Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım:(

_KumsaL_

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
11
0
16
İstanbul
selam arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. ben 2009dan beri evliyim ve eşimi çok sewiyorum ama 3 senedr bitmeyen bir sorunum var oda eşimin benle aynı yasta olan erkek kardeşi.. ilk evlendiğimz zaman evimiz eşimn dkkanının bir arka sokağndaydı bu arada eşim bayan kuaförü ve kardeşide.. eşimn istnbulda yasayan ailesi yok bu yüzden eşimn kardeşi dkkanda kalıodu ee tani biz evlendkten sonra hazrda ew war gelip bze yerleşti bende o zamn ses çıkaramadm burda ew dururken gdip dkkanda kalmasn die. daha 3 günlk ewlyken eşimn kardeşiyle yasamaya basladm bu arada aynı yastayz eşimn kardeşiyle. neyse sonra dkkanı kapadık baska biyere taşındık eşimn kardeşi askere gtti geldi ve şuan 3 senelk ewliyim ve hala eşimn kardeşiyle yasıyorum. artık bunaldım dayaamıyorum gtmiyor. eşimde ona git diyemiyor onlarda öyle şeyler yoktur birbirlerine git diyemezler. ben istemiyorum artık senle yanlız kalmak istiyorum yanlız yasamak istiyorm ewmde rahat etmek istiyorum diyorum senin kardeşin olsa ben aynı şeyi yapsam ne derdin diyor. ama bizim ailede böyle şeyler yoktur kimse kimsenn ewinde böyle uzun kalamaz ayıptır bi kere. en son bana o gtmez sen gdersin dedi birbirimize grdk sonra düzeldik yne. ama artık dayanamıyorm tamam eşimn kardeşi kötü biri değil hatta çok iyi bi insan ama ne kadar iyi olursa olsun ben dayanamıyorm artık evliliğimn en güzel zamanlarını yasayamadm ve yasıyamıoyorm. eşimn aileside ses çıkarmıyor o senn kardeşin nolucak diyorlar. üstelik ben çalışıyorum her akşam ewe gdlp sinr krizleri geçiriyorum artk bana yaptığı herşey batıyor ne yapıcağımı bilmiyorm gitmiyor ve hiçte gdicek gbi gözkmüyor... ve eşimle şuan oturdğmz ewin orda bi dkkan açmayı düşünüyorlar. bu demek oluyoki dhaa uzunn yıllarrrr birlikte yasıycazz... daha 21 yasındayım ve okadr çok üzüldmki dayanamıyorm. benim ailem böyle şeylere çok karşıdr ne kadr eşimn kardeşi olursa olsn benm onla aynı odada otrmam bile günah.. ama eşimm anlamıyor git diyemiyor..lütfen yardım edin ben ne yapıcağımı bilmiyorum...

yaşadığınız durum gerçeten zor.eşinizin git demediğine sizin git demeniz huzurunuzun daha çok kaçmmasını sağlayacaktır..iş maalesef eşinize düşüyor..bu durumda eşinizin tavrı ve tepkisi çok önemli..onunda olumlu yaklaşımı olmamış..allah yardımcınız olsun..

işte sorunda bu eşim git demiyor hatta gitmesini bile istemiyor ben zaten git diyemem o demedği sürece ne yapıcağımı bilmiyorum eşime kaç defa söledm konustuk ancak kendi isterse gder diyor:(:(

Evlendirin bu kardeşi :1:

şaka bir yana, sonsuza kadar sizinle yaşayamaz öyle yada böyle ayrılacak, sen sakinliğini korumazsan eşinle iletişimin bozulur, kardeşinin gitmesi gerektiğini anlaması lazım ama nasıl ?

rahatsız olmanı anlayabiliyorum ama neden günah olduğunu çözemedim eşinin kardeşi = senin kardeşin, kardeşinle aynı odada oturmandamı günah :44::44::44:

anlaması için daha ne yapıcam bilmiyorum. 3 sene olmuş hala anlamamış ne yapmam gerekiyor toplıyıp eşyalarımı gidiyim o zaman bunuda kaç defa söledm eşime beni cddiye bile almadı. gitmesini istediğimi sölüyorum o gitmez ancak sen gdersin diyor. ve artık benm ailemde konusmaya basladı 2 kocayla yasıyorsun diyorlar. bide şöyle bi sorunum war eşimle basbasa hiç bişey yapamıyorm nereye gitsek beraber gdiyoruz eşime sölüyorum senle basbasa zaman geçirmek istiyorum dye bana 3 kşi yasıyorsak 3 kişi bişyler yapıcaz diyo o ewde otururken ben gezip eğlenemem diyor.

