Ne yapacağımı şaşırdım

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar,

27 yasındayım evliyim ve 2 aydır özel bir şirkette sekreter ve ön muhasebeci olarak çalışıyorum.Şirket disiplinli ve en ufak hatanda şirket sahibine kadar iletiliyor. Bende adapte olmaya başladım fakat neredeyse her gün bir eksik yada yanlışım çıkıyor Aslında çok disiplinli ve işime sadık çalışmama rağmen yine de hata yapıyorum.
Sürekli yaptığım hatalar yüzünden sorgulanıyorum Çalışmaktan soğudum artık düşünmekten ben neden böyle yapıyorum diye sürekli kendi kendime soruyorum. Notlar alıyorum hatırlatmalar yapıyorum ama yok illa ki bir hatam oluyor. Ve artık göze battım sanırım güvenim hevesim kırıldı Ben ne yapmalıyım doktora mı gideyim başka çare mi bulayım bilmiyorum ama 3 gündür kafam durdu resmen Evde oturup eşimin eline bakmak asla istemiyorum. Konu hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.

alışana kadar tabiki ufak hatalar olacak
kendinizi parçalamayın unutmayın ne kadar mükemmel
olursanız olun yine de daha fazlasını isteyecekler

Yani herkes ufak tefek hatalar yapiyor ne var ki bunda. Kimse mukemmel degil.

Bizim sektorde bug oluyor, misal virgul koymuyorsun yanlis yere koyuyorsun bunlari yapan kisi degil genelde baskalari fark ediyor zaten gidip duzeltiyorsun. Kimse de kafa utulemiyor neden boyle oldu diye herkes yapiyor cunku.

Cok cok kocaman bir kabahat olmadiktan sonra onemli degil bence, siz ne cesit hatalar yapiyorsunuz mesela?

Ooo sen herkes hatasız mı çalışıyor sanıyorsun? Ben eskiden maliyet muhasebesinde çalışıyordum. Müdürüm her ay yaktın beni magicat diye söyleniyordu. 6 ayda falan oturttum kafamda bazı şeyleri. Hata yapmaktan korktukça daha çok hata yaparsın.

Hem ne saçma işyeri orası. Arkadaşlar ve müdürler ekibin hatasını düzeltmesi içindir iş sahibine ispiyonlamak için değil...

Sürekli sorgulanmanız sizin değil, çalıştığınız iş yerinin saçmalığı. İki ay zaten adaptasyon sürecidir. Kimse işi bilerek girmiyor yeni çalışacağı yere, en işinin ehli insanların bile bir alışma süresi oluyor. Azcık sabredin, zaten hatalarınız giderek azalacak, daha stressiz çalışacaksınız o zaman. Doktora bunun için gitmeyin de, azıcık rahatlamaya, konuşmaya ihtiyacım var diyorsanız gidin tabi.

yapılan hataya göre değişir de yeni işe başlama sürecinde herkes hata yapar. gamsız olun biraz.

Bu firmada hata yaptığında her yerden duyuluyor firma sahibinden yemekhaneye kadar, duyuyorum.
Bazen faturayı yanlış işliyorum yada fiş vs .yaptığım hatayı bir daha yapabiliyorum mesela.

Baskı hissediyorum zaten müdürüme dedim ben bir yanlış yapıyorsam sizden duymak isterim herkezden değil diye oda bana burada herkes herkese hesap sorma yetkisinde başka bölümün müdürü de sana hesap sorabilir.
Cumartesi günü evdeyim sevkiyat müdürü yanlış işlediğim faturanın hesabını sormak için beni arıyor mesela

İki ay çok kısa bir süre alışman için..
Zamanla alışırsın ben on yıldır aynı yerde çalışıyorum hala tek tuk hatalarım olur. Hatasız kul olmaz zamanla seninde duzenin oturacak

hata yapmaktan çok korkup kafana takarsan hatayı kendine çeker daha çok hata yaparsın
sakin ol. hepimiz işyerinde hata yapabiliriz. hatayı kendin çekme.

Bence sorun sende değil çevrende .
Çünkü zaten hata yapmadan öğrenemezsin , hata yapmayayım diye kendini kasınca da daha çok hata yaparsın . O Yüzden kasma kendini rahat ol .
Benim önceki çalıştığım yerde öyleydi devamlı hata arıyordu yanımdakiler bende gerildikçe heyecan yapıyordum .

Bu firmada hata yaptığında her yerden duyuluyor firma sahibinden yemekhaneye kadar, duyuyorum.
Bazen faturayı yanlış işliyorum yada fiş vs .yaptığım hatayı bir daha yapabiliyorum mesela.

Sacmalik bence
Faturaya Ali yerine Veli yazinca bunu neden butun sirkete duyuruyorlar ki? Garip bir isyeri acikcasi. Bizim isyerinde problem neyse duzeltilir, kaldigimiz yerden devam edilir. Her noktanin virgulun hesabini yapsaydik zaten calisamazdik burda.

Baskı altında çalışmanın zorlukları ve saçma bir düzeni var çalıştığınız yerin.
Bence kendinizden önce çalıştığınız yeri sorgulamalısınız.
El altından, başka bir yerde iş bakın derim.
Böyle geçmez çünkü, her iş sorgulanarak olmaz.
İnsanız ve herkes hata yapar işinde.
Düzelttikten sonra sorun yok, düzeltilemeyen işlerde dahi bu kadar stres yaratılmamalı.
Kimse göz göre göre işinde hata yapmak istemez.

Yeni bir iş arayışına girin derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Daha çok yenisiniz. Durun bakalım. Öyle her iş 2-3 ayda öğrenilseydi ohoooooo.
Kendi özgüveninizi yıkmayın. Yapacağım diyin ve yapın.

bizim yeri geliyor müdürlerimiz bile en ala hatayı yapabiliyor biz elemanlar farkediyoruz
dayım hep şunu der benim, çalışan insan hata yapar, hata yoksa demek ki iş de yok der
kasmayın kendinizi ne güzel kendinizce önlemlerinizi alıyorsunuz elinizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorsunuz
sadece hata yapmamam gerek deyip kendinizi kasmaktan vageçin böylelikle hata payını biraz daha azaltırsınız

Daha çok yenisiniz. Durun bakalım. Öyle her iş 2-3 ayda öğrenilseydi ohoooooo.
Kendi özgüveninizi yıkmayın. Yapacağım diyin ve yapın.

Her gün diyorum acaba bugün ne olacak yine.. Bana diyorlar 2 haftada insanlar işi öğreniyor.
Ben 2 ayda neden öğrenemiyorum diye kendimi strese soktum
Ve en ufak hatamda tüm firmadan duyuyorum bunu.

bende 7 aydır asistanım, office manager diye geçiyor burda. Bende hatalar yaptım, uçak biletlerini yanlış aldım vb. ama herkes hata yapabilir. daha yenisiniz, kendinize böyle yklendikçe daha çok hata yaparsınız. hata yapmaktan korkmayın ve özgüvenli durun böylece insanlar da üzerinize gelemez. Korkmayın..

Her gün diyorum acaba bugün ne olacak yine.. Bana diyorlar 2 haftada insanlar işi öğreniyor.
Ben 2 ayda neden öğrenemiyorum diye kendimi strese soktum
Ve en ufak hatamda tüm firmadan duyuyorum bunu.
bu durumu yöneticinizle konuşun,gerekirse sert bir şekilde. İşten çıkararlarsa başka iş bakarsınız, bu kadar üzülmeyin lütfen.

Bence başka iş başvuruları yapın, orası sizi çok yıpratır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…