Ne yapacağımı şaşırdım...

Mesaj atmış, tatlıya bağlamışsınız gerçi ama, muhtemelen bu tip sorunlar devam edecek...
Çünkü seni hiç bir zaman kaybetmeyeceğinden o kadar emin ki...
İlgisindeki azalma bu yüzden...

Birbirinizin beklentilerini karşılamak zorundasınız..İlişkiler bu şekilde yürüyor ve bireyler bu şekilde mutlu oluyor..
Eğer senin beklentin ilgi alaka ise, o bunu karşılamalı...
Karşılamıyorsa problem var demektir...
Her daim gidebileceğini bilmesi gerekir..
Ama lafta değil, gerçekten gitmekten bahsediyorum..15 gün ara isteyen sensin..Ama bir mesajına tav olmuşsun..Senin yerinde olsam, birbirinize verdiğiniz zamanı hatırlatırdım...Ağzından çıkanların arkasında durmazsan, emin ol beklentilerin karşılanmayacak...

Bu 15 gün ona bir uyarı olmalıydı..Yine mi olmadı, yine yerinde olsam telefonu direkt değiştirirdim...
Bak o zaman orta yol nasıl bulunuyor..İşin ciddiyeti nasıl kavranıyor...(Tecrübeyle sabittir)

Maalesef bazı erkeklerin anladığı dil farklıdır..Anladığı dilden konuşmak gerekir...
Tabi bunlar son çare...

Canim sevindim barismaniza gozun aydin :) ben sana kendimce bir kac bisey soylemek istiyorum. Benimde uzak mesafe iliskim var ben de gidebiliyorum onun yanina baya vakit gecirebiliyoruz biz yilda ama orasi onemli degil :) iliskiler gunler gectikce zaman ilerledikce rayina oturuyor. Bu demek degil ki suprizler yok hic. Var ama arada. Yani cok ilgi bekliyosun gibi geldi bana. ona da hak verdim ben,seni seviyor sonucta kaybetmk istemiyor ama surekli basinda benimle ilgilenmiyosun, sevmiyosun sen beni, derdin mi var diyen biri zorluk yaratir. 15 gun araya itiraz etmesi senin fikrine saygi duymasindan degil onunda ihtiyaci oldugundan saniyorum. Mesela ben dedimki dogum gunum icin gelmene gerek yok cok zor olucak sonra kutlariz o da tamam dedi. Onceden olsa nasil tamam dedi gelmesi lazimdi derdim simdi aklima bile gelmedi bunlar :) sonra baktim supriz hazirlamis gidince gorucem bi haftaya .. benimde ona suprizim var bana cicek almaya cok utaniyo ben ona alicam :) yani uzun lafin kisasi sen rahat ol tartistiniz mi yat uyu o seni kaybetmicegini dusunuyosa demekki sende onu kaybetmiceksin ;) ne diye uzuyosun kendini.. birde giderim bak durumlarini sevmiyorum ben. Bana gore benim ayaklarim yere saglam basiyo yanindayim sen sevgime layik oldugun surece demek en guzelidir. Sevildigini ozel oldugunu bilmek insani daha cok mutlu eder. Dedigim verelim gazi egosu tavan yapsin degil tabiki yanlis olmasin. Aldatirsa saygisizlik yaparsa biter yani.

Mesaj atmış, tatlıya bağlamışsınız gerçi ama, muhtemelen bu tip sorunlar devam edecek...
Çünkü seni hiç bir zaman kaybetmeyeceğinden o kadar emin ki...
İlgisindeki azalma bu yüzden...

Birbirinizin beklentilerini karşılamak zorundasınız..İlişkiler bu şekilde yürüyor ve bireyler bu şekilde mutlu oluyor..
Eğer senin beklentin ilgi alaka ise, o bunu karşılamalı...
Karşılamıyorsa problem var demektir...
Her daim gidebileceğini bilmesi gerekir..
Ama lafta değil, gerçekten gitmekten bahsediyorum..15 gün ara isteyen sensin..Ama bir mesajına tav olmuşsun..Senin yerinde olsam, birbirinize verdiğiniz zamanı hatırlatırdım...Ağzından çıkanların arkasında durmazsan, emin ol beklentilerin karşılanmayacak...

