ne yapacağımı şaşırdım (oğlum)

aynı durumdayız bir buçuk yaşına geldi bir şey değişmedi. yemiyor acıksa da bir gram ekmekle doyar mı insan? ben de ağzına zorla tıkıyorum ilk kaşıktan sonra kabulleniyor. az yiyor ama iyi yesin diye pekmez tahin ne varsa veriyorum istemediğim halde. nasıl alışacak bilmiyorum...çiğnememesi de ayrı dert her şey yumuşacık olacak beyfendiye.
Dişleri kaç tane. Belki o yüzden sert yiyemiyordur. Şimdi uyuyor, uyanınca tekrar denesem mi denemesem de iyice acıksın mı bilemedim ya. Gerçi sabah 8den beri yemiyor aç olması lazım.

aynı ben... çocukken annemde benimle sizin gibi uğraştı... hatırlıyorum. çok uzun süre iştahli biri olamadım. bir evliliğimin başında oldu. şimdi yine eskisi gibiyim...

sevmediğim birşey olsa yemezmişim. yersem de azıcık... bir süt içermişim sadece. süte birşey karıştırınca yine içmezmişim... bu benim yapımdı. tüm sağlık taramalarından geçmişim. sadece alerjik rahatsızlıklarım var... onun dışında iyiyim...

zaten alerjiğim eğer o besinleri yeseydim, bilmeden hastalanacakmışım. çok fazla gıda alerjim var. annem şimdilerde diyor onun da bir hikmeti varmış diye...

vardır bir hikmeti üzülmeyin
Oğlumda da alerji vardı. Yeni yeni geçiyor. Acaba o yüzden mi seçici diyorum. Mecburen bazı şeyleri veremedik. Değişik tatlara alışkın değil o yüzden.

Acaba sevdirerek eglenceli şeyler yaparak yedirmeye çalışsanız. Mesela yiyecegi yemekleri herhangi onun sevdiği şeye benzetseniz şirinlik yapsanız biraz falan belki yer. Çocukların hemen ilgisini çekiyor çünkü eglenceli göze hitap eden şeyler.

canım kilosu çok iyi... endişen çok yersiz.... benim kızım 15 aylık 9 kg.

Dişleri kaç tane. Belki o yüzden sert yiyemiyordur. Şimdi uyuyor, uyanınca tekrar denesem mi denemesem de iyice acıksın mı bilemedim ya. Gerçi sabah 8den beri yemiyor aç olması lazım.
8den beri hiç mi bişe yiyip içmedi süt, bisküvi,meyve vs?
eğer öyleyse iyice acıkmıştır ama ufak bi tavsiye uyanır uyanmaz yedirme, biraz kendine gelsin öyle
ben öyle yapıyorum uyandıktan yarım saat 45 dk sonra yediriyorum

Benim kızım 9 ay olmak üzere. Sabah 2 cicibebe+peynir+zeytin yedi. Biraz önce 80 gram civarı çorba yedi. Arada hep emdi. Birazdan yarım elma meyve vericem. 2 kaşık yoğurt bir de. Akşam da 100 gr muhallebi. Onu da yemiyor doğru düzgün. Deli olucam yemiyor. Emdiği için rahatım ama hep topu 7.5 kilo civarı off off. Ben de yemek konusunda huysuzmuşum. Annem senin gibi kızın olsun mu dedi acaba ...

Oğlumda da alerji vardı. Yeni yeni geçiyor. Acaba o yüzden mi seçici diyorum. Mecburen bazı şeyleri veremedik. Değişik tatlara alışkın değil o yüzden.

belkide. kendim için yazayım. mesela havuca alerjim var benim. her gün sürekli havuç yemekten oldu. az az yeseydim alerjik olmazdım... bir süre her gün salata yapmıştım. o zaman oldu... salata da domates olunca onada alerjik oldum...

belki bu nedenle çok yiyemiyordur. Allah tarafından...

çok doktora götürdüler beni yemediğim için. hatta bir doktorun beni masaya çıkartığını ve kilo aldıramayacağını söylediğini hatırlıyorum. o kadar küçüktüm...

tahlillerini yaptır. sağlıklı çıkarsa da dert etmemeye çalış derim.

