Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardım:(

eşimin ailesi istnbul dşında yasıyor. kardeşide gidip orda yasamak istemiyor. istnblda bizimle kalmak istioyr arkads cevreside yok gdip ayrı ewde kalsın. ama hiç düşünmüyorlar ben şimdi hamile kalsam çocugm olsa ynemi bizimle kalıcak aklım almıyor ne olucağnı bilmiyorm iyiki çocugm yok şuan yoksa kafayı yerdm herlde. ben ewde yokken hatta ewdeyken ve uyurken bizim yatak odamıza bile griyor gardolabımzdan eşimn kıyaftlernden alıyor. artık hergn eşimle buyzden tartışıyorm ona oda bile yaptım bu huyundan wazgeçmedi eşim bikç defa söledi yatak odasına grme rahatsz oluyr diye yne değişe bişey yok bende kaynvalideme söledm o senn kardeşin bişy olmaz diyorlar. benm ailem artık gtsin diyor annem topla eşyalarını gel diyor babamda aynı düşüncede ben ne yapıcağmı bilmiyorum..

Bence laftan anlamıyorsa sende bu şekilde yasamak istemiyorsan ailen de arkanda çalısıyorsun da cek git evden burnunu sürt en azından.Cocuğunuz yok engelin yok.Bu zamana kadar nasıl katlandın özel kalmamış vazıyette nasıl sabrettin..

Eşinizde bütün suç .
O istiyor kalmasını ve siz resmen benim ile erkek kardeşin arasında seçim yap demişsiniz
ve o erkek kardeşini seçmiş.
İlginç!

Madem öyle evlenmeseymiş.
Ne demek ya erkek kardeş 3 yıldır sizin yanınızda yaşıyor ve
sırf maddi açıdan destek oluyor diye abisi tarafından kalmasına müsaade ediliyor.
Eşinizin ailesi de çok tuhaf .
Nasıl böyle bir şeye razı gelirler.
Kız olsa neyse ne.

Yarın bir gün sizin çocuğunuz olacak,
hamilelik ve doğum sonrasına özel durumlar yaşanacak ,
aile bireyleri çoğalacak ve erkek kardeş yine evde olacak.
Şaka gibi !Sanki eşinizin ailesi 2 kardeşle mi evlendirdi yahu sizi!
Çok sinirlendim.

Yapacağınız şey gayet basit.
Çekip gideceksiniz ve erkek kardeşi evden gitmeden yada başka bir eve taşınmadan dönmeyeceğinizi söyleyeceksiniz.
Yine gitmezse kendin bilirsin deyip eşine , yoluna devam edeceksin.

Şaka gibi !Sanki eşinizin ailesi 2 kardeşle mi evlendirdi yahu sizi!
Çok sinirlendim.
Yapacağınız şey gayet basit.
Çekip gideceksiniz ve erkek kardeşi evden gitmeden yada başka bir eve taşınmadan dönmeyeceğinizi söyleyeceksiniz.
Yine gitmezse kendin bilirsin deyip eşine , yoluna devam edeceksin

Aynen katılıyorummmm..

böyle giderse sinir hastası olursun ne gerek var tatlı canını sıkmaya bak insan değişen koşullara alışır zamanla belki değiştirmen gereken şeyler vardır sonucu öyle olur ya da böyle olur ama unutma çoğu şey bizim elimizde

Son düzenleme:
durumunu anlayabiliyorum canım..benim eşimde kardeşine çok düşkün okumak için bizim yaşadığımız şehre geldi..benim evlendiğim ay..bebek odası olarak düşündğümüz boş bir odayı ona döşeyip bizle kalması kararlaştırılmıştı ama ben kabul etmedim..kalamadı tabi ki..ama arada gelir kalırdı...hala da gelir kalır...1 senelik evliyiz eşim hala zaman zaman bana bu konuda laf çarpar.hiç umrumda olmuyor..sonuçta mahrem..keşke sende başta kabul etmeseydin..şimdi istediğin kadar rahatsız olsanda yuları ellerine almışlar bi kere.işin zor..

anlaması için daha ne yapıcam bilmiyorum. 3 sene olmuş hala anlamamış ne yapmam gerekiyor toplıyıp eşyalarımı gidiyim o zaman bunuda kaç defa söledm eşime beni cddiye bile almadı. gitmesini istediğimi sölüyorum o gitmez ancak sen gdersin diyor. ve artık benm ailemde konusmaya basladı 2 kocayla yasıyorsun diyorlar. bide şöyle bi sorunum war eşimle basbasa hiç bişey yapamıyorm nereye gitsek beraber gdiyoruz eşime sölüyorum senle basbasa zaman geçirmek istiyorum dye bana 3 kşi yasıyorsak 3 kişi bişyler yapıcaz diyo o ewde otururken ben gezip eğlenemem diyor.