Bu 15 gün ona bir uyarı olmalıydı..Yine mi olmadı, yine yerinde olsam telefonu direkt değiştirirdim...
Bak o zaman orta yol nasıl bulunuyor..İşin ciddiyeti nasıl kavranıyor...(Tecrübeyle sabittir)

Maalesef bazı erkeklerin anladığı dil farklıdır..Anladığı dilden konuşmak gerekir...
Tabi bunlar son çare...

Hat değiştirme,facebook kapatma,kullandığım eski mail i kapatma aklına gelebilecek her türlü şeyi bundan önceki ilişkimde yapmıştım,öküz yine öküzdü :19:

Bana attığı mesaja hemen tav olmadım,yani öyle olsam da bunu hemen ona hissettirmedim saatlerce tartıştık ve epey de haşladım onu.Bana gerçekten değer verdiğini ve bir daha böyle hissettirmeyeceğini belli etti.

Ültimatomlarımı biiiiiir bir saydım,bunun son şansı olduğunu biliyor.Beni kaybetmekten korktuğunu hissettim,burnu sürtmüştü,uzatmaya gerek duymadım daha fazla tartışmamızdan sonra.

En azından benim vicdanım rahat ileride yine böyle bir şey olsa bile(Allah korusun) ben seni uyarmıştım diyebileceğim ya da neden bir şans daha vermedim diye bir düşünce olmayacak aklımda.

Ona kafamızı dinleyelim dediğimde yaşadığım pişmanlık ve onu kaybetme korkusu bana dersimi bildirdi,neyse ki son çaremiz değilmiş.

Canim sevindim barismaniza gozun aydin :) ben sana kendimce bir kac bisey soylemek istiyorum. Benimde uzak mesafe iliskim var ben de gidebiliyorum onun yanina baya vakit gecirebiliyoruz biz yilda ama orasi onemli degil :) iliskiler gunler gectikce zaman ilerledikce rayina oturuyor. Bu demek degil ki suprizler yok hic. Var ama arada. Yani cok ilgi bekliyosun gibi geldi bana. ona da hak verdim ben,seni seviyor sonucta kaybetmk istemiyor ama surekli basinda benimle ilgilenmiyosun, sevmiyosun sen beni, derdin mi var diyen biri zorluk yaratir. 15 gun araya itiraz etmesi senin fikrine saygi duymasindan degil onunda ihtiyaci oldugundan saniyorum. Mesela ben dedimki dogum gunum icin gelmene gerek yok cok zor olucak sonra kutlariz o da tamam dedi. Onceden olsa nasil tamam dedi gelmesi lazimdi derdim simdi aklima bile gelmedi bunlar :) sonra baktim supriz hazirlamis gidince gorucem bi haftaya .. benimde ona suprizim var bana cicek almaya cok utaniyo ben ona alicam :) yani uzun lafin kisasi sen rahat ol tartistiniz mi yat uyu o seni kaybetmicegini dusunuyosa demekki sende onu kaybetmiceksin ;) ne diye uzuyosun kendini.. birde giderim bak durumlarini sevmiyorum ben. Bana gore benim ayaklarim yere saglam basiyo yanindayim sen sevgime layik oldugun surece demek en guzelidir. Sevildigini ozel oldugunu bilmek insani daha cok mutlu eder. Dedigim verelim gazi egosu tavan yapsin degil tabiki yanlis olmasin. Aldatirsa saygisizlik yaparsa biter yani.

Konuya hiç böyle yaklaşmamıştım :44:

Derdim onu biraz kendine getirmek,silkelemekti.

Dediğin gibi ilişki rayına oturmaya başlayınca sanırım panik oldum :18:

Şimdiden doğum günün kutlu olsun :16: ve Allah mutluluğunuzu daim etsin canım
:nazar:

[Evet ben tutkulu bir aşk istiyorum,ben zaman zaman saçmaladığımda sabredip sabredip hooop demeyi bilsin,ne bileyim ben gidiyorum dediğimde kolumdan tutsun kendine çeksin "nereye bakalım" desin,ben onu öyle seviyorum çünkü,severken bile hırpalayarak seven biriyim :17:[/QUOTE]
benim sevdiğim adam da böyle, çok sinirlendiriyor beni diyelim aşırı öfkeleniyorum gece yarısı çarpıp kapıyı evden çıkıyorum heey nereye demiyo. insan böyle bir tepkiyle karşılaşınca daha da çok çıldırıyo seni çok ii anlıyorum. tepkini anlasın, ne ayrılması nereye gidiyorsun diye kolundan tutsun istiyorsun bitsin dediğinde ara verelim dediğinde ne demek o ne ayrılması demesini istiyorsun. ben de istiyorum da işte... istiyorum yani işte o kadar sadece :ssz:

aramasına sevindim. :34:

ilişkiyi bir iktidar mücadelesi haline getirmeyin hiçbir zaman. ortak noktada buluşmayı, mantıklı adımlar atmayı deneyin. diğer türlü yürüyen ilişkilerde bir zaman sonra kopma yaşanıyor. aşkın alevi azalınca, her yönüyle bakıyorsun ilişkiye... çok uzun vadeyi düşünerek yazıyorum bunları.

sen rahatsız olduğun durumları belirtmekten kaçınma kesinlikle, senin için önemli olan konular üzerinde ısrarla dur, o konuda bir daha düşünmesini sağlayabilirsin.
senin için gerçekten önemli olan konularda bunu yap. her konuda, dediğin/istemediğin olunca aynı tavrı gösterirsen karşındaki ciddiye almaz bir süre sonra, kapris-şımarıklık gibi algılar.
çok kızdığın zamanlarda, bir daha ara vermek yerine, telefonda/yüzyüze sakinliği koruyup konuşarak çözüm bulmaya çalışın. canım, cicim halini azaltarak tepkini göster, görüşmeyi kesme bence(gözden çıkarma ihtimalini kabullenmedikçe)
kavgayla alamadığın sonuçları konuşarak daha kolay alırsın. neyi, neden istemediğini nedenleriyle açıkla ona, o zaman daha çok hak veriyorlar, yanlış davranışı değiştiriyorlar. büyük tartışmalarda ağızdan kaçan sözlerin telafisi de zor oluyor, sakinliğinizi hep korumaya çalışın bu yüzden.
o da sana aynı özenle yaklaşmalı hep.
sen dikkat ettiğin halde, o bildiğini okuyorsa, davranışını kabullenmeyeceğini çok açıkça belirt ona. taviz verme.

kendini, sevgilini, ilişkinizi en iyi sen bilirsin ama yukarıda yazdıklarımı da aklının bir köşesinde tut bence canım.
sevgiler.

[Evet ben tutkulu bir aşk istiyorum,ben zaman zaman saçmaladığımda sabredip sabredip hooop demeyi bilsin,ne bileyim ben gidiyorum dediğimde kolumdan tutsun kendine çeksin "nereye bakalım" desin,ben onu öyle seviyorum çünkü,severken bile hırpalayarak seven biriyim :17:
benim sevdiğim adam da böyle, çok sinirlendiriyor beni diyelim aşırı öfkeleniyorum gece yarısı çarpıp kapıyı evden çıkıyorum heey nereye demiyo. insan böyle bir tepkiyle karşılaşınca daha da çok çıldırıyo seni çok ii anlıyorum. tepkini anlasın, ne ayrılması nereye gidiyorsun diye kolundan tutsun istiyorsun bitsin dediğinde ara verelim dediğinde ne demek o ne ayrılması demesini istiyorsun. ben de istiyorum da işte... istiyorum yani işte o kadar sadece :ssz:[/QUOTE]

İstemekle olmuyormuş ben onu anladım,çünkü adamın doğasında yok yani öyle bir şey :ssz:

Anca kendi kendimizi yıprattığımızla kalıyoruz :22:

aramasına sevindim. :34:

ilişkiyi bir iktidar mücadelesi haline getirmeyin hiçbir zaman. ortak noktada buluşmayı, mantıklı adımlar atmayı deneyin. diğer türlü yürüyen ilişkilerde bir zaman sonra kopma yaşanıyor. aşkın alevi azalınca, her yönüyle bakıyorsun ilişkiye... çok uzun vadeyi düşünerek yazıyorum bunları.