Benim kızım 9 ay olmak üzere. Sabah 2 cicibebe+peynir+zeytin yedi. Biraz önce 80 gram civarı çorba yedi. Arada hep emdi. Birazdan yarım elma meyve vericem. 2 kaşık yoğurt bir de. Akşam da 100 gr muhallebi. Onu da yemiyor doğru düzgün. Deli olucam yemiyor. Emdiği için rahatım ama hep topu 7.5 kilo civarı off off. Ben de yemek konusunda huysuzmuşum. Annem senin gibi kızın olsun mu dedi acaba ...
benim annem dedi yüzüme karşı :KK53:
ben hamileyken çok iştahsızdım normalde de düzgün bi beslenmem yoktu hamilelikte iyice azalmıştı, annem her gün yalvarırdı kızım düzgün beslen, sebzeni, etini ihmal etme geceleri yatmadan önce süt iç falan diye ben de yiyip içmeyince eşim de arada şikayet ederdi yiyip içmiyor anne diye bi keresinde senin kızında senin gibi olsun da o zaman anlarsın demişti
ne kadar temiz kalpliymiş ya keşke başka bişe dileseymiş kızım süper lotoyu tuttursun falan gibi mesela :KK51:

ayyy benim çocuğum da bana benzemez inşallah :KK45:

benim oglumda yemezdı kı hala yemez
acayıp yıpratıcı bır surec
oglum 5.5 yasında 125 boyu 19 kılo hala :)

Benim kizim 3.5 yasinda, sizin hicbisey yemedi dediginiz seylerin cogunun tadina bile bakmaz...
Bir sekilde buyuyorlar, ustune dustukce daha kotu oluyor. Rahat olun biraz, eninde sonunda yiyecek, farzedelim yemedi, hayati boyunca istahsiz bir insan oldu, bunun ona ne zarari olabilir ki? Bir cocugun saglikli gelisimi icin gereken vitamin ve yeme miktari oyle az ki zaten, biraz arastirsaniz rahatlarsiniz. "Çocuğum yemek yemiyor" kitabini siddetle oneriyorum.

Benim kızım da çok iştahsız, 1,5 yaşında ve gün boyu yemek yemese gık demeyecek neredeyse ben eline de veremiyorum çünkü bi işe yaramıyor genellikle bi ısırık alıp yere atıyor çünkü
ben iyice acıkmasını bekliyorum, ve reklam/çizgi film açıyorum ya da kendi görüntülerinin olduğu videoları açıp onları izlerken zorla yedirmeye çalışıyorum
yani aslında çok da yardımcı olamadım
inşallah bi an önce iştahları yerine gelir çocuklarımızın iştahsız bebekle çok zor yaa :KK43:
Rose bu sanki sen bensin çocuklarda aynı.oglumda bi buçuk yaşında..yine konu sahibinin çocuğu meyve seviyo ve emiyo mus..bizde onlarda yok.sadece şu seviyo..biraz benim zorumla yiyo..Dr bırak acikinca yer dedi..4 gün bıraktım önüne koydum imjansız yemedi suyla beslendi 700 gr kilo verdi..inanamiyom dünya nimetlerinden sevdiği bisey yok..Şeker cikolota biskuvi dahil.sadece su seviyo..bi cocuk sutsuz de buyuyomus orendim.dr gerçi inanmadi kilosu boyu listede emsallerinden fazla çıktı..olmadı pediatriye götürün dedi..:KK16:

Cidden çok zor resimlerime bakıyorum yaslandim:eek:

Rose bu sanki sen bensin çocuklarda aynı.oglumda bi buçuk yaşında..yine konu sahibinin çocuğu meyve seviyo ve emiyo mus..bizde onlarda yok.sadece şu seviyo..biraz benim zorumla yiyo..Dr bırak acikinca yer dedi..4 gün bıraktım önüne koydum imjansız yemedi suyla beslendi 700 gr kilo verdi..inanamiyom dünya nimetlerinden sevdiği bisey yok..Şeker cikolota biskuvi dahil.sadece su seviyo..bi cocuk sutsuz de buyuyomus orendim.dr gerçi inanmadi kilosu boyu listede emsallerinden fazla çıktı..olmadı pediatriye götürün dedi..:KK16:

Cidden çok zor resimlerime bakıyorum yaslandim:eek:
aaa çok şaşırdım çikolata bisküvi de mi sevmiyor
vücudu çok mu susuz da ihtiyaç hissediyor acaba
doktoru ne diyor canım
sen nasılsındır iştahsız mısın sen de
ben de baba da pek iştahlı değiliz hele ben hiç bişe yemeyim sadece abur cuburla günü geçirebilirim kızım da aynı benim koppyam :)

olmaz mı 8 tane dişi var alt 4 üst 4 tane olmak üzere. istediği şeyi nasıl ısırıyor etimizi koparıyor ama yemek yok. direk öğürme kusma. sadece iki gram ekmek yesin dursun. bilmiyorum çok zor bu süreç ama bir şekilde büyüyecekler. benimki bir de kreşe gidiyor, öğretmeni hergün az yiyor dedikçe üzülüyorum 6 aylık bebek üzümü koparıp koparıp yiyormuş.

