Ne yapacağımı bilmez durumdayım

Kızlar durumumu az çok biliyosunuz
Eşimle bi normal bi küs giden bir evliliğimiz var ortada büyük sorunlar yok ama tartısmamız cok oluyor
Evleneli bir bucuk seneye yaklasıyor genelde tartısmayla geçti
Kendisi agır karakterde ve sert tavırlıdır arada güler şakalaşır ama çok nadir..kısıtlıdır kuralları vardır
Makyajıma karısır herseyi giydirmez şuan evdeyim(aşılama için işe tekrar girmedim ücretli öğretmenlik yapıyordum çıktım) hep evde oturup onu bekliyim ister
Arkadaslarınla bulusabilirsin der ama her hafta bulusmak istesem yok gitme der
Zaten bebek istiyoruz olmadı bi sorun da bulunamadı ama doktorum istersen aşılama yapalım dedi bu ayın sonu olacak
Ama olacak tı..
Şuan vazgeçmiş durumdayım eşime de söylücem yaptırmıyorum
Her an tartısmalı gergin bir ortamda hamile kalsam kesin cocuga bir zarar olur hadi saglıklı dogurdum diyelim
Böyle bir ortamda cocuk yetiştirilebilinir mi
Eşimden beklediğim ilgiyi göremiyorum gözlerime bile cok bakamaz mesela hala çekinir..
Süprizler özel gün kutlamalar zaten yok
Hediye vs çiçek miçek bişey yok herseyimi kendim cıkar alırım
En ufak olumsuz bir sözümde gerilir sinirlenir cevap ta verirsem bagırmaya cagırmaya kızarmaya bozarmaya baslar
Herkese yumusak iş arkadaşlarına üniv arkadaslarına cok asırı iyi ama bana karsı hemen argo sözler küfür sinirlenmeler bagırmalar vs
Şimdi arkadasıyla dısarda
Ben evde tekim neden bilmem aşırı bir karın agrım var kramp seklinde ve ilaçla gecmedi eşime mesaj attım aradım ama tartıstık diye kendisi telini de kapatmıs hiç merak etmez mi insan kadın evde tek basına naptı napıyo hastalanmıs vs aramadıgı eve gelmediği gibi bide teli kapatmıss!
Aynı şeyi ben yapsam kıyamet kopar
Ben napcam böyle bilmiyorum
Bi yandan ev üstüme üstüme geliyo cok sıkılıyorum vakit geçmiyo
İşe gircektim aşılama için girmedim bu dönem de geçiyo artık ikinci döneme girerim sanırım
Bi yandan eşimin bebek baskısı biyandan bana hal ve tavırları..
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar..

Eşinizle ilgili durumunuz ne olur bilemem ama lütfen o çocuğu dünyaya getirmeyin bu eziyete onu da dahil etmeyin bu tamamen bencillik olur.

Otele falan git nedir ya..herkesi kendi kocanız gibi mi sanıyorsunuz..verilen akla bak.adam zaten agresif bir tip..birde evde bulamazsa "vay sen nerelerde sabahladın" diye hastanelik etse iyi mi olacak..akıl vereyim derken düşünün biraz !!

Sevgili konu sahibi..eşiniz zor biri..evliliğinizde ki sorunları halletmeden çocuk fikrini ertelemeniz daha doğru olur.. madem bu adam tepki gösterince böyle oluyor, birde yumuşak davranmayı deneyin..işte "canım seninle olmayı özlüyorum,flört dönemindeki gibi olalım o heyecanı kaybetmeyelim vs" gibilerinden yumuşak tarafından vurmayı deneyin..çok üzüyor beni bu davranışların,bu tavırların diye konuşun.

Yatağınızı ayırmanızı kesinlikle doğru bulmuyorum..bu ikinizi birbirinizden daha çok uzaklaştırmaktan,kocanızın sizi "sen yanımda uyumaya tenezzül etmiyorsun" diye suçlamasından başka bir işe yaramaz..aynı yatakta uyuyunca illa birlikte olmak zorunda değilsiniz sonuçta.

Eve almamak gibi bir saçmalıkta yapmayın..orası sadece size ait bir ev değil..ortak yaşam alanınız.

Boşanmak tüm çabaları gösterip hiç karşılık alamadığınızda düşünülmesi gereken birşey..o zaman kendinizi tartar "bir ömür bu adamla yaşayabilir miyim" diye düşünüp en doğru kararı yine siz verirsiniz.