ewet canım günah oluyor yanımda eşim olmadan benm kayınbiradermle bi odada yanlız kalmam bile dinimiz açısından günah çnkü onun bana nikahı dşüyor.

kusura bakmayın ama baştan kabul etmiyecektiniz.
aynı odada kalmam bile günah diyorsunuz ama başından kabul etmişsiniz.
şimdi tek çareniz güzellikle ikna etmek,, sonuçta bunu kabul etmek sizin yanlışınız..

ilk ewlendiğim zaman hberm yoktu bana sölemediler bile evlendiğimz günün 3. günü kayınvaliidem toplamış eşyalarını getrmiş geçici olduğunu sölemişti eşim bende bişy diyemedm. ama hala geçicek diye belkiyorum...

Eşiniz git diyemez sonuçta kardeşi.
Sizin kardeşiniz gelse siz kendi kardeşinize ''Git''diyebilirmiydiniz aceba?Bir de bu açıdan düşünün derim.
Aynı yaştasınız bende aynı yaşta olduğum kaynım ile yaşıyorum 4 yıl oldu.Evet dinimize göre aykırı günahı da var.Ama sonuç kardeş ve aile bağlarına gelince...Sizin yapabileceğiniz bir şey yok.He ucunda kötü olamayı göze alıyorsanız alırsınız karşınıza konuşursunuz.
Çünkü eşiniz benim eşim gibi git diyemiyor,nasıl diyebilirim o benim kardeşim diyor.
O yüzden dirki maalesef kendinizi boşa yormayın üzmeyin.Ancak kendisi bir yuva kurup gider,yada artık kafasına bir şey düşer.Kendime yeni bir hayat kurmam gerek diyerek kendi ayaklarının üzerinde durmak için bir adım atar.
Akl başında mantıklı bir insan zaten yengesinin evinde bunca zaman kalmaz,bırak yük olmayı.Sonuçta evinde rahat olamıyorsun.Her türlü rahatsız oluyorsun.Heleki birde temizlikten ve ayıptan haberi yoksa inan işin daha da zor oluyor.
Neyse Rabbim sabır versin.İnan bu durumdan inşallah çok büyük evliliğin yara almadan kurtulursun.

eşimin ailesi istnbul dşında yasıyor. kardeşide gidip orda yasamak istemiyor. istnblda bizimle kalmak istioyr arkads cevreside yok gdip ayrı ewde kalsın. ama hiç düşünmüyorlar ben şimdi hamile kalsam çocugm olsa ynemi bizimle kalıcak aklım almıyor ne olucağnı bilmiyorm iyiki çocugm yok şuan yoksa kafayı yerdm herlde. ben ewde yokken hatta ewdeyken ve uyurken bizim yatak odamıza bile griyor gardolabımzdan eşimn kıyaftlernden alıyor. artık hergn eşimle buyzden tartışıyorm ona oda bile yaptım bu huyundan wazgeçmedi eşim bikç defa söledi yatak odasına grme rahatsz oluyr diye yne değişe bişey yok bende kaynvalideme söledm o senn kardeşin bişy olmaz diyorlar. benm ailem artık gtsin diyor annem topla eşyalarını gel diyor babamda aynı düşüncede ben ne yapıcağmı bilmiyorum..

evet hiç hoş bı durum degıl,yatsan yatamazsın kalksan kalkamazsın rahat hareket edemzsın.kız olsa neyse.
ALLAH yardımcın olsun.eşının sana gıt demesı de hiç hos degıl.

cok zor bi durum gercekten. aslında aklıma soyle bişey geldi ozel esyalarınızı etrafta bıraksanız belki rahatsız olurdu eşiniz veya kardeşi. ve git gide eşiniz de bu durumdan rahatsız olmaya başlardı. ama şu da var ki özel eşyalarınızın ortada olması ve başkası tarafından görülmesi utanç verici bi durum. işiniz zormuş gerçekten ne kadar düşüncesiz insanlar var yaa.sizin kız kardeşiniz var kı siz de onu eve getirin bakalm ne diyecekler bu kadar anlayış gösterebilecekler mi

ilk ewlendiğim zaman hberm yoktu bana sölemediler bile evlendiğimz günün 3. günü kayınvaliidem toplamış eşyalarını getrmiş geçici olduğunu sölemişti eşim bende bişy diyemedm. ama hala geçicek diye belkiyorum...