ne demek 3 kişi yaşıyoruz 3 kişi gezeriz
afedersinizde yatarkendemi 3 kişi yatıyorsunuz ...
tövbe yaaa.. gitsin arkadaşlarıyla gezsin kaynınız yada evde otursun canı istiyorsa kendisi biryerlere gider
ne demek o evde otururken ben gezemem ...

eşimin ailesi istnbul dşında yasıyor. kardeşide gidip orda yasamak istemiyor. istnblda bizimle kalmak istioyr arkads cevreside yok gdip ayrı ewde kalsın. ama hiç düşünmüyorlar ben şimdi hamile kalsam çocugm olsa ynemi bizimle kalıcak aklım almıyor ne olucağnı bilmiyorm iyiki çocugm yok şuan yoksa kafayı yerdm herlde. ben ewde yokken hatta ewdeyken ve uyurken bizim yatak odamıza bile griyor gardolabımzdan eşimn kıyaftlernden alıyor. artık hergn eşimle buyzden tartışıyorm ona oda bile yaptım bu huyundan wazgeçmedi eşim bikç defa söledi yatak odasına grme rahatsz oluyr diye yne değişe bişey yok bende kaynvalideme söledm o senn kardeşin bişy olmaz diyorlar. benm ailem artık gtsin diyor annem topla eşyalarını gel diyor babamda aynı düşüncede ben ne yapıcağmı bilmiyorum..

çocuğun olsada bu düzen değişmez..
benim bir komşumun 2 kaynı birden kalıyor yanında ..3. bebeğini doğurdu kayınların gitmeye yada evlenmeye hiiiiçç niyetleri yok.. eeee nede olsa ekmek elden su gölden eve hiç katkıları yok ...

anlıyorum seni...
bende yaklaşık 1 yıl görümcemle yaşadım...
dayanamadım tabi terkettim gittim anneme 3 gün kaldım...
sonra eşim geldi konuştuk fln kız ayrı eve çıktı ablasına yakın....
tabi herkes aynı olur mu bilemem....

...eşimin kardeşi bile olsa aynı odada oturmam bile günah...gibi bir cümle okudum. Ben ya okuduğumu anlamadım ya da gerçekten ama gerçekten çok anlamsız bir cümle...Ailelerin bu konuda düşünceli olması gerekir ancak ben çevremde kaynıyla hatta kayınlarıyla oturan çok insan tanıyorum. Bu bizim kültürümüzde olabilirliği olan bir durum; bence kesinlikle doğru değil. Sonuçta evde rahat gezemiyorsun, aynı banyoyu kullanıyorsun vs. Hepsi sorun aslına bakarsanız...Bu sorunu kendisi evlenmeden çözmeniz çok zor; ya bekleyeceksiniz evlenip taşınacak gidecek, ya da eşinize rest çekeceksiniz, bir şekilde eşiniz halledecek. Bu durumda siz ailesi gözünde oğlunu istemeyen gelin olacaksınız, tüm bunları hazırlıklı iseniz deneyin derim. Ama bunları kaldıramam derseniz de bir şekilde alışacaksın...

aynı sorunları yaşamış biri olarak size tavsiyem kesinlikle terkedin eşinizi.benim babam arkamda olsaydı ben aynen bunu yapardım.yaranılmayan insanlara ne yaparsanız yapın yaranılmaz zaten.yeni evliliğinizi yaşayamadınız,kendi evinizde rahat edemediniz diye kimse size madalya vermez.olan giden gençliğinize ve de yıpranan sinirlerinize olur.yaşadıklarım aklıma geldi de çok sinirlendim şu an.acınızı taaaa derinden hissediyorum.o gitmez sen gidersin diyen bir eş hiç bir zaman sizin kıymetinizi bilmeyecektir bunu unutmayın.çocuk olursa gitmek çok daha zor olacaktır.boşverin değmez.

Dinî bir cümleyi kendinizce yorumlayıp saçma bulmayın.

Kim olursa olsun, nikah düşen biriyle başbaşa kalınamaz, kayınbirader olsa da böyle kuzen olsa da böyle.

