iyi de maiii,ne zamana kadar kendinden ödün vereceksin?Annelerine gitmeyi kabul etmiştim dün.dünden beri "gerçekten gelmek istiyorsun dimi ? Ben dedim diye değil dimi?zorlama amacım yoktu.hıma geldi.hsyır sen zorlamıyorsun ben geliyorum demekten...zorluyorsam da bırak zorlayarak geleyim.gelmememden daha iyi sonuçlanır umudum var diye,tartışmayalım diye....çünkü kabul etmeyen ben olduğumda tartıştığımızı yazmıştım size...
Sabah da kalktı istiyormusun istiyormusun ?ay yeter ya nolur yeter yalvarıyorum ya,sorup durma bana şunu.istiyorum dedim ya napim ne diyim daha...çıldıracağım dedim.
Arkadaşlar insan bu soğukta onca yola hem de haftasonu için giymek konusunda elbette zil takıp oynauamaz.yaşasın 2gün hem yol Çek ptesi sabahın körü eşini memnun etmiş olmanın ferahlığıyla işe git.
Elbette isteyerek gitmiyorum.hele işten izin almak tamamen aptallık böyle bişey için.
Ama seni memnun etmek için kestim sesimi tamam dedim işte.ne yapayım ne bekliyorsun????
Gıkımı çıkartmadan tamam diyorum işte....yaşasınnn mı demem gerek ??
Ah aşkım sen bir harikasın!bir önceki haftasonu annemlere gitmedik.3hafta oldu yakınımızdalar ama göremiyorum sayende ama saatlerce yolu biliyorum benim iyiliğim için istiyorsun mu diyim?boynuna mı atlıyım??
Ömrümü yedi dünden beri.ay dedim git tamam madem gönülsüz oldumu görüyosun git kendin?yollarda tartışmalardan helal olacağıma...dedim...
Ah ah kıymetini bilmiyorsun !seni ne kadar çok sevip düşünüyorum görmüyor musun ?
Allah aşkına hayatım o zaman düşünme beni ne olur! Önemseme beni.bana saykoya bağlamış bozuk plak gibi sorma nolur !tamam dediğime de pişman oldum!
Şimdi işten msj atıyor ne yapayım diye? Şimdi tamam desem gene aynı dırdır! Git kendin desem zaten istediğin buydu diyip sinirlenecek????
Çıldıracağım
Mesajına tamam geliyorum dedim bilmemkaçıncı defa....gönlüm rahat etsin mi ? Diyor....
Etsin...allahaşkına nolur etsin dedim.oralarda tartışıp rezil olmayalım ,helak olmayalım da yollarda dedim.
Kardeşim konsere götür diyordu...üzgünüm ablacım...kaç haftadır yanında değilim.paylaşamadığım için üzgünüm...
Eşim istersen gelme annenlere git konser de varmış dedi....dedi de...Allah şerrinden korusun....
Zaten beynim o kadar yoğun ki elimi kestim sabah hazırlanırken...unutkanlıklarım var...dün akşam balkonda nefes alırken birkaç çift geçti yoldan.acaba bu adam da kendini yerlere atıyo mudur? Bakıyım bi iyice yüzüne ,yakışır mıydı?yok ya yapmıyodur.aynı şey işyerimdeki arkadaşlar için de oluyor.
Acaba şu adam yırtıyo mudur üstünü..
Sonra onu öyle hayal ediyorum.kafamı sallıyorum kendime gelmek için....millet de deli sancak kendi kendine napıyo bu dicek...
Mesajına tamam geliyorum dedim bilmemkaçıncı defa....gönlüm rahat etsin mi ? Diyor....
Etsin...allahaşkına nolur etsin dedim.oralarda tartışıp rezil olmayalım ,helak olmayalım da yollarda dedim.
Kardeşim konsere götür diyordu...üzgünüm ablacım...kaç haftadır yanında değilim.paylaşamadığım için üzgünüm...
Eşim istersen gelme annenlere git konser de varmış dedi....dedi de...Allah şerrinden korusun....
