• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum..

Nezzolgunnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2017
200
72
48
33
İyi geceler hanımlar ,
Bu saate yazmamın sebebi eşim. Daha önceki konularımda var. Eşimle bir turlu aile meselelerinden duzelmeyen bir ilişkimiz vardı. Cok şükür düzeldi derken hoppp tekrar sorunlar bitmiyor. Ve derdini anlayamıyorum. Biz bu ay tayıncı bulunduğumuz yerden ev almıştık. Borca girdik ve oyle olmadanda hıc birseye sahip olunmuyor malesef. Ben kendi ailemden borc aldım, kendi bileziklerini sattım ve esim arabasını satılıga cıkarttı. Biz evı alana kadar araba satılamadıgı ıcın arkadasından 41 bin borç aldı ve arkadasıda kendisi ev alacagı ıcın gecıcı surelıgıne vermiş. Esim onun buyuk bir sıkıntısına girerek strese gırdı. Malesef ki garıp bir sekılde strese gırdıgı ıcın benden cıkarıyor. Tavırlarınıda anlamış degılım. Aklım ermedıgı ıcın artık sizden yardım istemek zorunda kaldım bana akıl verin lütfen. Kısaca ozet gecıcem. Mesela, biz dun komsumla gezmeye gidecektik eşiyle birlikte ailecek. Onların dısarda isleri oldugu ıcın bizden once dısarı cıktılar. Bizde evde hazırlandık dısarda bulusacagız. Neyse cıktık. Eşimde arabayı evin yakınlarında bir yere park etmiş. Onlarda farklı yerdeler. Neredesiniz diye arıyoruz. Surda buluşalım diye. Eşim de tutturdu bir yeri tarif edemiyorsun nıye orayı soyluyosun diye soylenmeye basladı fakat dişlerini sıkarak sinirle konusuyor ve kucagında 1 yasında oglum var. Benimde elimde bebek arabası var söylenmeye basladı. Benı cıldırtma mal mal konusuyorsun demeye basladı. Bende bebek arabasını bıraktım cektım gittim evin yakınında oldugumuz ıcın binanın ıcıne girdim Eşimde arkamdan geldi. Binanın ıcıne girdik. Bana soylenmeye basladı. Sokakta ne diye bırakıyorsun cocukla birlikte bana diyor afedersiniz it mi bu cocuk, sen ne yapmaya calışıyorsun benı deli etme salak salak ıs yapıyorsun demeye ama ben hıc bir sey demedim sınırlı oldugu ıcın ve birden yakama yapıştı duvara itti beni. Ben cok sasırdım. Tamam dedım siz gezin ben istemiyorum diye. Esim bana diyor sen niye insanlara soz verdin o zaman falan diye. Neyse yine de sesimi cıkaramadım komşularımla goruştuk. Dısarıdada aynı seyler en ufak birsey de bana yuklenmeye başlıyor. Yine sesimi cıkarmıyorum. Ve arkadasım benım durumumu biliyor boşver stresten boyle yapıyor diye ama benim gucum kalmadı artık. Telefonla ugrasıyorum ne saklıyorsun benden insanı enayi yerine koyuyorsun ne yapıyorsan diye. Sımdıde goreve gitti. Yine saygısızca seyler demeye basladı. Sesimi cıkarmadım sustum ama dayanacak gucum kalmadı. Atladığım konular var uzun olmasın diye. Sadece sunu soyleyeyım. Annemle kız kardesım İstanbuldan Van a gelmişlerdı. Kardesım evli ve kızı var. Oglumla 1 yas dogum gunu kutlamak ıcın geldiler. Esimin ailesiyle ilgili sıkıntılı oldugum ıcın goruşmuyorum. Kız kardesımde gorumcem eklıydı takıpleşiyorlardı. Dogum gunu de kardesım ınstagramda oglumun fotoğrafını paylaşıp gordugu ıcın eşimden fotogram istemiş. Eşimde ablasına gonderdı ve sayfasında paylaşmış ablası. Benım kardesımde fotoğrafın altına yorum yaptı. Sende gitseydin Van a burdan yazmakla birsey olunmuyor diye ama sitemli bir sekılde degıl. Gorumce de kardesıme ozel den mesaj attı. Istedıgımı paylaşırım kimsenin haddine degil hele senin hıc haddine degil, bacın adam olsaydı bunlar olmazdı biz susuyoruz kardesımınde hatrına hata bir kez yapılır gerisi hata degıldır yegen benım yegen ıstedıgımı yaparım diye tepkili mesaj yazmış ve hıc bir sekılde cevap vermedik. Bunu yazmamdakı sebep acaba ailesi bunu farklı sekılde esime bahsedip ondan mı bana boyle davranıyordur,yoksa gercekten strese girip mi davranıyor gercekten kestiremiyorum ve hıc birseyini paylaşmaz benimle. Soyle birsey de var 1 saat bana farklı davranıyorsa daha sonra canım askım diyor cozemıyorum bir turlu. Yuz yuze de der araba satılamadıgı ıcın strese girdim falan diye. Esim ailesiyle de bizle ilgili sıkıntı olsa da anlatmaz bıldırmez yanı. Ne yapacağımı nasıl davranacagımı sasırdım. Bana bu sekılde davranması da yanlış nasıl yola getirebilirim. 5 aydır susuyorum ters birsey demiyorum. Ben bunu hak etmiyorum artık. Siz olsanız ne yapardınız?

