• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı şaşırmış haldeyim artık!

bijou_

biraz daha çabuk...
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
349
142
18
arkadaşlar benim derdim sınavla. kpss ile.
girdim 82 ye yakın puanım var ama atanamayacağım biliyorum çünkü doğru düzgün alım yok.:KK43:
bu 3. girişimdi. ve artık pes etmiştim. özelde iş bakacağım dedim. yeter uğraşmayacağım dedim. ama vazgeçtim neden mi? özel sıkıntılı. maaşı memur maaşınınkinden az.
garantin yok. o işe gir ordan çık, başkasına gir.
zaten hayalim hep memur olmaktı. öylesine istemedim. ders çalışıp soru çözerken hep hayalini kurarak, içim pır pır ederek istedim. çok bekledim ağladım. hayallaler kurdum. ama nasip olmadı :(
şuandaysa nişanlıyım. ve seneye inşallah evlenmeyi düşünüyoruz.
bu bir sene zarfında evde durmak istemiyorum. ama bu süre içinde sınava da çalışamam. çünkü birincisi yoruldum ve bezdim. ikincisi de düğün hazırlığı nikah falan derken o arada çalışamam. bu iş günde rahat 10 saat çalışma ve konsantrasyon istiyor.
algının başka yere kaymaması gerek.
nişanlım evlenince dersaneye yazılırsın gidersin, çalışırsın derslere sınava girersin dedi. ben de öyle düşündüm ama. bir yandan da boşa çalışmak istemiyorm. adam gibi alım yok. ben bilgisayar prog. mezunuyum.
gel gelelim sonunun yine hüsran olmasını istemiyorum.
özelde çalışmak da dediğim gibi iyi değil :/
ne yapayım ben. evlendikten sonra çalışıp giren, atananlar var. ben de pasif olmak istemiyorum. çalışmak istiyorum.
okuldan sonra iş de olmayıp hep sınava çalışınca arkadaş ortamı da olmadı, var ama yakın değiller. evde durmak da istemiyorum bu sene iş bulabilirsem çalışacağım.
ama evlendikten sonra da özelde çalışmak bana cazip gelmiyor, hayalimden vaz mı geçeyim.:KK42:

Aynı bölüm mezunuyuz.Ben bu sene hazırlanacaktım,82 almışsan ve atanamamaktan bahsediyorsan ben hiç kendimi kasmayayım o zaman.Ümidim kırıldı ne yalan söyleyeyim :KK43:

Bence öyle düşünme. Bende iki kere denedim olmadı kpssyi. Şimdiki aklım olsa asla başlamazdım ve yolumu çizerdim. Atama beklicem dedim yıllar akıp gitti. Bana kalan bozuk psikoloji oldu. Hep kendimi suçladım daha fazlasını yapabilirdin dedim. sınav anı, çevre baskısı, üzerindeki başarılı olmalıyım baskısı vs vs. Her şey o kadar etken ki.. Her şeyi bir kenara attım ve üniversiteye kaydoldum. Bundan sonrası nasıl olur bilmiyorum. Tek bildiğim kuş kadar kadroları beklememek. Bir şekilde denemekten vazgeçme ama yıllarını daha fazla adama. Memur kadar kazanmazsın ama kendi param diyebilirsin. Evde sana bunu kimse vermeyecek, sıkılman bunalman da cabası. Üniversiteye yerleşemeseydim kpss falan silip atmıştım kafamdan. 2012 de 82 ile 3249 çok rahat atanmıştı. Şimdi her şey değişti. Ondan sonraki seneye ne olur kimbilir. Kendine yeni hedefler çizmelisin. Lütfen memuriyete odaklanıp yakalayabileceğin fırsatı kaçırma. 3 kpss demek 6 sene demek. 1 ini okulda girdin desen yine en az 4 sene eder. Hayat ıskalamaya gelmiyor.

Herkez memur olacak diye bi kural yok başka alanlarda kendinizi gelistirebilirsiniz ne bileyim değişik sertifika programları dil öğrenme falanfilan kalifiye eleman olursan ozeldede rahat edersin benim kuzenimde bilgisayar prog.mezunu lisans tamamladi dil öğrendi özel hastanede askari ücretle çalışıyordu resepsiyonda şimdi o hastaneye mudur oldu 6bin maaş alıyor emeksiz yemek olmuyor

İnsan dünyayı gezmeyi hayal eder, hayır işi yapmayı hayal eder, dindar biriyse Kabe ziyareti hayal eder, zengin olmayı hayal eder de o gri ruhsuz binalarda çalışmayı hayal edeni, tutku haline getireni ilk kez duydum.

