Ne yapacağımı bilmez durumdayım

evlilik oturmadan çocuk yapma.
eşim bana küfretse, üstüne telefonu kapasa kendisini affettirene kadar eve almam.
Eve almama hakkım yok ki sonucta napar eder girer canım bide apartmanı ayaga kaldırır rezil olduğumuzla kalırız..
Ben affetmemeyi düşünüyorum
Şu süreçte yüzüne dahi bakmıyorum konusmuyorum varsın günler haftalar gecsin ayrı odada ayrı yatakta takılcam
Yapcak bişey yok

Evet önemsemiyor sinirlenince böyle tuhaf hareketleri var
İyiyken iyi ama kızınca bambaşka biri oluyo tanıyamıyorumm
zaten önemli olan sinirliyken de seni incitmemesi.

her ailede tartışma kavga olur. önemli olan saygıyı yitirmemek.

eşimle birkaç kez büyük tartışma yaşadık. baktı ki ikimiz de alttan almıyoruz, şiraze kayacak. çarptı kapıyı çıktı gitti. sakinleşince döndü.
ama telefonu asla kapalı olamaz.

Doğru mu anladım ?
Arkadaşlarını davet etti sizde arkadaşlarının yanında tartıştınız, başka Zaman davet edelim diye.
Dün bi arkadasıyla görüşmeye gitti
Dün bişeyler yaparız birlikte diyodum ama hadi dedim bayadır görmemiş arkadasını gitsin bulussun..Eşime dedim pazar aksamı telafi edersin ne zamandır dısarı cıkmıyoruz gider gezer yemek yeriz işte gelince tamam dedi..
Ardından dısardayken telefonda dedi ki yarın aksama (pazar yani bugün aksam) arkadasım yemege gelcekk dedi
Ben de dedim ki bana danısmadın bir
İkincisi aylık alısveris yapmadık hani böyle güzel agırlamak güzel yemekler yapmak lazım malzeme yok ay basını bekliyoduk
Bana tek gider alısveris yaparsın dedi(pazar sabah işe gidicekti aksam gelcekti) ben de tek tasıyamam dedim aylık alısveristen bahsediyorumm yani
Yarın gelmesin alısverisimizi filan yapalım temizlik filan yapıyım dedim tartısma ordan cıktı

Eve almama hakkım yok ki sonucta napar eder girer canım bide apartmanı ayaga kaldırır rezil olduğumuzla kalırız..
Ben affetmemeyi düşünüyorum
Şu süreçte yüzüne dahi bakmıyorum konusmuyorum varsın günler haftalar gecsin ayrı odada ayrı yatakta takılcam
Yapcak bişey yok
o rezilliği çıkarmaktan korkmuyorsa sen niye korkuyorsun?
kapıyı mı kırar, bina içinde kapıyı mı yumruklar, küfür mü eder?
bunları yapan biriyse kıronun tekiyle evlisin demektir.

Dün bi arkadasıyla görüşmeye gitti
Dün bişeyler yaparız birlikte diyodum ama hadi dedim bayadır görmemiş arkadasını gitsin bulussun..Eşime dedim pazar aksamı telafi edersin ne zamandır dısarı cıkmıyoruz gider gezer yemek yeriz işte gelince tamam dedi..
Ardından dısardayken telefonda dedi ki yarın aksama (pazar yani bugün aksam) arkadasım yemege gelcekk dedi
Ben de dedim ki bana danısmadın bir
İkincisi aylık alısveris yapmadık hani böyle güzel agırlamak güzel yemekler yapmak lazım malzeme yok ay basını bekliyoduk
Bana tek gider alısveris yaparsın dedi(pazar sabah işe gidicekti aksam gelcekti) ben de tek tasıyamam dedim aylık alısveristen bahsediyorumm yani
Yarın gelmesin alısverisimizi filan yapalım temizlik filan yapıyım dedim tartısma ordan cıktı
sana ne hakla emrivaki yapıyor?
sen iyice tepene çıkarmışsın bu adama.
bırak çocuğu falan, işe gir, gününü gün et.

zaten önemli olan sinirliyken de seni incitmemesi.

her ailede tartışma kavga olur. önemli olan saygıyı yitirmemek.