Zaten beynim o kadar yoğun ki elimi kestim sabah hazırlanırken...unutkanlıklarım var...dün akşam balkonda nefes alırken birkaç çift geçti yoldan.acaba bu adam da kendini yerlere atıyo mudur? Bakıyım bi iyice yüzüne ,yakışır mıydı?yok ya yapmıyodur.aynı şey işyerimdeki arkadaşlar için de oluyor.
Acaba şu adam yırtıyo mudur üstünü..
Sonra onu öyle hayal ediyorum.kafamı sallıyorum kendime gelmek için....millet de deli sancak kendi kendine napıyo bu dicek...
Yapıcam....gittim seansı 100 tl diyor...yeni evli adamı borcu varken zor ikna ediyosun...
Artık ölmek istiyorum.boşanırsam karşımdaki ölecek....biliyorum...
Düğün yaptık,rezil oluruz boşanırsak diyen birinin hayatı bitmiş olur...bunu yapamam...kıyamam....o benim kaderimmiş.ya çekicem ya ölücem...
neredeyse bir yıldır evliyim.iki yıllık da birlikteliğimiz var.şu an duygularım çok yoğun fakat elimden geldiğince derlemeye çalışacağım
herşeyi:
malum hayat yıpratıcı.üniversite,çıkışta iş için girilen ve bitmek bilmeyen sınavlar,zor kazanılan başarılar...hiçbir yaz oh be ne rahatım diyemedim anlayağınız.sonrasında onunla tanıştım.tüm zorluklarım da bitmişti.hayatımı kazanmaya başlamıştım.uzun zaman kapattığım gönül kapım onunla açılmıştı.işte o diyebileceğim,sevgi dolu,beni düşünen,duygularımı önemseyen,hatta başım ağrıdığında bile hastaneye beni neredeyse zorla götürecek kadar ısrarkar,buluşmaya can attığım,ailesini ve kendisini en başından beri bana açan,dürüst,sadık biri....bir kadın daha ne isterdi ki?
ya sonra?
arkadaşlığımız güzel gidiyordu fakat alınganlığını keşfetmeye başlamıştım.olsun dedim,bu kadar kusuru da görürsem nankörlük olurdu.bu özelliğini hep geçiştirdim kafamda...ama ilerlemeye başladı.onu söylediğim şeylerin aslına inandırmak,inandırmaya çalışmak beni yıpratıyordu ama seviyordum işte.geçer dedim.birbirimizi tam tanımadığımız için oluyordur tüm bunlar.niyetler anlaşılınca düzelir dedim.onu ikna ederken ağlamaklı buluyordum kendimi.mola vermemize izin vermiyordu ben ağlayınca.tatlıya bağlamalıydık ona göre.ancak telefonda ailem duymasın diye sessizce konuşurken ezan seslerini duymaya başlıyordum saatler sonra.ben ne yapıyordum?
ayrılmayı denedim....yapamadım...tartışma kaynaklarına inerek sorunlarımı küçültmeye çalıştım.kendimi tedavi ettim.migrenim arttı,vertigo başladı.senelerce düzgün bir iş için ders çalışmak bile bu kadar yıpratmamıştı.ama seviyordum.
nişanımız oldu.kendi nişanımda içimden geldiğince oynayamadım o oynayamadığı için.yoksa küsecekti.(ne kadar çocuksu geldiğinin farkındayım,üzgünüm) gerginleşirse sert çıkacaktı bana.nikahımız oldu.o gün ne yapsam kabahat oluyordu.ellerimi koyacak yer bulamıyordum.ağladım ağladım o güzel beyaz elbisenin içinde.bana tek söylediği:sakın kimseye belli etme üzgünlüğünü....önemli olan tek şey bu muydu? nitekim de etmedim...
evlendik...herşey daha kötüye gidiyor.anlatmaya değmeyecek kadar küçük sebeplerden büyük tartışmalar sürüyor.ben de çalışıyorum o da....yorgun geliyoruz eve...temizlik için bir bayanın ayda bir gelmesi konusunda onu zor ikna ettim.bana vakit ayırmak onun için yalnızca birlikte evde oturmak...arkadaşken daha aktif gibi davranıyordu oysa...bana daha hassas davranan adam,iş gezisinden geldiğinde beni gripli,halsiz görmeye tahammül edemiyor...oysa ben onunla bu hale geldim...evde sohbet edemiyorum.
