- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Teşekkür ederimEvet yazınız uzun ama inanın insan okurken hiç sıkılmıyor, bunalmıyor. Öncelikle yaşınızı ve kaç yıllık evli olduğunuzu öğrenmek isterim neden diye sorabilirsiniz şundan dolayı sizin durumunuzda olan arkadaşlarım var nacizane fikirlerimle onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. İyi bir dinleyiciyimdir. Karşımdakinin sorunlarını düşünerek,kendimi onun yerine koyarak,ben olsam ne yapardım diye cevap vermeye çalışırım.
Kıyamam olan çocuklara oluyoBen huzurduz bi ortama 2tane cocuk dogurdum biri 14aylik biri 26gunluk.sonuc? Olan cocuklara oluyor oglum herseymze sahit oldu esimin beni dovmelerine bagrmalarina hakaretlerine .. Babasinin elini tutuyodu vurmasn diye smdi babasndan gore gore o da bagiriyo bunlara sahit oldugu icin nasi icin icimi yio anlatamam kaldi ki daha 1yasnda Benin oglum..
Kocanız boş gününü arkadaşıyla geçirmekte de emrivaki yapmakta da haksız.Dün bi arkadasıyla görüşmeye gitti
Dün bişeyler yaparız birlikte diyodum ama hadi dedim bayadır görmemiş arkadasını gitsin bulussun..Eşime dedim pazar aksamı telafi edersin ne zamandır dısarı cıkmıyoruz gider gezer yemek yeriz işte gelince tamam dedi..
Ardından dısardayken telefonda dedi ki yarın aksama (pazar yani bugün aksam) arkadasım yemege gelcekk dedi
Ben de dedim ki bana danısmadın bir
İkincisi aylık alısveris yapmadık hani böyle güzel agırlamak güzel yemekler yapmak lazım malzeme yok ay basını bekliyoduk
Bana tek gider alısveris yaparsın dedi(pazar sabah işe gidicekti aksam gelcekti) ben de tek tasıyamam dedim aylık alısveristen bahsediyorumm yani
Yarın gelmesin alısverisimizi filan yapalım temizlik filan yapıyım dedim tartısma ordan cıktı
Arama kuzum sende konusma asilama yaptirmiycam de kestir at msj falan neden atiyosunki cvp vermiyosa hatta tlf kapat acma azcik surunsun kosma pesinde hep alttan alinca uste cikiliyoBugün arkadasıyla görüşmeye gitti
Yarın da yemege cagırcam dedi bana sormak etmek yok
Alısverise cıkmak lazım temizlik filan yapmam lazım hem bugün görüştünüz baska zama gelsin yarın gelmesin dedim
Tartısmamız ondan cıktı
O saatten beri de konusmadık aramalarıma cevap vermedi teli kapattı
Kızlar ne yapılabilir bu eşleri kendimize baglamak ilgisini çekmek için ne biliyim bana düşkün olsun gözümün içine baksın isterdim
Herkese karsı hassas davranır konusur bana niye öyle değil
Halimi okadar güzel anlamıssınız ki teşekkür ederim harfi harfine yazmıssınız..
Evet geçen hafta da izinli gününü arkadasıyla bulustu sabah beraberdik ama öğlen gitti aksam geldi birlikte vakit geçirmek varken neyse bulussun dedim buhafta baska bi arkadasıyla bulusma planı yaptı ve yine izin günü..tamam dedim ne zamandır görmüyodu bulussun ama pazar günü aksam isten gelince telafi et dısarı cıkalım dedim tamam dedi
Üstüne pazar da aksama aynı arkadasını yemege cagırdı gel de sinirlenme
Alısveris vs yapmamız lazım diyorum sen yaparsın diyo
Evle alakası yok
Gelmesin baska gün gelsin diyince de tartısma cıktı üstelik eve geldi bagırdı cagırdı üstelik hastaydım
Napcam ben bu adamla bilmiyorum cünkü tatlı konusmak işe yaramıyo daha önce bin kez konustugum anlattıgım şeyler hep önüme geliyo
Konusmak yaramıyo tartısmak yaramıyo sanki cıkmaz bir sokaktayım karsımda duvar var gidemiyorum bi yere
Çocuklar kaç yaşında olursa olsun her zaman etkilenirler bütün hayatlarını değiştirir kavgalar ve şiddetler.İlerde babasını sevmeyecek saygı göstermeyecek.Bir insan karısını nasıl döver ya anlamıyorum.Ben bekarım ama annemle babam 36 yıllık evliler tabi babam 23yıldır da yurtdışında ama burda olduğu süre boyunca bir kez olsun anneme el kaldırmışlığı olmamıştır ki babam sinirli asabi biridir.yani insan ne olursa olsun karısına el kaldırmamalı ya.ailesiyle konuşmanızı tavsiye ederim belki annesi ya da babası onunla konuşuruz az da olsa belki bi etkileri olur ha olmadı mı kendi ailenizle konuşun hiç çekinmeden aileniz arkanızda olursa kocanızda bunu bilirse belki düzelmeler olur.Ben huzurduz bi ortama 2tane cocuk dogurdum biri 14aylik biri 26gunluk.sonuc? Olan cocuklara oluyor oglum herseymze sahit oldu esimin beni dovmelerine bagrmalarina hakaretlerine .. Babasinin elini tutuyodu vurmasn diye smdi babasndan gore gore o da bagiriyo bunlara sahit oldugu icin nasi icin icimi yio anlatamam kaldi ki daha 1yasnda Benin oglum..
