Ne yapacağımı kestiremiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi melisanur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

melisanur

Ziyaretçi
Konuya nerden başlayayım bilmiyorum.Belki saçma olacak belki olmayacak sitenin bi kaç yıllık üyesiyim tanıyan tanır beni:1hug:
.Herneyse beynim o kadar karışıkki net bir cevap bulamıyorum aradığım konularıma.İnsanları anlayamıyorum en yakınlarımda dahil olmak üzere.Herkesde bir entrika söz konusu.Kim doğruyu söylüyor kim yanlışı söylüyor anlayamıyorum.Benmi çok safım yoksa hayatmı acımasız.Yapı olarak hakkımı ararım haklı olduğum konularda özür dilemesinide bilirim hatamın olduğu yerde.Hayatı bir tiyatro gibi görüyorum hyatın gerçeklerini göremediğim içinmi kişiliğimden burcumdan kaynaklanan bir olaymı anlayamıyorum.Ne yapmam gerek nasıl ciddi ve net kararlar almam gerek bilemiyorum.Beynim çorba gibi düğüm düğüm olmuş birbirine geçmi sanki.Şu an buraya yazarken bile ne yazacaktım diye düşünüyorum bu kadar olur :bbo:​

ahh melisacım konuyu bi kavrayabilseydim cevabımı yazıcaktım be güzelimmm

sorun nedir tam olarak?

Sorun hayatın gerçek yüzü benim aptal oluşum çok afedersiniz.İnsanlara net kararlar veremeyişim.Asıl sorunum ise AŞK Yıllardır gençliğim tükendi ben tükendim off off:1no2:

Ben anlayamıyorumki canım sen nasıl anlayasın haklısın.Ferahlamak için yazdım bendefisfisfis

oyyy bebeğim benimm mcanım arkadaşımm şimdi neyapalım biliyomsuun.. derin bir nefes al ve seni olumsuz yönde etkileyen şeyleri yazz burda paylaş bizimle sana yardımcı olalım nedersin gülüm??

oyyy bebeğim benimm mcanım arkadaşımm şimdi neyapalım biliyomsuun.. derin bir nefes al ve seni olumsuz yönde etkileyen şeyleri yazz burda paylaş bizimle sana yardımcı olalım nedersin gülüm??

akştan sorumlu bakan iş başında:1rolleyes:

benimde çok daraldığım anlar oluyooorr
ama derdini söylemeyende derman bulamıyor

Çok iyi olur canım buna çok ihtiyacım var inanki :1no2:

6 yıldır sevdiğimle hayat ışığımla bi ohh diyemedik.Herşeyimizi paylaştık saygı içerisinde.Ailem baştan bi istemedi hala dvam ediyor bu isteksizlik.Ayrı olduğumuzu söyledik önümüzde engellerimiz vardı rahat olamıyorduk daha sonra tekrar birlikteliğimizi beyan ettik evlenmek istedik olmadı.Ayrılamadık bitmedi bitiremedik.Defalarca mantıklı olarak karşılıklı ayrıldık ama gönül ferman dinlemedi :1no2: Tekrar başladık her seferinde.Şimdi ise yeniden öğrenildi ilişkimiz yaın arkadaşlarım kuzenlerim bi çok kişi biliyordu ailemde biliyordu bilmemezlikden geliyordu şuan durum değişti net olarak ortaya çıkınca herşey itirazlar başladı tekrardan.Daha iyisini bulamadınmı?Neden onur?Sana birşeymi yaptı En iğrenç olan tarafı ise bu Benim aşkımı bu sözlerle lekelediler.Ayrılmadığımız için böyle bi durumun yaşanmış olabileceği herkesin aklına gelebilir fakat bunu telaffuz etmeleri çok sinirlerimi bozdu ve bi doktorla görüştüm rapor alıcaktım kendime bi kaç kişi engelledi saçmalıyorsun sakın yapma böyle birşey dediler şu anlık bıraktım bu işin peşini fakat evlenirsek allahım nasip ederde o raporu mutlaka alıcam,aklıma koydum.Büyükler neden böyle neden inanmazlar gerçekten sevdiğimize,Neden saygı duymazlar?Neden bir şans olsun vermezler.Çok kırgınım çok yorgunum.Beynim yılların verdiği yorgunluk ve stresle dolu ne yapcaımı bilemiyorum.Asla kaçmam buna artık herkes gönülden inandı farkındayım.Şimdi ise bu kadar diretiyorum arkadşların yazılarını yaşanmış hayat hikayelerini okuyorum.Sevgilerinden ve sonra nasıl değiştiklerinden bahsediyorlar evlilik sonrası.Korkularım başladı çok yanlızım ne yapcağımız bilmiyorum.Bu yükü taşıyamıyorum:8Ailemi kıramıyorumSevdiğime kıyamııyorumAşkımı içime gömemiyorum:8Herşey istediğimiz gibi olsun istiyorum ve şuan hüngür hünür ağlıyorum.Allahım yardım et n olur Sana ihtiyacım var:çok üzgünüm:

canım ben bişey anlamadım...
sorununu yazarmısın...
böyle yardımcı olamayız sana..

melisam yapma bitanem yaaa... ailen onuru neden istemiyor bana bi bunu anlatırmısın?? işi gücümü yok tahsilimi yok hangisi??

melis cim ailen neden erkek arkadaşını kabullenmiyo?

İstemiyorlar çünki beni ondan durumu kariyeri ailesi yatı katı bilmemnesi çokdaha iyi olan kişilerde istiyor.Hayat çok kısaymış.Sevgiyle ömür geçmez,Evlenince zaten bitermiş.Hep mişler,Mışlar çok sıkıldım bu olası sözlerden.Kafayı yedirecekler bana olan o olacak.Kalıplaşmış sözler hep aynı şeyler hiç hatırım yokmuş ben saçımı süpürge ederken ailem için bunu öğrendim.Annemdir babamdır tabiki iyiliğimi isterler ama ne kadar üzgünüm ne kadar yorgunum bunu anlayamıyorlar.Hadi diyelimki bitti 6 yılın eseri çabuk bitermi başkası olabilirmi kalp taşıyorum ben taş taşımıyorumki.Hayat ışığımla konuşmuyorlar bile o kadar çok aradı mesaj attı aileme yok konuşmuyorlar.Konuşsalar ikna olacaklar çünki herkesde kalp var.Ben bitiyorum böylede ne olacak sonum hiç bilmiyorum.

melisacim bi kere geçicek aiile n yatı katı olan kişilerii ne o yatı katı var diye evlendin diyelimm 1 yada 2 yıl sonra batmicağı iflas etmiceği ne malumm??yarına çıkıcağıımızı kim garanti edebilir hangibirimiz senet yaptı?? Bence direnmelisinn hayat ışığın ailenle konuşmalı.. Babann camiye gidiyorsa hayat ışığında camiye gitmeli orda konuşmalı nebilim amcan dayın yada dedelerin birinden birine konuyu aç anlat derdinii melissam sakın pes etmeyinn

İşler çok karışık görünüyor canım.
Ama ailen neden bu kadar karşı çıkıyor onu anlamadım.
Sonuçta evlendiğinde o insanla hayatı sen paylaşacaksın.
Gerçi hiçbir aile evladının kötü olmasını, üzülmesini istemez.
Ama bu kadar yoğun bir sevginiz varsa; ki öyle gördüm.
Direnmeye devam derim ben. Ailene niçin onu bu kadar istediğini,
onunla mutlu olduğunu, hayatının kalanını onunla paylaşmak istediğini
uygun bir şekilde anlatsan... belki yapmışsındır bu konuşmayı bunca zamandır.
Ama kesinlikle rapor falan konusuna girme derim. Sen kendinden eminsin.
Kime neyi ispatlayacaksın? kendini lütfen bu kadar kötü hissetme.
Burda okudukların hayatın gerçeği olabilir. Ama herşey aynı değil.
Herkesin hayatı aynı değil bunu da unutma. Evlenince erkekler değişir mi?
evet bir şekilde değişir. Ama bunu olumlu yönde başarmak ta mümkün.
Yoksa hiç mutlu evlilikler olmazdı değilmi? Sakın ümitsizliğe kapılma.
Her sonun bir başlangıcı olur. Sen herşeyden önce sevginden, sevildiğinden
gerçek anlamda değer gördüğünden emin ol. Karşındaki insan nasibinde varsa
inan hiç bir şey engel olmaz biraraya gelmenize. Bu kadar ümitsiz bakma olaylara....
Aileni ikna etmekte tek başına yeterli olamazsan, bir yakınınızdan yardım alabilrsin.
Ailenin önem verdiği, sözünü dikkate aldığı bir yakından. Şimdilik aklıma
gelenler bunlar. Ama dediğim gibi en önemlisi, ailen niçin sevdiğin insana bu kadar karşı?

