NE YAPACAĞIMI BİLMİYORM.

Sibel Keklik99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
Öncelikle merhabalar burayı yeni keşfettim hesabıdıda bu hafta rastgele açtım.
Üniversite sınavına hazırlanan lise son öğrencisiyim.
Şuan 17 yaşındayım.
Ağustosta 18ime basacagim inşallah.

Biz abimle 2 kardeşiz , abim geçen sene evlendi . Ben ,annem ,babam tek kaldık.
Bundan 5 ay önce Anne ve babamı kazada kaybettik, otobüs kazası oldu 2 ay hastanede kaldilar maalesef uyanamadilar . Onun acısı zaten hala gecmedi ,bir yandan da sınav stresim var.

Neyse bu süreçte abim beni kendi yanına aldı ilk birkaç gün sorun yoktu ama sonrasında yengemin rahatsız olduğunu beni istemediğini net bir şekilde hissettim
(bu arada kesinlikle ev işlerinde yardımcı oluyorum sonrada direkt odada ders çalışıyorum bir gün bile ayak altında dolaşmadim ,hatta çoğu zaman kendi evinde rahat hissetsin diye evde değil kütüphaneye gidip çalışıyorum akşam dönüyorum).
Ona da hak veriyorum belki evlenirken böyle hayal etmemiştir ama gerçekten ben de ne yapacağımı bilmiyorum.
Şimdi ise net bir şekilde istemiyor yüzü asık alltan alltan hep laf sokuyor,az insan çok huzur falan diye WhatsApp storysi atıyor sadece bana açık yapıyor.

Abime söylersem hiç olmaz
Benim yüzümden asla evlilikleri huzursuz olmasın ama abimde beni bu süreçte asla bırakmaz.
Ben sizce tam olarak ne yapmalıyım, abime söylemeli miyim ya da yengemle uygun bir şekilde mi konuşsam..

Şuanda bile evde değilim kütüphaneden çıkıp biraz parka oturdum.
Abim disinda da başka akraba yok.

Hala ve amcalar varda onlarla da görüşmiyoruz ,yas evine bile gelmediler

Yengen ile usülünce konuş. Eski yaşantımı, annemi babamı özlüyorum, sana ve abime yük olmak zoruma gidiyor diyin. Yengenize vicdan merhamet dilerim, hayat size hep güzel yanından baksın umarım bir an önce kazanırsın ve kendini yük gibi hissetmezsin

Abine söylemelisin
Genç, güzeller güzeli çok genc kızsın
Yarın üniversite kazanacaksın uc bes ay tahammül edememiş mı sonra zaten uzaklara gideceksin
Kaldı ki tahammül edecek bısey yaptığına da kesinlikle inanmıyorum.
Üniversiteyi kazan olur mu? Kazanır misin umudun var mi

ya ben sana kıyamam çok üzüldüm, boşver takma yengeni sınavına odaklan nasipse kazanır hayatını düzene sokarsn.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım kazanırım

Kazanacagim umudum var. Ve kazanacağım.
Tıp istiyorum zaten. ama bu olaylar son bir aydır beni o kadar yorduki inanılmaz üzüntü içerisindeyim ne yapacağımı bile bilmiyorum

Kuzum benim. Zaten çok zor zamanlardan geçmişsin, geçiyorsun. Bu durum, eve ait olamamak, diken üstünde hissetmek tam da sınav döneminde psikolojini hepten etkiliyorsa mutlaka konuşmalısın. Onlar yetişkin insanlar, evliliklerinin dinamiği onların sorumluluğu, sorunlar yaşarlarsa da çözerler. Şu anda sen, onların yaşayabilecekleri sorunları kendine dert etmemelisin. Mevcut durumda hiçbiri, senin ruh sağlığından önemli değil. Abinle sakince konuş, derslerine güzel güzel çalış ve sınavına odaklan. Başın sağolsun, anneciğin babacığının da mekanları cennet olsun.