Daha gençsiniz ve yeni evlisiniz çocuk meselesini düşünmeniz için daha erken bence hele de o kocanızın yaptıkları ve yapmadıkları düşünülünce ona çocuk çok erken bence önce bi evine karısına saygıyı sevgiyi bilmesi lazım huzursuz bi ortamda hamile olduğunuzu düşünürseniz daha doğmamış çocuk da zarar görecek belki de ve sizin psikolojiniz daha kötü olacaktır.Hamileliğin verdiği sorunlar kocanızın sorunları sizi çok kötü etkileyecektir.Umurmursamaz bir adam siz hamileyken sancılarınız ağrılarınız olacak o zmn da değişeceğini sanmıyorum olan yine size olacaktır.Acele etmeyin derim önce bi kendini düzeltsin de o kocanız sonra çocuk inşallah olur.Teşekkür ederim
Yaşım 28 bir buçuk senelik evliyim
Ben olsam ailemin evine giderdim aklını başına toplayana kadar geri donmezdimKızlar durumumu az çok biliyosunuz
Eşimle bi normal bi küs giden bir evliliğimiz var ortada büyük sorunlar yok ama tartısmamız cok oluyor
Evleneli bir bucuk seneye yaklasıyor genelde tartısmayla geçti
Kendisi agır karakterde ve sert tavırlıdır arada güler şakalaşır ama çok nadir..kısıtlıdır kuralları vardır
Makyajıma karısır herseyi giydirmez şuan evdeyim(aşılama için işe tekrar girmedim ücretli öğretmenlik yapıyordum çıktım) hep evde oturup onu bekliyim ister
Arkadaslarınla bulusabilirsin der ama her hafta bulusmak istesem yok gitme der
Zaten bebek istiyoruz olmadı bi sorun da bulunamadı ama doktorum istersen aşılama yapalım dedi bu ayın sonu olacak
Ama olacak tı..
Şuan vazgeçmiş durumdayım eşime de söylücem yaptırmıyorum
Her an tartısmalı gergin bir ortamda hamile kalsam kesin cocuga bir zarar olur hadi saglıklı dogurdum diyelim
Böyle bir ortamda cocuk yetiştirilebilinir mi
Eşimden beklediğim ilgiyi göremiyorum gözlerime bile cok bakamaz mesela hala çekinir..
Süprizler özel gün kutlamalar zaten yok
Hediye vs çiçek miçek bişey yok herseyimi kendim cıkar alırım
En ufak olumsuz bir sözümde gerilir sinirlenir cevap ta verirsem bagırmaya cagırmaya kızarmaya bozarmaya baslar
Herkese yumusak iş arkadaşlarına üniv arkadaslarına cok asırı iyi ama bana karsı hemen argo sözler küfür sinirlenmeler bagırmalar vs
Şimdi arkadasıyla dısarda
Ben evde tekim neden bilmem aşırı bir karın agrım var kramp seklinde ve ilaçla gecmedi eşime mesaj attım aradım ama tartıstık diye kendisi telini de kapatmıs hiç merak etmez mi insan kadın evde tek basına naptı napıyo hastalanmıs vs aramadıgı eve gelmediği gibi bide teli kapatmıss!
Aynı şeyi ben yapsam kıyamet kopar
Ben napcam böyle bilmiyorum
Bi yandan ev üstüme üstüme geliyo cok sıkılıyorum vakit geçmiyo
İşe gircektim aşılama için girmedim bu dönem de geçiyo artık ikinci döneme girerim sanırım
Bi yandan eşimin bebek baskısı biyandan bana hal ve tavırları..
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar..
Kısacası adamın bir tarafını tavana vurdurdunBide evet haklısınız adamı çok şımarttım
İstediklerini yaptım(tabi karsılıklı oldu)
Sözünden cıkmadım cünkü öyle gördüm ben daha cok ataerkilciyim..
Annesi üzerine düşmedi ben hem annesi hem eşi gibi ilgilendim ne yedi ne içti hep sordum ettim
Belkide bu rahatlıgı ben verdim
Sizce geç mi kaldım yani artık umursamasam yüz vermesem istediğim kıvama gelir mi??
