ne yapacağımı şaşırdım artık:(

SANEM01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
37
1
28
Antalya
arkadaşlar ben 9 aylık evliyim. sanki ömrümden 9 sene gitti. kayınvalidemle yan yana oturuyoruz. ve ben bunu kabul ettiğim için çok pişmanım gözü devamlı bizim evde. kapım çalsa benden önce çıkıyor. evime gelip giden herkese karışıyor. evlendiğimden beri bir kere benim tarafımı davet ettim yapmadığını bırakmadı ailemede bir sürü hakaret etti işi olur ben yaparım günü olur ben hazırlarım ben hizmet ederim ya hiç düşünmüyor bu kız sınava girecek die devamlı beni çağırıp şunu yap bunu yap diyor. hiç özel hayatımız kalmadı. tartıştık benim evim orası başkası olsa kiraya çıkın der diye tehdit etti eşime söyleyince de ben öyle bişey demedim diyor eşim yokken senin ailen artık burası orayla alakan kalmadı diyor hem hep beraber olmamızı istiyor annem arayıncada annen seni kontrol ediyor diyor artık ailemin telefonunu açamıyorum ama eşimin yanında melek gibi. durmadan anneme takmış durumda her fırsatta laf sokup duruyor eltimle beni kıyaslayıp duruyor. durumları iyi diye onlara çok iyi davranıyor. kendi gününde fakir kişilerin arkasından hareket yapıyor zenginlere de yağcılık yapıp duruyor. artık soğudum. burda ne olsa görümceme kaynıma anlatıyor kendisine kızmasınlar diye bir sürü yalan sölermiş tartışınca haberim oldu daha bir kere gördüğüm insanlar düşman oldu bende artık onlara karşı yakın olamıyorum ben artık dayanamıyorum eşimlede çok konuştum zamanla düzelir diyor ciddiye bile almıyor söylediklerimi. eşimi seviyorum oda beni çok uyumluyuz. ama bu baskıya dayanamıyorum bu evden taşınıp uzaklaşmak istiyorum biliyorum değişmicek ama en azından ailem gelir gider beni tehtit ettiği gün bu evden soğudum mutsuzum her yolu denedim olmuyor sizce eşimi nasıl ikna edebilirim acaba devreye ailem girse daha mı kolay olur

ben de alt üst oturuyorum kayın valide ile buna benzer sorunlarım var benimde .. bizim kiramızı ödüyorlar diye ağzımızdan burnumuzdan getiriyor,evliliğim diken üstünde biraz daha üzerime gelseler ayrılıcam zaten.eşimde boşanma konusunda çok ciddi olduğumu anladığı için,kapını kapat otur hiçbiri ile de muhattab olma diyor..bende kapattım kapımı,vurdular vurdular açılmayınca da pes ettiler .. 2 haftadır laf sokamıyor ya ,iyice dolmuştur şimdi oh valla ben stresten,eşimde benim car carımdan kurtuldu .. sen de bıkkınlığının ciddiyetini göster eşine,söyle annesini uyarsın..anlamazsa kapını kapat otur evinde,hakkında da ne dersin desin .. sonuçta eşin seni seviyormuş,eğer ki eşinle sorunun yoksa;kanı bozuk,hastalıklı insanlar için eşinden ayrılmaya değmez .. benim eşim çok uyardı annesini,kadın;insanlıktan vede uyarılmaktan değil de,kapının yüzüne kapatılmasından anladı .. valla ben hiçte pişman değilim,vicdanımda gayet rahat..o beni bu duruma getirdiği için utansın .. sonuçta ben izmiri,doğduğum evi,ailemi;bunların kahrını çekmek için terk etmedim.. eşimle,evlatlarımla mutlu olma günlerimi düşleyerek geldim .. ben çocuk değilim,kimse kimseyi ezme hakkına sahip değil .. sizde onun anladığı dilden konuşun hayatım,dul kalmak daha mı iyi ?

