• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram meselesi yardımcı olun kızlar

acemiqueen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
450
Puanlar
33
İyi akşamlar hanımlar.Size bi konuda fikir danışacağım.Kaynanamlarla farklı illerde yaşıyoruz (yaklaşık 350 km) sık sık gidip gelmiyoruz.Eşim bu bayram gidelim dedi .Ama kaynanamlara net b şey söylemedik.Çünkü biz haberli gidince küçük görümcem 3 çocuğunu alıp koşa koşa geliyor (kendisi onlarla aynı şehirde farklı ilçede oturuyor) Biz kaldığımız sürece kalıyor..Eşim annesini daha önce defalarca uyardı kalabalığı o da kaldıramıyor biz gelince gelmesinler gelseler günü birlik gelsinler zaten burda yaşıyorlar dedi .Yok kadın laf anlamıyor.(en son gittiğimiz de bize görümcelerimin geleceğini hiç söylemedi bile .Eşim o zaman küplere bindi .Küçük görümcem arsız benim abim gelme o kadar laf saysa bana ben gitmem.Bu bayram da eşim gelme ihtimalimiz var dedi ya hemen kaynanam küçük görümceme haber vermiş.Öncekş bayramlarda anasını babasını görmeye gelmeyen kızı bu bayram geliyormuş.Eşimin geleceğinden haberi yok kaynanam biz gidene kadar asla söylemez.Ben de eltimden öğrendim o söyledi abla küçük görümcede geliyor haberin olsun hatta kaynım annesine abimler gelince kimseyi çağırma adam kaç defa rahatsız olduğunu ifade etti sana demiş.(neden istemediğimi anlatayım kızlar tabi ki babasının evi gelip kalır buna karışamam .Küçük görümcem (yaşı 32)çok meraklı bi iş yap demeyene kadar afedersiniz mal gibi insanın yüzüne bakar.Ordayken sürekli ben yönlendiriyorum.Akşama şu yemeği pişirelim.2 gün yemek işine karışmadım o 2 gün makarna pişirdiler.Hadi evi sen süpür ben sileyim diyorum.Kendisiyle yanyana gelmediğimiz sürece hiç İletişim kurmuyorum oturup 2 cümle kuramam Gerçekten çok cahil hiçbir şey bilmiyor.Eşim kardeşini tanıyor o yüzden konuş sohbet et demez.Neden aramıyorsun moduna asla girmez.Arada kültür farkı var o da farkında .O kadar detay var ki kızlar .Görümcler yokken kayınvalidemlere giderim kalırım çünkü 4 kişiyiz. Çalışan biriyim ses gürültü çekemiyorum.)
Şimdi eşime görümcemin geleceğini söylesem mi söylemesem mi kızlar ne yapayım?(eşim gitmeye hevesli arkadaşları eşime göre izin ayarladı onlarda orda.Şimdi gitmezsem yazın gideceğiz tatilimi Orda harcayamam .şimdi gidersek 1 hafta kalacağız. Bi de kayananamla güzel etkili bi konuşma yapmalıyım ama nasıl?Çünkü eşim söyledikçe bu kadın anlamıyor ben söylemeliyim.

Aile ilişkileriniz bana çok garip gelmekle beraber, eğer oraya gittiğinizde eşiniz kardeşini görüp bozulursa, annesine neden haber vermedin derse, kayınvalideniz eşinin haberi vardı derse, sen biliyordun bana niye söylemedin diyip kavga çıkaracak biriyse söyleyin. Siz kötü olmayın.

Eşiniz annesinin huyunu bile bile söylemeseydi keşke biraz kötü olmuş. 1 hafta kalacağınızı kimseye söylemeyin belki erken gider görümceniz, gitmezse de siz çıkıp dönersiniz karı koca vakit geçirirsiniz en güzeli.