Saçma derken düşünün önce, bu herhangi birinin fikri değil.

bu durum yeni olmuş olsaydı su öneri mantıklı olabilirdi; eşiniz size yaklaştığı zaman yan odada kardeşin varken birşey yaşamamız doğru değil ben rahatsız olurum utanırım falan derdiniz.belki o zaman eşiniz tutumunu değiştirirdi

rahatsız olmanı anlayabiliyorum ama neden günah olduğunu çözemedim eşinin kardeşi = senin kardeşin, kardeşinle aynı odada oturmandamı günah :44::44::44:

belki bayan, eşinin kardeşinin yanında her kıyafetle oturamadığını kast etmiştir. tabii eşinin kardeşiyle aynı oada oturması günah değildir ama nasıl oturduğuna bağlı.
çünkü eşinin kardeşi kendi kardeşi ile aynı aynı konuma sahip değil
yabancı bir erkeğin yanında nasıl olması gerekiyorsa eşinin kardeşinin yanında da öyle durması gerekiyor, bence bunu kast etmiştir

Cok haklısınız rahatsız olmakta, esinizle başbasa olmak istemekte.
Ama ben başka konularda da rastlıyorum ve aklım almıyor. Neden yetişkin kayinbiradere otel günah, namahrem diye bakılıyor.
Ayrıca dinimizde siz kovanıza nikahli olduğunuz sürece kayinbiraderinizle nikah düşmez.
O sizin kardesinizden farksız olur, günah değildir

Konu sahibi arkadaşım sen ya bu kaynını bir an önce hayırlı kısmet bulup evlendireceksin ya da eşyalarını toplayıp bir an önce annenlere gideceksin yoksa ömür boyu bu işkence çekilmez. İnsan bazen 1 haftalık yatılı misafire bile dayanamıyor ki bu ebediyen sizde.

bende 1,5 sene kaynımla yaşadım zorluklarını biliyorum seni çok iyi anlıyorum.genç bir çift için evde 3. şahsın olması kardeş bile olsa rahatsız edici olabiliyor.üstelik 3 senedir durum böyle.bence siz ya bu kardeşi evlendirin yada herşeyi göze al ailenin yanına git ailen eşinle ve anne babasıyla konuşsun bir çözüm yolu bulsunlar:31:

öncelikle şuna açıklık getiriyim eşimin kardeşi bana namahrem olduğu için günah oluyo. dinimizde kayınla aynı odada oturduğum zaman oturuşuma-kalkışıma, gülüşüme-konuşmama, onun yanında kokulanıp süslenmemeye, onunla başbaşa bir odada kalmamaya dikkat etmek şartıyla anca birarada bulunabilirim aynı ewde yasadığım sürecede bu mümkn değil. Dini bilgim fazla geniş değil ancak bu kadar açıklık getirebildim söylediğim cümleye.
bende açık bir bayanım ne kadar kaynımın yanında oturmama kalkmama dikkat etsemde onun rahatlığından davranışlarından rahatsız oluyorum adam bi kere benim yanımda gayet rahat baksırnn yarısı dşarda bi şekilde üstünde thsrt fln olmadan şortuyla oturabilio ve eşimde buna ses çıkarmıyo. ama asla kendi ailesinin ewinde o şekilde dolaşamaz oturup kalkamaz ama benim ewimde sanki ben onun karısymışım gbi rahat hareket edio...

Ve eşim yeni bir salon açmaya karar verdi bu yüzden evimizi taşımamız gerekiyor ve dükkanı gene kardeşiyle birlikte açıcaklar bu demek oluyoki uzun yıllar dha onla yasıycam.. eşim bu dükkanı açmayı çok istiyo ona engel olamam kardeşiyle ortak açmasınada engel olamam ama tekrar ewimi taşıycam yine bizimle kalıcak hatta kendisi ew bakmaya baslamış bile ben napıcağmı bilmiorm nası başa çıkıcağmı bilmiyorum. sizin dediğiniz gibi eşyalarımı toplayıp annemin ewine gitsem ve bi olay çıksa asla ailemi karşıma alıpta geri gelemem annem böyle konularda çok otoriterdir onları kaybetmeyi gze alamam bana topla eşyalarını gel diyo ama cesaret edemiyorum. dha 21 yaşındayım bu yaşta dul kalmak istemiyorum. belki kendimi olaylarla başa çıkıcak kadar güçlü hiissetmiyorm ondan ayrılırsam nasl düzelirim bilmiyorm boşanmış bi ailenn çocuğu olarak boşanmaktan çok korktuğm içindir belkii... ama anladımki beklemeklede bişey olucağı yok....

bende açık bir bayanım ne kadar kaynımın yanında oturmama kalkmama dikkat etsemde onun rahatlığından davranışlarından rahatsız oluyorum adam bi kere benim yanımda gayet rahat baksırnn yarısı dşarda bi şekilde üstünde thsrt fln olmadan şortuyla oturabilio ve eşimde buna ses çıkarmıyo. ama asla kendi ailesinin ewinde o şekilde dolaşamaz oturup kalkamaz ama benim ewimde sanki ben onun karısymışım gbi rahat hareket edio...

ama anladımki beklemeklede bişey olucağı yok....

Peki ne yapacağınıza karar verdiniz mi ? :44:

Back
X