• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram meselesi yardımcı olun kızlar

Böyleleri etrafı beğenmez ama

Görümce ile kayınvalide ye sorsak onlar ne anlatacak acaba?
Birşey yapmış olsalar konu sahibine anlarız hepimiz de dümdük kaynanayı , görümceyi küçük görüyor . Bizim köyden bir doktor vardı anası kardeşleri okumamış . Okuldan bir kızla evlendi . Kızın annesi kız aşağılayıp durdular erkeğin ailesini . Bunu çabuk anlayan adam çocuk vs olmadan boşandı , memleketinden bir kız aldı . Anamın tek gözyaşına kurban olurum derdi hep .Böyle adama düşeydi de göreydi . 😂

Birşey yapmış olsalar konu sahibine anlarız hepimiz de dümdük kaynanayı , görümceyi küçük görüyor . Bizim köyden bir doktor vardı anası kardeşleri okumamış . Okuldan bir kızla evlendi . Kızın annesi kız aşağılayıp durdular erkeğin ailesini . Bunu çabuk anlayan adam çocuk vs olmadan boşandı , memleketinden bir kız aldı . Anamın tek gözyaşına kurban olurum derdi hep .Böyle adama düşeydi de göreydi . 😂

Helal olsun çocupa. Ben böyle dik duruşlu insanları seviyorum. Anasını babasını korumayan karısını çocuğunu da korumaz.

Açıkça görümcemden çok hoşlanmam. Onun da 3 çocuğu var. Ama KV özel bir yemek yaptığında bayramda seyranda hep bir aradayız. Birbirimize bayıldığımız için değil bayram olduğu için büyükleri hoşnut edelim ve kardeşler bir araya gelsin hoşluk olsun diye bir aradayız. Rahatsız mı oluyorum 2-3 saat sonra eşime müsaade isteyelim derim. Orası benim evim değil ki. Konu sahibi için de aynı şeyler geçerli. Kardeşi belki abisini görmek için geliyor, belki özel bir gün diye geliyor. Konu sahibinin biz geliyoruz diye geliyor demesi bir varsayım. Hayırdır senin evin mi de rahatsızlık duyuyorsun hadi duyuyorsun az dur o zaman evine git. Türk toplumunda aile ilişkilerinde kimse kimseye çok bayılmıyor ama idare ediyor. Bunları söylesin bakalım kayın ailesine alır cevabını oturur.
sanırım anlatamıyorum veya yanlış anlatıyorum. görümce normalde gitmezken bunlar olunca ziyaret edip evde kalıyor. aynı ilçede yaşayan kadın neden onlarla 10 gün kalıyor? ha eğer görüşeceklerse abisini evinde ağırlasın? o 3 çocuğun düzeni neden bozuluyor yazık değil mi onlara da o kalabalıkta gürültüde?ben de 10 gün boyunca 3 çocuk sesi duymak istemem. bir nevi tatil diye gidiliyor çünkü. kasıtlı bir kötü niyet bu. kocası ya yazın kalıyoruz ya da bayramda diye şart koşmuş işte ya şimdi ya da yazın. yani çekip giderim olayı hanımefendi için imkansıza yakın. zaten eve misafir geliyor, üstüne daha 2 aile daha var. kafa götürür mü onu? yaşlılara da yazık bence. çok görüşmek istiyorsa görümce kendi evinde ağırlasın işte. neden o ev bu kadar kalabalık olmak zorunda ki? bayramın da adeti var. ama bu şekilde çok saçma. üstüne aynı ilçedeyse kalmak zorunda değil ki kadın. ben çok rahatsız edici buldum baştan sona.

