Kusura bakmayinda, simdi gerçekten saçmaladiniz. O sefalette zaten o çoçuklarin çogu ölüyor ya hasta kaliyor. Ki ben çoçugumu niye afrikadaki çoçuklar ile
karsilastirim? Eminim o annelerin seçenegi olsa, çoçuklarini böyle büyütmezlerdi!
Cocuk öyle yada böyle büyücek diye anne vurdumduymazlikmi sergilemesi lazim? Elbette dedeler, babaanneler çoçuklari sevebilir fakat hijiyen denilen sey var! Siz hiç mi bioloji dersi görmediniz? Bakteri felan konularini hiç mi bilmiyorsunuz? Zaten 6 aylik bebisin bagisiklik sistemi ne olabilirki? Ki tuvaletten çiktiktan sonra el yikamama kadar igrenç birsey olamazi, ki birak o eli o bebisin agzina verilmesi!
Vallahi sizin yorumunuza gerçekten çok kizdim! Elimizde olanaklar varken, niye çoçuklarimiza temiz bakmiyalim? Suçu birazda konusahibinde buluyorum. Insan nasil 6 aylik bebisin balkonda sigara dumanina maruz birakir? Sirf küslük olmasin diye! Yahu yeni bilimsel tespitlere göre sigara için insanlarda o dumanin, sigaradan kalan moleküller kiyafetlere bile yerlesiyormus ve bebek hatta bu kiyafetler ile temas ettiginde bile rahatsiz olabilir, hasta olabilirmis. Yani birak sigarali, tuvaletli eller ile bebisin agzini silmeleri!!
Bunlar 20,30 yil önce yapilmis olsaydi neyse derdim, insanlar cahildi derdim. Büyüklere karsi saygi , çoçugun sagligindan daha önemli bulmalar o zamanlar normaldi, ama simdi?? Gerçekten çok sinirlendim!!!