Bence siz gitmeyin bayramda, yazın da gitmeyin hatta. Kusura bakmayın ama okurken ben sinir oldum, farkındasınız siz de orası ana babasının evi o kadının. Cahil, arada kültür farkı var vs hiç hoş cümleler değil. Her zaman bizle tam yüzde yüz uyumlu insanlarla aynı ortamda bulunmuyoruz, kendi evinizde değilsiniz orada bu kadar direktif veremezsiniz eşiniz de buna dahil. Rahat edemiyorsanız gitmezsiniz.

Bu arada siz sakın kimseye bir şey söylemeyin. Sizin meseleniz değil bu, bırakın eşiniz ailesiyle arasında halletsin.

Eşinizle kardeşi arasında ne derece bir kültür farkı olabilir ki, aynı ailede yetişmiş iki kardeş sonuçta. Şu yazdıklarınızı değerlendirdiğim zaman, ortamı geren kişinin siz olabileceğini düşünüyorum. Bence siz gitmeyin, eşiniz gidip görsün ailesini.

Eşinizle kardeşi arasında ne derece bir kültür farkı olabilir ki, aynı ailede yetişmiş iki kardeş sonuçta. Şu yazdıklarınızı değerlendirdiğim zaman, ortamı geren kişinin siz olabileceğini düşünüyorum. Bence siz gitmeyin, eşiniz gidip görsün ailesini.
Eşim gerçekten farklı yaşamadığınız için bilmiyorsunuz.Eşim Kendini yetişirmiş görümcem maalesef öyle değil Ben de başta ne kadar farklı olabilir ki demiştim .Yaşadıkça gördüm

Çalışan biriyim ses gürültü çekemiyorum nedir yahu. Bi siz çalışıyorsunuz zaten. Aile ziyaretleri tantanalı olur. Aynı şehirde, yakınlarda kardeşler bir araya gelir, varsa akrabalar görülür. Kafa dinlemek isteyen evinde otursun ya da tatile gitsin direkt. Eşiniz de sizin etkinizle mi kardeşine karşı öyle bilmiyorum. Ayrıca o mesafeye bir hafta kalmayın. Çok istiyorsa eşinizi gitsin, siz evinizde kafa dinleyin bol bol.

Son düzenleme:
Siz gelince özellikle kalma sebebi ne?
En fazla 3+1 evde kaç kişi kalıyorsunuz? Rahatsız oluyorsanız siz otelde kalın, o annesinde kalsın.

Annemin bir arkadaşının çocuklarının birisi Doğu tarafında bir ilde senede iki, üç defa geliyor. Bir oğluda yakında oturuyor. Uzakta olanlar gelince, yakındaki gelmiş. Evde bekar oğluda var. En son artık bunalıp aynı şehirdeki oğluna evinize gidin deyince gelin hanım alınmış. KV evden koymuşmuş. Yakında olanlar bıraksada uzakta olanlarla hasret giderse insanlar.

Çalışan biriyim ses gürültü çekemiyorum nedir yahu.
Çalışırken, çalışma esnasında ben de gürültü çekemiyorum da, çalışıyorum diye bayramda niye gürültü çekemiyoruz o kısmı ben de anlamadım.

350 km dediğiniz uzak evet ama öyle abartı bir uzaklık değil yani arabayla 4-4.5 saatte gidilir.
1 hafta kalmanıza gerek yok bunalıyorsanız 3 gün kalıp dönersiniz.
Ayrıca o kadar kişi 3 çocuk vs nerede yatıyorsunuz sığıyor musunuz eve ?
Çocuklar mı çok yaramaz anlamadım bu kadar katlanılmaz olan ne tam olarak?
Birde zaten bayramda yemek falan hazır yok mu kurban bayramı bi de malum kv hazırlamıyor mu önceden ?
Bana çok garip geldi aile ilişkileri.
Görümce de gelebilir tabi ama kalmasına gerek yok akşam erken dönebilir.

Back
X