İyi haberlerinizi almak dileğiyle.

Aklı başında yazılmış en iyi yorum valla tebrik ederim
Adam arkadaşıyla çıktı diye evden gitmenin ya da eve almamanın bi sonraki hamlesi pazartesi mahkemeye gitmek olur
Öyle ha diye zırt pırt ev terkedilmez
Düşünür taşınır alır karşına konuşursun beklersin tekrar tekrar uğraşırsın baktın karşıdan bi adım bi düzelme yok ondan sonra düşünülür boşanmak da.

Bana kalırsa evliliğinizin büyük sorunları var ve çocuk olmaması bu listenin sonunda. Eşiniz daha önceleri şefkatli anlayışlı biriyse yine öyle olabilir. Uğraşmaya değer mi bilemem orası sizin kararınız ama evi ve evliliği kısıtlanmak gibi görmediği takdirde koşa koşa gelecektir.
Evdeki zamanınızı daha kaliteli, mutlu ve paylaşım içinde geçirirseniz sizinle vakit geçirmek dışarıda olduğundan daha eğlenceli gelecektir ona da.
Tabi herşey tek taraflı olmaz
Karşıdakinin de bi uzlaşmaya varması lazım
Hep benim dediğim derse o iş yürümez

Yapmanız gereken şey çok basit.
Çocuk işini ertelemek istediğinizi sakin bir üslupla söyleyeceksiniz. Bize anlattığınız sebepleri de neden olarak sunacaksınız. Sonra da sessizce beklemeye başlayacaksınız. Sabırlı ve umursamaz olacaksınız. Ondan vazgectiginizi düşündüğünde gerçekten seviyorsa yola gelir. Gelmezse de siz de kendi yolunuza bakacaksınız.

Neden bu kadar ezik davranıyosun kocana karşı? Sana şiddet uygukayacak bir tip mi bu adam da bu kadar korkuyosun bundan?

boyle bi tiple evlenerek ilk hatani yapmissin sonra yetmemis isten cikip sosyal ve maddi olarak bagimsizligini elinden almasina izin vererek ikinci hatani yapmissin e oyle goruluyor ki cocuk yaparak da tum bunlari ucleyip omur boyu zorba bir esin boyundurugu altinda yasamaya mahkum mutsuz, sindirilmis bir kadin olacaksin. ilk iki hatanin telafisi bosanip isine devam edip yeni bir sayfa acmak. ve inanki gozlerinin icine bakabilen hatta bakarken de gozleri gulen bir adamla tanismak hic de zor degil. ama cocuk yaparsan bir omur bosansan dahi bu insanla muhatap olmak gorusmek zorunda kalacaksin ki cocuk olunca senin bosanacagini zannetmiyorum zira fazla fedakar bi yapin var anladigim kadariyla.

Kızlar durumumu az çok biliyosunuz
Eşimle bi normal bi küs giden bir evliliğimiz var ortada büyük sorunlar yok ama tartısmamız cok oluyor
Evleneli bir bucuk seneye yaklasıyor genelde tartısmayla geçti
Kendisi agır karakterde ve sert tavırlıdır arada güler şakalaşır ama çok nadir..kısıtlıdır kuralları vardır
Makyajıma karısır herseyi giydirmez şuan evdeyim(aşılama için işe tekrar girmedim ücretli öğretmenlik yapıyordum çıktım) hep evde oturup onu bekliyim ister
Arkadaslarınla bulusabilirsin der ama her hafta bulusmak istesem yok gitme der
Zaten bebek istiyoruz olmadı bi sorun da bulunamadı ama doktorum istersen aşılama yapalım dedi bu ayın sonu olacak
Ama olacak tı..
Şuan vazgeçmiş durumdayım eşime de söylücem yaptırmıyorum
Her an tartısmalı gergin bir ortamda hamile kalsam kesin cocuga bir zarar olur hadi saglıklı dogurdum diyelim
Böyle bir ortamda cocuk yetiştirilebilinir mi
Eşimden beklediğim ilgiyi göremiyorum gözlerime bile cok bakamaz mesela hala çekinir..
Süprizler özel gün kutlamalar zaten yok
Hediye vs çiçek miçek bişey yok herseyimi kendim cıkar alırım
En ufak olumsuz bir sözümde gerilir sinirlenir cevap ta verirsem bagırmaya cagırmaya kızarmaya bozarmaya baslar
Herkese yumusak iş arkadaşlarına üniv arkadaslarına cok asırı iyi ama bana karsı hemen argo sözler küfür sinirlenmeler bagırmalar vs
Şimdi arkadasıyla dısarda
Ben evde tekim neden bilmem aşırı bir karın agrım var kramp seklinde ve ilaçla gecmedi eşime mesaj attım aradım ama tartıstık diye kendisi telini de kapatmıs hiç merak etmez mi insan kadın evde tek basına naptı napıyo hastalanmıs vs aramadıgı eve gelmediği gibi bide teli kapatmıss!
Aynı şeyi ben yapsam kıyamet kopar
Ben napcam böyle bilmiyorum
Bi yandan ev üstüme üstüme geliyo cok sıkılıyorum vakit geçmiyo
İşe gircektim aşılama için girmedim bu dönem de geçiyo artık ikinci döneme girerim sanırım
Bi yandan eşimin bebek baskısı biyandan bana hal ve tavırları..
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar..
Gorucu usulü mu evlendiniz. Nisanliyken de böyle miydi?

