• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı şaşırdım...

Örneklere ihtiyacım var.çok sağolun....bak hala sessiz oturuyor.delircem.tüm gün yalnızdım yine.merkeze uzak bir ilçedeyiz.bir avm var yalnızca.tek kafa dağıtacağım yer orası.daraldım.3çocuklu iş arkadaşlarım bile bir güncük kaçamak yapıyor.ben hayatta çocuk yapamam böyle devam ederse.çıcukları büyüt,adamı pışpışla...sonra bencil ol otur aşağı.nasıl hazmedeceğim? Nasıl alışacağım?

Size bizim tatilimizi anlatayım.biz balayımızda yurtdışındaydık.tur otobüsünde çok eğlendik,hatta eşim mikrofonu alıp şarkı söylememi istedi.ön koltuğa geçtim.söyledik hepbirlikte ohh ne eğlence görseniz.3saattir trafikteydik.koktuklar da sıkışıktı.hazır boş 2li koktuk bulmuşken oturayım dedim.eşim buna darıldı ve bana eski sevgilimi unutamadığımı söyledi.herkes eğlenmeye devam ederken benim gözümden yaşlar süzülmeye başlamıştı.öyle ya mutluluk fazla gelmişti.bu nerden gelmişti aklına.haşa çözemedim.bilmiyorum da...

eşin kaç yaşında ve senden önce ilişkisi olmuşmu kaç tane olmş?benm eşim evlendiğmzde 25 yaşndydı tek ben olmştm hayatnda.Bence eşin biraz çocuk ruhlu bir adam ve evliliğe,kadına alışması zaman alıyor zamanla normale döneck sadece sabretmek gerekiyor bu ilk bir kaç yıl en sor dönemler,üzme kendini umutsuzluğa kapılma sen program yap ona uymasını söyle emir vermden rica ederek benm için falan de biraz naz yap bence dayanamaz

Uzun soluklu bir ilişkisi olmuş.anlattı.ben açık olmasından yanaydın hep zaten.26 yaşımızdaydık ikimiz de....sebebi karakteristik özelliği mi yoksa ben miyim bilmiyorum.hayata adapte olamıyorum...tek bildiğim bu:(

Bence tek edilme korkusu var oyüzden en küçük ters hareketin büyüyor gözünde.
Baksana balayında ikili koltuğa oturdun diye eski sevgili muhabbetini açıp darılıp içerlemesi de bence bu yüzden.
Ben olumsuz değişmez diyen arkadaşların aksine bi'şeyler kemikleştikçe, oturdukça, evliyken ki "biz" kavramına alıştıkça bu darılmaların dozunun azalıcağını düşünüyorum.

Benim sevgilim de garip -misal- şu tvdeki kız çok güzel desin ben de evet yanındaki adam da yakışlıklı diyim kendi dediğini unutur bana bozulur sanırım erkeklerin hepsi ayrı bi'cins:53::19:

Anlattıklarınızı sürükleyici ve acı dolu bir roman gibi okudum. Ama anlatılanlar işte o romanların çoğunda olmayan "gerçek yaşanılanlar"dan alıntıydı. Çok üzücü, sizin, sevginizin, evliliğinizin buraya gelmesi kötü. Ama bunlar, ileride düzelmeyecek bir karamsarlık ağı değil.

Neredeyse bir yıldır evlisiniz. İşte, konunun düğüm noktası tam da bu. Bazı erkekler karşısındakini ne kadar seviyor ya da bağlı olursa olsun, evliliğe adapte olamazlar. Söylenen her şey, yapılan her hareket ya da her yüz ifadesi onlar için kalkanları kuşanmaya bahanedir. Çünkü, kaldıramaz bunu. "Zaten evliliğe dahi alışamamışken, neden istenir ki bu fedakarlık". Onlar için düğüm burada başlar ve çözülme de biraz zaman alır. Eşiniz size ilgi göstermiyorsa, siz de ona göstermeyeceksiniz. Size sevgisini hissettirmeyi bıraktıysa, sizde aynını yapacaksınız. Kısasa kısas sürdüreceksiniz biraz hayatı. Üzerine gitmeyin, bir şeylerden yakınıyorsanız sonlandırın. Gölgenizi bir süre üzerinden çekin. Bunlar ilk zamanlar ona ilaç gelecektir. Ama bilmediği şey, bir süre sonra bunların yokluğuyla kendine geleceğidir.

