Lütfen bana da yardım edin :(

_MEYRA_

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
1
0
6
35
İzmir
merhabalar ben uzun süredir bu siteyi takip ediyorum ve bu konu başlığı beni de yakından ilgilendiriyor çünkü herkesin yaşadığı problemler var başımda malesef :( biz eşimle üniverstedeyken tanıştık yedi senedir birlikteydik geçtiğimiz ağustos ayındada evlendik. Eşim balıkesirli ben izmirliyim o yüzden iki düğünümüz oldu. Düğünlere sadece anne baba kardeşler katıldı diğer akrabalar yer almadı. Eşimin babası yok annesi ve kız kardeşi var ikisi katıldı düğüne. izmirde bir sahil kasabasında yaşadığımız için çok güzel bir kır düğünü oldu kına gecemde yine çok güzel oldu gelen misafirler çok beğendiler herşeyi. Balıkesirdeki biraz daha mütavazi bir düğün oldu. herşey güzel başladı derken daha balayımın ilk gününde kayın validem içinde biriktirdiklerini kustu resmen. eşimle sürekli tartışık olduk.mevzu da şu; biz onları izmirde hiç güzel ağırlayamamışız. kirli çarşaflarda yatırmışız, aç bırakmışız, bir hoşgeldin bile dememişiz, balıkesirde takılan altınları neden biz almışız, maddiyetçıymışız ve daha bir sürü şey... eşim de dengeyi iyi koruyamadı malesef sürekli benden alıp annesine annesinden bana getirdi söylenilenleri bu dahada kötü yaptı herşeyi. annem, teyzem konuşmaya çalıştı kayınvalidemle ve görümcemle ama bir işe yaramadı. 4 ay boyunca sürekli tartışmalar yaşamaya başladık. annesinden biz senin sakinliğine aldandık ta aldık, yedi yıl bekledin diye aldık gibi laflarda duydum tabi. tüm bu olanlar eşimle birbirimizden uzaklaşmamaıza kavgaların şiddetinin artmasına birbirimize tahammülümüzün azalmasına sebep oldu.kavgalarımızda birbirimize karşı boşanıcam istemiyorum mutsuzum gibi laflar söylemeye başladık. bir gün artık ağlama krizine girdim sabaha kadar ağladım annenide sevmiyorum kardeşinide sevmiyorum gibi laflar ettim. sonra bir hafta sonu balıkesire gitti ben gidemedim çok hastaydım ve cumartesi günleri çalışıyorum o yanlız gitti. geldiğinde ilk iki gün yine aynı konulardan tartışma yaşandı sonra duruldu ama hiç iletişim olmadı bu sefer aramızda. hep benden uzak duruyordu. Sonra bi gün işten eve geldiğimde bir mektup bırakıp evi terketmişti. Balıkesirde takılan altınlarıda almış tabi. sözde biz ailler yüzünden değil farklı iki kişilik olduğumuz için geçinemiyormuşuz. ama ben eşimi çok seviyorum. nasıl oldu anlamadım bir anda herşey kontrolden çıktı ve bu duruma geldik. Benimle görüşmek istemiyor. telefonlarımı açmıyor. birisiyle onunla konuşması için iletişime girdiğimde çare olmuo, hatta herşey daha kötü oluyor. En sonunda psikiyatra gittik zorda olsa kabul etti ama boşanma kararı aldığını belirtti orda. çıkışta biraz konuştuk. bana şunu söyledi; ben tekrar seninle aynı çatı altında birleşemem eğer böyle yaparsam annem kalp krizi geçirir, sen hastalandığında ona bakmazsın, çocuğumuz olduğunda kardeşime anneme göstermessin sevdirmezsin gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladı. ben ne söylediysem kar etmedi. en son görüşmemiz bu. Bu konuşmayı yapalı 8 gün oldu. eşim evden ayrılalı ise bir ay. Çok üzülüyorum. ne yapıcağımı bilemiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