sen rahatsız olduğun durumları belirtmekten kaçınma kesinlikle, senin için önemli olan konular üzerinde ısrarla dur, o konuda bir daha düşünmesini sağlayabilirsin.
senin için gerçekten önemli olan konularda bunu yap. her konuda, dediğin/istemediğin olunca aynı tavrı gösterirsen karşındaki ciddiye almaz bir süre sonra, kapris-şımarıklık gibi algılar.
çok kızdığın zamanlarda, bir daha ara vermek yerine, telefonda/yüzyüze sakinliği koruyup konuşarak çözüm bulmaya çalışın. canım, cicim halini azaltarak tepkini göster, görüşmeyi kesme bence(gözden çıkarma ihtimalini kabullenmedikçe)
kavgayla alamadığın sonuçları konuşarak daha kolay alırsın. neyi, neden istemediğini nedenleriyle açıkla ona, o zaman daha çok hak veriyorlar, yanlış davranışı değiştiriyorlar. büyük tartışmalarda ağızdan kaçan sözlerin telafisi de zor oluyor, sakinliğinizi hep korumaya çalışın bu yüzden.
o da sana aynı özenle yaklaşmalı hep.
sen dikkat ettiğin halde, o bildiğini okuyorsa, davranışını kabullenmeyeceğini çok açıkça belirt ona. taviz verme.

kendini, sevgilini, ilişkinizi en iyi sen bilirsin ama yukarıda yazdıklarımı da aklının bir köşesinde tut bence canım.
sevgiler.

Sevgili Efla çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp yorum yaptığın için,yorumların her zaman çok yapıcı ve mantıklı,olaylara farklı yönden bakmamı sağlıyorsun :71:

Dediğin her şeyi aklımın bir ucuna kaydettim,inşallah hep göz önünde bulunduracağım :31:

Benden de sevgiler
:16:

Merhaba kızlar,

Bu konuyu açıp açmamak konusunda çok düşündüm fakat sonunda sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım olduğunu anladım.

Nereden başlasam bilmiyorum ki,en iyisi en orta yerinden başlamak...

Geçtiğimiz cuma günü erkek arkadaşımın tavırlarına artık dayanamayarak ona bu 15 tatilde biraz kafamızı dinleyelim dedim.Nedeni de onun giderek azalan ilgisi.
Onu daha önce birçok kez bu hususta ikaz ettim,eskisi gibi ilgi göstermediğini ve kendimi onun gözünde artık değersiz hissettiğimi defalarca belirttim,her defasında söylediklerimi dikkate alacağını söyledi ama aynı tas aynı hamamdı her şey
:22:

Farklı şehirlerdeyiz,senede 4 en fazla 5 kez görüşme imkanımız oluyor.Okuduğum üniversitenin şehrinde ailemle birlikte yaşıyorum,dolayısı ile görüşmemiz sadece onun yaşadığım şehre gelmesiyle mümkün oluyor.Kendisi devlet memuru,sürekli izin alamıyor...

Anlatılacak çok şey var aslında ama hangi birini anlatayım ki.

Ona 15 gün kafamızı dinleyelim dediğimde bana "kafasını dinlemeye ihtiyacı olan sensin anladığım kadarıyla,tamam ikimiz de kafamızı dinleyelim bakalım dedi"

İstemem yan cebime koy gibi bir durum sezdim,o konuşmamızın üstüne bir daha tek mesaj atmadı(normalde her ne kadar ilgisiz olsa da sabah,öğlen,akşam mesaj atardı ne yapıyorsun diye)
:44:

Sorun şu ki onu çok özlüyorum,ama bana yaptıklarını hak etmediğimi düşünüyorum,şimdiye dek öyle ya da böyle tıngır mıngır ilişkimizi yürüttük ama geriye dönüp baktığımda anladım ki çoğunu da ben yüklenmişim zorlukların.

Kendisi ilişkimizde ciddi,babamı arayıp "ben kızınızı seviyorum"diyen biri,ama neden ilk zamanlardaki gibi bir ilgi göstermiyor anlayamıyorum.