3 hafta önceki haftasonu iş gezisindeydi.
2 hafta önce geldi.yorgundu uyudu.eve kapandık.akşam da maça gidecekti ve dinlenmesi gerekiyordu.çıkmadan yüzünü yıkadı.yeni temizlenen banyoyu yine sel etmişti.ne basit değil mi? bakın şimdi neler oldu:
hayatım ani bir misafir gelse nolcak.ebeveyn banyosunu kullansak daha iyi.alemsin ya kaç kez söyledim...
(suratı asıldı) maça gidicem ya ondan yapıyosun dimi bunu bana? hevesimi kırmak için! elalemin eşleri nler yapıyor.bir de sana bak.bencil!
maçınla ne ilgisi var bunun?ne var yani uyardıysam...yazıklar olsun nelr söylüyorsun sen!
(ve olay büyüdü...yerlerde tepindi.duvarları umrukladı.ben sinir krizi geçirdim.sakinleştirmek için kucağına aldı.ama yine laf batırarak...sana benim kadar katlanan oldu mu ki?-halbuki ben onunla bu hale gelmiştim.- ayakta tartışırken başımın arkasına vurdu.3 gün acısını çektim.bu kez ağlamaya başladı.ben gidemem.ben naptım sana böyle.rezil oldum insanlara da...maçı ben ayarlamıştım.(ağlıyor,bağırıyor,üstündekileri yırtıyor) öpüp uğurlamazsın da şimdi beni...vs vs...ahhh böyle sürdü gitti.
-hayatım 3 haftadır hiç evden çıkmadım.iş ev,ev iş...nefes almaya ihtiyacım var...
-nefes almak da nedir ya?
- :S nasıl yani? sıkıldım.neden anlamıyorsun?
-neden hep ben seni anlamak zorundayım!
-zorundasın demedim ki...çıkıp hava alalım dedim hayatım...
-annenler uzakta da oturuyor olabilirdi.
-tamam o tarafa gidelim demiyorum.başka bir yere de gidebiliriz.ben hiç şart koşmadım ki sana.en azından bu hafta sonu işinin olcanı söyleseydin,ben biraz gidip hava alsaydım.
-aşk olsun beni yalnız mı bırakacaktın? bensiz gidecektin yani gezmeye?
-ama senin hep işin var...yurt dışı,yurt içi...ben hep seni bekliyorum.
-biraz da sen beni anla! hep ben hep ben olmaz!
-tamam seninle konuşulmuyor dedim ve bıraktım...
ertesi gün neye kızıyosun hala diye girdi içeri....sen kötü birisin,kandırdın beni dedim veee
nitekim buhaftasonu da evdeyim.şu an bana küs.yaklaşık 7 saattir arka odada.uyudu mu ağladı mı ne yaptı bilmiyorum...bilmek de istemiyorum...ben bu hale gelecek biri değildim....ota çoka gülen eğlenen,zorluklarla baş eden ben...artık bencil,ger,zekalı,dünyayı kendi ekseninde dönüyor sanan biriymişim.ve artık kabullendim....her tartışmada bunları duymak acı verici.öfke kontrolüm artık yok.küfür gibi tüm bunlar...
çok yalnızım çok((( ne yapmalıyım? yine gönlünü mü alayım içeri gidip...yoksa tüm gece yatacak orada...sonra sen beni orada yatırdın,vicdanın nasıl el verdi diyecek,biliyorum...????[/QUOTE
Daha ne kadar çocuk gibi pohpohlamaya devam edeceksin.Ne kadar şımartacaksın.Ne kadar kendini suçlu ezik aciz göreceksin.
