ne yapacağımı şaşırdım

argu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
70
13
3
26
arkadaşlar merhaba 8 aylık oldu hala ek gıda yemiyor normal yemek yemiyor devam sütü almıyor bütün öğünleri memeyle geçiyor arada da çorba falan nadir işte tadımlar yapıyoruz ben bundan şikayetçi değilim ama tabii biraz yemek yese hiç fena olmaz çok dert etmiyorum ilerde mutlaka yiyecek diye düşünüyorum ama gelin görün ki etrafta çok bilmiş olunca zorlaşıyor her şey, eşimin annesi ve ablası 8 AYLIK bebeği memeden kes diyor bana hani çocuk yemek yiycek mi belli bile değil ki belli olsa bile BU DAHA 8 AYLIK tek ana besinini elinden alayım istiyorlar gerçekten insanın psikolojisi bozuluyor böyle şeyler duyunca siz olsanız bu insanalara nasıl cevap verirdiniz merak ediyorum

Anne değilim ama taze anneler var etrafımda 1 yaşında çocuklarını emziriyorlar :) ek gıda da yediği kadar.
Çok bilmiş insanlardan uzak durun her bokologlar ek gıdaya geçsen bu sefer başka bir şeye takılacaklar.
Evladınızı sağlıkla büyütün

amin kardeşim, gerçekten öyle yemek yese bu sefer hangi yemeği yiyeceğine karışacaklar yemese şunu şunu uygula demeye başlarlar, insanlar hadlerini bilmiyor nerede durması gerektiğini bilmiyor ben ilk defa anne oluyorum bana destek olup yemez ilerde yer demek yerine tek ana besini meme olan bebeği memeden keseyim istiyolar

8 ay fazla ama. Ek gıdaya başlaması lazım. Çiğnemeye başlamazsa hep böyle sıvı mı besleyeceksiniz? 8 aylık bebeği memeden kesmeyin tabi ama ek gıda yemiyorsa emzirme süresini azaltın. Açlık hissedip yemesi lazım. Siz bir şekilde gıda alıyor besin giriyor midesine diyorsunuz ama katı değil sıvıyla besleniyor. Çene kasları hareket etmiyor gelişmiyor. Bebeğin sindirim sistemi gelişmesi lazım, katı besinleri tolere etmeye başlaması lazım, bir gıdaya alerjisi varsa mesela onu öğrenirsiniz.. Siz olaya sadece aç-tok olarak bakıyorsunuz. Bu yemek olayı maalesef problem, her anne yaşıyor. Doktorunuza danıştınız mı?

Diş çıkarıyor olabilir, atak haftasıdır, sıcaktan canı istmiyordur.
Boş verin etrafı, en iyisini "bilinçli" anne bilir.

İnsanlara hadlerini bildirin. Bana böyle vıdı vıdı yapanlara bu çocuğun doktoru var ve her ay kontrole gidiyor, sizin uzmanlığınız var mı diye soruyordum ben. Çocuk doktoru ne derse o diyip kapatın konuyu.

8 aylık bebeğin günde 3-4 öğün az miktar da olsa (2-3 tatlı kaşığı) ek gıda alması gerekir. Taneli pütürlü yiyeceklerle tanışması gerekir. Çiğneme refleksinin gelişmesi gerekir.

Çevrenizdekilere kızıyorsunuz ama haklılar. Sonra yer diye bir şey yok. Zamanında oturmayan beslenme düzeni sonrasında yeme sorunları olarak baş gösteriyor.

kız yiyor hatta çiğnediği yiyeceği daha çok yiyor ama az yiyor bekliyorlar ki koca insan gibi yesin anlatabiliyor muyum

Sanirim bir doktor 1 yasina kadar anne sutu cogunluk , ek gida daha az . 1 yasindan sonra tam tersi , demisti
Her cocuk bir degil oncelikle. Baskalarini kafana takma.
Ben mama sandalyesini yemek yerken yanima koyuyordum. Zaten genelde bebekler istahls bakiyor. Onun da mamasi da hazir olsa verirsin agzina. Hatta ben kaseyi onune koyardim yogurt falan oldu mu, doke saca aagzina gotururdu. Yemek yedirmeden hemen once emzirme.

Bu kisimlara ,internetten bak. Cok hatirlamiyorum.

Ama ek gidaya da onem ver cunku ilerine istahsiz olmaya devam ediyor.ya da yememeye.
Yani ek gida verecegin zaman . 1 saat (emin degilim) once emzirme. Bu duzene baska bir yerden bak

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün
SAkın öyle bir şey yapmayın. Kulaklarınızı tıkayın . Annesi sizsiniz, emzirmek çok güzel bir şey hele ki 8 aylık bebek bu. O akıl verenlerin gerçekten verecek akılları var mı çok merak ediyorum.. benim oğlum da 9 aylık çok zorlandığım bir konu ek gıda ama üstesinden geleceğiz inşallah.. Emzirmeye devam edin lütfen

kız yazdım ya yiyor ama az tadımlık her yemeği veriyorum katı sıvı kimseye boş yere kızmıyorum

8 aylık bebek için ben etrafınızı haklı buldum maalesef.