Şahsi düşüncem devlet memurluğunun insanı körelttiği yönünde. Bir senedir buraya üyeyim, üye olana kadar insanların memuriyet aşkını hiç görmemiştim. Bir de özelin maaşı nasıl az? Yani tutup da bir ufak bir büroyu özel sektör olarak değerlendirirsek evet iş güvenliği yok ama doğru düzgün şirketlerde öyle cam önünden kuş kovar gibi çalışan kovulmuyor.

Bul bir iş çalış, bir yandan da fırsat buldukça hazırlanırsın. Hiç değilse iş hayatı deneyimin olur, belki vizyonun değişir.

girdim 82 ye yakın puanım var ama atanamayacağım biliyorum çünkü doğru düzgün alım yok.:KK43:
bu 3. girişimdi. ve artık pes etmiştim. özelde iş bakacağım dedim. yeter uğraşmayacağım dedim. ama vazgeçtim neden mi? özel sıkıntılı. maaşı memur maaşınınkinden az.
zaten hayalim hep memur olmaktı. öylesine istemedim. ders çalışıp soru çözerken hep hayalini kurarak, içim pır pır ederek istedim. çok bekledim ağladım. hayallaler kurdum. ama nasip olmadı :KK43:
bu bir sene zarfında evde durmak istemiyorum. ama bu süre içinde sınava da çalışamam. çünkü birincisi yoruldum ve bezdim. ikincisi de düğün hazırlığı nikah falan derken o arada çalışamam. bu iş günde rahat 10 saat çalışma ve konsantrasyon istiyor.
nişanlım evlenince dersaneye yazılırsın gidersin, çalışırsın derslere sınava girersin dedi. ben de öyle düşündüm ama. bir yandan da boşa çalışmak istemiyorm. adam gibi alım yok. ben bilgisayar prog. mezunuyum.
ne yapayım ben. evlendikten sonra çalışıp giren, atananlar var. ben de pasif olmak istemiyorum. çalışmak istiyorum.
okuldan sonra iş de olmayıp hep sınava çalışınca arkadaş ortamı da olmadı, var ama yakın değiller. evde durmak da istemiyorum bu sene iş bulabilirsem çalışacağım.
ama evlendikten sonra da özelde çalışmak bana cazip gelmiyor, hayalimden vaz mı geçeyim.:KK42:
yaşadığın stresi seninle aynı durumda olan bir sürü insan yaşıyor merak etme tek değilsin bu konuda.

İnat edip çalışmaya devam edebilirsin ki zor olacağı da kesin.

Özelde iş bakabilirsin. Özel sektör başlı başına bir mekra diyeyim sana. Bizim zamanımızda kamu çok yaygın değildi. Olsa da özelde çalışmak daha cazipti ama şimdi tersine döndü.

Özelin garantisi yok diye bir şey yok. Yasalar çalışandan yana, çalıştığın yer seni kafasına göre çıkaramaz.

Ama bilgisayar üzerine olan bölümlerin özelde alanları kısıtlıdır ya da tek eldedir. O da her işi kıvıracak kolunun altına koca pc kasasını aldıktan sonra bir eline ekranı alacak diğer eliyle torbaları taşıyacak bir erkek tercih edilir.

Bence sen bir sene daha sık dişini kamuya çalış.

Olmuyosa olmuyo yani basaramadigin bi alana yuklenip defalarca husrana ugramissin ozguvenin yerle bir olmus. Onun yerine kendini gelistirip ozelde calissan hem daha iyi maaslar alirdin hem daha kalifiye isler yapardin

İnsan dünyayı gezmeyi hayal eder, hayır işi yapmayı hayal eder, dindar biriyse Kabe ziyareti hayal eder, zengin olmayı hayal eder de o gri ruhsuz binalarda çalışmayı hayal edeni, tutku haline getireni ilk kez duydum.

Şahsi düşüncem devlet memurluğunun insanı körelttiği yönünde. Bir senedir buraya üyeyim, üye olana kadar insanların memuriyet aşkını hiç görmemiştim. Bir de özelin maaşı nasıl az? Yani tutup da bir ufak bir büroyu özel sektör olarak değerlendirirsek evet iş güvenliği yok ama doğru düzgün şirketlerde öyle cam önünden kuş kovar gibi çalışan kovulmuyor.

Bul bir iş çalış, bir yandan da fırsat buldukça hazırlanırsın. Hiç değilse iş hayatı deneyimin olur, belki vizyonun değişir.
:) bunu yaşamayan bilemez ki. daha bir sürü hayalim var elbette ki bu yalnızca bir tanesi. ve şuan yaşadığım şehirde iş şartları öyle bildiğiniz gibi de değil maalesef. konyadayım ve burayı yaşayanlar bilir. burda sana kuş kadar maaş verip çok çalışmanı beklerler.