Daha bu adamdan sana hayır beklemiyorsun herhalde ? Beklesende birsey cıkmaz zaten. Yahu adam altınlarida alip seni terk etmiş daha ne olsun. Bence bu tarz insanlardan kurtuldugun icin mutlu olmalisın. Bence birleşseniz de asla anlasamazsiniz gibi, çunku sende muhtesem bir kaynana var. Benim anlamadigim balıkesirde takilan altinlari niye kaynanaya veriyorsunuz ? Altinlar size takilmiş ona hatira olsun diye degil herhalde ! Esin coktan kararini vermis. Bukadar kisa surede bu karari alip araya ayrilik girmiş, sence hersey eskisi gibi olabilirmi ? Biraz aci olabilir ama gercekler maaleeef ortada

merhabalar ben uzun süredir bu siteyi takip ediyorum ve bu konu başlığı beni de yakından ilgilendiriyor çünkü herkesin yaşadığı problemler var başımda malesef :( biz eşimle üniverstedeyken tanıştık yedi senedir birlikteydik geçtiğimiz ağustos ayındada evlendik. Eşim balıkesirli ben izmirliyim o yüzden iki düğünümüz oldu. Düğünlere sadece anne baba kardeşler katıldı diğer akrabalar yer almadı. Eşimin babası yok annesi ve kız kardeşi var ikisi katıldı düğüne. izmirde bir sahil kasabasında yaşadığımız için çok güzel bir kır düğünü oldu kına gecemde yine çok güzel oldu gelen misafirler çok beğendiler herşeyi. Balıkesirdeki biraz daha mütavazi bir düğün oldu. herşey güzel başladı derken daha balayımın ilk gününde kayın validem içinde biriktirdiklerini kustu resmen. eşimle sürekli tartışık olduk.mevzu da şu; biz onları izmirde hiç güzel ağırlayamamışız. kirli çarşaflarda yatırmışız, aç bırakmışız, bir hoşgeldin bile dememişiz, balıkesirde takılan altınları neden biz almışız, maddiyetçıymışız ve daha bir sürü şey... eşim de dengeyi iyi koruyamadı malesef sürekli benden alıp annesine annesinden bana getirdi söylenilenleri bu dahada kötü yaptı herşeyi. annem, teyzem konuşmaya çalıştı kayınvalidemle ve görümcemle ama bir işe yaramadı. 4 ay boyunca sürekli tartışmalar yaşamaya başladık. annesinden biz senin sakinliğine aldandık ta aldık, yedi yıl bekledin diye aldık gibi laflarda duydum tabi. tüm bu olanlar eşimle birbirimizden uzaklaşmamaıza kavgaların şiddetinin artmasına birbirimize tahammülümüzün azalmasına sebep oldu.kavgalarımızda birbirimize karşı boşanıcam istemiyorum mutsuzum gibi laflar söylemeye başladık. bir gün artık ağlama krizine girdim sabaha kadar ağladım annenide sevmiyorum kardeşinide sevmiyorum gibi laflar ettim. sonra bir hafta sonu balıkesire gitti ben gidemedim çok hastaydım ve cumartesi günleri çalışıyorum o yanlız gitti. geldiğinde ilk iki gün yine aynı konulardan tartışma yaşandı sonra duruldu ama hiç iletişim olmadı bu sefer aramızda. hep benden uzak duruyordu. Sonra bi gün işten eve geldiğimde bir mektup bırakıp evi terketmişti. Balıkesirde takılan altınlarıda almış tabi. sözde biz ailler yüzünden değil farklı iki kişilik olduğumuz için geçinemiyormuşuz. ama ben eşimi çok seviyorum. nasıl oldu anlamadım bir anda herşey kontrolden çıktı ve bu duruma geldik. Benimle görüşmek istemiyor. telefonlarımı açmıyor. birisiyle onunla konuşması için iletişime girdiğimde çare olmuo, hatta herşey daha kötü oluyor. En sonunda psikiyatra gittik zorda olsa kabul etti ama boşanma kararı aldığını belirtti orda. çıkışta biraz konuştuk. bana şunu söyledi; ben tekrar seninle aynı çatı altında birleşemem eğer böyle yaparsam annem kalp krizi geçirir, sen hastalandığında ona bakmazsın, çocuğumuz olduğunda kardeşime anneme göstermessin sevdirmezsin gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladı. ben ne söylediysem kar etmedi. en son görüşmemiz bu. Bu konuşmayı yapalı 8 gün oldu. eşim evden ayrılalı ise bir ay. Çok üzülüyorum. ne yapıcağımı bilemiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

merhaba canım valla okurken gerçekten çok üzüldüm daha çok yenisiniz

ama geçmişiniz var nasıl bu duruma gelir ki.benimde kv sorunlarım çok

şükür eşimle bu duruma gelmedik inş.gelmeyiz bazen tartışırız annesi için

kötü laflar kullanmayız ki benm eşimle çok geçmişim yok 1 yılda tanıştık ve evlendik.