Ondan önce bir ilişkim daha olmuştu yine uzak mesafeli ve o ilişkimden de sırf "ilgisizlik" yüzünden ayrılmıştım.
Cuma günü attığım mesajımda bunu belirttim(kendisi biliyor ondan önce bir ilişkim olduğunu ve ilgisizlik yüzünden bitirdiğimi)
Dedim ki "senden önce ismi lazım değil ile olan ilişkimin neden bittiğini biliyorsun,bilmem anlatabildim mi ? Bunları belirtmeme sen sebep oldun"
Bana demiş ki "ne diyorsun yani bitirelim mi diyorsun ?"
Ben de "hayır bitirelim demiyorum,ama beni çok yordun artık,kafamızı dinleyelim diyorum" dedim.
"kafasını dinlemeye ihtiyacı olan sensin anladığım kadarıyla,tamam ikimiz de kafamızı dinleyelim bakalım,ben çok yordum seni anlaşılan" dedi.
Ben de "bana laf edeceğine dön de bir kendine bak dedim" (ne kadar değiştin anlamında)
O da "olur bakarım" dedi,attığı son mesaj buydu.

Yarın öğlen 3 gün olacak haberleşmeyeli,hiç bu denli habersiz kalmamıştık birbirimizden.Bu 15 gün boyunca hiç mesaj atmaz diye korkmuyor değilim,en azından 3-4 güne bir "iyi misin ?"diye mesaj atması gerekmez mi ?

Şimdi bana muhakkak "madem korkuyorsun neden çocuğa kafamızı dinleyelim dedin"diyen çok kişi olacak,ama bunu yapmak zorundaydım başka türlü beni kaybetme korkusu yaşayıp aklı başına gelmeyecekti,belliydi,her şeyi denedim fakat akıllanmadı
:19:

Kendisi facebookta oturmuş karikatür paylaşıyor,sinirimden kendi kendimi yedim şu 2 günde :18:

Geri adım da atamıyorum,bekle bekle içim şişti şimdiden,15 gün boyunca hiç arayıp sormayıp 15 günün sonunda mesaj atarsa tepkim ne olmalı ?

Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için
:42:

Canim tum yorumlari okumadim su an ne asamadasiniz baristiniz mi bilmiyorum o yuzden, ama bana sorarsan senin gururu bi yana birakip adim atman gerekiyor cunku ayriligi isteyen sensin gurur yapmasi gerek o soyle dusun eger bu arayi o isteseydi o arayana kadar sen arayabilir miydin?? Biz de nisanlimla ettigimiz kavgalarda zaman zaman ehhhh yeter inceldigi yerden kopsun biterse bitsin bunaldim diye ani cikislar yapiyorum ve aninda sen bilirsin bitsin o zaman diyo oyle deyince ben de sen de dunden raziymissin derdin bu zaten di mi cesaret edip soyleyemedigin icin benni belkliyodun soylemem icin diyorum daha buyuk kavga cikiyo ama sonucta barisiyoruz... Bi keresinde kavgalardan cok bunalmistim birbirimize resmen tahammulumuz kalmamisti ben de aldim karsima bizim birbirimize tahammulumuz kalmadi biraz yalniz kalmaya ihtiyacimiz var bi sure bulusup gorusmeyelim dedim ertesi gun iyiydim ama ondan sonraki gun o kadar ozledim ki basladim aglamaya mesaj attim cok ozledim seni sedim o da ben de ama hersey iyi olacak merak etme dedi o hic aramadi mesaj atmadi hep ben aradim sordum en son dayanamadim istedigim sey cok sacmaydi ben sensiz olamiyorum cok ozluyorum uzatmayalim bu durumu dedim ve ertesi gun gorustuk :) bence sen de uzatmadan gurur yapmadan ara madem ozledin ;)

Canim tum yorumlari okumadim su an ne asamadasiniz baristiniz mi bilmiyorum o yuzden, ama bana sorarsan senin gururu bi yana birakip adim atman gerekiyor cunku ayriligi isteyen sensin gurur yapmasi gerek o soyle dusun eger bu arayi o isteseydi o arayana kadar sen arayabilir miydin?? Biz de nisanlimla ettigimiz kavgalarda zaman zaman ehhhh yeter inceldigi yerden kopsun biterse bitsin bunaldim diye ani cikislar yapiyorum ve aninda sen bilirsin bitsin o zaman diyo oyle deyince ben de sen de dunden raziymissin derdin bu zaten di mi cesaret edip soyleyemedigin icin benni belkliyodun soylemem icin diyorum daha buyuk kavga cikiyo ama sonucta barisiyoruz... Bi keresinde kavgalardan cok bunalmistim birbirimize resmen tahammulumuz kalmamisti ben de aldim karsima bizim birbirimize tahammulumuz kalmadi biraz yalniz kalmaya ihtiyacimiz var bi sure bulusup gorusmeyelim dedim ertesi gun iyiydim ama ondan sonraki gun o kadar ozledim ki basladim aglamaya mesaj attim cok ozledim seni sedim o da ben de ama hersey iyi olacak merak etme dedi o hic aramadi mesaj atmadi hep ben aradim sordum en son dayanamadim istedigim sey cok sacmaydi ben sensiz olamiyorum cok ozluyorum uzatmayalim bu durumu dedim ve ertesi gun gorustuk :) bence sen de uzatmadan gurur yapmadan ara madem ozledin ;)

