ne yapacağımı şaşırdım (oğlum)

Betul56

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
323
Öncelikle konumun taşınmamasını rica ediyorum. Oğlumla ilgili hiçbir şeye dert demek istemiyorum ancak acil çözmem gereken bir problem bu. Kafayı yiyeceğim artık.
Oğlum 1yaşında. Çok ciddi bir yeme problemimiz var. Çoğu şeyi reddediyor. Sanki karnı hiç acıkmıyor gibi davranıyor. Ki eline veriyorum. Dağıtıyor, yerlere atıyor vs o konularda rahatım. Yeterki yesin diyorum. Ama sonuç hep aynı. Hep gözlerim dolu dolu yerleri temizliyorum yine yemedi diye. Masa başında yaklaşık bir saat kalıyoruz acele de etmiyorum. Ama neden yemiyor bilmiyorum. Meyveyi seviyor, sadece onunla karın doyuruyor. Mesela bugün ne yedi onu sayayım. Sabah 8gibi küçük bir parça ekmek ve çok az yumurta. Öğle yemeği için toplamda üç kez sofra kurdum belli aralıklarla. Toplamda bir çay kaşığı bulgur pilavı, küçük bir parça taze fasulye ve 2tane barbunya. Bu kadar. Arada birkaç kez emzirdim ama süt gelmeye başlayınca bırakıyor genelde. Alerji vardı yoğurda yeni başladık. Ama hiç hiç sevmedi. Kafam çok yorgun. Sürekli aklımda bu. Fikir verin bana ne yapacağımı bilmiyorum artık

Ne hoş bir annesiniz. Gerçekten zor bir durum olmalı.

Çocuğunuzun bilmediğiniz rahatsızlığı da bu durumu etkiliyor olabilir. Bağırsak parazitleri, kansızlık v.s gibi.

Kendi yemesine izin veriyorsunuz zannedersem. Çünkü çeşitli oyunlarla , televizyonla, müziklerle yemek yeme alışkanlığı olan çocuklarda da bu tür sorunlarla da karşılaşılabiliniyor.

Anne olan arkadaşlar umarım yardımcı olabilirler size.

üzülmeyin cocugunuz saglıklıysa aldırmayın zorlamayın acıkınca yıyecektır
cocuklar boyle zaten

Yemeyen çocukla uğraşmak çok zor gerçekten ama daha 1 yaşında ek besinlere yeni yeni geçtiği için tadına alışmakta zorlanıyordur muhtemelen, birazda iştahsız demek ki.Bence sabırlı olmak gerekiyor, doktora götürün gelişiminde bir sıkıntı yoksa çok problem etmeyin bence, zamanla alışacaktır. Yemek saatlerinin düzenli olması, arada abur cubur verilmemesi önemli, az da yese sabırlı olun demek ki midesi küçük ve az yiyerek de doyuyor. Önemli olan sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak az yesin ama sağlıklı yesin.Önemli olan nokta bence gelişimi nasıl?

Çok teşekkür ediyorum. İzin veriyorum kendi yemesine hatta bazen yemek sonrası banyo yaptırmak zorunda kalıyoruz o derece. Tv karşısında hiç yedirmedim. Zaten pek açmıyoruz. Önüne bir şeyler koyuyorum onlarla oynarken yedirmeye çalışıyorum bazen ama birkaç gündür bu da işe yaramıyor. Umarım düzelir.

Benim kızım da çok iştahsız, 1,5 yaşında ve gün boyu yemek yemese gık demeyecek neredeyse ben eline de veremiyorum çünkü bi işe yaramıyor genellikle bi ısırık alıp yere atıyor çünkü
ben iyice acıkmasını bekliyorum, ve reklam/çizgi film açıyorum ya da kendi görüntülerinin olduğu videoları açıp onları izlerken zorla yedirmeye çalışıyorum
yani aslında çok da yardımcı olamadım
inşallah bi an önce iştahları yerine gelir çocuklarımızın iştahsız bebekle çok zor yaa

Hep mi böyleydi yoksa yeni mi böyle oldu?
Bazı bebeklerde dönem dönem iştahsızlık olabiliyor. Gelişimi iyiyse çok fazla sorun etmenize gerek yok.