Son düzenleme:
canım allah sabır versin zor bı durum... en basta tatlı tatlı sınırlarını koymayınca sonradan önünü alamıyosun işte.. bence ailen hakkında bu kadar rahat konusmasına izin verme bı sekılde tepkını koy cıddı bı sekılde ANLAYAMADIM? de mesela şaşırt, bu bıle geri adım attıracaktır zamanla ona,kendını cekme usturuplu bıçimde ver lafını emın ol alltan aldıkca kendını senin üzerinde otorite zannediyo ! eşinle şikayet eder gibi değilde kararlı bi şekilde net konuş hala harekete gecmezse kayınvalıdenle birebir halletmeye calış, kararlı ol hayatına mudehale ettirme,zaten aileni çekemiyomuş, sureklı camur atıyomuş sakın aileni karıştırma bu işe, aksi halde onu oğluna karşı haklı çıkarırsın..

Son düzenleme:

oofffff of ne olacak bizim bu halimiz yahu... senin yine ana baba yanında benim yanımda kimse yok ama benimlkiler bana bişi diemio karışamolar pek eşim izin vermio bence herşey eşlerde biter ... eşinin konuşması seni kollaması gerekyo yoksa allah korusun hastalanursn yani böle böle... ben hastalandm şu an yaşadğm memleket çok küçük ve geri kalmış bi memleket benim yaşadğm ortamdan çok farklı 1 senedir burada eşimin ailesiyle yaşyorm ki altlı üstlü kültür farklılığı çpk var bende kaynanamla dielde görümcemle anlaşamadım açıkçası arkandn konuştu yüzüme bişi diyemyo tabi aynu senin gibi elalemede benim hakkkımda yalan yanlış şeyler söledi... herkes beni farklı tanyo bilio ama umrumdamı deil tabi... ama şunu diyebilirim ki sana o çevreden uzak dur yada kimseyi evine sokma eşinde milletin ağzını tutsun benim eşim eğer beni savunmasayı çok farklı olurdu valla boşanırdık herhalde allah korusun ama arkadaşım sana dicem yani herşey eşlerimizde bitiyo.. susmasın konuş ailesine ters çıksın yahu terslesin ailesini kimsenin bizi üzmeye hakkı yokk...

ah kızlar yarama tuz bastınız resmen:2:ben bıde aynı evın ıcındeyım kadının yapmadıgı yuzsuzluk kalmadı vay efendım ben ona bı yere gıderken nıe solemıyomusum aynı evın ıcındeymısız falan burnumdan getırdı 4 gundur ıyıce kudurdu aynı evın ııcnde konusmuyoruz esımde etkılenıyo ama napım ben cekemeıyorum cuma gunude anju olcakmıs utanmadan benden nasıl bısey ıstıcek cok merak edıyorum esımlede aram bozuk napım dıo cabala dıorum en azından benı ezdırmıyo ama ıs onlada bıtmıyo nefes alamıyorum artık bu evde boşanmayı dusunmuyorum degıl hanı ınceldıgı yerden kopsun

ay cnm sakın yani oun bunun yüzünden yapma boşnmak falaln yaa ... en başta hata bizde ama biliomusun o insanlarla aynı evde yaşamayı kabul ettğmiz için ben 1 sene boyunca kaynanamla kaldım kendi evimin tadilatı yapılana kadar daha 1 aydır kendi evimdeym ama çok zor yaa gerçekten bide sen aynı evdesn ynii... ama sen eşinle konuş bence ayrı eve çıkın derim.. hatta ben geçen akşamdedm ayrı eve çıkalm kira mira artık yni... kaynanam bana güvenerek oraya buraya gidyo istanbula falan kızının yanına kaynatam benim evde yemeğe falan gelyo ama ben istmyorm öel millet keyif yapacak ben onları bakcm yok öel uyani.. beni m eşim çok geç gelyo gece hadi geldi sohbet falan derken saat 3 oluo ben hemen uyuyamyorm saat 4 oluo neymiş efendm sabh kalkıp saat 8 de kahvaltı hazırlayacakmışım oldu canım... kendi annesine gitmyo kaynatam bende yiyecekmiş bende bakamam dedim allah yrdımcımız olsun valla bende tavsiye o evden taşının yuvanı yıkmaya değmez

ya neler yapmadım ya kapıyı açmayınca on kere beni arıyor telefonu açmayınca eşimi arıyor eşimde direk beni arıyor telefonu neden açmıyosun die bu sefer bakıyorum bir saat sonra bi daha çalıyor açmassam eşimin geldiği dakkada eve damlıyor nerdesin diyor niye açmıosun die geçen kardeşimle dışarıya çıktım dört kere gelmedinmi daha die aradı eşime anlatıyorum gülmekle yetiniyor ne yapmamı istiyosun dior belkide bu beni sinirlendiren ciddiye bile alınmıyorum bazen boşamı kürek çekiyorum die düşünmekten kendimi alamıyorum ya