yaşlarınız nedir annesine bukadar bağlı anne lafına bakan biri keşke evlenmeseydi

sanırım anne de cahil evlat yuva yıkıo buna göz yumuo kalp krizi geçirir ne demek öle konuşuolar demek ki

canım valla ne diim bilemedim düzelir inş.biraz zaamn ver derim keşke anne yanında durmasa beyni yıkanıodur çünkü.

canım bence eşin aradaki dengeyi korumayı başaramadığından işler bu noktaya gelmiş. Birleşsenizde şu saatten sonra düzelmesi için baya bi çaba sarfetmen lazım ama bunlarda seni çok yıpratır. Allah yardımcın olsun canım herşey olacağına varıyor.

bana göre eşiniz kendi aklı ile hareket etmiyor. sana söylediği laflarda annesinin ona söylediği şeyler oda sana söylüyor... ne kadar acı bir durum henüz evliliğe hazır olmayan sorumluluk sahibi olmayan bir erkek için üzülene gerek yok...

bu kadar kısa bir sürede bunların yaşanması çok acı fakat adam terketmiş sizi, birleşseniz bile annesinin ve kız kardeşinin her dediğini yapacak biri olmalısınız kısaca kendinizi değiştirmenizi isteyecek buna da siz ne kadar tamam dersiniz bilemiyorum..

seviyorsun üzülüyorsun kusura bakma ama bu adamdan cacık olmaz canım... altınları alıp annesine gitmiş daha ne bekliyosun

eşin ailesinin sözlerini söylüyor sana benim eşimde öyle olduğu için iyi biliyorum ne zaman ailesiyle görüşse yeni ve alakasız şeyler söylüyor bana eğer eşin seni seviyorsa hatasını anlayacaktır bence ama başkalarının tesiri altında olmaktan kurtulmak zorunda emin ol çok zorlanırsın bu erkeklerin olgunlaşmaması beni deli ediyor :20:
sen herşeyin hayırlı olması için dua et belkide hayırlısı böyledir bilemiyorum

Heşey çok yeni ve çok hızlı olmuş. Üzüleceksin, ağlayacaksın, canın acıyacak, hatta belki depresyona gireceksin. Hala daha senşn eşin ama kusura bakma eşin eşin olamamış, bu adamdan ne eş, ne baba olmaz, anasının eteklerinin altından çıkamamış, kişiliği oluşmamış, üç beş altının peşine düşmüş. Bu evlilik devam ederse ömür boyu sesin çıkmayacak, kendi kişiliğini, aileni sevdiklerini bırakacaksın. Bence en kısa yol, canın acıyarak, ağlayarak, üzülerek boşa bu adamı d anasını da kız kardeşini de, sen hepsi ile evlisin, hepsini boşa ve zaman geçirmeden kendine hak ettiğin hayatı kur.

Bu tarz konuları gördüğümde hem çok üzülüyor hem de korkuyorum. Benim de 6 yıllık bir birlikteliğim var evlenene kadar 7 yılı geçicek Allah nasip ederse. Ne acı değil mi 7 yıl birliktelik yaşıyorsun ve hiç tanımadığın yönler ortaya çıkıyor. Konu sahibesi ailesine bu kadar düşkün olduğunu bu süre zarfında anlayamadınız mı? Kendini hiç mi belli etmedi? 7 yıl çok uzun bir süre şuan dolduruşla hareket ediyor, biraz zaman geçip de kendini dinlediğinde şayet sizi seviyorsa vazgeçemeyecektir. Beklemek çok zordur eminim ama elinizden geleni yaptığınıza inanıyorsanız, kenara çekilip bekleyeceksiniz.

Maalesef sizi bu duruma esiniz getirmis..
dengeyi kuramamis.
benimde gorumcemle aram iyi degildir.
bir kere buyuk bir tartismamiz oldu bu yuzden. Sonuc mu? .
Simdi ben gorumceme isterdem gerim istersen gitmem. Ablasini gormek istemedigimi soyledim.
oda bana asla laf tasimaz
aramizdaki dengeyi iyi koruyor bende ona hic karismam.
sizin esiniz bunu yapmamis.
Sizce barisinca bu olaylar devam etmeyeck mi ? Bence edicek..
zamaninizi gencliginizi bu adam ve ailesi icin harcamayin..
Aciniz taze olabilir ama ilerde iyi ki diyeceksiniz:ssz:

bana göre eşiniz kendi aklı ile hareket etmiyor. sana söylediği laflarda annesinin ona söylediği şeyler oda sana söylüyor... ne kadar acı bir durum henüz evliliğe hazır olmayan sorumluluk sahibi olmayan bir erkek için üzülene gerek yok...

bu kadar kısa bir sürede bunların yaşanması çok acı fakat adam terketmiş sizi, birleşseniz bile annesinin ve kız kardeşinin her dediğini yapacak biri olmalısınız kısaca kendinizi değiştirmenizi isteyecek buna da siz ne kadar tamam dersiniz bilemiyorum..