Yatırım tabiki çok önemli ancak eşiniz biraz sıkıntıya düşmüş bu durumda belli. Manevi sıkıntının üzerine maddi sıkıntı eklemek ağır gelmiş olmalı. Ama olayın fiziki boyuta ulaştığı noktada artık bahanelerin bir önemi kalmıyor.

Bir de kardeşiniz sorunu bildiği halde sitemli olmasa bile yazmasaymış keşke sizin iyiliğiniz için, savunmak icin yapmış gibi görünmüyor.

Kiz kardesin lüzumsuz is yapmis gorumcende ona layik cevap vermis. Erkek kardesimin evine yigenimin yanina karisi yuzunden gidemiyorum gelinin kardesi laf vuruyor olay bu. Ne desin ki gorumce. Ayrica esin sana oyle davranamaz kabullenme. Stres filan gec bunlari saygisi kalmamis adamin

Kardeşiniz hadsizlik etmiş. Ona düşmez bunları söylemek. Görümce lafını vermiş, kardeşiniz de yerine oturmuş. Sonradan cevap vermedi değil, veremedi olmuş.

Eşiniz bir sürü borç altına girmiş. Bana pek de desteksiniz gibi gelmedi. İkiniz de saçma davranıyorsunuz. Yolun ortasında neden geri dönüyorsunuz, planı neden tek taraflı bozuyorsunuz? Ayrıca şiddetin bahanesi olmaz, çözümü olur. Mesela boşanmak.

Gücünüz yoksa ev almasaydınız keşke. Bizim milletteki aç kalıp, bu kadar kendini yıpratıp ev alma hevesi de bir bitmedi. Öde kiranı otur işte. Sonra derde düşüyorsunuz.

Sanki acil saglik sorunu varmis gibi baskasindan yuklu borc alip ki alinan kisinin de o paraya ihtiyaci varken ev sahibi olmuşsunuz, cok mu acildi ev almak, olmasa olmaz miydi? Sonra da araba satilamadi, esim borclar nedeniyle gerildi bana kotu davraniyor stresten mi diyorsunuz, stresten isyerinde patronuna kotu davranabilir mi ya da yolda birini cevirip ben stresliyim dur seni bi itip kakip rahatlayayim diyebilir mi, ve esinizin ailesine madem sınır koydunuz acaba onlar mi dolduruyor demeden once kendi kizkardesinizin yaptiklari acaba kiskirtici olabilir mi bunu düsünüyor musunuz?

Ben kardeşinizi haksız buldum ki belki ailesi ile konusmamanizda da haklı olabilirler daha detay lazım çünkü hata 1 kere yapılır demiş. Bence biraz hata sizde ve eşiniz durumun farkında tepkisi de o yüzden size.

