merhaba, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Coğunuz belki benzerini yaşadınız veya yaşamaktasınız. Bir yılı aşkın bir süredir hayatımda biri var. Cok düzgün, benden bir yaş küçük hepinizin bildiği özel bir şirkette müdür seviyesinde. Eğitim, saygı, sevgi hersey ok. Benim eğitimim daha iyi ama benim için sorun değil. İkimiz de üniversite mezunuyuz. Cok da iyi anlaşıyoruz ve ikimizin de evlenme isteği bulunuyor.ikimiz de daha once evlilik yapmadık ve cocuk sahibi de olmak istiyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.benim benden büyük evlilik yapmamış bir ablam bulunuyor ve onjn erkek kardeşi de geçn günlerde sevgilisine evlilik teklif etti.abisi veya ablası bulunmuyor. Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum?
Diğer sorum şu, benim ailemin maddi durumu cok cok iyi onun ailesi ise orta halli durumda. Ancak evlenmek istediği an kenarda birikmiş bir parası mevcutta bir arabası yok. Birikim için 1/3 ünü ailesinden aldığı, gerisini kendisinin yaptığı 1+1 bir evi var. Benim ailem her türlü konuda destek olur, ev de sıkıntı değil. Ancak benim aklımdaki şu.. ailesine ait kendi oturdukları evlerinin dışında bir evleri daha bulunuyor. Ve evlendikten sonra kardeşi o evde yaşayacakmış. Benimkine ait 1+1 daireyi de satıyor parasıyla araba almak istiyor. Ben aileme bu konuyu açsam bana evliliğe hazır mı diyecekler? Evi var mı diyecekler yok, arabası alacak falan hadi sıkıntı yok ama ailesi cok rahat sanki iki tane deliakanlı ogulları yokmuş gibi evlilik cağında,anneleri botox parası falan istiyor benimkinden ya da benimki babasından borç istese geri vereceğini soyluyor ve babası alıyor tatile falan gidiyorlar karı koca. Bana bu durum cok ilginç geliyor cunku yaşı kaç olursa olsun bir aile cocukları için yapamıyorsa eğer, kendileri için yapıp ogullarına bu yaşa kadar almadıkları arabalarıyla tatile cıkmamalılar. Ben de rahat büyüdüm ama türkiyenin en yüksek puanla alan okulunda okudum, sınavla okudum. Ailemin maddi durumu iyi olmasına ragmen rahat olmadım para biriktirdim,çalıştım biriktirdim. Şimdi oyle bu derece rahat bir aileyle yaşamak benim ailem için zor olur mu bilmiyorum. Erkek arkadaşım da görüyo bunları ama birşey diyemiyor. Erkek kardeşi 30 yaşında calışan kazanan bir cocuk. Hazırdaki ev ona veriliyor, beraber o sevgilisi, ben, benimki dışarda yemek yiyoruz. Kardeşi elini cebine atmıyor. Ben erkek arkadaşıma ödetmem kendi yediğimi kardeşi amasevgilisi yanındayken kardeşi umrunda olmadan abisine ödetiyor falan. Cok ilginç bir durum, ne yapmalıyım annem küçük ogullarına evi verip beni kirada oturtacaklarını bilse istemez. Düzgün bir cocuk kişi olarak severler ama tek başına almicaz ki cocuğu sırtına yaslanmış ailesi bu zamana kdar. Aynı şekilde benim ailemin durumu iyi diye bana yaslanmalarını istemiyorum Ne yapmalıyım?