derin naptın gelısme var mı
ben de benzer bi bölüm okuyorum (ing. öğrt.), haftasonları dersanede etüt hocalığı yapmıştım. geçen sene de çeviri* yapmıştım internet üzerinden...
kaçıncı sınıfsın
Doğru söylüyosun.Ben de çalıştım o işlerde okurken,part time ,çok iyi kazanıyodum+fuarlara falan gidiyodum,hiçte gocunmam ,neredeyse evden hiç harçlık istemiyordum hatta,ha birde tez yazanlara çeviriri yaptım son senemde,sizin de branşınız ingilizceymiş,çeviri işi falan bulabilrseniz süper olur.
canım birsey soracagım ama seni yargılamak gibi anlama sakın.neden okurken evlendiniz.heleki eşinizin işi garanti değilken..biliyorsun bu zamanda tek maaşla geçim zor.heleki sen birde okuyorsun..
hımm, ben de ingiliz dili ve edeb. mezunuyum. zor bölüm. canını çıkarır hocalar.. ama ben de hiç orjinal almadan okudum sayılır. romanlarımızı bile çektirirdik ya..
ne biçim insanlarmış onlar.. pes yani.. 1. sınıfsınız diye yapıyorlar bence..
çanakkale ticaret odasına başvurdun mu canım burs için. hem oralıymışsn sanırım, daha rahat çıkar burs.babamın mensubu oldugu ticaret odası burs verecek öğrenci arıyor ama sanırım memleketin tutması lazım. babama bir sorayım. memleket ayrımı yoksa, senin bölümüne seve seve verirler.
eşin bu ara sigortasızsa ne yap ne et, bu fırsatı değerlendir, burs bulabilmen için en ideal ortam. her tarafa burs başvurusu yap. bu arada özel kurslara etüt öğretmenliiği için başvur. saatlerini sen ayarlarsın.
tekdil.net diye ciddi bir tercüman sitesi var. oraya kayıt yaptır. çeviri işi düşürürsün belki.. istanbulda olsan kesin bişiler ayarlanır ama çanakkale küçük yer..
öğretmen olmak istiyorsan daha formasyon denilen zımbırtı ile uğraşacaksın..
bu arada hiç çekinme şu orjinal manyagı zat-ı muhteremlerle özel olarak görüş, eşinin durumunu anlat ve kitapları çektirmek zorunda oldugunu söyle. hiçbirşey yapamazlar.
kredisiz dersler zaten i. tarihi ve türk dili..
sevgili derin, yazdıkların bana ablamı hatırlatıyor. sessizce okuyup dua etmek yerine çözülsün diye, belki moral olur diye yazmak istedim.
benim ablamda tıpkı ben gibi erken yaşda bir aşk evliliği yaptı. ancak sonra yarıda bıraktığı tahsili için pişmanlık duyup 5 yıllık evli ve çocuklu iken üniversite sınavlarına girip büyük bir başarı gösterdi. 9 eylül dil tarih bölümünü binbir güçlük ve zorlukla bitirdi. eşinin işlerinin bozulması, kayınvalidelerinin evli kadının okulllarda ne işi var demeleri, maddi yokluklar içinde kaç yıl mücadele etti. kitaplarıydı harcıydı sınavlarıydı derken 2 yıl önce mezun oldu.
evlilik zaten başlı başına bir büyük bir sorumluluk iken, beraberinde okuyabilen insanlara o yüzden hep gıptayla bakıyorum. ben ablamla gurur duyuyorum. şimdi o benim öğretmen ablam oldu. seninde ileride böyle bir başarı öykün olacağndan şüphem yok. azmin ve çabaların bunun ispatı gibi. bu kadar istekli bir insanın başarılı olacağına sonuna kadar inanıyorum. çünkü ben bunun bir örneğini çok yakınımda gördüm. diliyorum en kısa zamanda herşey yoluna girer. allaha emanetsin.:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?