ne yapacağımı bilmiyorum bir akıl fikir verin

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar maalesef boşandığım kocam gibi hatta daha da beter bir babam var. Sevgisi saygısı olmayan,bencil,cimri, kişisel bakımına asla dikkat etmeyen (sifonu bile çekmez), anneme ve biz çocuklarına yıllarca psikolojik şiddetin alasını yaşatan biri, kanser geçirdi şu an iyi ama psikolojisi hala aynı kötülükte, anneme davranışları gene aynı sayılır, ben ve kardeşim biraz höt höt yapınca bir süre duruluyor, sonra gene aynı.

Bugünkü olayı anlatayım, şu an ağlayarak yazıyorum. İşyerinden arkadaşımızın kına gecesine gittik topluca ve gene topluca gelinecek. Babama haber verdim, sonra birden yazmaya başladı bana annene karşı çok saygısızsın, sen böyle yaptıkça annen sinirini benden çıkarıyor kendine gel diye bir şeyler yazmış. Burada parantez açayım ki asla böyle bir şey yok. Ben kendi evliliğimden sonra zaten annemi çok daha iyi anlıyorum, aramız da daha iyi.

Babama anneme karşı saygısız olmadığımı, ama beni sorun çıkaran biri olarak görüyorsa evden taşınmak istediğimi söyledim. Zaten zor günler geçiriyorum, destek olmadın, köstek de oluyorum madem giderim dedim, sen bilirsin yazmış. Annem gelince konuşalım kızım ben böyle bir şey demedim dedi. Eve geldim ki annem bugün durup dururken bayılmış, yığılıp kalmış babam bakmamış bile arkadaşları destek olmuş , annemle ilgilenmediği gibi bana ayar çekmeye çalışıyor sanki sorun benmişim gibi, üstüne üstlük ben eve gelir gelmez başka odaya geçip kapıyı suratıma çarptı bir hışım. Annemle konuştuk beni bırakıp gitme diyor, ben zaten böyle bir kocadan kaçtım şimdi tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.

Taşınsam aklım annemde kalacak, taşınmasam psikolojim asla düzelmeyecek. Ne olur bir şeyler söyleyin.

Hiç çekilmez sen artık 18 geçtikten sonra zaten kendi düzenini kurmak zorundasın avrupada filan 18 de hadi git diyolar zaten,iyi demiş sen bilirsin diye hemen uygulamaya geç düzenini kur sonra annen de gelmek isterse yanına gelir.

Bence çek git düzenini kur, işin gücün de varmış çok şükür, sonra anneciğini de al yanına ki kadıncağız da artık gün yüzü görsün. Yok filan dese bile dinleme kadıncağız başka bir hayat olabileceğini bile unutmuştur bunca yıldır. Kaç yaşında bilmiyorum Allah da uzun ömür versin ama bari kalan ömrünü huzurla geçirir.

Annen boşanmalı. Boşanmıyorsa anneni al ve git o evden kimse mecbur değil bunları yaşamaya

56 yaşında ama sağlık falan kalmadı kadında bu adam yüzünden.

Şeytan diyor aç davayı boşansınlar, ama şimdi kanserim hastayım beni evden attılar falan diyecek. Millete beni aç bırakıyor bu kadın diyormuş. Oysa biz ne alsak yer, kendi aldığını da yer, ölür cimrilikten. Çocukken bize fakiriz paramız yok deyip muz almaz, gider at yarışı ganyan oynardı.

Evden ayrıl ama anneni alma sakın yanına. Gel demek kolay git demek zordur. Tekrar evlenmek istersen ne yapacak kadın. Onlar tencere kapak yuvarlanır,haftada iki üç gece gelir değişiklik olur ona ama asla ayrılmalarına sebep olma.

Annen, kardeşin ve sen ayrı bir eve geçseniz iyi olur ama annen gibi yıllardır bu şekilde yaşayan bir kadının babanı terkedeceğini sanmıyorum.

Kardeşim burda yaşamıyor, yurtdışında yıllardır. Yemeğine ilaç katayım sakinleşir diyor (doktorun verdiği ilaçları asla içmiyor babam)

His kadını strese sokup, bu adamla muhatap olmaya gerek yok...bir ev tutun, anneniz de para edecek neyi varsa alsın, siz zaten çalışıyordunuz, mis gibi yaşarsınız.

Yani aslında en ideali o bana kalırsa ama bu saatten sonra kağıt üstünde evli de olsalar boşansalar da çok fark etmez yeter ki uzak olsun annen bence babandan. Allah korusun ya o kadıncağızın da varsa bir hastalığı hiç zannetmiyorum ben doğru düzgün baktırabildiğini filan. Anne konusunda ekstra hassasım ben o yüzden gerçekten empati yaparak yazmaya çalıştım ben yerinde olsam annemi alır giderdim gerçekten. Kardeşin de varmış onu da al hatta üçünüz birlikte kalın birbirinizin yaralarını sarın, ondan sonra da yavaş yavaş hem senin hem kardeşinin hayatlarına başkaları girer, yine destek olursunuz kadıncağıza.

G greengirll canim benim seni severim bilirsin bu soyledigim icin lutfen bana kizma ama senin yalniz kalmak gibi bir sorunun oldugunu dusunuyorum. Oncelikle bunu cozmelisin. Evlenmek istemenin altinda yatan sebebin de bu oldugunu dusunuyorum.

Ailene gelirsek sen evlensen zaten o evde olmayacaksin. Bu sebeple bir an once kendi duzenini kur derim. Annenin de bu ruh halinde katkisi oldugunu dusunuyorum. Kadin yillarca kim bilir neler yasadi.

Kardeşim burda değil yurtdışında ve gelmeyecek. Tüm yük benim omuzlarımda. O kadar araftayım ki...

Evet çocukluktan geliyormuş bu, yani ailede ilgiyi sevgiyi duygusal güveni çocukken alamadığımdan yalnızlık hissini sevmiyormuşum, sebebini araştırıyordum bir süredir ve buldum. Ve zaten son zamanlarda evden ayrılmayı düşünüyordum şimdi bu olay tuz biberi oldu. Annemi beni bırakıp gitme diyor şimdi de burdan tıkandım

Canim yerinde olsam kendi duzenimi kurup once kendimi iyilestirirdim. Zor zamanlar gecirdin evet belki atlattin ama butun yaralarini sarmazsan yanlis bir evlilik yapman da olasi. Once sen iyi olacaksin ki annene de bir faydan olsun. Bir karar ver ve kimsenin seni etkilemesine izin verme derim. Yarin evleneceksin annen yine beni birakma diyecek mi? Sen yaralarini sarip guclu olursan bundan sonra zaten seni hic bir sey yikamaz.

Konuyu sabote etmek asla istemiyorum ama biseyi cok merak ettim avrupadakiler icin böyle diyolar ama yabancı tanıdıklarimdan hic rast gelmedim bi de ne alaka 18den sonra git demek nereye gidicekler ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…