Kendisini sorgulayacak ister istemez. Gelinen bu noktada sizi suçladığı kadar kendini suçlamak zorunda hissedecek. Çünkü, bencil insanlar bile, yaşadıkları olumsuzluklar karşısında nadiren de olsa özeleştiri yaparlar. Eşinizin geçirdiği bu dönem, tamamen adaptasyondan. Anlatılanlardan, aldatma ya da sevgi eksikliği gibi bir sonuç görünmüyor. Şimdi siz eski siz olmaya özen göstermelisiniz. Kendinize biçtiğiniz kumaşın delik deşik olmasını istemiyorsanız, bunu yapmak zorundasınız.

Eşinizin evlilik öncesi de birçok takıntısı söz konusuymuş. Ne yazık ki eşiniz özgüven problemi yaşıyor olabilir. Bu sebeple sizi sınıyor ya da sevgisini, söylediklerinizi tekrar tekrar duymak ona iyi geliyor olmalı. Kendisini tatmin edecek ki, özgüven probleminin önüne geçici setler çekebilsin. Yani bu demek değildir ki, size güvenmiyor. Eminim hayatında kendisine yakın birçok insana da böyle davranıyor ya da davranmıştır. Bunun birçok nedeni olabileceği gibi tamamen karakterden kaynaklı da olabilir. Kişinin, bazen ne istediğini bilememesinden bile olabilir.

Canınızı sıkmayı bir kenara bırakacaksınız en başta. Yaşanılan olumsuz şeylerden sıyrılmanın başlangıç noktası bu. Sonrasında yaşanılan ilişkinin, evliliğin rayına oturması için biraz daha çaba sarfedeceksiniz ve duracaksınız. Artık ne ekersen onu biçersin moduna geçeceksiniz. O size bir adım atmadığı sürece, ona bir adım gitmeyeceksiniz. O da ister istemez, adım atacak. Gelecek, dinleyecek, anlayacak ve pişmanlık duyacak.

Eğer ortada gerçekten büyük bir aşk ve şehvet söz konusuysa-ki anlatılanlardan bu çıkıyor-, sizin için zaman ve yukarıda yazdığım birçok şeyi uygulamak çözüm yolu. Eşiniz evliliğe adapte olduğunda, her şey rayına oturacaktır bu durumda.

Sevgilerimle..

Çok teşekkürler hepinize...O kadar dolmuşum ki ağlayacağım neredeyse...çok teşekkür ederim...
Tarante,yazdıklarınız için size de teşekkürler.aslında biraz yapmaya çalıştım 'ne ekersen onu biçersin'i ama fireler verdim.çünkü öfke kontrolümü kaybettiğim anlarda ağzımdan çıkanlar beni haklıyken haksız duruma düşürdü.
tüm bu hazmedemediklerim yüzünden midemde kocaman volkan patlamaları oldu.ne söylesem ne kadar üzsem az geliyor o anlarda onu.ben hayatım boyunca hep çevremdekileri kırmaktan korkmuştum oysa...ve 26yaşımda hayatıma giren ve henüz 3 senedir beni tanıyan birinin bana her tartışmada bencilsin demesi bile bana yetiyor artık...
Önce öfkeme yenilmemeliyim artık.eski ben'i unutmamalıyım.koz vermemeliyim.
Hayatımda bu kadar çocuksu birini görmedim.kavga edip soğuk odaya neden gidiyosun sen....kalk burdan hasta olcaksın diyorum.iyi ki dedim.yarım saat öksürdü. Bir de bi iç çekişi var...hani çocuklar içlenerek ağlar ya...aynen öyle....
Midemdeki bu dikenli tellerden kurtulmalıyım öncelikle...tüm gün rahat.o eve gelince birşey çıkacak hissi...:(
Ahh işte kafamdan milyonlarca sorun ve milyonlarca çözüm geçiyor.bu hayat boşa olmamalıydı oysa...hayallerim vardı....kitaplara bile konsantre olamıyorum artık...
Ilginç bir bilgi de vereyim:
Özellikle geceleri bütün kemiklerimin ağrıdığını hissediyordum.fizik terapi bölümüne gittim.doktor tetkik etti fakat birşey yok.önündekilerden kafasını kaldırdı ve dedi ki "kendini baskı altında hissediyor musun?" Kemik ve eklem ağrılarım,özellikle el bileklerimde,psikolojik çıktı.nüksedenler de cabası....aklınızda olsun bayanlar....

işin zor maii!!!tepinmeler,yalandan öksürmeler,üstünü başını yırtmalar nedir yahu?8 yaşındaki kızım yapmıyor bunları!bu adam hiç büyümeyecek,hani derler ya can çıkar huy çıkmaz!üzgünüm ama bu evlilik seni daha çoook dibe çekecek,umarım en az hasarla atlatırsın

Ben de yapmazdım.belki de komik bile gelebilirdi.ama sinir krizlerim her tartışmada olmaya başladı ve daha önce de yazdığım gibi öfke kontrolüm artık yok.ben de kızınızın yaşındayım.Allah bağışlasın,uzun ömürler versin.benim gibi bir hata yaptırmasın Rabbim.