Herkez memur olacak diye bi kural yok başka alanlarda kendinizi gelistirebilirsiniz ne bileyim değişik sertifika programları dil öğrenme falanfilan kalifiye eleman olursan ozeldede rahat edersin benim kuzenimde bilgisayar prog.mezunu lisans tamamladi dil öğrendi özel hastanede askari ücretle çalışıyordu resepsiyonda şimdi o hastaneye mudur oldu 6bin maaş alıyor emeksiz yemek olmuyor

dil kursuna da gittim :) hala da dil çalışıyorum.

Aynı bölüm mezunuyuz.Ben bu sene hazırlanacaktım,82 almışsan ve atanamamaktan bahsediyorsan ben hiç kendimi kasmayayım o zaman.Ümidim kırıldı ne yalan söyleyeyim :KK43:
benim de kırıldı :( öyle puanlar alanlar var ki. alım da az bize sıra gelmiyor :( neyse sıkma canını. ne diyim.

arkadaşlar şuan konyadayım ve iş bakıyorum ama o kadar sıkıntılı ki bura.
doğru düzgün iş alanı yok.
kuş kadar maaş veriyo sana.
ve çok çalışmanı bekliyorlar.
sadece ben değil etrafımda tanıdıklarım da aynını söylüyorlar.
bir istanbul gibi değil burası. çok kısıtlı.
yoksa ben de isterdim bir işe gireyim kendimi geliştireyim :(
bu sene iş bulursam zaten çalışacağım ama evlendikten sonra ne yapacağıma karar verememiştim hala da veremiyorum :(

zaten hayalim hep memur olmaktı. öylesine istemedim. ders çalışıp soru çözerken hep hayalini kurarak, içim pır pır ederek istedim. çok bekledim ağladım. hayallaler kurdum. ama nasip olmadı :KK43:

bu sene kpss ye yine girin ama dershaneye falan girmeden bazen stressiz girmek daha çok işe yarıyor ilginç biçimde

arkadaşlar şuan konyadayım ve iş bakıyorum ama o kadar sıkıntılı ki bura.
doğru düzgün iş alanı yok.
kuş kadar maaş veriyo sana.
ve çok çalışmanı bekliyorlar.
sadece ben değil etrafımda tanıdıklarım da aynını söylüyorlar.
bir istanbul gibi değil burası. çok kısıtlı.
yoksa ben de isterdim bir işe gireyim kendimi geliştireyim :KK43:
bu sene iş bulursam zaten çalışacağım ama evlendikten sonra ne yapacağıma karar verememiştim hala da veremiyorum :KK43:
ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz belki

:) bunu yaşamayan bilemez ki. daha bir sürü hayalim var elbette ki bu yalnızca bir tanesi. ve şuan yaşadığım şehirde iş şartları öyle bildiğiniz gibi de değil maalesef. konyadayım ve burayı yaşayanlar bilir. burda sana kuş kadar maaş verip çok çalışmanı beklerler.

Konya şartlarını hiç bilmiyorum haklısın o konuda. Hayırlısı olsun ne diyelim. Sen yine de ufaktan paranı kazanmaya başla, bir yandan yine denersin. Ama bir arkadaş yazmış bak yıllarca uğraşıp didinip atanamayan ve şimdi dizini döven çok insan var.

Konya şartlarını hiç bilmiyorum haklısın o konuda. Hayırlısı olsun ne diyelim. Sen yine de ufaktan paranı kazanmaya başla, bir yandan yine denersin. Ama bir arkadaş yazmış bak yıllarca uğraşıp didinip atanamayan ve şimdi dizini döven çok insan var.
evet buranın şartları kötü maalesef :/

benim de kırıldı :KK43: öyle puanlar alanlar var ki. alım da az bize sıra gelmiyor :KK43: neyse sıkma canını. ne diyim.
Hayırlısı artık canım. 2009da mezun oldum ben, sonrasında programlama değil de web-grafik tasarım yaptım bir süre. Maaşı yeni mezun olduğum için mi bilemiyorum ama o dönem azdı. Ben de farklı mesleğe yöneldim. İşimden,müdürümden,çalışanlardan memnunum aslında.Sadece yol/trafik zulüm. Devlet memurluğunu da farklı illere atanalım,kafamızı dinleyelim,gezelim diye istiyoruz.Yoksa şuan aldığım maaşla çok bir farkı olmayacak.Özelde bir kaç sene içinde yükselip memurluktan fazla maaş da alınabiliyor,öyle bir avantaj da var ama yine de kpss kazanmak isterdim dediğim sebepten ötürü.

ben haftasonu tatili, doğum yaptığında verilen izin, çalışma saatlerinin belli olması sebebiyle çok istiyorum aslında.

İş alanınızı pek bilmiyorum ama kurumsal bir firmanın bilgi işlem departmanında falan çalışamaz mısınız acaba?

Back
X