Bu kadar borcun altına girmek,adamı strese sokmuş.
Üstelik kendisi de yatırım yapacak birinden,
kısa süreli borç almışsınız.
Eşinizin ailesiyle görüşmüyorsunuz ama kızkardeşiniz inadına yapar gibi,
görümcenize mesaj yazıyor,
'yeğeninin doğum gününü uzaktan kutlama' diye.
Bütün bunlar size normal mi geliyor?
Adamı elbirliğiyle sıkıp bunaltmışsınız.
Tabii ki bu size hakaret edip şiddet göstermesi için gerekçe olamaz.
Oturup güzelce konuşun,gerekirse ev alma işini erteleyin.
İnsanların yeni evliyken, borç-harç,
ev alma heveslisi olmasını ben anlayamıyorum.
Kızkardeşinize de üzerine vazife olmayan işlere karışmamasını tembihleyin.

Üşenmedim eski konularınıza göz gezdirdim. Kayın ailenizle küsme nedeninizde tamamen haksızsınız. Görümcenizin sizinle görüşmemeli siz onunla değil.
Son zamanda yaşadığınız olayda da eşinizin fevri çıkışı dışında yine siz ve kardeşiniz haksız. Benim görüşüm bu yönde.
Bende nerde ne konuşacağını ve nasıl tepki göstereceğini bilmeyen bir insan izlenimi uyandırdınız.

Kardeşiniz üzerine düşmeyen bir yorum yapmış , cevabını almış .
Eşiniz hangi sebeple olursa olsun sizin yakanıza yapışık duvara itme hakkını ‘sustuğunuz’ için bulmuş . Sizde de iyi sabır varmış , gezmelere gidebilmişsiniz... sesinizi çıkarın, çirkefliğin adını stres koymuşlar . Baskın basanındır;)

Evi Van’dan mi aldiniz? Onca borca degmez diyecegim cunku.
Ve kizkardesiniz haksiz. Oyle yazarsa boyle de cevap alir.
Esinizin size bu sekilde davranmasina izin vermeyin. Her borcu olan karisina hakaret edip insan tartaklamaz. Sineye cekilecek bir durum degil.

Üşenmedim eski konularınıza göz gezdirdim. Kayın ailenizle küsme nedeninizde tamamen haksızsınız. Görümcenizin sizinle görüşmemeli siz onunla değil.
Son zamanda yaşadığınız olayda da eşinizin fevri çıkışı dışında yine siz ve kardeşiniz haksız. Benim görüşüm bu yönde.
Bende nerde ne konuşacağını ve nasıl tepki göstereceğini bilmeyen bir insan izlenimi uyandırdınız.
Ne guzel goz gezdirmissiniz. Kimse esinin ailesiyle bu sekilde olmak istemez. Ve ben bosanma asamasindan dondum kendimi anlatamadigim icin burda haksiz oluyorun. Kusura bakmayin ama kocanin ailesiyle ben gorusmuyorum kafam rahat. Ailesi arkamdan is cevirip bosamaya kalkarsa ve onlar kasiniyorsa koca da doldurusa geliyors gorusmem. Siz bunlari sineye cekip her turlu gorusebilecek insansaniz bilemem. Kimse kimsenin ne durunda oldugunu da bilemez.

Evi Van’dan mi aldiniz? Onca borca degmez diyecegim cunku.
Ve kizkardesiniz haksiz. Oyle yazarsa boyle de cevap alir.
Esinizin size bu sekilde davranmasina izin vermeyin. Her borcu olan karisina hakaret edip insan tartaklamaz. Sineye cekilecek bir durum degil.
Burasi umdugunuz gibi degil. Iyi ki de aldirdim. Esim bu tarz olaylar yasandigini bilmiyor. Ailesi benim evime kendi ailemin geldigini duyunca doldurusa geldiguni dusunuyorum. Kardesiminde bunu yazma sebebi var . Onlar ustu kapali mesaj gonderimine karsi yorum yapti. Emegi olmayan 5 aydir yegeninu gormeyipte orda burda farkli sekilde oglumun resmini paylasiyor. O kdr ailevi problemler oldu istanbula gittigimde torunlarini yegenini gorsunler duye yirttim bi tarafimi. O zaman gormek istemediler. Simdi en kiymetliymis gibi gosteris yapiyorlar. Tm halaysa hala babaanneyse babaanne . Ama cok yanlis buluyorum.siz olsaniz ne yapardiniz.