eşimle birkaç kez büyük tartışma yaşadık. baktı ki ikimiz de alttan almıyoruz, şiraze kayacak. çarptı kapıyı çıktı gitti. sakinleşince döndü.
ama telefonu asla kapalı olamaz.
Aynen her evlilikte tartısma olur ama önemli olan hatalı taraf gönül almalı bence saygı da yitirilmemeli aynı evde yüz yüze bakıyosun..bunları sakin anda cok söyledim
Hayatım sen bana muhtacsın ben sana bir ömür yüzyüze bakcaz kırmayalım kırarsak özür dileyelim aile olalım herkes gelip gecici dedim ha baktın asırı sinirlendin cık bi hava al gel dedim konustum ama yok

sana ne hakla emrivaki yapıyor?
sen iyice tepene çıkarmışsın bu adama.
bırak çocuğu falan, işe gir, gününü gün et.
İşe girmeyi düşünüyorum canım
Şimdi o deli olacak cünkü her adet oldugumda gözüme bakıyodu doktora git diyip duruyodu gitmicem ya ona delirecek

Bence arkadaş davetiyle ilgili konuyu fazla büyütmüşsünüz. İllaki aylık alışverişe gerek yoktu akşamı kurtaracak kadar gidip alışveriş yapabilirdiniz. aylık alışveriş ve poşet taşıma mevzuları sonra yüzyüze konuşulabilirdi. Arkadaşının yanında uzatmanız gereksiz olmuş. Ama tabi eşiniz de hatalı size danışması gerekiyordu. Ayrı yatak mevzusuna alışırsanız toparlamanız da zor olur. Küfür hakaret mevzusunda da haklısınız tabi bu konuda net bir tepki vermek lazım.

Bence arkadaş davetiyle ilgili konuyu fazla büyütmüşsünüz. İllaki aylık alışverişe gerek yoktu akşamı kurtaracak kadar gidip alışveriş yapabilirdiniz. aylık alışveriş ve poşet taşıma mevzuları sonra yüzyüze konuşulabilirdi. Arkadaşının yanında uzatmanız gereksiz olmuş. Ama tabi eşiniz de hatalı size danışması gerekiyordu. Ayrı yatak mevzusuna alışırsanız toparlamanız da zor olur. Küfür hakaret mevzusunda da haklısınız tabi bu konuda net bir tepki vermek lazım.
Evet belki arkadasının gelmesi konusunda büyütmüş olabilirim ama hiçbir hak ona bana birden hakaret ve küfretmesini vermez ki..
Ben bugün olmaz baska zaman gelsin dedim tamamen gelmesin demedim ki
Bana direk yarın geliyo diyo alısverisi hazırlıgı herseyi bana yıkıyo
Üstelik dün görüşmeye yanına gitti madem yemege gelcekti niye bir gününü izinli gününü ben yerine ona ayırdı? Üstelik evde aksama kadar onu bekledim ben de çıkıyım mı dedim yok dedi karnıma kramplar girdi tartıstık diye hasta olmamla bile ilgilenmeyip teli kapattı eve gelince de bagırdı cagırdı
Valla bilmiyorum ben ne diyecegimi

Evet belki arkadasının gelmesi konusunda büyütmüş olabilirim ama hiçbir hak ona bana birden hakaret ve küfretmesini vermez ki..
Ben bugün olmaz baska zaman gelsin dedim tamamen gelmesin demedim ki
Bana direk yarın geliyo diyo alısverisi hazırlıgı herseyi bana yıkıyo
Üstelik dün görüşmeye yanına gitti madem yemege gelcekti niye bir gününü izinli gününü ben yerine ona ayırdı? Üstelik evde aksama kadar onu bekledim ben de çıkıyım mı dedim yok dedi karnıma kramplar girdi tartıstık diye hasta olmamla bile ilgilenmeyip teli kapattı eve gelince de bagırdı cagırdı
Valla bilmiyorum ben ne diyecegimi

Şöyle bir durum var size arkadaşım gelecek dediğine göre arkadasını zaten çoktan davet etmiş Bu doğru veya yanlış o tartışılır Ama bazi şeyleri dışarı yansıtmamak gerek Bi yemek çıkacak kadar malzemeyi alır gelirdiniz marketten İlla kral sofrasina da gerek yok Siz reddedince arkadaşını hem davet edip hem hemen arkasından daveti iptal etme durumunda kalmış bence olay burdan patlak veriyor Ama başka sorunlarınızı bilmiyorum her mesajı da okumadım
Sırf sizi elestirmiyorum yanlış anlamayın

