemi özel bi hastanede ameliyat ettirdik. Hemde hiç paramız yokken olmadı mı oldu.Gecesi 750 lira olan yoğun bakım yatağında 45 gece gece kaldı. Ve o zmn ssk da geçmiyordu o hastanede. Ama ne benim ne de babamın tek bir pişmanlığı tek bir keşkesi yok anneme karşı. Keşke şunu da yapsaydık diyecek hiç birşey bırakmadık.Annenle babana bunu yaşatma.Deme bırakın böylece yaşayayım deme. Sen umutlu ol ki onlarda olsun.Unutma ne annelere ne de kızlarına yakışmaz ölüm. Unut ve mutlu ol. İstersen hastanenin ,doktorun adını fln verebilirim. Annemde kalpten ameliyat olmuştu. Umarım seni üzücek bişey yazmamışımdır. Hep mutlu ol . Allah'ım sana şifa versin..

kardeş allh acil şifalar versin.dua edeceğim bu akşam senin için.zaten herkes gerekli herşeyi yazmışlar.ama sendeumutlu ol.allh sabredenlerle beraberdir.dua et allha sığın ve bekle.o kulları için en güzelini bilir ve verirmiş.bu arada yaşın kaç merak ettim.

cerencim mesajını yeni gördüm bi süredir giremiyordum kusra bakma hastane istanbul maltepede özel sema hastanesi doktorun adıda doç. dr ilyas akdemir canım umarım yardımım dokunur.

Back
X