ne yapacağımı bilmiyorum kafam karmakarışık

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.402
1.166
83
32
Merhaba arkadaslar. Çok doldum lütfen bana bir akıl verin. 29 yasında öğretmenlik yapan bir bayanım. 6 yıllık iliskimi ocak ayında sonlandırdım. Ara ara yazsa da ona geri dönmedim. Çünkü cok kırılmıstım. Onunla evlenmeyi cok istedik ama olacağı yoktu. Simdi asıl konuya geleyim. Doğuda yasıyorum. Bilirsiniz doğuda 29 yasında bekar bir bayana evlen baskısı sürekli oluyor. Bana da bu oluyor. Aynı kurumda calıstığım iki bayan arkadasım da evli. Çoluk cocuk sahibiler. Ve ister istemez ben de keske diyorum. Eski iliskimden de bahsettim az cok. Bastan beri de her ikisi sana uygun değil dediler bana. Eski sevgilim gecenlerde bana cicek yollamıstı neden kabul ettin dedi bir arkadas onunla tekrardan barısma falan diye konustu. Ki ciceği ben kabul etmedim. Okula direk göndermisti. Ben de okulda bıraktım zaten. Böyle olunca da kendimi iyice kötü hissettim. Yani biraz kendi hayatıma karısılmıs ve benim de buna izin verdiğimi düsündüm. Ayrıca diğer arkadas da son 1 haftadır iki kisiyle beni tanıstırmak istedi.35-36 yaslarında ikisi de. Ben fotograf isteyince de dıs görünüse bakma bence dedi. Acıkcası tanısmak istemedim ben de. Biraz bozulur gibi oldu ama sorun bu değil sorun benim. Eminim her ikisi de benim iyiliğimi istiyorlar. Ailemle problemlerim var. Onlar da kendi düzenimin olması icin uğrasıyorlar. Ama gelin görün ki o kadar evlenip coluk cocuk sahibi olma isteği olmasına rağmen kimseyle tanısma isteğim yok. Her bir gelinlik,nisanlık gördüğümde icim cız ediyor. Lütfen yadırgamayın kurduğum hayallerden kaynaklı herhalde bu durum da. Eski sevgilim geliyor aklıma böyle bir tanısma konusu acılınca. Hala da kendimi yeni bir iliskiye hazır hissetmiyor gibiyim. Etrafta da cok baskı var ailem tanıdıklar tarafından. Cok bunalmıs hissediyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Herkes evlenmek zorunda değil evet ben de öyle düsünüyorum. Ama yakın arkadaslarımın cocuklu fotograflarını görsem dahi cok üzülüyorum. Lütfen bana bir akıl verin.

Fotoğraf görmeden tabi ki tanışmayacaksınız bu mantıksız zaten. Boşa üzülmeyin herkesin bir yerde bir kısmeti vardır, sizinki henüz çıkmamış karşınıza. Birikim yapıp hayatınızı yaşamaya odaklanın, kendiniz için güzel şeyler yapın, hatta tayin isteyip başka yere gidin, belki hayat arkadaşınız başka bir yerdedir. Ailem bırakmaz gibi bir düşünceniz olduğunu tahmin ediyorum ama bu zinciri kırıp oradan çıkmak sizin elinizde. Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın ailesinin dizi dibinde yaşamak zorunda değildir.

Kimsenin baskisiyla aceleye getirmeyin sakin evlilik işini, evlilik sonuç degil yeni bir başlangic yani evlendim bitti olmuyor, cok onemli bir karar.
Ayrica tipine bakma denmesine de ayri uyuz olurdum niye bakmayacakkmissin? Resmen evde kaldin tipine bakma evlen gec demisler bu mu iyi niyet?

Aşk olunca dış gorunuş onemsiz vs diyor bazilari ama insanlarin once dışını goruruz sonra icini taniriz. Dışını begenmedigim adamla zorla sonra isinirim diye flort filan etmezdim ben olsam.

Bu işlerin nasip olduğuna çok inanıyorum. Aynı hafta içinde üç gün önce bir tanıdık beni biriyle tanıştırmak istedi hatta ilk bakışta kriterleri de baya uygundu ama direkt kestirip attım tanışmak istemedim. Üç gün sonra başka bi tanıdık eşimden bahsetti ona hemen evet dedim hiç sebebi de yok. Yani belli olmaz bu işler kendinizi kapatmayın kimsenin hayatınıza müdahale etmesine de izin vermeyin

Bu bol müdahaleli ortamda, eski sevgili yarasıyla da anlık boşluğa düşüp evlenmek için evlenmeyin de.

