Ne yapacağımı bilmiyorum:(

mavi_ruya57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2018
112
50
48
35
Arkadaşlar merhaba,

Okuldan sonra maaselef kurumsal şirketlere başvuru yapmak yerine çok büyük bir hata yapıp aile şirketinde dedem ve dayımın yanında işe başladım. Eğer onlardan teklif gelmeseydi aile şirketinde çalışmaya çok da istekli değildim, ama okul masraflarımı dedem karşıladığı ve dayımın da bazı iyiliklerinden dolayı kendimi onlara borçlu hissedip işi kabul ettim. Özellikle dedemin çok hatırı vardı bende. 2 seneye kadar çok büyük bir sorunum yoktu. Başka yerlere de başvuru yapmadım neden başka yerlerde çalışmak için müracaat etmeyip aile şirketinde çalışmaya devam ettin diye sorarsanız o konu çok karışık :(

Derken 2 yıl önce öyle bir olay yaşadım ki o hep yanımda sandığım, benim iyiliğimi düşündüğünü düşündüğüm dayımın aslında sadece bir gölgeden ibaret olduğunu, beni hiçbir zaman sahiplenmediğini çok açık bir şekilde gördüm ve ona olan tüm güvenim ve itimadım sarsıldı. Dedem için aynı şeyi diyemem. O hep bana sahip çıktı. Zaten hala bu şirkette çalışıyorsam onun hatırına.

Ancak dayımdan 2 senedir çok kırıcı sözler duyuyorum ve bu beni çok üzüyor :( Daha geçen gün bir şekilde iş görüşmesine gideceğimi öğrendi, sonra annemler falan bir yerde oturuyorlardı. Ben geldiğimde ne dese beğenirsiniz “Yarın başlıyor musun işe, müdür olarak mı yoksa daire başkanı olarak mı?”. Aynen bunun dedi. Yerin dibine geçtim resmen. Daha öncesinde de bir kere arkadaşının da olduğu bir yemekte arkadaşının fabrikada ne iş yapıyorsunuz sorusu üzerine “Ne iş yapacaklar, bir şey yaptıkları yok, boş boş oturuyorlar işte dedi. O kadar kötü oldum ki. İşim varken boş boş otursam gam yemicem ama hak etmediği laflar duymak çok kırıyor insanı. Yok sıkılmadın mı 2 senedir buradan, tatile ne zaman gidiyorsun demeler, yok odaya gelip yüzüme bakmadan gitmeler ,yok araya birilerini koyup benimle muhatap olmamalar, yok başkası onun yanında bana kötü bir şey dediğinde ona dönüp sen ne diyorsun demek yerine susmalar. Daha neler neler. Çok şükür o merkez ofiste ben fabrikadayım ama ne zaman görse bana mutlaka bir laf sokuyor. Mezun olduğumda yanıma gelip ne zaman başlıyorsun diyen o olmasa diyeceğim ki dedemin hatırıyla beni işe almış, aslında istemiyor ama öyle de değil. Niye bana böyle davranıyor anlamıyorum. Sizce beni bu şirkette şirkette istemiyor mu dayım?

Artık dedem olmasa dayım beni işten çıkarır gibi düşünmeye bile başladım. Daha tüm bunlar yaşanmadan önce birkaç kişiden onu dedesi tutuyor dayısı arkasında değil gibisinden söylentiler duydum ama aldırış etmemiştim, fakat söyledikleri doğruymuş galiba.

Bir yandan sürekli iş başvuruları yapıyorum, bir kapı açılsın diye bakıyorum ama iş ilanları da eskiye göre az. İşten çıksam bir süre evden otursam o da bir dert. Dedeme güveniyorum, ama dayıma güvenemiyorum.

Sizi kendisine rakip görüyor malesef. Olurda ilerlersiniz ve aile şirketinde önemli bir konuma gelirsiniz diye herhalde.. Dedenize olan kızgınlığını sizden çıkarıyorda olabilir. Susup üzüleceğinize her laf sokmasında cevap verin.

Sizi kendisine rakip görüyor malesef. Olurda ilerlersiniz ve aile şirketinde önemli bir konuma gelirsiniz diye herhalde.. Dedenize olan kızgınlığını sizden çıkarıyorda olabilir. Susup üzüleceğinize her laf sokmasında cevap verin.

Evet bana da öyle geliyor. O hep benden şüphelendi, beni uzaklaştırmaya çalıştı ama onu ben değil, aileden ve çok güvendiği kişiler sırtından vurdu. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste diye bir söz var.
Ben ilk işe merkez ofiste başladım. Daha 1 yıl dolmadan beni iş öğreneyim diye beni başka bir yere gönderdi (belki de bahaneydi bilmiyorum), oradaki iş bitince de fabrikaya. İş bitiminde merkez ofise döneceğim söylenmişti güya ama adı bile geçmedi. Fabrikaya gelmeyi hiç istemedim ve başka işlere başvuru yapacağımı dedeme ve dayıma söyledim. Dedem kalmam için ısrar etti, dayımsa gitmeme dünden razıydı. Ben de bir an önce gitmek istiyorum zaten meraklı değilim onunla çalışmaya. Onun yerinde gözüm falan da yok. Benim istediğim mesleğimde ilerleyip iyi bir yerlere gelebilmek, aile şirketi ya da başka yer fark etmez. İçimden bir ses onun bu saygısız tavırlarına inat kal diyor, ancak mesleğimle ilgili tecrübe kazanamıyorum bizim şirkette, o problem.
Ama diğer yandan ilk mezun olduğumda bana mezuniyet günü yanıma gelip ne zaman mezun oluyorsun diyen oydu. Üstelik o zaman yanında dedem falan da yoktu. Onun yanında söylemiştir desem öyle de değil.
Ben ona saygımdan hep sustum, ama sanırım hak etmiyor bunu.

Back
X