[/COLOR]
bacım ben sana bişi dimmi senin kocada iş yok... senin koca sebni lkorusa anasını da dize getirir.. kimsede sana karışamaz... eşinin anasının karşısına çııp benim karıma kimse karışamaz demesi lazım ... herşey senin kocanda bityo cnm... senin ciddi cidi kocanla konuşman lazım kaynananada tav,ır yap konuşma soğuk davran.. öyle insanlar anlamaz alsan karşına konuşsan... boşver o yüzden... eşinle ciddi ciddi konuş... kendini ezdirme yahu bak eşinde seni önemsemyo demekki...

ya ciddi de konuştum. yeri geldi günlerce küs kaldık bide ben tavır alınca o kadar iyi davranıyor ki bu sefer vicdan azabı çekiyorum ama gene aynı gene aynı kayınvalidem tavırdan anlayan biri değil yuvamı yıkmak için çok uğraştı eşimde ben senin nasıl biri olduğunu biliyorum yoksa evli kalırmıyım diyor ama çözüm için hiç bişe yapmıyor annesi yokken aslan kesiliyor kimse ezemez seni die annesinin karşısında ağzını açamıyor bunun dışında tek sorunumuz tek tartışmamız olsa içim yanmaz

bacım o zaman eşin ciddiye almıyo yanii o zamn sen eşine tavır al konuşma eşinle ... annemim evine gidcm falan de blöf yap...yani gitme gerçektemn tabi sadece gözü korksun bavulunu falan topla tm mı o bunu görünce durumun ciddiyetini anlar zaten...bide bunu dene bakalım o zamn ne yapacak madem seni kaybetmeye katlanamaz o zamna bunu kabullenebilecek mi

canım cok haklısın ben bıde 3 sene ayrı evde oturdum rahatlıga alısmısım agustostan berı beraberız ayrılırsam ekmegıne yag surcem onunda farkındayım sımdı kuzenımle konustum manyaksın dıo ne bosanması karının ınadına esıne ıyı davran hepten kudursun ayrı eve cıkıcam ama kısı gecırdkten sonra parayı denklestrmem lazım esımde cıkmak ıstıyo onda bı sorun yokta o zmana kadar nasıl dayancam onu bılmıyorum hıc muhatap bıle olmuyorum kadınla bugun hastaneye gttı sormadım bıle 3 gun oncesınde tartıstık o olaydan sonra zaten bıttı benım ıcın ama allah o kadar buyukkı elıme dustu cenesını tutmuyo herseyı bılmek ıstıyo dıger 2 gelını gelıpte kapısını acmıyo herseyı hakedıyo

hah ii ayrı eve çıkman eb doğrusu sabret sabır yani sadece sabır o kadar daynamışsn biraz daha sabret... ayrıca diğer gelinler galiba ok yakın davranmyo genelde yakınında olanlar kötü olur aslında ne kadar uzak olursan o kadar iii olursun çok muhabbet tez ayrılık getitrir gibi bişi.. o yüzden ayrı olmak yani... biraz daha sabret eşinle ii olmaya çalış ...allah kolaylık sabır versn valla...çok zor...

aslında çözüm eşinde eşin annesini ciddi bir şekilde uyarmalı ama bunu her erkek yapamaz belli ki senin eşinde öyle.şartlarınızı bilmiyorum ama en güzeli uzağa taşının en azından kaynanan bu kadar hayatınıza müdahale edemez gelenini gidenini görmez senin gittiğini bilmez onun misafirine hizmet etmek zorunda kalmazsın en köklü çöüzüm bu bence

bencede çözüm buda gelde bunu eşime anlat ona göre zamanla herşey düzelecek. farkında değil ki zamanla daha çok doluyoruz...

bencede çözüm buda gelde bunu eşime anlat ona göre zamanla herşey düzelecek. farkında değil ki zamanla daha çok doluyoruz...

