ne yapacağımı şaşırdım...

maiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
2.003
1.359
133
neredeyse bir yıldır evliyim.iki yıllık da birlikteliğimiz var.şu an duygularım çok yoğun fakat elimden geldiğince derlemeye çalışacağım
herşeyi:
malum hayat yıpratıcı.üniversite,çıkışta iş için girilen ve bitmek bilmeyen sınavlar,zor kazanılan başarılar...hiçbir yaz oh be ne rahatım diyemedim anlayağınız.sonrasında onunla tanıştım.tüm zorluklarım da bitmişti.hayatımı kazanmaya başlamıştım.uzun zaman kapattığım gönül kapım onunla açılmıştı.işte o diyebileceğim,sevgi dolu,beni düşünen,duygularımı önemseyen,hatta başım ağrıdığında bile hastaneye beni neredeyse zorla götürecek kadar ısrarkar,buluşmaya can attığım,ailesini ve kendisini en başından beri bana açan,dürüst,sadık biri....bir kadın daha ne isterdi ki?
ya sonra?
arkadaşlığımız güzel gidiyordu fakat alınganlığını keşfetmeye başlamıştım.olsun dedim,bu kadar kusuru da görürsem nankörlük olurdu.bu özelliğini hep geçiştirdim kafamda...ama ilerlemeye başladı.onu söylediğim şeylerin aslına inandırmak,inandırmaya çalışmak beni yıpratıyordu ama seviyordum işte.geçer dedim.birbirimizi tam tanımadığımız için oluyordur tüm bunlar.niyetler anlaşılınca düzelir dedim.onu ikna ederken ağlamaklı buluyordum kendimi.mola vermemize izin vermiyordu ben ağlayınca.tatlıya bağlamalıydık ona göre.ancak telefonda ailem duymasın diye sessizce konuşurken ezan seslerini duymaya başlıyordum saatler sonra.ben ne yapıyordum?
ayrılmayı denedim....yapamadım...tartışma kaynaklarına inerek sorunlarımı küçültmeye çalıştım.kendimi tedavi ettim.migrenim arttı,vertigo başladı.senelerce düzgün bir iş için ders çalışmak bile bu kadar yıpratmamıştı.ama seviyordum.
nişanımız oldu.kendi nişanımda içimden geldiğince oynayamadım o oynayamadığı için.yoksa küsecekti.(ne kadar çocuksu geldiğinin farkındayım,üzgünüm) gerginleşirse sert çıkacaktı bana.nikahımız oldu.o gün ne yapsam kabahat oluyordu.ellerimi koyacak yer bulamıyordum.ağladım ağladım o güzel beyaz elbisenin içinde.bana tek söylediği:sakın kimseye belli etme üzgünlüğünü....önemli olan tek şey bu muydu? nitekim de etmedim...
evlendik...herşey daha kötüye gidiyor.anlatmaya değmeyecek kadar küçük sebeplerden büyük tartışmalar sürüyor.ben de çalışıyorum o da....yorgun geliyoruz eve...temizlik için bir bayanın ayda bir gelmesi konusunda onu zor ikna ettim.bana vakit ayırmak onun için yalnızca birlikte evde oturmak...arkadaşken daha aktif gibi davranıyordu oysa...bana daha hassas davranan adam,iş gezisinden geldiğinde beni gripli,halsiz görmeye tahammül edemiyor...oysa ben onunla bu hale geldim...evde sohbet edemiyorum.
3 hafta önceki haftasonu iş gezisindeydi.
2 hafta önce geldi.yorgundu uyudu.eve kapandık.akşam da maça gidecekti ve dinlenmesi gerekiyordu.çıkmadan yüzünü yıkadı.yeni temizlenen banyoyu yine sel etmişti.ne basit değil mi? bakın şimdi neler oldu:
hayatım ani bir misafir gelse nolcak.ebeveyn banyosunu kullansak daha iyi.alemsin ya kaç kez söyledim...
(suratı asıldı) maça gidicem ya ondan yapıyosun dimi bunu bana? hevesimi kırmak için! elalemin eşleri nler yapıyor.bir de sana bak.bencil!
maçınla ne ilgisi var bunun?ne var yani uyardıysam...yazıklar olsun nelr söylüyorsun sen!
(ve olay büyüdü...yerlerde tepindi.duvarları umrukladı.ben sinir krizi geçirdim.sakinleştirmek için kucağına aldı.ama yine laf batırarak...sana benim kadar katlanan oldu mu ki?-halbuki ben onunla bu hale gelmiştim.- ayakta tartışırken başımın arkasına vurdu.3 gün acısını çektim.bu kez ağlamaya başladı.ben gidemem.ben naptım sana böyle.rezil oldum insanlara da...maçı ben ayarlamıştım.(ağlıyor,bağırıyor,üstündekileri yırtıyor) öpüp uğurlamazsın da şimdi beni...vs vs...ahhh böyle sürdü gitti.