Canım barıştık çoktan biz :31:
Ve kendisi attı mesajı da,şimdilik şeytan kulağına kurşun iyiyiz.
Sanırım bu gibi şeyler ilişki ilerledikçe ortaya ister istemez çıkıyor

o hangi şehirde sen hangi şehirdesin uzaklıktan dolayı böyle olabilir.sana ilgisiz gelmiş olabilir.çabuk bitmez o kadar hevesi.biz 4 yıldır tüketemedik sevgiyi ama bitmek zorunda kalıyor üzülme düzelir.

Canım barıştık çoktan biz :31:
Ve kendisi attı mesajı da,şimdilik şeytan kulağına kurşun iyiyiz.
Sanırım bu gibi şeyler ilişki ilerledikçe ortaya ister istemez çıkıyor

ayyyy kusura bakma yorumları okuyamamıştım... :17: canımm çok sevindim barışmanıza hatta ilk adımı onun atmasına daha da çok sevindim... anlattıklarından anladığım kadarıyla seni seviyo ama işte ilişki uzayınca erkekler sevgilerini gösterme ihtiyacı hissetmiyo, bak benim nişanlım hiç diyemez seviyorum diye ben bozuk attığımda sevmiyosun diye trip attığımda illa söylemem veya göstermem mi gerekiyo sen bunu anlayamıyo musun,yanındayım seninle evlenmek istiyorum bunları laf olsun diye mi yapıyorum sence diye... ve emin ol çoğu erkek mantığı da böyle işliyo ne yazık ki... aman maşallah tatlım Allah nazarlardan korusun sizi bi daha böyle şeyler yaşamazsınız umarım:16:

o hangi şehirde sen hangi şehirdesin uzaklıktan dolayı böyle olabilir.sana ilgisiz gelmiş olabilir.çabuk bitmez o kadar hevesi.biz 4 yıldır tüketemedik sevgiyi ama bitmek zorunda kalıyor üzülme düzelir.

Ben akdeniz bölgesindeyim o karadeniz :1: Epey uzağız yanıma gelmesi 14 saat sürüyor :22:
İlişkiyi tüketmek değil de tükenmemiş ilişkinin kıymetini bilememek bence bu
ayyyy kusura bakma yorumları okuyamamıştım... :17: canımm çok sevindim barışmanıza hatta ilk adımı onun atmasına daha da çok sevindim... anlattıklarından anladığım kadarıyla seni seviyo ama işte ilişki uzayınca erkekler sevgilerini gösterme ihtiyacı hissetmiyo, bak benim nişanlım hiç diyemez seviyorum diye ben bozuk attığımda sevmiyosun diye trip attığımda illa söylemem veya göstermem mi gerekiyo sen bunu anlayamıyo musun,yanındayım seninle evlenmek istiyorum bunları laf olsun diye mi yapıyorum sence diye... ve emin ol çoğu erkek mantığı da böyle işliyo ne yazık ki... aman maşallah tatlım Allah nazarlardan korusun sizi bi daha böyle şeyler yaşamazsınız umarım:16:

Teşekkür ederim canım :16:
Ben de ilk önce onun atmasına sevindim,yoksa gururumdan ne ilk adım atardım ne bir şey içim şişmişti 2 günde bile :9:

Kesinlikle haklısın canım,ilişki uzadıkça bir rahatlık geliyor erkeklere,bizde ise tam tersi.

Yok Allah için benimki seni seviyorum demekten de kaçınmıyor,ama insan seni seviyorum sözünün hakkını versin istiyor zaman zaman :31:

Amin canım sizin,bizim,herkesin ilişkisini nazardan korusun Allah
:nazar:

Back
X