Yani kisacasi bu adamin kordonu hiç bir zaman hakikaten kesilmedi. Kisilikisiz ve karaktersiz bir adam. Ne demek ya "sen benim anneme hasta odugunda bakmasin?" Yani bu mu ayrilma nedeni? Konu sahibini hizmetçi olmasi içinmi evlenmis?

Konu sahibine sesleniyorum: Elbette aglayacaksin, mutsuz olacaksin, bosanmak hiç kolay birsey degil fakat artik gururunu, onurunu ayaklar altina alma! O seni terk etmis, ve fuzuli nedenlerden dolayi! Terk etmeseydi zaten evin hep tartisma ile dolacakti. Böyle bir adamdan iyi bir babada olacagini sanmiyorum zaten. Iyi kötü bare yol yakinken ayrilin, o adamdan hiç hayir gelmez cünkü!

Yani kisacasi bu adamin kordonu hiç bir zaman hakikaten kesilmedi. Kisilikisiz ve karaktersiz bir adam. Ne demek ya "sen benim anneme hasta odugunda bakmasin?" Yani bu mu ayrilma nedeni? Konu sahibini hizmetçi olmasi içinmi evlenmis?

Konu sahibine sesleniyorum: Elbette aglayacaksin, mutsuz olacaksin, bosanmak hiç kolay birsey degil fakat artik gururunu, onurunu ayaklar altina alma! O seni terk etmis, ve fuzuli nedenlerden dolayi! Terk etmeseydi zaten evin hep tartisma ile dolacakti. Böyle bir adamdan iyi bir babada olacagini sanmiyorum zaten. Iyi kötü bare yol yakinken ayrilin, o adamdan hiç hayir gelmez cünkü!

evet adamın kordonu kesilmemiş annesinden ayrılamamış.. henüz kendisinin bile neler istediğini bilmeyecek kadar çocuk adam...

evet adamın kordonu kesilmemiş annesinden ayrılamamış.. henüz kendisinin bile neler istediğini bilmeyecek kadar çocuk adam...

Evet, olan konu sahibine oldu, üzüldüm gerçekten. Bir taraftanda diyorum ki 7 yil boyunca konu sahibi bunu nasil fark etmemis? Öyle erkekler cidden hiç evlenmemeleri gerekir!

Yazıklar olsun o kocan dediğin adama yazıklar. ne hakkı vardı seni bir kaç aylık evli halinle bu şekilde anlaşamıyoruz deyip bahaneler uydurup annesinin ağzına para pul yüzünden bakıp bırakmaya. canım maddiyat düşkünü bir kadın var karşında düğün öncesi ne yaşandı bilemem ama kadının aklı takılan altınlarda kalmış. her haldre ömrü boyunca gördüğü altın senin düğününde takılan oldu.

eşin demeye dilim varmıyor inş yaptığı hatayı çabuk anlar ama bu adamdan sana koca değil kapıya mandal olmaz. çok mu basit ya bir kadını kendi adam olamadı annesinin sözünden çıkamadı annesinden korktu diye bir kaç ayda boşamak. annesinden korktuğu kadar Allahtan korkmamış anlaşılan. boşanırsan kesinlikle süründür neyi varsa al bu adamın sevme bunu evlat olsa sevilmez çünkü ayy çok kızdım çok üzüldüm yaa
:50:

eşim dediğin sevdiğin adam çok hatalı canım
annesi ondan da hatalı
kv içten içe seni istememiş gibi hissettim
belli etmemiş bence
çünkü gelinin isteyen ve seven bir anne 4 aylık evli oğlunu
boşattırmaya uğraşmaz
eşin "annem kalp krizi geçirir, sen ona bakmazsın, çocuğu göstermezsin" laflarından
bu sonuç çıkıyor.. günahını almiyim kv yine de ama öyle...

Psikiyatra gitmişsiniz.. Neler Söyledi hiç faydası olmad ımı? Devam etmelisiniz.

Back
X