-hayatım 3 haftadır hiç evden çıkmadım.iş ev,ev iş...nefes almaya ihtiyacım var...
-nefes almak da nedir ya?
- :S nasıl yani? sıkıldım.neden anlamıyorsun?
-neden hep ben seni anlamak zorundayım!
-zorundasın demedim ki...çıkıp hava alalım dedim hayatım...
-annenler uzakta da oturuyor olabilirdi.
-tamam o tarafa gidelim demiyorum.başka bir yere de gidebiliriz.ben hiç şart koşmadım ki sana.en azından bu hafta sonu işinin olcanı söyleseydin,ben biraz gidip hava alsaydım.
-aşk olsun beni yalnız mı bırakacaktın? bensiz gidecektin yani gezmeye?
-ama senin hep işin var...yurt dışı,yurt içi...ben hep seni bekliyorum.
-biraz da sen beni anla! hep ben hep ben olmaz!
-tamam seninle konuşulmuyor dedim ve bıraktım...
ertesi gün neye kızıyosun hala diye girdi içeri....sen kötü birisin,kandırdın beni dedim veee
nitekim buhaftasonu da evdeyim.şu an bana küs.yaklaşık 7 saattir arka odada.uyudu mu ağladı mı ne yaptı bilmiyorum...bilmek de istemiyorum...ben bu hale gelecek biri değildim....ota çoka gülen eğlenen,zorluklarla baş eden ben...artık bencil,ger,zekalı,dünyayı kendi ekseninde dönüyor sanan biriymişim.ve artık kabullendim....her tartışmada bunları duymak acı verici.öfke kontrolüm artık yok.küfür gibi tüm bunlar...
çok yalnızım çok ((( ne yapmalıyım? yine gönlünü mü alayım içeri gidip...yoksa tüm gece yatacak orada...sonra sen beni orada yatırdın,vicdanın nasıl el verdi diyecek,biliyorum...????

Ben 9 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılında benzer sorunlar yaşamıştım. Bence fazla büyütülecek sorunlar değil daha doğrusu aşılmayacak sorunlar değil zamanla her şey yerine oturacaktır.

çok sağolun.umarım öyledir,yani öyle olacaktır...büyük meseleler değil ama o kadar bunaldım ki...yaklaşımım konusunda ne yapmalıyım? sosyalleştirmeye çalışıyorum bunlarla uğraşmamak için.olmuyor...sanki o Fransızca ben İngilizce konuşuyorum...

benim de bundan seneler evvel böyle biriyle sevgili olmuşluğum var.o yüzden çok iyi anlıyorum sizi.ben dayanamadım valla.sürekli bir çocuk gibi ona dil dökmek onunla uğraşmak bıktırmıştı beni.ama siz evlisiniz.sabretmek ve emek vermek zorundasınız şu aşamada.zamanla özellikle yaşı ilerledikçe sizi anlayacağını umut ediyorum.neşeli olduğu bir anda ona tatlı dille yaklaşın.içinizi dökün ona.sen değil ben dilini kullanarak ona duygularınızı ifade etmeye çalışın.umarım işe yarar.biraz da akışına bırakmaya çalışın

