- 28 Mart 2013
- 12.872
- 17.493
- 498
Sanki onlar sütten çıkmış ak kaşık.Pehhh.Doluşurlar bir arabanın içine,karı kız keserler.'Türk erkeği işte yeaaaaaa,hepüsü böyle bunnarın' diye diye normalleştiriliyor,onlar da kendini bir halt sanmaya başladı.Hiçkimseye geçmişini sormam,bana sorulmasına da müsade etmem.Adı üstünde geçmiş.Herkes kendisinden sorumlu,bunu durduk yere ortaya saçmanın alemi yok.Bizim toplumda hala gerzek bir baskı olduğu için ağlayanlar var,bu pis,kötü,kaka olarak öğretilmiş,yeterli eğitim almamışlar kendi cinsleri ve karşı cins hakkında....Sevgili olduk da eve çıktık diye o adam benimle evlenmeyecekse evlenmesin zaten.Hatta semtime bile uğramasın.Nefret ediyorum bu bozuk zihniyetlilerden,beyinleri evrim geçirmediği için olduğu yerde sayanlardan!
Merhaba,
konumun tepki çekeceğini biliyorum ama cesaretimi toplayıp sizden fikirlerinizi almak istiyorum.
21 yaşındayım, özel bir hukuk fakültesinde burslu olarak okuyorum 2.sınıfım. yolunda giden bir ilişkim vardı 1.5 seneye yaklaşmıştık, nitekim ben gittikçe heyecanımı yitirdim ve tabii ki karşı tarafta. aynı evi de paylaşmanın da bir dönem bu durumda etkisi oldukça büyük diye düşünüyorum. aşktan ziyade alışkanlığa dönüştü sanırım. ayrıca erkek arkadaşım istanbulda eğitim görüyor o da benimle aynı bölümde ve yaşta. uzak mesafede bizi yıprattı durdu. sevgilim yalan söylemeyi de çok severdi ben bunları yakaladıkça büyük küçük saygımı güvenimi de yitirdim
yaklaşık 1 ay öncesinde 39 yaşında gayet iyi kariyere sahip olan bir avukat beyle tanıştık ve birbirimizden hoşlandık diyebilirim. oldum olası zaten orta yaşlı adamları beğenmişimdir, daha öz güvenli daha olgun geliyorlar çünkü daha görmüş geçirmiş, ben ailenin tekne kazıntısıyım 18 yıldan sonra doğduğum için abilerimle ablamla yaş farkımız oldukça fazla haliyle anne ve babamın da yaşlılıklarında doğduğum için hep olgun olarak yetiştirildim, hep kendimden büyüklerle daha iyi anlaştım...
sevgilim bu durumu bilmiyor, sürekli vicdan azabıyla ona ayrılmak istediğimi söylüyorum ama kabul etmiyor. en kötüsü ben napmam gerektiğini bilmiyorum, bir türlü adama da güvenemiyorum sanırım niyetinin ciddi olup olmadığı içimi yiyip bitiriyor. yaş farkı zaten en önemli endişem ailem yarın öbürgün nasıl karşılar diye...neyse ki adam da hiç evlenmemiş tek olumlu yan bu olabilir. bir yanım bu adama şans verirsem rahat edeceksin diyor yurtta kalıyorum örneğin o evde iş ciddileşirse evde kalmak beni daha rahat yapacak, zaten bürosu var mezun olduğumda iş arama derdim kalmayacak, aileme yüküm azalacak vs vs. ayrıca anne olmak hayattaki en büyük hayalim bunu ancak mezun olana kadar ertelemek istiyorum.
evet belki size kendi çıkarları için neler yapıyor vay be diyeceksiniz ama işte hayat zor kim iyi bir yaşamı istemez ki?
sizden görüşlerinizi bekliyorum
iyi kötü düşünen herkesi hakkımda sevgiyle kucaklıyorum..
ben gerçekleri anlattım dinle beni yada dinleme . bu senin bileceğin iş . eğitimle ilgisi yok ağlamalarının . ya neyse sana birşey anlatmak istemiyorum . zaten herşey ortada . erkeğin sosyolojik açıdan ve piskolojik açıdan bizden tonla farkı var . şimdi bunları tartışırsak sabaha kadar sürer . ayrıca herşey eşit olucaksa o zaman bizimde zengin olsun şöle olsun arabası olsun dmeeye hakkımız yok . eşitikse senin neyin varsa öle birini isteme hakkın var . ama herkes kendinden üstün istiyor . herkes kendinde olmayan şeyleri isterken çok normal ama erkeğin bunlara takılması anormal mı ?ben anormal bulmuyorum açıkcası . herkes evleniceği kadının sadece kendine ait olmasını ister . bu içgüdüsel bir takıntı yada başka birşey . ben bu tür evlilikleri kendi bakış açıma göre daha doğru buluyorum . herkes herşeyi yaşamakta özgür ama sonra yaşayıp yaşayıp banane ya ben yaşarım kadın erkek eşit deyip iş evlenmeye gelince doktor doktor kızlık zarı diktirmeye çalışan çok kız gördüm . yurtta yaşadığım için öğrenciyken pek çoklarını gördüm yani .
ilişkilerdeki yaş farkına karşı değilim karşı olduğum şey ise hala bir sevgiliniz varken böyle şeyleri düşünüyor olmanız. ve anlamadığım
yukarıda kırmzı ile belirttiğim yer. ne yani adam size ciddi düşünüyorum dediği an adamın evine mi taşınacaksınız ? yarın öbür gün mezuniyetinizi düşünüp işe arama derdim yok diyorsunuz. bir şey soracağım sizi bu adam değil imkanları cezbetmiş olmasın? o imkanlara ilgi duyuyor olmayasanız . herkesin kendi hayatı karışmak bizlere düşmez ama siz dediklerimi iyi düşünün bence .