Allah yardımcın olsun aldırma bence stres tüm hastalıkların başıdır stresli bir hayat sağlığını bozar en iyisi takmamak ve üzülmememk her şey olcağına varır düzelir

Ben de yapmazdım.belki de komik bile gelebilirdi.ama sinir krizlerim her tartışmada olmaya başladı ve daha önce de yazdığım gibi öfke kontrolüm artık yok.ben de kızınızın yaşındayım.Allah bağışlasın,uzun ömürler versin.benim gibi bir hata yaptırmasın Rabbim.
ben mi yanlış anladım:44:üstünü başını yırtıp tepinen eşin sandım da ona istinaden dedim

eskiden bi erkek arkadaşım vrdı aynı böyl şimdi amaaaaan kim aldıysa allah gani gani sabır versin
bi insan yemek yedi diye birine küsermi? küsüyodu işte o açken ben nasıl yermişim ben düşüncesizmişim onu hiç sevmemişime kadar gidiyodu iş
e annem sofra hazırlamış herkes sofraya otrumuş ben oturmim mi? az birz bekleyin sevgilim yememiş mi diyim:)
mesela koltukta uyyaaldım oda bana msj çekti görmedim v<y benim halime artık naz naz naz kapris kapris öldürüyodu beni en son
gene böle saçma bişey oldu bu bana i geceler mesajı gönderdi bende i geceler dememişim uyyakalmışım
ertesi gün baya bi saydırdı zaten ilk slediği 3 kelime bencil düşüncesiz beni sevmiyosun du:)
bende dedimki evet bencilim düşüncewsizim senide sevmiyorum allah sana seni çekecek birini versin ama o ben diilim dedim. ayrıldım
sonra o aradı hemde çok ama bitti ve inanırmısın öylllllleeeeeee bir yükten kurtuldumki......derin bi ohhhh çekmiştim......
alah sana yardım etsin ama bu insanlar pek değişmiyolar tatlım ....
şu an yapacağın en güzel şey çocuk ypamamak baktın değişmiyor olmuyo artık boğuluyosun tahammülün kalmadı ayrılmak..

ben mi yanlış anladım:44:üstünü başını yırtıp tepinen eşin sandım da ona istinaden dedim

evet o yapıyor...dolayısyla ben de sinir krizi geçiriyorum.ağlayarak bağırarak çağırarak...

eskiden bi erkek arkadaşım vrdı aynı böyl şimdi amaaaaan kim aldıysa allah gani gani sabır versin
bi insan yemek yedi diye birine küsermi? küsüyodu işte o açken ben nasıl yermişim ben düşüncesizmişim onu hiç sevmemişime kadar gidiyodu iş
e annem sofra hazırlamış herkes sofraya otrumuş ben oturmim mi? az birz bekleyin sevgilim yememiş mi diyim:)
mesela koltukta uyyaaldım oda bana msj çekti görmedim v<y benim halime artık naz naz naz kapris kapris öldürüyodu beni en son
gene böle saçma bişey oldu bu bana i geceler mesajı gönderdi bende i geceler dememişim uyyakalmışım
ertesi gün baya bi saydırdı zaten ilk slediği 3 kelime bencil düşüncesiz beni sevmiyosun du:)
bende dedimki evet bencilim düşüncewsizim senide sevmiyorum allah sana seni çekecek birini versin ama o ben diilim dedim. ayrıldım
sonra o aradı hemde çok ama bitti ve inanırmısın öylllllleeeeeee bir yükten kurtuldumki......derin bi ohhhh çekmiştim......
alah sana yardım etsin ama bu insanlar pek değişmiyolar tatlım ....
şu an yapacağın en güzel şey çocuk ypamamak baktın değişmiyor olmuyo artık boğuluyosun tahammülün kalmadı ayrılmak..

yorumunuz için teşekkürler...anlattıklarımın dışında,sizin yazdıkalrınızı da yaşadım.bir insnı bu kadar kolay karalamak çok tuhaf değil mi? ben de aynen sizin yaptığınız gibi kabullendim.evet öyleyim diyorum..kimi zaman alıştım artık takmıcam diyorum.ama zaman geliyor ki katlanamıyorum.sevdiğin kişi için yapman gereken şeyleri yapıp sonra da biir haltmış gibi anlatmak hoş değil ama o bunu yapmaya zorluyor...kendisinin benim için aştığı yollar bitmiyor.halbuki yapması gereken şeyler zaten anlattıkları...bilmem anlatabildim mi?