Sadece yipranirsiniz degismeyecek ve yine degismeyecek hatta dahada ileri gidip haftalik aylik kusecek hep sen alttan alacaksin buna alisacak ve bir kadin gibi naz yapacak cocugunuz olacak şikayetlerini sesli soyleyince babalarini asagiladin olacak bu yara hic kapanmayacak surekli kanayacak ya beklentilerini sifirlayip kendini Allaha adayip evliyaullahtan bir sabir kahramani olacaksin ya da...nerden mi biliyorum aynen yasiyorum d yillardir ondan

Üzgünüm.
Bu adamı düzeltemezsin.
Çünkü bencil, küstah bir ruh hastası..
(nikah sırasında, hem seni üzüp, hem de üzüldüğünü belli etme! demesi yeterli örnek...)
Kurtul bir an önce... Hem de hiç kurtarmaya çalışmadan, git ve mahkemeye ver..
Eski gücüne tekrar kavuşacaksın.. Emin ol buna..
Yok düzeltmeye çalışayım diye çaba harcadıkça, daha çok batacaksın.
Bu ruh hastalarını çekmek zorunda değilsiniz, değiliz!
biz psikolog değiliz!
terapiye ihtiyaçları varsa paşa paşa paralarına kıyıp randevu alsınlar uzmanından...
Böyle hayat çekilmez...
Ayh çok sinir oldum ya...

hayatta sabrettiklerim çok fazla...bir de bu çıktı...kendimden korkuyorum.öfkemi kontrol edemiyorum.kimse bana bencil demedi.kimse yapmadı ama tabii ben de kimseye bu denli şiddetlenmdim...Allahım yardım et....defol git hayatıman bile dedim((kaç kez evi terketmelere kalktım...olmuyor...yatakodasında yere yatıyor mal gibi kıpırdamadan...çıldırıyor...offf offf

Eşin çok mız mız ve ben mız mız insanları hiç sevmem....

of bilmiyorum artık:S katlanmak....of...her gün aynı...bu ev hapis gibi...ben de mahkum...şimdi gittim yanına soğuk odada yatmasın diye içeri çağırdım.geldi.kötüsün dedim ya kırıldı bana.onun a önünde bilgisayar benim de....ve bir ctesi ve pazar daha böyle geçecek..belli...artık düzelmek bile istemiyorum ki....çaba harcamıyorum gözünde zaten...söylediklerini hak edeceğim bundan sonra...bencil olacağım...yemek yapmayı düşünmeyeceğim...olacağım da olacağım işte...((

en yakın arkadaşım da aynı cümleyi kurdu....

Ama öyle...
Ömür törpüsüdür senin eşin,insanı hayatından bezdirir öyle tipler...
Sen,sen olmaktan çıkarsın,hayatının tek amacı onu bişeylere hep ikna etmekle geçer...
Rolleriniz değişir,sen erkek o kadınmışcasına bi birlikteliğiniz olur ve inan bu senin için sağlıklı olmaz.
Ruh sağlığın için...
Kılıbıktırda o şimdi,genelde mız mız erkekler kılıbık olur.
Ben tahammül edemem açıkcası,bence hayatının akışı ile ilgili bi karar vermen gerek...

