Ne yapacam ben bunlarla? Dayanamyorum artk..

canım benimde aynı şey başıma gelmişti. onun için kesinlikle eltine güvenme. e büyükler ne demişler kumanın köprüsünden geçilmişde eltinin köprüsünden geçilmemiş diye. demekki kumadan bile beter yani.

Valla kimsenin arkasından konuşup çekiştirmemek lazım. ınsanların arkasından konuşup çekiştirmek çok büyük günahtır.
Hucurat suresi 12. ayet: "Ey iman edenler! Zandan çok sakının! Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Sinsi casuslar gibi ayıp aramayın! Gıybet ederek biriniz ötekini arkasından çekiştirmesin! Sizden biri, ölmüş kardeşinin etini yemek ister mi? Bakın bundan iğrendiniz. Allah'tan sakının! Hiç kuşkusuz, Allah tövbeleri çok kabul eden, rahmeti sonsuz olandır."

canım Allahın sevgili kuluymuşsun erkenden görmüşsün yüzlerini kayınvalidenle de konuşmuşsun sanırım konuyu artık içini ferah tut eltilerinle de yalnız kesinlikle görüşme bundan sonra zorunlu eltiliğin gerektirdiği münasebet dışında gitme gelme
zamanla da kayınvaliden seni tanıdıkça anlar neyin ne olduğunu boşver

off of elti işte nolcak benim annem de az çekmedi eltilerinden çok iyi bilirim.dedikodu iftira entrika neler neler..onlarla kesinlkle ilşkni kes derim çünkü bu yapılan şey affedilemz ve sen birilerine bişiyleri ispat etmek zorunda deilsin.kim ne düşünrse düşünsün

düşünmeden hareket etmişsin.bu sana ders olsun.kimseye fazla güvenme.ee nişanlın ne diyor bu konuya peki

evet gerçekten baya büyük bir ders oldu.asla onla görüşmeyi düşünmüyorum ben evlenirsem o benim evime gelmicek bende onun evine asla gitmicem kayınvalideme falan söyledim ztaen onla artık görüşmek istemiyorum die.nişanlım arada kaldı annesiyl ebenim aramda kaldı. işte kime ne diceğni şaştı ama tabiki bana güveniyor ardeşinin hanımın ne olduğnu çok iyi biliyor.

bak benden sana arkadaş,abla,kardeş tavsiyesi..
eşinin ailesi ile ilgili hiç bir şekilde o aileden yada çevrenden kimseyle dedikodu yapma..
dertleşeceksen biri olsun hayatında dostun,kardeşin,annen onunla dertleş bu konuları.
bu gelin,görümce,elti olayları detaylı şeyler
bak gördünmü katılırda katılır şimdi..
çeneni tutmalısın canım..benden sana tavsiye..tavsiyenin önde gideni..

aynen canim..:içelim:

Benim eşimin ailesindede var bu tiplerden anladım başta böyle olduklarını şimdi eğer kulağına gitmesini istediğim şeyler varsa söylerim. yoksa hiç ağzımı açmam ne anlarlar bilmiyorum. Allah böyle insanlardan uzak tutsun.
Sende en kısa zamanda dilerim kimin nasıl olduğunu ve ona nasıl davranacağını anlarsın. kendileri söylerler söylerler başkası söyleyince 10 kat yalan giderler yayınlarlar.

Sana laf getiren senden de götürür
Bunu öğrenmişsin ama birazcık üzülmüşsün
İnşallah herşey düzelir

insanın içinde olmasın canım benim kayınbabama ortada hiçbirşey yokken biri gelinin seni kovacakmış demiş kimin dediğinide bilmiyorum ama kayınbabam benimle konuşmuyor bu olay çıktığında sözlüydüm şimdi nişanlıyım kayınbabam nişanıma bile gelmedi görümcem ben sadece baba evlenince evlerine çok gitme huzurlarına bozama dedim diyor ama laf çıktımı bir yerden çıkıyor işte sen ne yaparsan yap boş allah böle kötü insanlardan ve bu kötü insanlara inanan kişilerin zihniyetinden herkesi korusun benim aram bu yüzden 2 senedir düzelmedi 2 senedir nişanlımın ailesini görmüyorum ..:(

insanın içinde olmasın canım benim kayınbabama ortada hiçbirşey yokken biri gelinin seni kovacakmış demiş kimin dediğinide bilmiyorum ama kayınbabam benimle konuşmuyor bu olay çıktığında sözlüydüm şimdi nişanlıyım kayınbabam nişanıma bile gelmedi görümcem ben sadece baba evlenince evlerine çok gitme huzurlarına bozama dedim diyor ama laf çıktımı bir yerden çıkıyor işte sen ne yaparsan yap boş allah böle kötü insanlardan ve bu kötü insanlara inanan kişilerin zihniyetinden herkesi korusun benim aram bu yüzden 2 senedir düzelmedi 2 senedir nişanlımın ailesini görmüyorum ..:(