Şöyle bir durum var size arkadaşım gelecek dediğine göre arkadasını zaten çoktan davet etmiş Bu doğru veya yanlış o tartışılır Ama bazi şeyleri dışarı yansıtmamak gerek Bi yemek çıkacak kadar malzemeyi alır gelirdiniz marketten İlla kral sofrasina da gerek yok Siz reddedince arkadaşını hem davet edip hem hemen arkasından daveti iptal etme durumunda kalmış bence olay burdan patlak veriyor Ama başka sorunlarınızı bilmiyorum her mesajı da okumadım
Sırf sizi elestirmiyorum yanlış anlamayın
Yoo haklısınız arkadasını davet etmesi konusunu büyütmüş olabilirim ama diğer yazdıklarımı da okuyun baska seyler de var

Yoo haklısınız arkadasını davet etmesi konusunu büyütmüş olabilirim ama diğer yazdıklarımı da okuyun baska seyler de var

Bence büyütmemişsiniz. Çünkü siz izin gününü beraber geçirmek istemişsiniz ama o arkadaşıyla geçirmiş ve sizinle de sabahında çalışacağı Pazar gününü geçireceğini söylemiş. Sonra da sizi arayıp aynı arkadaşını Pazar gününe davet ettiğini söylüyor.

Birincisi size verdiği vakit geçirme sözümü tutmamış.

İkincisi size haber vermeden eve misafir çağırma emrivakisi yapıyor.

Üçüncüsü arkadaşına ve ona yapacağınız yemekler için tek başına alışverişe gitmenizi buyuruyor.

Tartışmasaydınız diyenler olmuş, sanki robotsunuz. Ayrıca tartışmamışsınız, yarın değil, temizliği ve alışverişimizi yaptıktan sonra gelsin demişsiniz.

Bende aynı durumdayım. Flört ve nişanlı lık zamanlarindaki adam nerde evlendigim adam nerde. O kadar farklı ki. 4 aylık evliyim ve 11 haftalık hamileyim. O kadar bunalimdayimki. Çok zor. Sakın bebek yapmayın. Herşey çok sevdigimizden başımıza gelmiyormu zaten. Aileniz yanınızda ne güzel. Hicbirseyden çekinmeyin. Yoksa hep mutsuz olursunuz. Benim ailem yok. Tek basimayim. Kötü giden evlilikte bebek dünyaya getirmeyin sakın. Sakııınn.

Kızlar durumumu az çok biliyosunuz
Eşimle bi normal bi küs giden bir evliliğimiz var ortada büyük sorunlar yok ama tartısmamız cok oluyor
Evleneli bir bucuk seneye yaklasıyor genelde tartısmayla geçti
Kendisi agır karakterde ve sert tavırlıdır arada güler şakalaşır ama çok nadir..kısıtlıdır kuralları vardır
Makyajıma karısır herseyi giydirmez şuan evdeyim(aşılama için işe tekrar girmedim ücretli öğretmenlik yapıyordum çıktım) hep evde oturup onu bekliyim ister
Arkadaslarınla bulusabilirsin der ama her hafta bulusmak istesem yok gitme der
Zaten bebek istiyoruz olmadı bi sorun da bulunamadı ama doktorum istersen aşılama yapalım dedi bu ayın sonu olacak
Ama olacak tı..
Şuan vazgeçmiş durumdayım eşime de söylücem yaptırmıyorum
Her an tartısmalı gergin bir ortamda hamile kalsam kesin cocuga bir zarar olur hadi saglıklı dogurdum diyelim
Böyle bir ortamda cocuk yetiştirilebilinir mi
Eşimden beklediğim ilgiyi göremiyorum gözlerime bile cok bakamaz mesela hala çekinir..
Süprizler özel gün kutlamalar zaten yok
Hediye vs çiçek miçek bişey yok herseyimi kendim cıkar alırım
En ufak olumsuz bir sözümde gerilir sinirlenir cevap ta verirsem bagırmaya cagırmaya kızarmaya bozarmaya baslar
Herkese yumusak iş arkadaşlarına üniv arkadaslarına cok asırı iyi ama bana karsı hemen argo sözler küfür sinirlenmeler bagırmalar vs
Şimdi arkadasıyla dısarda
Ben evde tekim neden bilmem aşırı bir karın agrım var kramp seklinde ve ilaçla gecmedi eşime mesaj attım aradım ama tartıstık diye kendisi telini de kapatmıs hiç merak etmez mi insan kadın evde tek basına naptı napıyo hastalanmıs vs aramadıgı eve gelmediği gibi bide teli kapatmıss!
Aynı şeyi ben yapsam kıyamet kopar
Ben napcam böyle bilmiyorum
Bi yandan ev üstüme üstüme geliyo cok sıkılıyorum vakit geçmiyo
İşe gircektim aşılama için girmedim bu dönem de geçiyo artık ikinci döneme girerim sanırım
Bi yandan eşimin bebek baskısı biyandan bana hal ve tavırları..
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar..