benim annem dedi yüzüme karşı :KK53:
ben hamileyken çok iştahsızdım normalde de düzgün bi beslenmem yoktu hamilelikte iyice azalmıştı, annem her gün yalvarırdı kızım düzgün beslen, sebzeni, etini ihmal etme geceleri yatmadan önce süt iç falan diye ben de yiyip içmeyince eşim de arada şikayet ederdi yiyip içmiyor anne diye bi keresinde senin kızında senin gibi olsun da o zaman anlarsın demişti
ne kadar temiz kalpliymiş ya keşke başka bişe dileseymiş kızım süper lotoyu tuttursun falan gibi mesela :KK51:
İyi de ben hamileyken her şeyi düzgün yedim. Kızım 3.460 doğdu şimdi yemiyor. Kesin annemin bana küçükken saydırması yüzünden..

aaa çok şaşırdım çikolata bisküvi de mi sevmiyor
vücudu çok mu susuz da ihtiyaç hissediyor acaba
doktoru ne diyor canım
sen nasılsındır iştahsız mısın sen de
ben de baba da pek iştahlı değiliz hele ben hiç bişe yemeyim sadece abur cuburla günü geçirebilirim kızım da aynı benim koppyam :)
Dr daha ıy icsin diyo.test yapiyo vitamin eksikligide yok.vitamin takviyeside vermiyo.cikolota yi veriyorum.koltuklar masaya suruyo ancak..Bu cok yipraticii ..hep yer umuduyla veriyorum sonuç aynı..doktoru inanmadi malesef..Bu cocuk Nadi emsalarinden hem kilolu hem boyu uzun olur yemese dedi..az bisey yese bile yarıyo maşallah..Aksine ben ve eşim istahliyiz:KK48:Yaw MASADA YANINDA İStahli Yiyoruz hiç mi ozenmez insan:eek:

Hiç bize cekmemis..ama bu dogdugunda da bole ydi..3 gün Ebeler memeyi tutturamamisti:eek:

Çok zor bebek dediler doru halende çok zor bi bebek:KK16:

Hani süt icse valla ek gidayi aramiycam:KK58:

Ama 8 aydır yok kusuyo bi kaşık icse bile:KK47:

Konu Sahibi belki kuzu. memeye guveniyo..çoğu kişiden duydum.memeden kesin yemeye başladı diye..belki ilerde yemesi duzelebilir memeden kesinceo_O

benım kızım da 1 bucuk yasında kac defa tahlıller yapıldı raporla özel sütler aldık ama yemeyen çocuk ne yaparsak yapalım yemiyor.ben ısteyken aksama kadar yediği ıkı üç kasığı gecmıyor eline verdığımızde de ısırıp atıyor.Yanlıs olduğunu bilsem de aksamları önüne küçük bi leğene su, kepce, tabak vb. koyuyorum suyla oynarken farkında olmadan yediriyorumm.bazen de telefonda video acıyorum ona bakarken yedirmeye çalısıyorum.Yemesi icin elimden geleni yapıyorumm.

Ben bir tek bu halde olan benim sanıyordum. Bir yaşında kızım var. Sadece çorba yiyor. Tarhana ve yoğurt olacak o da. Katı yiyecek istemiyor. Mesela omlet yemez. Ama haşlanmış yumurtayı süt ile karıştırırsam yer. Çok bunaldım. Yemeyince artık tahammülüm kalmadı çok bağırıyorum. Sonra da vicdan azabı. En azından yalnız değilmişim:KK43:

Geçen hafta 9830 kg geldi. Boyu uzun. Yeni doldurdu yaşını. Ama bu kiloya çok zor çıktık. Daha bu öğlen yine ağladım. Çok uğraşıyorum ama yemiyor. Ki son birkaç gündür iyice azalttı. Böyle giderse almayı bırakın verir. Aklıma kan damlası geliyor. Onu yeni kestik. Acaba o iştah açıyordu da iyi kötü o yüzden mi yiyordu. Günde yine toplamda en az bir kase giriyordu midesine. Şimdi birkaç kaşık.

Benim oğlum 1.5 yaşında 9500 belki için rahatlar

Back
X