Siz iyi sabırlıymıssınız
Evlenince malesef öküze baglıyolar ya evlendik imza attık diye kendini bırakmıslık boşvermişlik nedir
Asıl şimdi baslıyo hersey yani sevgiliyken nişanlıyken paylastıgın kısıtlıdır ama evlenince herseyi paylaşırsın hem eş hem aile hem arkadaş olursun
Daha çok önemsemesi gerekmez mi
Ama bizimki tam tersiydi sevgiliyken nişanlıyken de tartışmalarımız oluyodu ama gönlümü alıyodu peşimden koşuyodu beni özlüyodu şefkatlıydı
Şimdi bunlar ya yok ya eksik gibi..
1bucuk sene olcak evleneli
Çok fazla konu açıyorsun eşinle evliliğinle ilgili , artık bi çaresine bak yazık sana

Merhaba kızlar :110:
Öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ederim, cevap veremedim akşam tam buraya yazarken kapı çaldı eşim geldi..geç gelmedi ama bi geldi pir geldi

Tahmin ettiğim gibi tartısma cıktı kızlar
Ben onu arkadasının yanında rezil etmisim tartısmısım vs vs ama kendi ben o haldeyken teli kapattı saatlerce ulasamadım kötüyüm dedim teli kapattı yani bu affedilir bişey değil ya bana bişey olsaa??

Neyse tartısma cıktı işte bu geldi ben yatıyorum filan o halime bile bagırdı kavga ettik sonrası o salonda yattı ben odamızda..
Ben agla agla gözlerim şiş sabah kalktık hiç konusmadık kahvaltıyı da ayrı ayrı yaptık işe gitti :işsiz:
Çok kırgınım çok kızgınım tartısmasına değill beni hastayken o halde bırakması üstüne teli kapatıp umursamaması..
Bide her tartısmada oldugu gibi hakaret ve küfürleri..bunları da affetmicem
Konusmuyırum şuan
Agrım sabah geçti zaten o önemli değildi

Bide kızlar şunu belirtiyim işten ayrılma sebebim yerime atama gelmiş olması..tekrar girmeme sebebimse aşılama içindi..ama artık vazgectiğime göre(eşime söylemedim), 2.dönem tekrar baslarım ya da bu ay tekrar basvururum..
Yani eşim calısmama karsı değil
Hatta bana iş filan da bulmustu
Çalısma konusunda sıkıntı yok
Dısarı cıkmamı sorun ediyo yani gezme alısveris vs..hem arkadaşlarınla görüş diyo hem de sık sık cıksam sorun ediyo ben tabiki sabahtan aksamlara kadar dışarda değilim ayda yılda bi cıkarım( onsuz yani onunla daha cok cıkıyorum)
Ama o sürekli dısarda geziyorum muamelesi yapıyo
Markete gittiğimde haber vermesem bozuluyo

Gorucu usulü mu evlendiniz. Nisanliyken de böyle miydi?
Kendimiz tanıstık canım
Nişanlıyken de tartısmalarımız oluyodu ama gönlümü alıyodu küs kalamıyodu
Sevgisini özlemini her an belli ediyodu
Evlendik diye asırı bi rahatlık geldi
Ben doğumgünlerine yoldönümlerine önem veririm kaç kez söyledim ama önemsemedi
Hakaret küfür etme diyorum yine var tartısmada..diyorum ya sinirlenince baska birine dönüşüyor