Dış görünüşe bakma, şu uygundur, şusu da olmayıversin vb tavsiyeleri-yönlendirmeleri olur illa ama neyi nasıl istersiniz siz bilirsiniz. Genelde "Dış görünüş gelip geçicidir, bakmayıver" tavsiyesi gelse de, sizi ilk cezbeden unsurlardan biriyse, adımınız ona göre şekillenir. Diğer türlü çekim alamazsınız, içiniz kaldırmaz, zorlama olur. Zorla olanın da ömrü olmaz.

Neye nasıl bakacaksanız bakın, evlenmek adına istediklerinizden sürekli taviz vermek zorunda değilsiniz. Gayet gençsiniz de, evlenip çocuk yapmak da henüz bir yere kaçmış değil. Arkadaşlarınıza da bir müddet bu konuyu açmamalarını söyleyip, kendinizi dinleyin, kafa karışıklığınız ancak öyle gider.

Karşımıza cik iyi biri çıksa bile siz eskide yaşarsanız yeni biriyle sağlıklı ilişki olmaz
Eskiyi tamamen bitirin kendinizden emin olun
Bide herkese herşeyi anlatırsanız hayatınıza karışma fırsatı verirsiniz
Ayrıca evlenmek için acele etmeyin

Şimdi 10 sene batıda 1 senedir de doğuda yaşayan biri olarak şunu diyebilirim ki buralarda insan ilişkileri biraz daha yakındır,insanlar daha samimi ve sıcaktır, sizin derdinizi kendilerine dert ederler, bazı davranışları sınır ihlali olarak görüyorsanız mesafe koyarsınız.
Ben olsam ben de eski ilişkim hakkında bu kadar yorumda bulunmalarından rahatsızlık duyardım ama art niyetli olmadıklarını özünde benim iyiliğimi gözettiklerini de bilirdim..
Diğer konuda da, şu an hazır değilseniz hep böyle kalacaksınız diye bir şey yok kendinize zaman vermeniz zaten en sağlıklı olanı.
Hayatımızı birleştireceğimiz insanın şekli şemali neye benzediği tabi ki önemli, herkesin bir fiziksel zevki vardır. Mesela ben hiçbir zaman sarışın bir erkeğe aşık olmadım. Fotografını neden ısrarla göstermediğine ve hatta neden bozulduğuna anlam veremedim arkadaşınızın.. Bozulursa bozulsun, siz çok normal bir talepte bulunmuşsunuz..

ben de beğenmeden tanısamam dedim. En azından ilk görüste bir ısınma olmalı benim icin. Araba almayı düsünüyorum. Tek kafa yorduğum bu bu aralar.

yani sana kısmet cıktı diye göstermesi de ayrıca üzüldüm. Cünkü ben onlara illa da evlenmek istiyorum. İlla da biri olsun diye direten biri değilim. Cok iyi niyetliler cok da severim ama üzüldüm bilemedim

ben de beğenmeden tanısamam dedim. En azından ilk görüste bir ısınma olmalı benim icin. Araba almayı düsünüyorum. Tek kafa yorduğum bu bu aralar.
Cevabınızda haklısınız. Tipi biraz hoş gelecek ki konuşmaya gereği duyacaksınız. Araba alın, ev alın kendinize yatırım yapın, kısmetten öte köy yok. Doğru insan geldiğinde hissedersiniz zaten. Kesinlikle evlenmiş olmak için evlenmeyin, içinize sinen biriyle evlenin. Bdv de dünya kadar konu var boşanma boşanamama mutsuzluk üzerine, bir adamın yanında mutsuz olacağınıza varsın yalnız mutsuz olun en azından paranız da keyfiniz de sizin olur. 29 geç bir yaş değil. Artık insanlar 30una doğru ancak iş sahibi olabiliyor. Doğu kökenliyseniz evlenmek zorunluluk gibi hissediyor olabilirsiniz çünkü oranın kafası öyle herkes öyle bakıyor. Ama evlilik zorunluluk değil, ekmeğinizi kendinşz kazandıktan sonra ne kocaya ne evlada ihtiyacınız yok, doğru hayat arkadaşını bulduğunuzda evladınız da olur.