Bir an bunu benmi yazdım acaba diye düşündüm sonra baktım sen yazmşsn :)Cnm zamanla oturacktır herşey emin old aha çok yenisniz ve anladığım kadarıyla eşin çok yoğun çalışıyor sende öylesin.Sende o yokken çık dışarı gez toz arkadşlarınla buluş alışverş yap çokta ondan beklentin olmasın.Benm eşimde çok yoğun çalışan bir insan,her söylediğimi anlş anlar çoğu zaman hiç anlamaz,ama ben şunu anladım gittiğimiz bir tatilde,yoğunlktn böyleymş meğer.Çünkü 15 gün boyunca,çorba soğuk,çorap yerde ekmek bayat vs gibi eften püften şeylerden evde tartışmalar çıkaran adam melekmş meğer,her sabah kalktığımzda cnm bugn ne yapmak istersn diye sordu,sonra oğlumu aldı benden sırf ben rahat rahat yüzebileym diye(gittiğimz yer kadın erkek ayrı plajı vardı ben kapalı oldğum için ayrı yerlerde giriyorduk),sonra evdeykn masrftn kaçan adam saatliğine 60 tl verdi aile havuzu kiraladı hergün 3ümüz zaman geçirebilelim diye,ben ne istiyorsam onu yaptık hergün artık istemey utanır olmştm çünkü hemen yapıyordu oranın yemeklerini bir kere beğenmedm dedim diye hergün ilçeye yemeğe gidiyorduk,hergün çevre il ilçe geziyorduk,gece oğlumu uyutuyor uyanınca gidip ilgileniyor vs. daha birsürü şey,hani hayal edersinya şöyle kocam olsun böyle kocam olsun ben o 15 gün hepsini yaşadım ve kocama tekrar aşık oldum.Sonra ne oldu biliyormusunbir akşam ben eşimden eski görev yaptığı yere gitmemizi istedim oldğmz yerdn 12 saat uzaklıktaydı 1 haftada orda kalalım arkadşlarımzda dedm tamam dedi hemn kabul etti yarın çıkarız dedi bende mutlu oldum, sonra telefonu çaldı aldı başka odaya gitti 1 saat konuştu geldiğinde gözleri dolmş ne oldu dedi babannesi beyn kanamsı geçirmş yoğun bakıma almşlar,ciddiymş durumu apartopar kalktık gittk (babannesinin ilk torunuydu ve annesi kadr düşkündü ona) ve o an büyü bozuldu,15 gün boyunca melek olan kocam biranda pof diye sönmüş ve bir ateş topu halini almştı bana kızıyor yol boyunca bağırıyor oğluma tahammül edemiyor ne desek suç oluyor,sonra vardık 2 gün hastanede kaldı eve hiç gelmedi doğru düzgn aramadı bile bizi biz babannenin evnde kaldk babannemizi kaybettk 2. günün sonunda eşim delirmiş gibiydi kurtaramadım diyordu sadece,sonra kendini toparlayana kadar bu böyle devm etti ama büyü bozulmştu birkere,o yüzden cnm dış etkenler insanı çok etkiliyor sıkma canını uzun oldu bayağı farkındayım ama ne anlatmak istediğimi sen anlamışsındr,ben senin yazdıkalrından seni çok iyi anladım

kadın olmalıymışsın diyorum kızınca zaten:S çoktan değişti roller...midemde bir kapan var sanki...sıkışıyorrrrrrrrr...........

Testosteron hormonu az olan erkeklerde oluyormuş bu alınganlık,kadınsal duygusallık falan...olur olmaz şeylere ağlayan erkeklerde....bi araştır istersen.hatta ölçm yaptırın düzelmesini istiyorsan,o da istiyorsa..ama sanmam ki kabul etsin,onada küser bu adam...:)
kendine de bu eziyeti daha fazla yaşatma bence.
evlilik bu değil ki?
huzur bulmak için huzur dolu aşk içinde yaşamak için evleniyoruz,ama sen tam aksini yaşıyorsun sanırım.

Son düzenleme:
Ay benimde ilk sevgilim böyleydi. Bir dediğimi iki etmezdi ama alıngan mıy mıy gıy gıy hiç çekilmiyordu. Adet dönemim olurdu hafif bir terslesem seni beni tersledin diye küser öyle özür dilemekle geçmezdi de günlerce gönlünü almam gerekirdi. Büyük kavgaları düşünün artık. Açıklama yap, gönlünü al ki hala bir erkeğin gönlü sözle nasıl alınır hala bilmiyorum. İyi ki ayrılmışım çıldırırmışım evlensek. Sen evlenmişsin canım evliliğin ilk zamanları sorunlu geçiyor çevremde gördüğüm kadarıyla. ayrılmayı düşünme bence orta yol bulmaya çalış. Tahammül etmeye çalış. Önce kendini mutlu edecek şeyler yap, kendine vakit ayır sonra mantıklı düşünüp eşini bütün olarak değerlendir konuş anlamaya anlaşmaya çalış. Biz burda ayrıl deriz ama üzülen sen olursun.