Çünkü konusmak yaramıyo sakinken yumusak anında da cok konustum
Durumunuz zor bir durum Allahım size sabır versin gerçekten inşallah düzelir diycem de umursamaz bir insan nasıl düzelir bilmiyorum ha düzelir düzelir de çok geç kalmış olur bir çok şeye.ailem yok dediniz o kısım daha çok üzdü beniKeşke birileri olsaydı da derdinizi dinleyecek biri olsaydı en azından anlattıkça rahatlardınızBir psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim en azından bir uzman tarafından yardım almak en iyisi belki yardımı büyük olur bilirkişinin.bu erkeklerin kafası nasıl çalışıyor ya herşey köprüyü geçene kadar mı oluyor yani anlamıyorum,anlayamıyorum.keşke aileniz olsaydı da sırtınızı dayayabileceğiniz biri olurdu siz bu durumları tek başınıza atlatmak zorundasınız ama eşinizin de desteği lazım ama psikolog size çok iyi gelir hem sizin psikolojiniz için hem de ileriki hayatınız için.Ah keskeeee. Evlenmeden önce çok farklıydı. Çok düşünceli, isteyken bile arayan mesaj atan biriydi. Sorular soruyordum, verdiği cevaplar benimde aynı cevabı vereceğim sekildeydi. Bu yüzden sevdim. Ayniyiz dedim. Ama evlendikten sonra çok farklı biri olduğunu farketmeye başladım. Ilk günden beri tartışıyoruz kavga ediyoruz. Konuşmuyoruz. Izmirden istanbula geldim. Burayı sevemedim. Insanları cok farklı. Izmire alıştığım için baska sehir zor geldi. Esimi sevdigim icin bana destek olur ,istanbula alisirim sandım ama destek yok. Hamileyim ağrılarım var. Bide gribim. Hic destek yok. Bebegimizi sev diyorum karnimi acip, azcık sevip birakiyor. Böyle degildi. Agladigim zaman telefonda zor tutuyordu kendini. Ama simdi agladigimda orali olmuyor. Bazen hamilelikten dolayı agliyorum. Ne agliyosun diyor. Beni seviyor biliyorum ama hic yansitmiyor. Hamilelikte insanin daha cok ihtiyaci oluyor sevgiye. Hep ben yanina gidiyorum. Ama biktim artik. Bunaldim. Ailemde yok destek olsun. Ozel hastaneye gitmek istiyorrum, altindan kalkamayiz diyor. Ama aylik 400 500 sigaraya veriyor. Oysaki Benim miayenem 70 lira.ozelde doguracam diyorum. Bakariz diyor. Hamilelik nasil gecer diye nette arastirma bile yapmiyor.
Herşeyin hayırlısı olsun senin hakkında.ailenle konuş açık açık söyle bence herşeyi sonuçta ailen senin yanında olacaktır senin yaptığın kötü bşy yokKızlar şu an itibariyle evliliğim bitme aşamasına gidiyo...
Şuan babamın evindeyim
Bugün o bardagı taşıran son damla oldu son kez tartıstık ve geldim..sanırım sonumuz mahkeme
Onunla iletişimkuramıyorumHerşeyin hayırlısı olsun senin hakkında.ailenle konuş açık açık söyle bence herşeyi sonuçta ailen senin yanında olacaktır senin yaptığın kötü bşy yok
Arkadaşlarını çok önemsiyor ama sana gelince tartışma çok iyiymiş ya.en iyisini yaparsın önüne bakarsın hayatını düzene sokarsın en azından kafan rahat olur.ilk başlarda zorlanırsın belki ama işe girdikten sonra emin ol çabuk atlatırsın.inşallah iş de bulur çalışırsın ha iş bulamazsan hiç üzülme bi yerlere git kafanı dağıtmaya ihtiyacın var arkadaşlarına falan git bol bol vakit geçir gez dolaş sonra da iş bulursunOnunla iletişimkuramıyorum
Zaten cumartesiden beri konusmuyoduk
Sadece birbirimizle tartısıyoduk evde yüzüne dahi bakmadım aynı sofraya oturmadım ayrı uyuyorduk
Bugün yine arkadas konusu yüzünden tartıstık bu sefer geri dönüşü yok sanırım o da cok kararlıydı gitmemi istedi..
Yarın iş basvurusu yapıcam önüme bakcam yapcak bişey yok
Teşekkür ederim canımArkadaşlarını çok önemsiyor ama sana gelince tartışma çok iyiymiş ya.en iyisini yaparsın önüne bakarsın hayatını düzene sokarsın en azından kafan rahat olur.ilk başlarda zorlanırsın belki ama işe girdikten sonra emin ol çabuk atlatırsın.inşallah iş de bulur çalışırsın ha iş bulamazsan hiç üzülme bi yerlere git kafanı dağıtmaya ihtiyacın var arkadaşlarına falan git bol bol vakit geçir gez dolaş sonra da iş bulursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?