canım benim yolun bahtın hep acık olsun inşallah

Kazanacagim umudum var. Ve kazanacağım.
Tıp istiyorum zaten. ama bu olaylar son bir aydır beni o kadar yorduki inanılmaz üzüntü içerisindeyim ne yapacağımı bile bilmiyorum
Abinle konuş mutlaka olur mu
Araları bozulursa senin yüzünden değil yengenin yüzünden olacak bu senin düşüneceğin bısey degıl, kendine haksızlık etme kendini yalnız bırakma, abini arkana al yaslan ona yanibu yenge meselesini tek başına tasimamalisin

Senin yengen kafayı yemiş dışarıdan bir insana anlatsan sana kendi kızı gibi bakar abine kesinlikle anlatmalısın böyle içinde saf kötülük olan biriyle ömür boyu yaşamamalı

Bence yengenin davranışlarını bilmiyormuş gibi sor abine. "Abi ben size yük mü oluyorum, bak yengem böyle bir şey paylaşmış, üzerime alındım" şeklinde sor. Hem direkt anlatmadığın için herhangi bir sorumluluğun olmaz, hem de abin gereken mesajı alır.
Seni de kocaman kucaklıyorum canım. Allahım hep güzellikler çıkarsın karşına

öncelikle başın sağ olsun güzelim
Allah sabırlar versin
okul kazanınca gideceksin o evden değil mi?
veya o şehirde okul kazansan hep abinlerle mi yaşayacaksın ?
annenle babanla yaşadığınız ev ne oldu o evi kapattınız mı?
anne babanın emekli maaşı varsa sana aktarırlar
sınava kadar idare etsen
sonrasında baska şehirde ünv okusan olmaz mı ama okul masraflarını kim verecek?

yengenle konuşmana gerek yok
genç ve yeni evli bir kadın
böyle iç içe yaşamayı hayal etmemiştir
ama sana bu şekilde davranmaya da hakkı yok
sonuçta keyfi bir durum değil

Annemle babamın evi yoktu ki kiraydi.
Ev onların değildi.

Tıp istiyorum, tıp gelsin de hangi şehir olduğu önemli değil her yere giderim.
Bu şehirde kazanırsam yurt gelirse tabiki de yurtta kalırım ama yurt gelmez ise abim disinda akrabam yok

abinle konuş başına gelenler herkesin başına gelebilecek şeyler değil bir tercihle orda kalmıyorsunuz başka gidecek yeriniz yok. Bunu dert eden bir kadınsa zaten insanlığını sorgulamak lazım. Kendi evinde rahat etmek isteyebilir anlayış gösteririz ama sizin yaşınız küçük ve yardıma muhtaçsınız ve de eğitim çağında üniversite hayali olan birisiniz. Yengenizin yaptığı ayıptır. Bu konu muhakkak sorun yaratır abiniz arayı ve dengeyi bulmalı yengeyle de yumuşak bir şekilde konuşmalı

Ah güzelim benim. Allah yengene vicdan ve merhamet versin. Su an yapman gereken şey abinle konuşmak gibi gözüküyor. Bir süre idare edip üniversiteyi şehir dışında kazanmaya çalış. Umarım çok iyi bir doktor olursun

İyi ki abin var sana da sahip çıkmış ne güzel. Yengeni kafana takma bence. Senin durumun keyfi değil. Sen dersine odaklan. Allah abine sağlıklı ömür versin hep arkanda olur inşallah.
Sen de güzel bir doktor olursun

rabbim muaffak eylesin ilk önce. allah sabredenlerin yanındadır.

bak bana kalırsa yengenin yaptığı çok kötü bir şey. böyle bir genç kıza yardım edip dünyanın sevabını almak varken insan neden öbür yolu seçer aklım almıyor. her neyse sen sabret sınava kadar abine de söyleme yengenle kötü olmasın. ama sınavı kazan çık başka şehre. git. yengenle de mesafe koy. en mantıklı yolu söylüyorum sana.

İnşallah tıp kazanırsın
Ama başka şehirde kazanırsın bence
Yurt çıksa orada yaşarsın

`