Ne yapacağını bilememek

Ben bu hikayede bekarliktan sıkılmış iki insanin "nefes alsın yeter" yanılgısını göruyorum.

Unv arkdasinizla onca yil sonra nasil konusmaya basladiniz merak ettim?

Evlilkl kesinlikle kismet, olmazsa olmuyor bazen, ama 37 38 yaşina kadar ilişki yasamamak kisilerin tercihleri ve bu tercih bana hic saglikli gorunmuyor.

Bu yaslarda genelde mantik evlilikleri yapiliyor, sizinki mantikli degil ama aşk da degil gibi, emin olamadm.

Acele etmeyin, hayirlisi olsun
doğru artık bunaldım yalnız her şeyi göğüslemekten. biraz yanımda bana destek olcak biri olsun istiyorum. çok yoruldum. acele etmiyorum ben. inşallah iyi olur.

Her şeye 'olur, tamam, senin istediğin gibi olsun' diyen insan beni tedirgin eder.
Kişiliği mi oturmamış?
Evlilik bir an önce olsun diye mi tavizkar davranıyor?
Karar verme becerisi mi gelişmemiş?
Bu soruların cevabı çok önemli.
İş ilerleyip, ilerde pasif bir eşle birlikte olmak da ihtimal dahilinde.
Bu sizi rahatsız etmezse sorun yok.
Ederse???
haklısınız.

tartışcak bir şeyimiz olmadı. haklısınız hep korktum. çevremde o kadar kötü örnek var ki. bilemiyorum hata ediyorum desem. ayrılsam çok üzülcem onun da farkındayım.

biraz daha zaman geçirin samimiyet arttıkça onun varsa belki sevmeyeceğiniz yanlarını da görmüş olursunuz bu da gerekli.
Şöyle düşünün o da mükemmel değil siz de, iki taraf da fedakarlık yapacak bazı istedikleriniz olmayacak elbet onun da öyle.
Bunu göze alın, saygıyı koruyarak samimi bir şekilde birbirinizi tanıyın.

biraz daha zaman geçirin samimiyet arttıkça onun varsa belki sevmeyeceğiniz yanlarını da görmüş olursunuz bu da gerekli.
Şöyle düşünün o da mükemmel değil siz de, iki taraf da fedakarlık yapacak bazı istedikleriniz olmayacak elbet onun da öyle.
Bunu göze alın, saygıyı koruyarak samimi bir şekilde birbirinizi tanıyın.
cevabınız için teşekkürler çok sağolun. öyle yapacağım.

bence daha sık görüşün tanımaya çalışın hemen adını koymaya acele etmektense, daha sık görüşmek için çaba sarfedin hem siz hem o.. bence ondan daha sık sizin şehrinize gelip gitmesini isteyin siz bayan olduğunuz için daha zor sizin gitmeniz.Ama siyah yada beyaz olarak bakmayın olaya ya ciddiye binsin yada bitsin gibi..Zaman tanıyın

bence daha sık görüşün tanımaya çalışın hemen adını koymaya acele etmektense, daha sık görüşmek için çaba sarfedin hem siz hem o.. bence ondan daha sık sizin şehrinize gelip gitmesini isteyin siz bayan olduğunuz için daha zor sizin gitmeniz.Ama siyah yada beyaz olarak bakmayın olaya ya ciddiye binsin yada bitsin gibi..Zaman tanıyın
teşekkürler. ben de zamandan yanayım. hayırlısı. haftasonları gelecek ama işte bayram sonrası pek de vakit kalmadı açıkcası.

yani olabilir ne diyeyim. şimdi benim de olmadı sorunlu biri değilim ama nasip yani. bilmiyorum haklı da olabilirsiniz.
hayır bir erkek için konuşuyorum, bi erkek çünkü rahatlıkla gidip birine açılabilir, teklif edebilir.. ama kadınlar öyle değil her zaman.. bu yüzden sıkıntılı yani..

Erkek arkadaşım söz olsun istiyor bayramda ailem de zorluyor. bilemiyorum ben de hep aklımda söz nişan düğün yakın olsun istiyordum. ne bileyim kafam çok dolu. ne yapmalıyım?

ben çok kötüyüm arkadaşlar. söz olcak dediğinden beri uyuyamadım. kafamda sorular dönüyor soramadım. maaşını sorsam çok mu ayıp olur? öğrenmek istiyorum. ben biraz daha tanımak istiyorum. sizce hevesini kırmış olur muyum? o emin herşeyden. ama ben yaşadığım yere gelebilir mi? maaşı artar mı? bir sürü soru var. evet hep mantıklı bir insandım. bu sefer mantığımla hareket edemedim. ona da ümit verdim. sırf maaşı düşük diye vazgeçmeli miyim? bilemiyorum. uzakta zaten ailesini bilemiyorum. tanımıyorum. direkt pat diye sözde görmek istemiyorum. çok bunaldım tüm bunları ona nasıl söyleyeceğimi de hiç bilmiyorum.