Yaşın gençtir yeni de evlenmişsin.Hayata başlarken,sınavlar,dersler,zorluklar.... bunlar dert değil.Hayata hazırlanmak.Herkes yaşıyor.Ben senin yazını okurken,böyle hayatın sillesini yemiş,çok olgun bir yaşa gelmiş dertlerden yorulmuş,hastalıklı,kadersiz birinin konusunu okuyormuşum gibi hissettim.
Ne demek yaa,nikahımda moralim bozulacak (gerçi niye bozulduğunu belirtmemişsin) En mutlu gününde kendini kahredecek kadar neye bozulmuş olabilir moralin bilemiyorum ama bu kadar da sineye çekmek nor mal değil.Eşini bir konuda kusurlu mu buluyorsun?Küstünüz mü?Kendinin haklı olduğuna inanıyor musun?O ZAMAN GİDİP GÖNÜL ALMAYACAKSIN.KUSURLU TARAF GELİP TELAFİ EDECEK.
Gençsin kalk ayağa.Allah gerçekten ama gerçekten büyük hastalık vermesin.Biraz silkin kendine gel.Sineye çekerek eşinin gönlünü hoş edemezsin.Bu evliliği bu şekilde ayakta tutamazsın.Şen şakrak,dinamik güleryüzlü,cıvıl cıvıl ol.İkinizi dahil ettiğin planlar yap.Küsme kırılma darılma.O küstüğü kırıldığı darıldığı zaman umursama,telafiye çalışma.
Bana kimse bakmasın bugün...hala yazabiliyorsam az da olsa kendimdeyim demektir.eşime uydum takıldım peşine...hem annelerini ziyaret demiştim hem ticaret.gece otelde kalmamız gerekecekti bir gece.
Geldik...benim yüzümde mutsuzluk varmış.sebep soruyor....
Ben de dedim ki hayatım haftada bir çok ağır tartışmalar taşıyoruz.üstünü yırtmaların,kendini yerlereatöalarının etkisinden ben çıkamıyorum.işte bile gözümün önüne geliyor....çevremdekileri acaba o da öyle yapıyo mudur diye düşünüyorum ....ben normal değilim artık....
Sinirlendi tabii....yine suçlu benim dimi dedi...Allah şahidimdir ki o hale gelmicem birdaha dedi.
Ben de dedim ki biye yapıyosun bunu?ben sana içimi açıyorum...bak sen soruyorsun durgunluğumu ben de paylaşıyorum.....ne var bunda....
Beni dinlemiyordu artık.çünkü gerisi önemli seğildi...kırılmıştı nir kere....
Lanet olsun dedim,ben kimle evlendim naptım böyle..,,
Buna daha çok alındı...
Dışarı çıktık...biraz içtik tüm arkadaşlarıyla...e tabii kafası bozuk daha çok içiyor...ama keyiflendik hepimiz.o bana imalı gülümsüyor,senin yüzünden bak ne haldeyim dercesine....ben de gülümsüyorum yine de...ay benim kocacımmocacım diye seviyorum yanağını sıkıyorum falan....düzeldi dedim içimden derken eğildi kulağıma ve "ben bu hallere düşecek adam değildim.sarhoş oldum.rezil oldum herkese"
Herkes içiyor dedim ben de neden bunu yapıyosun?birbsaat gülümsedim çok geldi dimi dedim kulağına....
Tabii benim yüzüm düştü.....
Yolda giderken bakın bana iyice..bir daha göremezsiniz beni böyle...bakın ne haldeyim diyor insanlara..
Bu ne demek?
Otele geldik...k.kendine konuşuyor.ben naptım sana he?naptım?yine naptım?ağlıyor...
Anlatıyorum yok.kinse koşulsuz sarılmazmış sevmezmiş onu...değmeZmiş bana...en zayıf anında bile sarılmıyonışum ben bir sürü şey işte.....
Yatırdım sarıldım çocuk gibi ağladı....ben kimin günahını aldım Allahım söyle de gidip özür diliyim...yok efendim bu hale düşmüş.bu nasıl bir kadermiş vs vs
Uyudu bi şekilde....çok yorgunum...gelmemeliydim onunla....evde kalmalıydım....ben nasıl kurtulacağım? Ne yapacağım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?