Ben edirnede göreve başladım edirnede biri denk gelsin de evleneyim çok istedim hatta öğretmen arkadaşlar epey de uğraştı açıkçası ama olmadı, doğu görevi olarak urfaya gittim. Giderken planım oradan karadenize tayin isteyip oraları da görmekti, bu arada da koruyucu ailelik almak gibi bir hayalim vardı çünkü hayatıma beni mutlu edecek bana huzur verecek bir adam gireceğine inanmıyordum. Çalıştığım okulda bir adamla karşılaştım, garip bir elektrik hissettim halbuki tipim bile değildi. Bir başka arkadaşka konuşuyordu ve ben konuşmayı duyuyordum. Önce evli olduğunu öğrendim kalbim sızladı ne alakaysa konuşmanın devamında boşanma davasının tarihinden bahsedildiğini duydum içim kıpırdadı sonra öğrendim ki tayin için nişanlıyken nikah kıymışlar ve anlaşamadıkları için ayrılıyorlarmış. Sonra bu adamla samimiyetimiz ilerledi ve birbirimizin doğru insan olduğuna karar verdik. 1 yıl sonra evliydik hayatımın en doğru kararı o adamla evlenmekti umudun kırıldığı yerde yenileri yeşerir. Senin hayatına girecek doğru insan da mutlaka vardır. Sakın içine sinmeyen rastgele biriyle evlenmiş olmak için evlenme, sabırlı ol doğru insan mutlaka gelir

Sevgilinden ayrilma nedenin ciddiyse onu düşünme. Mesela benim bir arkadaşim tam 6 sene once teklifini geri çevirdiyi beyi hala izliyor heryerde. Artik yeter ileri bak desem de fayda etmiyor. Barişma şansi varsa o ayri yoksa geçmişi kapat ve kimsenin o konuyu açmasina izin verme. Mesela o konulara girince biri o konuyu kapattim konuşmak istemiyorum. Hatirlamak istemiyorum dersen açilmaz. Kendi kafandan atmak tam senin iradene kalmiş birşey. Onun jestlerini cevapsiz birakmak yerine artik bunlarin fayda etmeyeceğini soyleye bilirsin ona. Etrafa gelince ablacim etrafin burnunu sokmadiği biryer var mi acaba? Emin ol evlensen de burunlarini sokacaklar. Ben 20 ay sonra dogal yolla ikizlere hamile kaldim. Ve tüm sulalede eşinde sorun vardi tup bebekle hamile kaldi denmiş yayilmiş oyle. Eşimde hiçbir sorun yok. O konunun yayilma nedeni de Allahin cezasi adetlerimiz gerdek gecesi ben vajinismus olduğum için ilişki tam olmadi ama yenge adli şahis kendisi akrabam olur kocasi herhalde yapamamiş diye laf çikarmiş. Ve çocuk da geç olunca tabi dedikodu aldi başini yurudu. Eşimle çok direndik gerdekde yalniz olalim diye kv o gece tuttu getirdi kadini artik o sinirle başladi gecem. Neyse yani bu bir ornek olsun. Elalemi taksan aklini kaybedersin. Hayat senin hayatin. Kimsenin hayatinda hükmü olamaz. Hayirli kismet herkesin karşisina 30na kadar çikmazki. Kotu evlilikler neden bu kadar çok saniyorsun? Bazilari 30na kadar evleneyim derken hayirli hayirsiz kimle oldu evlendirilmiş. Evde kaldin yaşin geçiyor diye diye gencecik kizlarimizin gençliyi heba oluyor. Mutlu olanlari Allah daim mutlu etsin. Yani sabret hayirlisini iste. Ben 27 yaşimda evlendim. O zamana kadar ilişkim olmadi ve hep hayalimdeki eşi Allahdam istedim. Hayalimdeki gibi birini nasib etti. Sabirla iste InsaAllah herşey guzel olacak

Aynen ilk o aklıma geliyıor. Eğer beğenmezsem nasıl olacak ki. Ki her ikisi de evliliklerinden dert yanan insanlar. Ayrıca erkeklerden korkar oldum bu durumdan dolayı da
Zaten genelde bu şekilde insana evlilik baskısı yapanların büyük çoğunluğu kendi evliliginde sorun yaşayanlardan oluşuyor. Bu yaşıma kadar kendi evliliği iyi olup da evlilik baskısı yapan bir kişi dahi görmedim. Ya da kendi evliliği iyi olup da aman görünüşüne bakma ne yapacaksın görünüşünü diyen bir kişi dahi görmedim. Evlilik baskısı yapanların ya da bu tarz görünüşe niye bakıyorsun diyenlerin istisnasız hepsi kendi evliliklerinden memnun değillerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…