Hemen hemen çoğu anneye çocuğu zayıf gelir burada önemli olan dr unuz ne diyor... Size tavsiyem dr unuzdan iyi bir vitamin ilacı tavsiyesi alın... Meyvesinin içine püre olarak yiyorsa ceviz gibi besleyici ve kalorili kuruyemişler yulaf irmik gibi tok tutan tahıllar ekleyin. Çorbalarına ben mümkün olduğu kadar unlu yumurtalı terbiyeler katarak daha besleyici hale getiriyorum. Ve eğer başladıysanız gün içinde çay kaşığıyla pekmez, bal vs vererek destekleyin derim

bebegin gelisimi yediklerinin yeterli gelip gelmediginin en iyi gostergesidir , nette yas ve aylara gore gelisim tablolarina bakarak uzulecek bisey olup olmadigini ogrenebilirsiniz.

benim de iki evladim var , sevilmeyen patatesi civciv seklinde ,yenmeyen meyveleri yogurtta , ispanagi kofteye gizleyerek ,sebzeleri makarnaya saklayarak yedirdim ve bunun gibi bi cok sey.
susleyin, farkli tabak ve kasiklar edinin , reddedilrn yiyecekte israrci olmayin , farkli yiyeceklere karistirarak yedirmeyi deneyin
ama bu sebepten aglayip uzulmeyin , ac oldugu zaman kendisi yemesi gerektigi kadarini yiyecektir zaten

Geçen hafta 9830 kg geldi. Boyu uzun. Yeni doldurdu yaşını. Ama bu kiloya çok zor çıktık. Daha bu öğlen yine ağladım. Çok uğraşıyorum ama yemiyor. Ki son birkaç gündür iyice azalttı. Böyle giderse almayı bırakın verir. Aklıma kan damlası geliyor. Onu yeni kestik. Acaba o iştah açıyordu da iyi kötü o yüzden mi yiyordu. Günde yine toplamda en az bir kase giriyordu midesine. Şimdi birkaç kaşık.

yeme konusunda ben de çok dertliydim. büyük oğlum on yaşında yeme problemi daha yeni yeni düzelmeye başladı. yarım kase çorbayla doyuyordu gün boyu hiçbirşey yemediği zamanlar olurdu hem baskıyla yediriyordum. abur cubur alışkanlığı da yoktur. küçüklük de 22 aylık canı isterse yemek yer bazen de gün boyu hiçbir şey yemeden durur.
büyük oğlumda ben de çok sıkıntı yapıyordum. bir de çok zayıf.zayıflığı geçtim, gelişimi de yavaşlayacak diye endişeliniyordum. okullar açılınca iştahı biraz düzeldi. ufaklıkta takmıyorum. çünkü kafayı taksam da yemiyor takmasam da. önemli olan sağlığı ve keyfi yerinde. yeterli beslenmese keyifli olmaz diyerek kendimi avutuyorum. çocuklarıma kayınvalidem bakıyor, yemek yemediklerinle sinirden migreni bile tutuyor. Ona da "boşver anne, yemezlerse yemesinler, sinirlenmeye değmez" diyorum ama nafile :)

siz de rahat olun. zamanla düzelir inşallah. gelişimi ve sağlığı yerindeyse çok takmayın. desenli çocuklar için tabaklar, bardaklar alın. abur cubur vermeyin. meyve yiyorsa, meyve tok tutar hem de besleyicidir. küçük oğlumun gün boyu biraz kavun ve üzüm yediği zamanlar çok oldu. yemek yemediği zaman özellikle üzüm ve badem veriyorum

Ama o tarz şeyleri henüz anlayamaz sanırım. Oyunlarla yedirmeye çalışıyoruz, biz de onunla yiyoruz falan ama sonuç aynı. Bize yedirmeyi çoook seviyor ama. Biz yedirmeye çalışırken elimizden zorla alıp bize yediriyor. Biz yiyince de çok mutlu oluyor :)

üzülme canım ya anlıyorum ben de çok üzülüyorum ve bu üzüntümü ona kızgınlık olarak yansıtıyorum çünkü çok çok geriliyorum sonra ona kızdım diye üzülüyorum
çizgi film izlerken denesen yedirmeyi bi de sabahları pekmez yedirmeye de çalış

ayyy aynı benim kızım
sıpa yaa ben ona yedirmeye çalışıyorum o eline alıyor benim yemem için uzatıyor ben yiyince de alkıııışşşş diyorr
sanki benim ihtiyacım var yemeye

Hiç zorlamayın acıktığı zaman yiyecektir zaten.Benim küçük kuzenimde böyleydi bebekken.Annesi elinde tabakla arkasından koştururdu,sinirinden ağlardı kadın.Şimdi koskocaman kız oldu,popomu nasıl eriteceğim diye dertleniyor,maşallah benden kaç yaş küçük olmasına rağmen,benden büyük poposu var :) Hiç dert etmeyin,zorlayınca daha kötü oluyor.Mutlaka bu yeme alışkanlıkları düzene girecek onun.Bırakın ne zaman acıkırsa o zaman yesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…