Her şey zamanında başlarsa iyidir. Doktorunuzla ilerleyin gerekirse bir beslenme uzmanı ile görüşün. Ek gıda bebekler için çok önemli. Sütü tabi ki kesmeyin ama . Ek gıda için mücadele edin. Minik minik yemeye başlasa bile iyi.

Bebeğiniz sadece emerek ayakta duramaz. Sütünün bile özelliği, besin değeri değişmiştir. Bebeğinizin kan şekeri bozulur.. Çiğneme refleksinin gelişmeye de başlaması lazım. Hep sıvı tüketmeyecek değil mi yani.

Sosyal medyada bazı anneler var blw yöntemini kullanan, değişik tarifler deneyen onlara bir göz gezdirin.

Uylu, beslenme, tuvalet eğitimi gibi belli eğitimler zamanında verilmeli zaman ilerlerse zorlaşır her şey..

anlamadım haklı bulduğunuz şey memeye ihtiyacı olan bebeği memeden kesmek mi, merak etmeyin çiğniyor hatta en sevdiği çiğneyebildiği yemek demek istediğim şey çok yemediği için benden bebeğimi memeden kesmemi istemeleri

teşekkür ederim siz de sağlıkla büyütün inşallah herkes her bebeği aynı sandığı için akıl veriyor istemeden de olsa moralim bozuluyor canım sıkılıyor sonuçta tecrübesiz bi anneyim tecrübe kazanıyorum az da olsa bi şeyler yiyor bu çocuk illaki bi zaman sonra daha çok yiyecek büyüme atakları diş kaşıntısı huysuzluk falan yememesini o kadar normal buluyorum ki bebişlerimizin

Memeden kesmeyin, benimki 1 yaşına doğru yemek yemeye başladı. Kafanıza takmayın, siz tadım yaptırmaya devam edin o hazır olduğunda yiyecektir. Kayınvalide ve görümcenize ne ayrıca?

arkadaşlar merhaba 8 aylık oldu hala ek gıda yemiyor normal yemek yemiyor devam sütü almıyor bütün öğünleri memeyle geçiyor
Konuyu ilk bu cümlelerle açmışsınız. Nasıl cevaplar beklerdiniz?

Ayrıca sütü kesmeyin yazmışım.

Asıl konunuz kayınvalideniz ise onu belirtseydiniz.. Ona göre cevaplar gelirdi. Böyle konularda ayrıca büyükleri haklı bulurum..

Ben bir bebeğin 8 aydan sonra azar azar çok yönlü beslenmesi gerektiğini size öneri olarak yazdım. İster uygulayın ister uygulamayın bebek sizin bebeğiniz onu en çok sizin düşünmeniz lazım.

Ne yiyor ne çiğniyor mesela? Ağzında tutup yutmuyor mu? Emme süresini azalt ya da bir gün verme, acıksın yesin mi diyorlar? Bunu diyorlarsa haksızlar mı? Anne sütü tamam önemli ama sadece meme yeter ek gıda yemese de olur demeyin. Bize de itiraz ediyorsunuz, ne okumak istiyorsunuz, yemezse yemesin siz devamlı emzirin mi yazalım? Konu bile çocuğumu ek gıdaya nasıl başlatırım değil bu insanlara nasıl had bildiririm. Çocuğunuzun katı gıda yemeye başlaması lazım. Sindirim sisteminin anne sütü dışında yiyeceklerle tanışması sindirmeye başlaması lazım.

Emzirmeyi kesme , ek gıda yediği kadar ver öyle öyle alisir canım

devamını okusanız yediğini yazdığımı görürsünüz çorbayı nadir yedirdiğimi ki onu bile pütürlü yapıyorum bunu yazma gereği duymamıştım neyse ve tadımlar yaptığımı yazdım ek gıda dönemi zaten daha çok tadımlık şeyler illa yemesini bekleyemezsin benim yemiyor dediğim şey devam sütleri muhallebi vs keşke daha açıklayıcı yazsaymışım kvde de problem ama sadece o değil ablası da bunu söyledi ki konuyu bir derdim vara yazdım değil mi tavsiyeniz için teşekkür ederim abla ben çok açıklayıcı olmamışım şu an fark ettim

aa bi okuduğunu anlamayan daha he evet ben öyle bi şey bekliyorum hay allahım ya ben çocugu normal yemek yedirmeme rağmen diyorsa bunu art niyet ararım ben kimseye çocugu nasıl beslicem sormadım ki ne cevap verirsiniz sordum ki bak az yiyor diye bana çocuk yesin diye sütten keseyim istiyolar anladın mı ay ben kimseden böyle bir cevap beklemiyorum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…