eşin annesini uyarırsa belki zamanla bazı şeyler oturur ama eşin bunu yapmadığı için hiçbir şey değişmez canım ama sen umursamamayı dene yani kaynanan ne derse desin duyma bildiğini yap her çağırdığında yanına gitme aileni akrabanı sık sık evinde ağırla sana karışmasına müsade etme sen kendini savun ezdirme derim

ya ben genelde bu konularda şöyle düşünürüm, sizin sorunları ben yaşamıyorum ama başıma gelse öyle yaparım dediğim için sana da bu tavsiyeyi vermek istedim. hani derler ya gıcıklığına değil mi diye? derin nefes al , dişini sık ve operasyona başla:)

en az her yarım saat ara veya kapısını çal , en gereksiz, banal şeylerle meşgul et. mandal aldım nasıl diye sor. süngerim ne güzel di mi diye göster. şimdi duşa gireceğim sonra kitap okurum de. sonra midemi bozmuşum biraz öğürdüm de:), canım muz çekti bir koşu gidip aliym de. bugün arkadaşım gelecek, inanamazsn ne matrak kız , o gidince öğrendiğim yeni fıkraları sana anlatıcam de. bir kapısını çal , laptopla internette komik bir kedi resmi göster mesela.

inan senle dalga geçmiyorum. seni bunaltıyor ya, ona mislini yap hemde böyle en az bir ay dayanabilirsen. eşin gelince onda ye iç. burnundan gelsin.

Senin o yara dan bende de var:)Hemde yillardir iyilesmedi ve umudum her gecen gun azalmakta.Burdan okuyan butun bekar kizlara sesleniyorum....UZAK durun!!!Ortada aci bi gercek var:Bu sekilde yipraniyor evlilikler ve sonra ayri eve cikinca bile aslaaa eskisi gibi olmuyor!Bu anlattiklarinizi bire bir yasamis biri olarak sizi cok iyi anliyorum.Kv.kp. de alden ayaktan dusmedikleri surece hizmet edilmesi gerektigini sanmiyorum.1000 yapin 1 kere yapmazsiniz o gorulur!

YA BAYANLAR NE DIYECEGIMI BILEMEDIM WALLA..
neden bu gelınler yanlarına sokuluyor hıc anlamıyorum ben ya..
bende yenı evlıyım ama sanslıymısım galıba kendı evıme cıktım..
yasamadım yasadıklarınızı belkı o kdrda anlıyamam ama sızın
yazdıklarınızı okudukca ıcım parcalanıyor...
tahmın ettıklerım:
esınle rahat rahat beraber olamıyosunuzdur ses gıdıcek dıye...
ısten gelınce ayaklarını uzatıp soyle rahatca yatamıyorsunuzdur..
esınıze suprız olsun dıye yemek yapamıyorsunzdur...
romantık bır ev ortamı kuramıyorsunuzdur....
tabı bunlar benım tahmınlerım...
belkı dahada cok dusunemedıklerım vardır..
bıtane arkadaısm var oda evlenıp kayınwalıde yanına gırecekmıs 2 yıl kalacaklarmıs...
bana hıc ınanadırıcı gelmedı..
kendını zor gunlere alıstırsan ıyı olur dedım..
ona sımdı laylaylom gelıyor ama aynı evın ıcınde oyle olmaz emınım...

herkezın herseyın hayırlısıne dıyelım...
konu sahıbı arkadasım ben senın yerındeolsam ne yapardım dıye dusunuyorum...
yanı ben herseyı esımle en ayrıntısına kadar konusabılen bırıyım..
esıme herseyı sorarımda solerımde
annen burda ne demek ıstedı derım mesela
yada annenı alıcam karsıma konusucam derım..
konus hayatım sen ztn saygısızlık yapmazsın..
sıkıntın neyse neye kızdıysan soyle anneme dıyor mesela..

tabı senın esın bole bırı degıl sanırsam cozum bulamadıgına gore...
ama eısn sana destek olmazsa bu olayı atlatamazsın gıbı gelıyor bana ya:44::44::44:

yoruma bitttim ya
üşenmezsem aynısını bende yapıyım diyecemde üşendim valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…