Benzer bir hayatim artı çocuğum var . Sana tek tavsiyem cocuk yapma. Daha zor hayat bekler seni. Cocuk yokken daha rahat hareket ediyorsun
Bu aralar kendime daha çok vakit ayırıp umursamaya azaltmayı deniyorum kitap okuyorum fazla kilolarımdan kurtuluyorum. Ayrıca bir işte çalışıyorum zaten. Benim biraz arkadaş ortamı yapıp kafa dağıtmam faydalı olacak. Neredeyse hiç birlikte yemek yemiyoruz
Sende öyle yap cnm insallah düzelirsiniz diyorum

Bide evet haklısınız adamı çok şımarttım
İstediklerini yaptım(tabi karsılıklı oldu)
Sözünden cıkmadım cünkü öyle gördüm ben daha cok ataerkilciyim..
Annesi üzerine düşmedi ben hem annesi hem eşi gibi ilgilendim ne yedi ne içti hep sordum ettim
Belkide bu rahatlıgı ben verdim
Sizce geç mi kaldım yani artık umursamasam yüz vermesem istediğim kıvama gelir mi??
Çünkü konusmak yaramıyo sakinken yumusak anında da cok konustum

sosyalbilimci sosyalbilimci merhaba..
Mesajınızı üzülerek okudum :(
Gerçekten çok zor. Allah yardımcınız olsun.
Bebek işini eşinizle sorunlarınızı çözene kadar askıya alin derim. Bu jadar sorunun üzerine bebek de gelirse sorunlarınıza bir sorun daha eklenir. Evliliğinizi kurtarmak için terapi yolunu deneyebilirsiniz. Ama bence bu sorunlar maalesef 1 - 2 ayda çözülebilecek sorunlar değil. Ne aşılama ne de normal yoldan kesinlikle bebek düşünmeyin bence. Hem size hem bebginize yazık. Bir kere eşiniz evlilik kavramını farkli algılıyor. Algılarını düzeltmesi gerek. Hastayken sizi bırakıp gitmesi, ilgisizlik, üzerine telefonu kapatması.. Bunlar tamamen psikolijik şiddet.. Küfür hakaret de cabası :( Saygı görmediğiniz, birlikte uyumaya tahammül edemediğiniz biri benim gözümde EŞ değildir.. Nikahta verdiği sözleri hatırlasın.. "Hastalıkta ve sağlıkta, sevgi ve saygı çerçevesinde".. Bu sözlerin aksi gerceklesiyorsa çözülmesi gereken sorunlar var demektir. O evde siz yaşıyorsunuz. Neler yaşadığınızı ancak siz bilirsiniz. Kim ne derse desin hayat sizin hayatınız.. Kimse karışamaz. En doğru kararı da siz vermelisiniz. İş konusunda ise bence zaman kaybetmeden işe başlayın. Hem maddi gücünüz olur hem de bu sorunlari bir nebze düşünmemiş olursunuz. Umarım bir an once düzelirsiniz.. Hayat böyle günleri yaşamak için değil.. Huzur ve mutluluk için.

Kendimiz tanıstık canım
Nişanlıyken de tartısmalarımız oluyodu ama gönlümü alıyodu küs kalamıyodu
Sevgisini özlemini her an belli ediyodu
Evlendik diye asırı bi rahatlık geldi
Ben doğumgünlerine yoldönümlerine önem veririm kaç kez söyledim ama önemsemedi
Hakaret küfür etme diyorum yine var tartısmada..diyorum ya sinirlenince baska birine dönüşüyor
Evlenince çoğu erkekte bir rahatlama oluyor bence ama şu küfür ve hakaret işi çok kötü. Evliliğiniz duzelmedigi sürece çocuk düşünmeyin yoksa geri dönüşü çok zor olur. Allah yardimcin olsun ne diyim. Umarım her şey yoluna girer ve mutlu günler yaşarsın esinle...