sanırım anlatamıyorum veya yanlış anlatıyorum. görümce normalde gitmezken bunlar olunca ziyaret edip evde kalıyor. aynı ilçede yaşayan kadın neden onlarla 10 gün kalıyor? ha eğer görüşeceklerse abisini evinde ağırlasın? o 3 çocuğun düzeni neden bozuluyor yazık değil mi onlara da o kalabalıkta gürültüde?ben de 10 gün boyunca 3 çocuk sesi duymak istemem. bir nevi tatil diye gidiliyor çünkü. kasıtlı bir kötü niyet bu. kocası ya yazın kalıyoruz ya da bayramda diye şart koşmuş işte ya şimdi ya da yazın. yani çekip giderim olayı hanımefendi için imkansıza yakın. zaten eve misafir geliyor, üstüne daha 2 aile daha var. kafa götürür mü onu? yaşlılara da yazık bence. çok görüşmek istiyorsa görümce kendi evinde ağırlasın işte. neden o ev bu kadar kalabalık olmak zorunda ki? bayramın da adeti var. ama bu şekilde çok saçma. üstüne aynı ilçedeyse kalmak zorunda değil ki kadın. ben çok rahatsız edici buldum baştan sona.
Siz hala esas konuyu anlamamışsınız ki 🫣

Helal olsun çocupa. Ben böyle dik duruşlu insanları seviyorum. Anasını babasını korumayan karısını çocuğunu da korumaz.
Doğum yaptığımda evde 8 kişiydik 5 i misafir . Sonra görümcemin kızı eşiyle kavga etti boşanma kararı alındı . Oğlu ile o da geldi bize . E idare edildi öldük mü ? Ne pişirildiyse yendi . Yalandan ev süpürüldü . Kimseden büyük ev işi beklenmedi . Pasta börek bekleyen de olmadı konu sahibi gibi . Tek başına dağa çıkıp yaşayalım ya da hiç evlenmeyelim tahammül yoksa . Ha kavga vs olur haksızlık yapılır geline , o zaman zaten görüşmesin hiçbiri ile.

Eskiden öğretmendim oldu mu ? Öğretmen ekmeği ile de büyüdüm oldu mu ? Okumamış akrabalarım da var oldu mu ? Hiçbirini aşağılamıyorum ama oldu mu? Konunun en başına yazdıklarını dön bi oku sonra benle tartış olur mu ?
Yok sen öğretmen falan olamazsın. Öğretmen çocuğu hiç olamazsın. Sallıyorsun. Öğretmen olsan şu üslubu kullanmazsın. Yok akademi oh olsun falan.

Yok sen öğretmen falan olamazsın. Öğretmen çocuğu hiç olamazsın. Sallıyorsun. Öğretmen olsan şu üslubu kullanmazsın. Yok akademi oh olsun falan.
Senin gibi 1 yıllık üye değilim . Sitede beni tanıyan çok reelde de görüştüklerim var . Sen inanma . Zerre umrum değil. 😁

Aynen güzelim ben inanmıyorum, sana hayatta başarılar ❤️
@Mune polemiğe çekmeye çalışıyor devamlı amacı neyse . Tanımadığı kişiyle güzelim vs diye de konuşulmaz . Beni alıntılama . Gözardı ediyorum seni .

Birileri mutfakta size yemek hazırlarken ya da yıkarken mutfağa en azından muhabbet etmeye bile girmemek ? Benim bunu aklım almıyor. aman iş verir şunu yap der diye korkuyor musunuz ? Ay ben gerçek hayatta sizin gibi insanlara denk gelmedim bir yere yatili bile değil iki saatliğine bile gidilse sana emek vermiş insanın yanında durursun içerde oturup keyif çatmazsın. Sizin gibi olan tek kuzenim var onun da ne arkadaşı var ne de onu seven görüşen akrabası. Ha kadın erkek meselesi değil ki bu ben de kayınvalide evine gidince yemeği görümcem yapıyorsa bulaşığı ben ve eşim yıkarız mesela. Bana misafirliğe gelen kişi de asla ben de yardım edeyim lafını kullanmıyorsa zaten bir daha davet falan da etmem