ben 4 yili geckindir evliyim
ilk iki yil benzer sorunlar yasadik
hepsi gecti simdi hersey mukemmel
sanada öyle diyecegim ama evlenmeden önceki durumlarin ilginc
bana hic normal gelmedi
ama esini sen daha iyi tanirsin
yaslarinizi merak ettim

ben 4 yili geckindir evliyim
ilk iki yil benzer sorunlar yasadik
hepsi gecti simdi hersey mukemmel
sanada öyle diyecegim ama evlenmeden önceki durumlarin ilginc
bana hic normal gelmedi
ama esini sen daha iyi tanirsin
yaslarinizi merak ettim

ben bunların nasıl geçeceğini bilmiyorum.canım çok acıyor.onunla tartışırken bütün hücrelerim ağlıyor sanki...umarım dediğiniz gibi olur...bekarken ne kadar farklıydı herşey.ben şimdi 2 gün tatilde kucağımda battaniye ile evde oturacaktım ha ? ben? cumadan beri 4duvar arsaındayım.nefes almam gerektiğini neden ilk anlattığımda anlamıyor....bugün gelmiş bana haydi gidelim diyor.zaten akşam döneceğiz onca yolu.neden? amacı ne? bu mantıksız bir fikir...bunu nasıl anlayamaz? 1buçuk saatlik yol...neden tüm ctesi pnekledik de pazar günü bana benim fikrimle geliyorsun değil mi? bak hayatımdan 2 gün daha gitti...ben böyle böyle erken yaşlanacağım....
28 yaşındayız...gebersem de kurtulsam...nasılsa yalnızca ev iş işev yapıyorum.karılık yapıyorum damızlık gibi.asıl ve gerçek ''bana'' ne gerek var ki değil mi? tam 22 gündür bir şey yapmadım,akrabamı defnetmeye gitmek dışında....

şu an yine çok sinirliyim.Ağlamamalıyım ağlamamalıyım ağlamamlıyım

Tamam sorunlar var ama adaptasyon sorunları biraz bunlar.Sende evde sıkılmışsın belli.Neden birlikte birşeyler yapmıyoruz diyorsun..O halde onu biraz kendi haline bırak.Kendin gez..Arkadaş edin,bir hobi edin,iş hayatı düşünebilrisn....Onu çok düşünme,çok uğraşma...O zaman daha çok rahat edersin..Cedelleşmeye gelmiyor böyle şeylerle...Bir anda boşanmış bulabilirsin kendini...Belki boşansan daha mutsuz olacaksın..Benim gibi..

Son düzenleme:
merhaba, yaşadıklarınızı okudum ve eşinizin asi bir çocuktan farksız olmadığını düşündüm.flört döneminde heycan ve tutku hep zirvede olur hormonlarımızında etkisiyle nefes alışımız dahi değişir.evlilik ise çok farklı birşey aynı evi paylaşmak ve yavaş yavaş heycanın kaybolup yerini rutinleşmeye bırakması.hayatınızın odak noktasına eşinizi koymaktan vazgeçin,üstüne gittikçe dahada sorunlar artacaktır,onsuz bişiler yapmaya çalışın,sizi keyifli gördükçe inanın oda dahil olamaya çalışacaktır.nacizane fikirlerim ve unutmadan siz kendinize iyi bakmalısınız bu kadar hassas düşünüp hasta olabilirsiniz hastalıkların davetcisi üzüntüdür...

Yazımın sonunda yazdığım dialog sebebi ile / gündür konuşmak içimden gelmedi.azönce ben tribi uzattığım için yine tartıştık.onu anlamadığımı söyledi.o beni birsürü yere götürmüş.ben haksızlık etmişim yine.herkesin söyleyebileceği bişey değil mi sıkıldım demek....bu onu anlamadığımı göstermez ki....gösterir mi?nankörlük mü bu? 2gün uzatılır mı diyor.yine aynı tepkileri verdi yazmama gerek yok.......
Ben mi ?ağlamaktan gözlerim şiş,yatıyorum...
Umudumu kaybettim

Keşke zamanı geri alabilsem.lisede bile daha akıllıymışım."asla evlenmeyeceğim" derdim......aramızda bekar varsa bekar kalmasını temenni ederim.evliliğin en iyisi bile evlerden ırak...,

Back
X