ailen senin iyiliğini düşünüyo canım...
bi taraftan onlarda haklı...
hiç bi anne baba evladının kötülüğünü isemez...
belkide bir bildikleri vardır canım...
bunları yazdığım için bana kızacaksın ama içimden geçen bunlar...

Ahh bu büyükler yok mu? Sen böyle yazınca aklıma ne geldi biliyormusun?
Çok yakınımızdan birisi de böyle, varlıkla nasipleri arasında tercih yapmıştı.
Sırf durumları iyi, evlenince rahat bir hayatı olur diye. Hatta o kadar ileri
gitti ki işler; evlenince eşinin üzerine olan herşeyin yarısına ortak oldu.:1shok:
Şartlarından biri buydu zaten. Mal varlığı ortak bunlar gül gibi geçinirlerken;
olacak ya eşinin işleri ters gitmeye başladı. Şimdi eşi iflasını açıklayacak
ve bu durumda anlattığım kişi tam bir panik içinde. Çünkü kendine kalsa
bir dakika durmayacak hemen bırakıp gidicek ama. O ortak olduğu mal
varlığı yüzünden şimdi bir dünya borcada ortak. Ayrılsa bunları ödeyecek
durum olmadığı için mecburen hala gül gibi a.sgeçiniyorlar. Belki çok uç bir
örnek ama durum bu malesef. Hatta bu kişi çok yakınım ama daha fazla
detay yazmak istemedim. Hayat ne zaman ne getirir, ne götürür belli değil.

Bunların bi kaçını yaptık canım sonuç sadece o dönemlerde telefonumu elimden almışlardı küçüktü yaşım şimdi özgür irademe bıraktılar bi nebze iyi.Israrlar devam ettikçe konuşacaklarını umuyorum ama bu süre zarfında çok yoruldum.Maddi durumu çok iyi değil.Merkezde yeri evi filan yok köylerinde 35 dönüm yerleri birde evleri var.Kendisi çalışıyor sigortalı çalıştığı yerde elektrik su kira ödemiyor lojmanda kalıyorlar.Evlendiğimizde benimde çalışmam icap edecek ben kendim zaten istiyorum çalışmayı.Yıllardır çalışıyorum alıştım iş hayatına ve evde pineklemeyi sevmiyorum.Hayat ışığımda istemiyor çalışmamı onu ikna ederim bir şekilde bi süre en azından bebeğim oluncya kadar çalışıp ev almalıyız düğün borçlarımız v.s ödemeliyiz.Planlarımız böyle.Benim burdaki yorumlardan ve reel hayatta yaşanan hayatlardan aldığım alıntılar çok kötü.Ve şu kriz döneminde inan korkuyorum işler yolunda gitmez mahcup kalırım aileme biz demiştik derlerse o zaman kahrımdan ölürüm.Gururum herşeyden önemlidir.Sadece Hayat ışığıma inanıyorum.Annemin istediği karekter ve kişilikte ileride kendisini hiç çaba sarfetmeden kanıtlayacaktır.Kendi kişiliğiyle

off melisamm yaa şu kriz yokmu hepimizin canını yakıyorr hepimiz bi şekilde bekliyoruzz... burda anlatılanları okuyunca bende acaba diyorum bazen ve sonra diyorumkii belinay kaldır ellerini bak bakalım10 parmağının 10'da aynımı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…