O sizin tarziniz evde misafir varken ben veya esim onu birakip bulaşiga girişmiyoruz dolayisiyla misafirin mutfakta pineklemesine gerek olmuyor. Ben de milletin evine bulasik yikamaya ya da mutfakta iş izlemeye gitmiyorum aksini dusunen ve davet etmek istemeyenin de keyfi bilir cok lazim degil

Doğum yaptığımda evde 8 kişiydik 5 i misafir . Sonra görümcemin kızı eşiyle kavga etti boşanma kararı alındı . Oğlu ile o da geldi bize . E idare edildi öldük mü ? Ne pişirildiyse yendi . Yalandan ev süpürüldü . Kimseden büyük ev işi beklenmedi . Pasta börek bekleyen de olmadı konu sahibi gibi . Tek başına dağa çıkıp yaşayalım ya da hiç evlenmeyelim tahammül yoksa . Ha kavga vs olur haksızlık yapılır geline , o zaman zaten görüşmesin hiçbiri ile.
Maşallah sabrınıza
Ama bu bana çok fazla geldi. Benim okadar sabrım olmazdı.
Konu çok başka, sizin bu yaşadığınız çok başka
Doğum sonrası evde ordu ile yaşamak, bayram ziyaretiyle aynı şey değil bence

Maşallah sabrınıza
Ben tek çocuğum eşim özlü üveyli 8 kardeş . Yani bi sürü görümcem ve onlarında çocukları ve torunları var. Bayram düğün vs günlerde evler kalabalık oluyor . Kalabalığı hiç sevmem ama idare ediyorum . Zaten sene de 2 kez oluyor bunlar kalabalık anca. 365 gün içinde 10 gün idare edilebilir bence. Herkese kurulup mal , yemek yapmıyor , çocuklarının ellerinde telefon , ev işi yapmıyorlar , pasta börek yapılmıyor, istediğim yemek yapılmadı diye kurulmuyorum. Anı güzel geçirmeye çalışıyorum . Zaten 355 gün istediğim gibi yaşıyorum. Konu sahibini asla haklı bulmuyorum o yüzden.

Maşallah sabrınıza
Zor durumda olana kapım açıktı o an. Başka durumlarda kabul etmezdim doğumda bu kadar kişiyi

Belki de görümceniz bayramda aile saadeti hep birlikte vakit geçirin diye gelmek istiyordur, abisini ve sizi sevdiği için. Ayrıca alt tarafı bir haftalık bayram tatili değil mi, her gün temizlik ve dolu dolu yemek mi yapacaksınız o da garip geldi.

Anladım, o yüzden sabrınızı tebrik ettim.
Ben yapmazdım, yapamazdım
Yok sabırlı değilim. Bana kötülük yapanı da sokakta kalsa evime almam 🫣😀Konu sahibi bir kötülükten hiç bahsetmemiş eski konusunda da şimdi de.