İyi de siz tam olarak neden misafir kabul etmek istemediniz? Tartışma ordan çıktı demişsiniz ondan soruyorum
Alışveriş yapalım bi aylık alısveris dedim yani yemeğe gelicek malzeme eksik..
Bide temizlik yapcam dedim
Sen tek gidersin alısverise dedi kendisi işe gitti bugün..ama dün gezmeseydi de yapsaydık alısverisi böyle olmayacaktı kendi arkadası sonucta..ben de tek basıma onca seyi tasıyamam dedim

Benzer bir hayatim artı çocuğum var . Sana tek tavsiyem cocuk yapma. Daha zor hayat bekler seni. Cocuk yokken daha rahat hareket ediyorsun
Bu aralar kendime daha çok vakit ayırıp umursamaya azaltmayı deniyorum kitap okuyorum fazla kilolarımdan kurtuluyorum. Ayrıca bir işte çalışıyorum zaten. Benim biraz arkadaş ortamı yapıp kafa dağıtmam faydalı olacak. Neredeyse hiç birlikte yemek yemiyoruz
Sende öyle yap cnm insallah düzelirsiniz diyorum
Üzüldüm canım aynı kaderi paylasıyoruz demekki :(
Çocuk konusunu ertelicem canım bu ortamda saglıklı bir cocuk yetismez
Çocugun yanında da tartısmak kavga istemiyorum
Ben de işe gircem bu ay gecsin gidip basvuru yapcam en azından kafam dagılır vakit gecer

sosyalbilimci sosyalbilimci merhaba..
Mesajınızı üzülerek okudum :KK43:
Gerçekten çok zor. Allah yardımcınız olsun.
Bebek işini eşinizle sorunlarınızı çözene kadar askıya alin derim. Bu jadar sorunun üzerine bebek de gelirse sorunlarınıza bir sorun daha eklenir. Evliliğinizi kurtarmak için terapi yolunu deneyebilirsiniz. Ama bence bu sorunlar maalesef 1 - 2 ayda çözülebilecek sorunlar değil. Ne aşılama ne de normal yoldan kesinlikle bebek düşünmeyin bence. Hem size hem bebginize yazık. Bir kere eşiniz evlilik kavramını farkli algılıyor. Algılarını düzeltmesi gerek. Hastayken sizi bırakıp gitmesi, ilgisizlik, üzerine telefonu kapatması.. Bunlar tamamen psikolijik şiddet.. Küfür hakaret de cabası :KK43: Saygı görmediğiniz, birlikte uyumaya tahammül edemediğiniz biri benim gözümde EŞ değildir.. Nikahta verdiği sözleri hatırlasın.. "Hastalıkta ve sağlıkta, sevgi ve saygı çerçevesinde".. Bu sözlerin aksi gerceklesiyorsa çözülmesi gereken sorunlar var demektir. O evde siz yaşıyorsunuz. Neler yaşadığınızı ancak siz bilirsiniz. Kim ne derse desin hayat sizin hayatınız.. Kimse karışamaz. En doğru kararı da siz vermelisiniz. İş konusunda ise bence zaman kaybetmeden işe başlayın. Hem maddi gücünüz olur hem de bu sorunlari bir nebze düşünmemiş olursunuz. Umarım bir an once düzelirsiniz.. Hayat böyle günleri yaşamak için değil.. Huzur ve mutluluk için.
Merhaba canım..
Cok cok dogru yazmıssın
Evet hastalıkta saglıkta diye söz veriyoruzz ama sözler ucuyo gidiyo..
Dün eşim evden cıkarken bişeyim yoktu canım hasta değildim ama birden agrı girdi karnıma ve ilaç içtim geçmedi şiddetlendi duramadım kendisine mesaj attım aradım cevap vermedi sonra da kapattı zaten..
Üstelik eve geldi tartıstık baya bi
Ayrı yattık canım ve suan konusmuyoruz
Bugün arkadası gelir mi bilmiyorum hala konısmuyoruz çünkü..
Cocuk işini de ertelediğime göre bi işe giricem canım

Evlenince çoğu erkekte bir rahatlama oluyor bence ama şu küfür ve hakaret işi çok kötü. Evliliğiniz duzelmedigi sürece çocuk düşünmeyin yoksa geri dönüşü çok zor olur. Allah yardimcin olsun ne diyim. Umarım her şey yoluna girer ve mutlu günler yaşarsın esinle...
Amin canım teşekkğr ederim
Cocuk işini erteledim zaten ama kendisi bilmiyo diyaloğa gectiğimiz bi an sorarsa söylerim cünkü asılama için doktora gidicektim biliyo kesin sorcak ben de erteledim dicem

Back
X