ne yapacağımı şaşırdım (oğlum)

benim oğlumda yemek yemezdi o yaşlarda. bende en azından sağlıklı beslensin diye her akşam taze mayaladığım yoğurdun içine bir tam haşlanmış yumurta, yarım muz, ve bir tatlı kaşığı da bal ve bir cevizi blenderdan iyice geçirip biberonla veriyordum. burdan bakınca yumurta kokar, iğrenç bir şey olur gibi geliyor ama inanın yoğurt taze ve tatlı olduğu sürece güzel bir tadı oluyor ve ben bu karışımı oğluma 3,5 yaşına kadar her akşam yaptım. şu an yaşıtlarından (maşallah) çok çok uzun bir çocuk oldu.
ha bu arada artık yiyor yemek. üzülmeyin bu dönemler geçici. yemese benim oğlum yemezdi :))

Takmamaya çok çalışıyorum. Elimden geleni yapıyorum diyorum açlık bastırılamaz aç olsa yer diyorum. Ama derken bile inanmıyorum. Yapamıyorum Keyfi yerinde ama nasıl tok olabilir anlam veremiyorum. Abur cubur hiç vermedim. Vermem de. Diyorum eşime sen gizliden bir şeyler mi yediriyorsun mümkün değil tok olamaz :) İştah hiç yok. Su bile yeni yeni içmeye başladı adam akıllı.

oğlum 4 yaşına girdi 1 yaşındada yeme problemi vardı şuandada devam etmekte bu şekilde bağışıklıkta zayıf kalıyor ve malesef en küçük üşütmede ateş vb hastalıklar boy gösteriyor.Ben o yaşlarındayken bimbirsurat haline girip 1 kaşık bile yese rahatlardım her bir şeyden azar zar verirdim bu yüzden sağlıklı ise takmayın ama tüm lezzetleri azda olsa tattırın dr ihtiyaç görürse vitamin verebilir onuda deneyin .benim oğlum hala çitlenbik :))

1 yaşında bir çocuk için iyi bence kilosu. benim yeğenim var 3 yaşında 12 kilo.
Zorlamayın demekki sütünüz yeterli geliyor. çocuk hareketlenmeye başladıkça yer.

Geçici değil mi yaa. Bunu duymaya çok ihtiyacım var. Yoğurda bir hafta oldu başlayalı. Alerjiden dolayı veremiyordum. Ama hiç sevmedi. Yüzünü buruşturuyor. İçi sallanıyor resmen bir kaşıkta. İkincisini almıyor zaten. Karıştırarak deniyorum onu da sevmiyor. İnşallah alışır yoğurda da. Benim için hayaldi aylarca yoğurt yemesi. Ama sevmedi.

Sağlıklı diyor doktor gelişimi iyi diyor ama ben çok takıyorum kafaya. Ah bi canı çekse yese

ha ha yoğurdu ben de sevmem ya. yutamıyorum :)) kuzucuk haklı. içine biraz püre halinde muz ya da armut koysanız (başka tatlı meyveler de olur) belki yemesi kolaylaşır. önce yoğurda bu şekilde alıştırın da sonra gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış (mesela benim yumurtalı cevizli muzlu yoğurdum)
ama inanın geçiyor. hele yemek yemeye zorlanmamış çocuklar daha da güzel yiyor büyüyünce. biraz ayaklansın, parka çıkarırsınız yorulur acıkır. bu kez de o peşinizden koşar yemek yemek diye :))
siz şimdi bol bol anne sütü verin. ek gıdayı bundan sonraki hayatı boyunca hep yiyecek yemek zorunda zaten. ama anne sütü en fazla bir yıl daha içecek

Pekmezi bir tek muhallebide yiyor. Muhallebiyi de bir tek muzla. Muz da geçici bir süre yasak. Yani anlayacağınız çok seçici.

Sağlıklı diyor doktor gelişimi iyi diyor ama ben çok takıyorum kafaya. Ah bi canı çekse yese

yer yer merak etmeyin yaşı daha küçük dr sizi zaten aydınlatmış banada öyle diyordu sorun yok ozaman eh işte biz anneler hassas davranıyoruz yapacak bişey yok doğamızda var.

bu arada yoğurdu probiyotik mayayla yapıp azıcık sulandırıp ayran olarak da içirebilirsiniz.
ama ben illa ki yoğurtçuyum.inek sütünü sindiremiyor bebekler. hazımsızlık yapıyor.