Evet yazınız uzun ama inanın insan okurken hiç sıkılmıyor, bunalmıyor. Öncelikle yaşınızı ve kaç yıllık evli olduğunuzu öğrenmek isterim neden diye sorabilirsiniz şundan dolayı sizin durumunuzda olan arkadaşlarım var nacizane fikirlerimle onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. İyi bir dinleyiciyimdir. Karşımdakinin sorunlarını düşünerek,kendimi onun yerine koyarak,ben olsam ne yapardım diye cevap vermeye çalışırım.

Ben huzurduz bi ortama 2tane cocuk dogurdum biri 14aylik biri 26gunluk.sonuc? Olan cocuklara oluyor oglum herseymze sahit oldu esimin beni dovmelerine bagrmalarina hakaretlerine .. Babasinin elini tutuyodu vurmasn diye smdi babasndan gore gore o da bagiriyo bunlara sahit oldugu icin nasi icin icimi yio anlatamam kaldi ki daha 1yasnda Benin oglum..

Bence büyütmemişsiniz. Çünkü siz izin gününü beraber geçirmek istemişsiniz ama o arkadaşıyla geçirmiş ve sizinle de sabahında çalışacağı Pazar gününü geçireceğini söylemiş. Sonra da sizi arayıp aynı arkadaşını Pazar gününe davet ettiğini söylüyor.

Birincisi size verdiği vakit geçirme sözümü tutmamış.

İkincisi size haber vermeden eve misafir çağırma emrivakisi yapıyor.

Üçüncüsü arkadaşına ve ona yapacağınız yemekler için tek başına alışverişe gitmenizi buyuruyor.

Tartışmasaydınız diyenler olmuş, sanki robotsunuz. Ayrıca tartışmamışsınız, yarın değil, temizliği ve alışverişimizi yaptıktan sonra gelsin demişsiniz.
Halimi okadar güzel anlamıssınız ki teşekkür ederim harfi harfine yazmıssınız..:KK200:
Evet geçen hafta da izinli gününü arkadasıyla bulustu sabah beraberdik ama öğlen gitti aksam geldi birlikte vakit geçirmek varken neyse bulussun dedim buhafta baska bi arkadasıyla bulusma planı yaptı ve yine izin günü..tamam dedim ne zamandır görmüyodu bulussun ama pazar günü aksam isten gelince telafi et dısarı cıkalım dedim tamam dedi
Üstüne pazar da aksama aynı arkadasını yemege cagırdı gel de sinirlenme
Alısveris vs yapmamız lazım diyorum sen yaparsın diyo
Evle alakası yok
Gelmesin baska gün gelsin diyince de tartısma cıktı üstelik eve geldi bagırdı cagırdı üstelik hastaydım
Napcam ben bu adamla bilmiyorum cünkü tatlı konusmak işe yaramıyo daha önce bin kez konustugum anlattıgım şeyler hep önüme geliyo
Konusmak yaramıyo tartısmak yaramıyo sanki cıkmaz bir sokaktayım karsımda duvar var gidemiyorum bi yere :(

Bende aynı durumdayım. Flört ve nişanlı lık zamanlarindaki adam nerde evlendigim adam nerde. O kadar farklı ki. 4 aylık evliyim ve 11 haftalık hamileyim. O kadar bunalimdayimki. Çok zor. Sakın bebek yapmayın. Herşey çok sevdigimizden başımıza gelmiyormu zaten. Aileniz yanınızda ne güzel. Hicbirseyden çekinmeyin. Yoksa hep mutsuz olursunuz. Benim ailem yok. Tek basimayim. Kötü giden evlilikte bebek dünyaya getirmeyin sakın. Sakııınn.
Aynı durumdayız demekki canım :(
Keske sen de hemen bebek yapmasaydın
Olan olmus artık belki bebek dogunca düzelir eşin..neler yasıyosunuz peki anlatır mısın canım?

Back
X