Ne yapacagimi bilmiyorum ya pff..

ellan17

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
177
3
38
İsveç
basligin dedigi gibi ne yapacagimi bilmiyorum yasim 18 ve piskolojim iyi degil. biraz uzun olacak okursaniz sevinirim. ben 14 yasimda felan cok kötu birsey yasadigim icin ailecek cok etkilendik 16 yasimda felan yasadigim olaydan kurtulduk ama bu sefer maddi sikintilar felan basladi biz avrupa da yasiyoruz bu arada babam erkeklere karsi kucuklugumuzden beri erkeklerle konusmamiza felan cok karisti kardesim var 16 yasinda bir sevgilisi var ki bizim anne tarafi bu konulara cok karsi her an babama anlatacaklar diye ödum kopuyor hep bir baski hep bir baski dir dir laf felan babam desen birsey yapmiyor ama maddi yönden hic yardimci olmuyor kafayi yiyecem evde oturup duruyor eve para getirmiyor getirdigi de yetmiyor pff. ben desem dogru duzgun bir meselgim olmadigi icin is yok bana meslegimi 21 yasimda elimde olur. Bende sac yolma hastaligi diye bir sey var ve bir sikinti olunca saclarimi yoluyorum bu aralar tutuyorum kendimi 2 aydir saclarima dokunmadim ama annemin tarafini hic sevmiyorum onlarin yanina gittikce sinir oluyorum aglamak bagirmak istiyorum ama icime atiyorum tas gibi oldum biri gelip sarilsa bagira bagira aglayacagim o sekildeyim. kendimi rahatlatmak icin ne yapsam ? babam calismam icin zorlayip duruyor zaten dedikleri :- sen okumazsin git calis. bir is buldum cok zor ya sinirden patlayacam . meslegimi alinca evden tasinip kendim yanliz yasamak istiyorum bu sefer de neymis evlenmeden kendin gidemezsin de felan ben evlenmek istemiyorum hep onlarla mi yasayacagim ayrica bide aileme karsi sucluluk duygusu var oda oldugu icin hersey cok zor oluyor istedigimi yapamiyorum ne yapacagimi bilmiyorum ?

okudugunuz icin tesekkur ederim ailemden ilgili kötu de dusunmeyin ailemi cok seviyorum, ailem olmasaydi ben zaten dayanamazdim onlar hep arkamda oldu.. zaten maddi durumdaki sikinti da benim yuzumden oldu ondan sucluluk duygusu var. ama hersey cok zor ya..

Hayat kimseye gulluk gulistanlik degil .
Yasadigin olayi da merak ettim

Hayat kimseye gulluk gulistanlik degil .
Yasadigin olayi da merak ettim

biriyle tanismistim bir erkek tehdit korku felan filan derken 2 sene böyle gecti onunla nisanlandim evlenirsem tehditler biter diye de öyle olmadi o yuzden evlilik den korkar oldugum icin evlenmeyi dusunmuyorum ama evlenmiyecegim diye de hep ailemle mi yasayacagim tek eve cikmak istiyorum bir kac sene sonra ama ailem kabul etmez sizce ne yapsam ?

Yaş 21 ama sanki 15 yaşında bir ergenin konusu gibi
Önce iş bulup çalışın Babanız ne iş yapıyor bilmiyorum ama büyük bir kesim az kazanıyor yapacak bişey yok evsiz sokakta kalmaktan iyidir..
Önce halinize şükredin ama dilden değil kalben sonra tekrar söyleyeyim iş bulup çalışın

Basina bir kez kotu olay geldi diye hep oyle olacak degil aklindan kotu dusunceleri uzaklastir once.
Hem sen cok kucuksun daha evlenmeyi dusunmek icin, hele tehdiyle santajla falan evlilik karari vermen uzdu beni. Iyi ki de evlilikle bitmemis sonu.

Amacanim simdi aileni maddi acidan zor duruma sokan da sen degil misin zaten eline para gecince onlari o durumda birakip ayri eve cikmak vicdanen rahatsiz etmez mi seni

yasim 18 21 degil. burda is bulmak kolay degil daha lisem bitmedi ..

iste sorun da orda ben tasinma isterim niye tasinmayim ki her gencin hayali bir tatmak ister yanliz evde oturmak arkadaslarla eglenmek felan belki gun gelecek sikilacagim ama yinede istiyor insan ama bir yandan da ailemi yanliz birakirsam vicdanim rahat etmiyor ama hayat da böyle gecmez ki hep ailemi mi dusunecem ? kendimi dusunmeyim mi ? istediklerimi yapmayim mi ?

Ozaman okulu bitirin burda da iş bulmak kolay değil...
Okul bitince de iş bulur çalışırsınız sonra da ayrı eve mi çıkacaksın ne yapacaksın ozaman düşünülür o şartlarda...
Evlilik içinde gayet erken sen okulu bitir meslek sahibi ol önce

çok karışık anlatmışsın ya

zar zor anladığım kadarıyla 21 yaşındaymışsın ama yaşının verdiği olgunluğu taşımıyorsun gibi.

14 ünde kalmışsın sanki,ailen haklı ayrı eve çıkmana izin vermemekle.

yok 18 yasindayim 20 yaslarinda meselgimi elime alirim ve karisik anlattigim icin k.bakmayin turkcem kötu olabilir

Oradaki egitim sistemini bilmiyorum ama sinava girip turk universitelerine kolaylikla yerlesebilirsiniz hem ortamdan uzaklasip kafa dinlersiniz hem de hayalinizi gerceklestirip eve cikmis olursunuz. Baska da cozum gelmiyor aklima

çalışmak istemiyorsun,okumak istemiyorsun ama ayrı eve çıkmak istiyorsun.

birde sinir krizleri geçiyormuşsun saçını başını yoluyormuşsun bu istediğin mantıklı mı sence.

yok 18 yasindayim 20 yaslarinda meselgimi elime alirim ve karisik anlattigim icin k.bakmayin turkcem kötu olabilir

tamam anladım bayağı karışık olmuş mesleğini eline alınca taşınırsın o vakit.

çalışmak istemiyorsun,okumak istemiyorsun ama ayrı eve çıkmak istiyorsun.

birde sinir krizleri geçiyormuşsun saçını başını yoluyormuşsun bu istediğin mantıklı mı sence.
yok ya öyle degil calisiyorum suan ama okumak da istiyorum ama calismazsam eve para gelmez onun icin simdilik calisiyorum maddi durumlar duzelince bir meslek edinecegim o zaman tasinmak istiyorum ama ailem karsi iste

Okulunuzu bitirmeli, meslek edinmeli, mesleğinizle ilgili çalışıp sonra ayrı eve çıkmalısınız, hayat böyledir, anne baba dahi olsa kimse kimseye 2. bir ev açıp birde masraflarını karşılayamaz.

yok ya öyle degil calisiyorum suan ama okumak da istiyorum ama calismazsam eve para gelmez onun icin simdilik calisiyorum maddi durumlar duzelince bir meslek edinecegim o zaman tasinmak istiyorum ama ailem karsi iste
öyle bir anlatmışsın ki

çok zor anladım daha o zamana gelene kadar bulursun bir yolunu şimdiden takma.

kim öle kim kala demişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…