Hep mi böyleydi yoksa yeni mi böyle oldu?
Bazı bebeklerde dönem dönem iştahsızlık olabiliyor. Gelişimi iyiyse çok fazla sorun etmenize gerek yok.
Genelde böyleydi. Ara ara iştahsızlık değil de ara ara iştahının açıldığı dönemler oldu. Ama şu birkaç gündür iştahsızlıkta zirve yaptı.

Pekmezi bir tek muhallebide yiyor. Muhallebiyi de bir tek muzla. Muz da geçici bir süre yasak. Yani anlayacağınız çok seçici.
anladım canım ben de geriliyorum haklısın ama bizim eczacı bi komşumuz var onlara sormuştum vitamin takviyesi ne önerirsiniz diye bana çok kızdı kızının gelişiminde bi sıkıntı yoksa ne gerek var vitamine falan dedi bırak acıktıkça ihtiyaç hissettikçe yiyecek açlıktan ölecek hali yok ya demişti onların da 2 yaşında bir kızı var çok seçici ama hiç kızın üstüne düşmüyorlar
ki bence oğlunun yaşına göre kilosu iyi o yüzden biraz rahatlamanı tavsiye edebilirim hem şunu da unutma bu sıpalar acayip inatçı oluyorlar ne zaman inatlaşıp vermeye çalışsam ağzını kitliyor resmen ama ne zaman sakin sakin yersen ye yemezsen sen bilirsin kızım modunda olursam bi tık daha güzel yiyor
bi de unutmaman gereken bu dönem geçici alışana kadar sonra zaten acıktıkça kendisi isteyecek
bi de sen emziriyorsun da onun da artıları var

Az büyüsün ısrar etmem zaten. Çünkü kendi de farkında olacak acıkınca isteyecek. Yani umarım. Ama şimdi kıyamıyorum. Ya açsa. Anlatamıyor ki yavrum diye diye kendimi yiyip bitiriyorum. Ama haklısınız ısrarcı olmamak lazım da işte hep da sı var.

1 yaş sendromu geçiriyor. 2 hafta önce ablam ekim 28 doğumlu olan yeğenimi doktora götürdü tüm testler yapıldı ve doktorun vardığı sonuç yaş sendromuydu. Doktorun yönlendirmesi ise sürekli bir şeyler yedirmeye çalışmayın bırakın aç kalsın açlığı hissetsin. Şu 1 haftadır düzelme var yemeğe başladı hem yiyor yutuyor hem de ona kaşığı uzattıklarını bağırıyor kızıyor sürekli onunla konuşarak video seyrederek oyunlar oynayarak yedirmeye çalışıyorlar. Bunun için yıpratmayın üzmeyin kendinizi. Sağlık sorunu olmadığı sürece buda geçer gider. :) Daha bunun 2 yaş sendromu da vaaarrr.. :)

ben de çok takıyorum küçükken daha çok takıyordum şimdi yavaş yavaş atıyorum bu takıntılı hallerimi diyorum ki acıkınca illaki yiyecek ne yapayım canı istemiyorsa yemesin ama şöyle bişe var acıkırsa bi şekilde anlatıyorlar derdini, bebeğini en iyi sen tanırsın ne biliyim parmağını emmeye başlar, çok huzursuz olur, uyumak ister vs o zaman anlarsın ve ufak ufak verirsin
inan senden benden akıllı bu fındıklar acıkınca illaki bunu sana anlatırlar

aynı durumdayız bir buçuk yaşına geldi bir şey değişmedi. yemiyor acıksa da bir gram ekmekle doyar mı insan? ben de ağzına zorla tıkıyorum ilk kaşıktan sonra kabulleniyor. az yiyor ama iyi yesin diye pekmez tahin ne varsa veriyorum istemediğim halde. nasıl alışacak bilmiyorum...çiğnememesi de ayrı dert her şey yumuşacık olacak beyfendiye.

aynı ben... çocukken annemde benimle sizin gibi uğraştı... hatırlıyorum. çok uzun süre iştahli biri olamadım. bir evliliğimin başında oldu. şimdi yine eskisi gibiyim...

sevmediğim birşey olsa yemezmişim. yersem de azıcık... bir süt içermişim sadece. süte birşey karıştırınca yine içmezmişim... bu benim yapımdı. tüm sağlık taramalarından geçmişim. sadece alerjik rahatsızlıklarım var... onun dışında iyiyim...

zaten alerjiğim eğer o besinleri yeseydim, bilmeden hastalanacakmışım. çok fazla gıda alerjim var. annem şimdilerde diyor onun da bir hikmeti varmış diye...

vardır bir hikmeti üzülmeyin

2yaş tamam da 1yaşı bilmiyordum. İnşallah geçicidir.

Hiç açlık belirtisi vermiyor ki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…