Bana bir şey anlatmak istemiyorsanız benden alıntı yapmayacaktınız o zaman.Ben de bir dönem yurtta kaldım,aynılarını gördüm.Onlar sözüyle özü bir olmayanlar,ben onları kaale bile almıyorum.Kendi kadınlık gururlarını hiçe sayanlar onlar.Onlar üzerinden genelleme yapamayız.Herkes aidiyet duygusunu hissetmek ister,kadını erkeği yok bu işin.Erkekle kadın arasındaki sosyolojik ve psikolojik farklar da bizim gibi geri kalmış toplumlara özgüdür,dediğiniz gibi konuşmakla bitmez ya da ortadan kaldırılamaz.Konuşmayı burada kesiyorum,konu bölündü.Lütfen karşıt fikirde olduğunuz insanlardan alıntı yapmayın.Herkesin fikri,inancı kendine
Merhaba,
konumun tepki çekeceğini biliyorum ama cesaretimi toplayıp sizden fikirlerinizi almak istiyorum.
21 yaşındayım, özel bir hukuk fakültesinde burslu olarak okuyorum 2.sınıfım. yolunda giden bir ilişkim vardı 1.5 seneye yaklaşmıştık, nitekim ben gittikçe heyecanımı yitirdim ve tabii ki karşı tarafta. aynı evi de paylaşmanın da bir dönem bu durumda etkisi oldukça büyük diye düşünüyorum. aşktan ziyade alışkanlığa dönüştü sanırım. ayrıca erkek arkadaşım istanbulda eğitim görüyor o da benimle aynı bölümde ve yaşta. uzak mesafede bizi yıprattı durdu. sevgilim yalan söylemeyi de çok severdi ben bunları yakaladıkça büyük küçük saygımı güvenimi de yitirdim
yaklaşık 1 ay öncesinde 39 yaşında gayet iyi kariyere sahip olan bir avukat beyle tanıştık ve birbirimizden hoşlandık diyebilirim. oldum olası zaten orta yaşlı adamları beğenmişimdir, daha öz güvenli daha olgun geliyorlar çünkü daha görmüş geçirmiş, ben ailenin tekne kazıntısıyım 18 yıldan sonra doğduğum için abilerimle ablamla yaş farkımız oldukça fazla haliyle anne ve babamın da yaşlılıklarında doğduğum için hep olgun olarak yetiştirildim, hep kendimden büyüklerle daha iyi anlaştım...
sevgilim bu durumu bilmiyor, sürekli vicdan azabıyla ona ayrılmak istediğimi söylüyorum ama kabul etmiyor. en kötüsü ben napmam gerektiğini bilmiyorum, bir türlü adama da güvenemiyorum sanırım niyetinin ciddi olup olmadığı içimi yiyip bitiriyor. yaş farkı zaten en önemli endişem ailem yarın öbürgün nasıl karşılar diye... neyse ki adam da hiç evlenmemiş tek olumlu yan bu olabilir. bir yanım bu adama şans verirsem rahat edeceksin diyor yurtta kalıyorum örneğin o evde iş ciddileşirse evde kalmak beni daha rahat yapacak, zaten bürosu var mezun olduğumda iş arama derdim kalmayacak, aileme yüküm azalacak vs vs. ayrıca anne olmak hayattaki en büyük hayalim bunu ancak mezun olana kadar ertelemek istiyorum.
evet belki size kendi çıkarları için neler yapıyor vay be diyeceksiniz ama işte hayat zor kim iyi bir yaşamı istemez ki?
sizden görüşlerinizi bekliyorum
iyi kötü düşünen herkesi hakkımda sevgiyle kucaklıyorum..
İkisinden de uzaklaş ayrıl. Zaten yalanlar araya girdi mi bir daha hayır gelmez o ilişkiden.
Kafanı dinle okuluna derslerine ver kendini. Daha çook gençsin daha iyi kısmetlerin çıkar 39 yaşındaki bu amcaya mecbur değilsin eminn ol. Sırf maddi imkan için de neredeyse baban yaşındaki adam çekilmez 39 yaşına kadar neler yaşadı gördü geçirdi kim bilir...18 yaş çok fazla gerçekten. 10 yaş olsa tamamdı. Sen 30 lu yaşlardayken o 50 li yaşlada olacak fiziken ruhen bitecek ona bakıcılık mı edeceksin kadınlığını anneliğini unutursun...
Ne güzel iyi bir bölümde okuyorsun kendi çabanla maddi imkan da elde edersin, yaşına uygun kaliteli ve onun imkanlarına sahip biri de çıkar karşına merak etme...
Bir de böyle durumu iyi olup geçkin erkeklerin pek evlenmeye niyeti olmuyor durumu iyiydi iyi birİydi de neden evlenmedi şimdiye kadar...Evlenmeye niyeti olsa zaten 18 yaş küçüğüne okuyana bakmazdı bence. 39 yaşında bir adam aşk değil mantık evliliği yapar. Yıllarca seni mi bekleyecek...
Hakkında hayırlısı olsun hayata bir kez geliyorsun ve onu çar çur etme gencecik kızsın...
sevgilinizden ayrılmanızı gerektirmeyecek, size ev iş iyi gelir imkanı sunacak başka gönüllere de açılabilirsiniz. mesele buysa size bir ev açan herkesten hoşlanabilirsiniz herhalde. ama her şeyin bir bedeli vardır. 40'lık abinin de vardır bi bedeli. size aşık olacak, imkanlarını ayağınıza serecek mi sanıyorsunuz? ya da imkanlar için bu kadar oyunun içine kendinizi sokacak kadar küçük mü görüyorsunuz kendinizi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?