İyi akşamlar hanımlar.Size bi konuda fikir danışacağım.Kaynanamlarla farklı illerde yaşıyoruz (yaklaşık 350 km) sık sık gidip gelmiyoruz.Eşim bu bayram gidelim dedi .Ama kaynanamlara net b şey söylemedik.Çünkü biz haberli gidince küçük görümcem 3 çocuğunu alıp koşa koşa geliyor (kendisi onlarla aynı şehirde farklı ilçede oturuyor) Biz kaldığımız sürece kalıyor..Eşim annesini daha önce defalarca uyardı kalabalığı o da kaldıramıyor biz gelince gelmesinler gelseler günü birlik gelsinler zaten burda yaşıyorlar dedi .Yok kadın laf anlamıyor.(en son gittiğimiz de bize görümcelerimin geleceğini hiç söylemedi bile .Eşim o zaman küplere bindi .Küçük görümcem arsız benim abim gelme o kadar laf saysa bana ben gitmem.Bu bayram da eşim gelme ihtimalimiz var dedi ya hemen kaynanam küçük görümceme haber vermiş.Öncekş bayramlarda anasını babasını görmeye gelmeyen kızı bu bayram geliyormuş.Eşimin geleceğinden haberi yok kaynanam biz gidene kadar asla söylemez.Ben de eltimden öğrendim o söyledi abla küçük görümcede geliyor haberin olsun hatta kaynım annesine abimler gelince kimseyi çağırma adam kaç defa rahatsız olduğunu ifade etti sana demiş.(neden istemediğimi anlatayım kızlar tabi ki babasının evi gelip kalır buna karışamam .Küçük görümcem (yaşı 32)çok meraklı bi iş yap demeyene kadar afedersiniz mal gibi insanın yüzüne bakar.Ordayken sürekli ben yönlendiriyorum.Akşama şu yemeği pişirelim.2 gün yemek işine karışmadım o 2 gün makarna pişirdiler.Hadi evi sen süpür ben sileyim diyorum.Kendisiyle yanyana gelmediğimiz sürece hiç İletişim kurmuyorum oturup 2 cümle kuramam Gerçekten çok cahil hiçbir şey bilmiyor.Eşim kardeşini tanıyor o yüzden konuş sohbet et demez.Neden aramıyorsun moduna asla girmez.Arada kültür farkı var o da farkında .O kadar detay var ki kızlar .Görümcler yokken kayınvalidemlere giderim kalırım çünkü 4 kişiyiz. Çalışan biriyim ses gürültü çekemiyorum.)
Şimdi eşime görümcemin geleceğini söylesem mi söylemesem mi kızlar ne yapayım?(eşim gitmeye hevesli arkadaşları eşime göre izin ayarladı onlarda orda.Şimdi gitmezsem yazın gideceğiz tatilimi Orda harcayamam .şimdi gidersek 1 hafta kalacağız. Bi de kayananamla güzel etkili bi konuşma yapmalıyım ama nasıl?Çünkü eşim söyledikçe bu kadın anlamıyor ben söylemeliyim.
Ben size hak verdim doğrusu benim eşimin de ailesi biraz böyle yaşamayan anlayamıyor malesef uzaktan okumakla aynı şey değil. Aynı ilde yaşıyorlar zaten sizi görmek istiyorsa gelir görür döner kalacaksa da orda bir işin ucundan tutması gerekiyor ama tembel yetiştirilme tarzından muhtemelen böyleleri yerinden kalkmıyor benim görümce de demeden asla yapmaz. Hem kırk yılın başı misafirliğe gidip hem de üç çocuk gürültüsü çek tembel insana iş yaptırmaya çalış ne gerek var. Ailenin söylemesi gerekiyor abinler gelecek gel sende tamam ama günlerce kalamazsın ev küçük vs rahat edilmiyor senle aynı yerde yaşıyoruz sen de daha sonra gel denebilir. Ben olsam ne şimdi giderim ne de yaza giderim konu sahibi bu sene hiç gitmem keyfime bakarım tatilimi sakince yaparım.

Son düzenleme:
Ben size hak verdim doğrusu benim eşimin de ailesi biraz böyle yaşamayan anlayamıyor malesef uzaktan okumakla aynı şey değil. Aynı ilde yaşıyorlar zaten sizi görmek istiyorsa gelir görür döner kalacaksa da orda bir işin ucundan tutması gerekiyor ama tembel yetiştirilme tarzından muhtemelen böyleleri yerinden kalkmıyor benim görümce de demeden asla yapmaz. Hem kırk yılın başı misafirliğe gidip hem de üç çocuk gürültüsü çek tembel insana iş yaptırmaya çalış ne gerek var. Ailenin söylemesi gerekiyor abinler gelecek gel sende tamam ama günlerce kalamazsın ev küçük vs rahat edilmiyor senle aynı yerde yaşıyoruz sen de daha sonra gel denebilir. Ben olsam ne şimdi giderim ne de yaza giderim konu sahibi bu sene hiç gitmem keyfime bakarım tatilimi sakince yaparım.
Tembelse kendine tembel . Valla şu konuda görümceleri de savundurttular ya bize ha ha ha

Back
X