Örneklere ihtiyacım var.çok sağolun....bak hala sessiz oturuyor.delircem.tüm gün yalnızdım yine.merkeze uzak bir ilçedeyiz.bir avm var yalnızca.tek kafa dağıtacağım yer orası.daraldım.3çocuklu iş arkadaşlarım bile bir güncük kaçamak yapıyor.ben hayatta çocuk yapamam böyle devam ederse.çıcukları büyüt,adamı pışpışla...sonra bencil ol otur aşağı.nasıl hazmedeceğim? Nasıl alışacağım?

Size bizim tatilimizi anlatayım.biz balayımızda yurtdışındaydık.tur otobüsünde çok eğlendik,hatta eşim mikrofonu alıp şarkı söylememi istedi.ön koltuğa geçtim.söyledik hepbirlikte ohh ne eğlence görseniz.3saattir trafikteydik.koktuklar da sıkışıktı.hazır boş 2li koktuk bulmuşken oturayım dedim.eşim buna darıldı ve bana eski sevgilimi unutamadığımı söyledi.herkes eğlenmeye devam ederken benim gözümden yaşlar süzülmeye başlamıştı.öyle ya mutluluk fazla gelmişti.bu nerden gelmişti aklına.haşa çözemedim.bilmiyorum da...

Ah Ah... Bu es sorunlari hic bitmeyecek sanirim...

Benim de esim cok alingan bir insan aslinda, fakat tabii bu raddeye kadar getirmiyoruz durumlari. Bizim sorunlarimiz cok daha farkli. Ben bir seneyi askindir evliyim. Kendi evliligimden ve sorunlarimdan cikarttigim ders ise gerektiginde kotu yuzunu gostereceksin! Baska yolu yok!

Bende hep senin gibi, aman gucenmesin, aman kirilmasin, aman gonlu olsun, aman tatsizlik cikmasin diye bir cok seye sesimi cikartmadim. Senin yasadigin gibi onemsiz gorunen, fakat biriktikce insani zivanadan cikartan sorunlardi. Ufak seyler zamanla cig olup buyuyor. Buna asla izin vermeyin.

Ben genelde esimle tartismaktan yoruldugum icin konuyu kapatirdim. Ama artik oyle yapmiyorum, rahatsiz oldugum durumu anlatmaya calisiyorum. Sonra baktim bu da cozum vermedi, annemin evine gittim bir gun 1 hafta kaldim. Esime de "seni gormek istemiyorum, cok sinirliyim ve beni cok kirdin, sakin gelme" diye tembihledim. 1 hafta sonunda birseyler degisti, evde tavirlari bana karsi uslubu, olaylara bakis acisi...

Sanirim asla onu birakamayacagimi dusunuyordu. Cunku her kaprisine, her simarikligina, her alinganligina goz yumuyordum. Erkekler biraz cocuk gibi, cok verirsin arsiz olur derler ya, hakikaten oyleler. Biraz dozunda vermek lazim herseyi (sevgiyi, sefkati vb.) o yuzden senin de dislerini cikartma vaktim gelmis, biraz dis goster, senin de isteklerin, ihtiyaclarin oldugunu bilsin...

Rabbim hayirlisini versin insallah. Dilerim bir an once yuvanda huzurun olur, esin seni anlar ve nasil seni etkilediginin farkina varir.

Cok enteresan bir durum.. Sasirdim kaldim...
Yukarida bir arkadasin dedigi gibi, esinin psikolojik sorunlari var bence.
Balayinizda bu davranisi normal degil yani, eski sevgilinde aklin kaldiysa ne demeye bu adamla evlendin, bunu idrak edecek beyin yok mu onda??? Cok sinirlendim ya...

Benim esim huysuzdur ama allahtan mizmiz değil alttan almaz belki ama gelir özür diler sonra ...mizmiz insanla uğraşmak herseferinde gonlunu almak çok zor ALLAH yardimcin olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…