Benım kardesımde fotoğrafın altına yorum yaptı. Sende gitseydin Van a burdan yazmakla birsey olunmuyor
Kardeşiniz gerçekten neden aile işlerinize burnunu sokuyor.Eniştesi de sizin gibi mesafeli olsaydı bakalım o da Van'a gelebilecek miydi?

Ve görümcen akıllı kadın ki kardeşini daha fazla rezil etmemiş. .Umarım kardeşinin bu yaptığını da Abisiyle paylaşmıştır.

Burasi umdugunuz gibi degil. Iyi ki de aldirdim. Esim bu tarz olaylar yasandigini bilmiyor. Ailesi benim evime kendi ailemin geldigini duyunca doldurusa geldiguni dusunuyorum. Kardesiminde bunu yazma sebebi var . Onlar ustu kapali mesaj gonderimine karsi yorum yapti. Emegi olmayan 5 aydir yegeninu gormeyipte orda burda farkli sekilde oglumun resmini paylasiyor. O kdr ailevi problemler oldu istanbula gittigimde torunlarini yegenini gorsunler duye yirttim bi tarafimi. O zaman gormek istemediler. Simdi en kiymetliymis gibi gosteris yapiyorlar. Tm halaysa hala babaanneyse babaanne . Ama cok yanlis buluyorum.siz olsaniz ne yapardiniz.
Sizin hiç hatanız yok! eşinin ailesi delirdikleri için sana böyle davraniyorlar:işsiz:

Siz hiç özeleştiri yapmıyorsunuz ki.
Eşinizin ailesiyle olan problemleriniz,
sadece sizi ve eşinizi ilgilendirir.
Kardeşinizin bu olaylara karışmasına niye izin veriyorsunuz?
Görümceniz yine itidalli davranıp,kardeşinize özelden yazmış.
Bu kafa yapısıyla,daha çok sorun yaşarsınız siz.
Eş ailesine olan kızgınlığınız ve nefretiniz,
sağlıklı düşünmenize ve olayları doğru değerlendirmenize engel oluyor ne yazık ki.

Görümce yerden göğe haklı. Senin kardeşine düşmemiş ona ayar vermek o kim allahaşkına.

Sırf kendini garantiye almak için adamı sıkıntıya sokup ev aldırmışsın ayrıca, hiç iyi ki aldırdım deme kim veriyorsa sana bu akılları alma ondan akıl falan.

Ne guzel goz gezdirmissiniz. Kimse esinin ailesiyle bu sekilde olmak istemez. Ve ben bosanma asamasindan dondum kendimi anlatamadigim icin burda haksiz oluyorun. Kusura bakmayin ama kocanin ailesiyle ben gorusmuyorum kafam rahat. Ailesi arkamdan is cevirip bosamaya kalkarsa ve onlar kasiniyorsa koca da doldurusa geliyors gorusmem. Siz bunlari sineye cekip her turlu gorusebilecek insansaniz bilemem. Kimse kimsenin ne durunda oldugunu da bilemez.

Peki tamam siz haklısınız :cool:

İnsanların psikolojisini bozmak pahasına borca girilip ev alınmasını hiç anlamayacagim sanırım. Bu esinizin size kötü davranmasına bahene olamaz ama fazla borc insanı mutsuz, huzursuz eder elbette.

Kız kardeşiniz çok hatalı, haddini aşan şekilde davranmış, görümceniz daha mantıklı hareket etmiş. Birde ben karşıdaki insanlar gerçekten kötü niyetli değillerse aile ilişkilerindeki sorunların tek taraflı olduğuna inanmıyorum. Ailesiyle bu kadar kötü olduğunuz eşle, cokda mutlu olamazsınız bunu farketseniz ne güzel olur

Maddi sıkıntı ve görümce konusunda yazılanlar yazılmış zaten, ben girmiyorum o konuya.

Sadece şunu söylemek istiyorum; ailesiyle sorunlar yaşadığınız, görüşmediğiniz adamlarla huzurlu mutlu bir evlilik beklemeyin. Çok çok büyük hataları yoksa -ki yokmuş anladığım kadarıyla- aile vazgeçilecek bir kurum değildir ve eşin aileyle sorun yaşaması evlilikleri temelinden sarsar.

Back
X