ben çok kötüyüm arkadaşlar. söz olcak dediğinden beri uyuyamadım. kafamda sorular dönüyor soramadım. maaşını sorsam çok mu ayıp olur? öğrenmek istiyorum. ben biraz daha tanımak istiyorum. sizce hevesini kırmış olur muyum? o emin herşeyden. ama ben yaşadığım yere gelebilir mi? maaşı artar mı? bir sürü soru var. evet hep mantıklı bir insandım. bu sefer mantığımla hareket edemedim. ona da ümit verdim. sırf maaşı düşük diye vazgeçmeli miyim? bilemiyorum. uzakta zaten ailesini bilemiyorum. tanımıyorum. direkt pat diye sözde görmek istemiyorum. çok bunaldım tüm bunları ona nasıl söyleyeceğimi de hiç bilmiyorum.
Evlenmek için adım atacaksınız. Tabi ki sormalısınız. Aklınızı kurcalayan her şeyi doğru bir üslupla sormalısınız. Ayıp olur mu mantığından kurtulmazsanız ayıp olmasın diye evlenirsiniz söyleyeyim.
En mahrem şeylerinizi paylaşacaksınız evlenirseniz. Böyle ayıp olur mu kafasıyla kendinize yazık edersiniz. İş yaptığınız ve kibar olmak zorunda olduğunuz bir insan değil bu, eşiniz olacak.

Ayıp olacak, heves kırmayacağım diye açıkça konuşmaktan kaçınmak doğru değil hocam. Eşim özel sektörde çalışıyordu ben sormuştum işler sizinki gibi ilerleyince. Yanlış anlama, evi nasıl idare edeceğimi düşünmem gerekiyor demiştim. Kesinlikle sormalısın, artı ailesini görmeni tavsiye ederim. Evlerine gir bir merhaba demeye uğra. Pandemi dönemi olması kötü...

Evlenmek için adım atacaksınız. Tabi ki sormalısınız. Aklınızı kurcalayan her şeyi doğru bir üslupla sormalısınız. Ayıp olur mu mantığından kurtulmazsanız ayıp olmasın diye evlenirsiniz söyleyeyim.
En mahrem şeylerinizi paylaşacaksınız evlenirseniz. Böyle ayıp olur mu kafasıyla kendinize yazık edersiniz. İş yaptığınız ve kibar olmak zorunda olduğunuz bir insan değil bu, eşiniz olacak.
benden düşük alıyor. ama ne kadar düşük bilmiyorum. asgari ise bitireyim mi napayım bilemedim? seviyorum da ama sonrası geçim beni korkutuyor.

Ayıp olacak, heves kırmayacağım diye açıkça konuşmaktan kaçınmak doğru değil hocam. Eşim özel sektörde çalışıyordu ben sormuştum işler sizinki gibi ilerleyince. Yanlış anlama, evi nasıl idare edeceğimi düşünmem gerekiyor demiştim. Kesinlikle sormalısın, artı ailesini görmeni tavsiye ederim. Evlerine gir bir merhaba demeye uğra. Pandemi dönemi olması kötü...
evet pandemide olması çok kötü oldu. zaten vesveseli biriyim. iyice arttı. çok kötü durumdayım. uyuyamıyorum. berbat bir haldeyim. direkt sorsam olur demi.

benden düşük alıyor. ama ne kadar düşük bilmiyorum. asgari ise bitireyim mi napayım bilemedim? seviyorum da ama sonrası geçim beni korkutuyor.
Geçinemeyeceğinizi düşünüyorsanız, sizin için azsa asgari ücret elbette bitirin. Herkesin şartları kendine öZeldir. Evet direkt sorun

Geçinemeyeceğinizi düşünüyorsanız, sizin için azsa asgari ücret elbette bitirin. Herkesin şartları kendine öZeldir. Evet direkt sorun
defalarca az alıyorum dedi aslında ama ben çekinip soramadım ne kadar diye. şimdide umut verip yarı yolda bırakmış olurum. bir yandan da ahlakını bana olan davranışlarını sevdim. ama yeter mi bilmiyorum? değişir mi bilmiyorum?

38 yasinda ilk iliskisi olmasi ve bu kadar aceleci olmasi, ne istersen tamam demesi dusundurucu.

Back
X