Öğrendiğiniz anda tepki göstermeliydiniz bastan alıstırmıssınız..taviz vermıssınız...Kimse istemez evde bu sekilde yasamayı kalkdı ki sizin yaşınızda genc delikanlı bu cok normal değil.Eşinizin de gitmesini istememesi garip sizinle bas basa kalmak istemiyor gibi birde sizinle kavga ediyor buna siz çare bulamassınız bu işi ancak eşiniz çözer ki kendiside çözecek gibi değil.Bence ciddi bir konusma yapmalısınız eşinizle net olarak bu şekilde yasamak istemediğinizi kesin bir dille ifade edin.(şahsen ben evi terk terk ederdim böyle bir durumda esımın anlaması adına çünkü biz evliyiz ve yuvamızın yıkılmasını kardeşi uğruna göze alıyorsa kendi bilir)herkesın kendı evı kendı düzeni ve yasantısı var sonucta..

ewi terk ediceğimide söledm beni ciddiye almadı bile. bize maddi yönden destek oluyomuş olmasın istemiyorum dkkanı kapattıktn sonra dkkandan büssürü borç kaldı onlar yüzünden eşim kalsın diodu basta şimdi birlikte tekrar bi dkkan açmayı düşünüyorlar yani hiç gitmiycek bu çocuk ewlenp gtmesinide beklemiyorum çnkü kolay kolay ewlenicek biri değil..

en son bana o gtmez sen gdersin dedi birbirimize grdk sonra düzeldik yne.

O gitmez sen gidersin ne demek yahu ! :20:

Henüz çok yeni evlisiniz,eşinizle başbaşa geçirmek isteyeceğiniz,evde rahat rahat dolaşabileceğiniz,rahatça banyoya girmek isteyeceğiniz anlar olacaktır.Sırf evde kardeşi var diye bunları yapamıyorsanız(hele ki kendi evinizde)insanın ağrına gider tabi :34:

Eşiniz ona iyi bir rest çekemeyeceğinizi düşünüyor bence,alın eşyalarınızı ailenizin yanına gidin ve uzun bir süre de dönmeyin,sizi önemseyip kardeşini evden gönderip sizi geri eve çağırırsa ne ala,çağırmazsa demek ki "o gitmez sen gidersin"sözünde haklıymış der ayrılırsınız olur biter.

ewi terk ediceğimide söledm beni ciddiye almadı bile. bize maddi yönden destek oluyomuş olmasın istemiyorum dkkanı kapattıktn sonra dkkandan büssürü borç kaldı onlar yüzünden eşim kalsın diodu basta şimdi birlikte tekrar bi dkkan açmayı düşünüyorlar yani hiç gitmiycek bu çocuk ewlenp gtmesinide beklemiyorum çnkü kolay kolay ewlenicek biri değil..

Çok taviz vermişsiniz iste sizin söylediklerinizi ciddiye bile almamış cünkü yapmıyacağınızı biliyor belkıde onu yanıltmak lazımdır.Size sen gidersin dedikten sonra bunu yapsaydınız belkide suan bu sorununuz olmazdı.Ayrıca eşiniz maddi acıdan kardeşine güveniyorsa o gidince geçindiremiyorsa evlenmeseymiş ne sacma üstelik sizde çalısıyorsunuz niye cekeceksınız ki..

eşimin ailesi istnbul dşında yasıyor. kardeşide gidip orda yasamak istemiyor. istnblda bizimle kalmak istioyr arkads cevreside yok gdip ayrı ewde kalsın. ama hiç düşünmüyorlar ben şimdi hamile kalsam çocugm olsa ynemi bizimle kalıcak aklım almıyor ne olucağnı bilmiyorm iyiki çocugm yok şuan yoksa kafayı yerdm herlde. ben ewde yokken hatta ewdeyken ve uyurken bizim yatak odamıza bile griyor gardolabımzdan eşimn kıyaftlernden alıyor. artık hergn eşimle buyzden tartışıyorm ona oda bile yaptım bu huyundan wazgeçmedi eşim bikç defa söledi yatak odasına grme rahatsz oluyr diye yne değişe bişey yok bende kaynvalideme söledm o senn kardeşin bişy olmaz diyorlar. benm ailem artık gtsin diyor annem topla eşyalarını gel diyor babamda aynı düşüncede ben ne yapıcağmı bilmiyorum..

Bir de eşinizle size ait olan özel odaya rahat rahat girip çıkabiliyor uyarıldığı halde !

Laftan anlamaz loy loy söz anlamaz ne çare demişler...

kayınvalidenler nasıl bir şey olmaz diyorlar hayret yani..erkek bu 21 yaşında.eşinin kardeşi de olsa her şey olabilir!
ama işte 3 sene olmuş,hep yanınızda nasıl değiştirebilirsin durumu bilemiyorum.

Back
X