hadi ya seninkide baya kötüymüş 2 yıldır görüşmüyorsun.benim çok zoruma gidiyor o insanların beni yanlış tanıması ama yapcak bir şey kalmadı artık bence:(

canımm kesinliklee boşverr konunuu üstünee gitmeee gittikçee dahaadaa ezmeyee çalışırlarr amaa bundann sonraa kesinliklee paylaşmaa onlarlaaaa
birşeyy diyecekk olduğundaa direkk yüzlerinee söyleee içindee kalmasınn

hadi ya seninkide baya kötüymüş 2 yıldır görüşmüyorsun.benim çok zoruma gidiyor o insanların beni yanlış tanıması ama yapcak bir şey kalmadı artık bence:(

neden zoruna gitsinki yanlış tanımak isteyen sen ne yaparsan yanlış anlayacaktır

sen sadece şanslı bir insansın daha tam içlerine girmeden kimin nasıl olduğunu anlamış oldun

sen kendin olmaya devam et onlar bir süre sonra seni tanırlar tanımak isterse tabi

bu mevzuyu ne kadar uzatırsanız sevdiğin insan için o kadar zor bir hale gelir nasılsa o sana güveniyor ve destekliyor gerisi boş

eltilerin çokta üstüne gelmeye devam ederse ses kaydeciye kaydet konuşmalarını :jeyyar: bakın de haydi sıkıysa ekleyinde anlatın gerçekler burada nasılsa zemuszemus
bir daha sizinle uğraşamyacaklardır (tabi kaydettiklerinizi dinletmek şart değil herkese yapanlar bilse yeteryerimseniben)

yaptığın tamamen iyi niyetinden kaynaklanıyo :olmaz:hiç eltiye iyi niyetli olunurmuu aaaa hiç yakıştıramadım:olmaz: çokda üzülme canım bence bi çiçek yaptır ve kaynanana git özür dile bu olay başka türlü senin lehine dönmez yoksa böyle böyle tecrübe kazanıyo insan takma kafana

Daha sizi tanımadan bu kadar dedikodu ortamına girmişlerse kokusunu almanız lazımdı aslında.
Ben de denk geliyorum, ailevi konularda ağız aramak, dedikodu ortamı yaratmak... ınsanların işi gücü yok, bunlara kafa yoruyor.:olmaz:
ınsan bekarken bunlara pek ihtimal veremiyor, tecrübe olmuştur size.

Çok canınızı sıkmayın. Dediklerinizi eksiksiz olarak nişanlınıza söyleyin. onlar bunu dedi, ben de cevap olarak şunu dedim vb şekilde açıklayın.
Eltinizi, nişanlınızın ailesi tanıyordur merak etmeyin. Onun ne katıp katmadığı, zamanla sizi tanımalarıyla daha iyi ortaya çıkar. Kendinizden, söylediklerinizden eminseniz hiç korkunuz, çekineceğiniz birşey olmasın.

Eltiniz baştan düşmanlık yapmış. Zorunlu olmadıkça yüzyüze gelmeyin. Kimseye kendinizi iyi göstermeye de çalışmayın. Saygınızı koruyun ailesine karşı, her önünüze gelene dert yanmayın ilerde. Sevmeyecekleri varsa, ağzınızla kuş tutsanız da yaranamazsınız; içiniz rahat olur en azından.

Daha sizi tanımadan bu kadar dedikodu ortamına girmişlerse kokusunu almanız lazımdı aslında.
Ben de denk geliyorum, ailevi konularda ağız aramak, dedikodu ortamı yaratmak... İnsanların işi gücü yok, bunlara kafa yoruyor.:olmaz:
İnsan bekarken bunlara pek ihtimal veremiyor, tecrübe olmuştur size.

Çok canınızı sıkmayın. Dediklerinizi eksiksiz olarak nişanlınıza söyleyin. onlar bunu dedi, ben de cevap olarak şunu dedim vb şekilde açıklayın.
Eltinizi, nişanlınızın ailesi tanıyordur merak etmeyin. Onun ne katıp katmadığı, zamanla sizi tanımalarıyla daha iyi ortaya çıkar. Kendinizden, söylediklerinizden eminseniz hiç korkunuz, çekineceğiniz birşey olmasın.

Eltiniz baştan düşmanlık yapmış. Zorunlu olmadıkça yüzyüze gelmeyin. Kimseye kendinizi iyi göstermeye de çalışmayın. Saygınızı koruyun ailesine karşı, her önünüze gelene dert yanmayın ilerde. Sevmeyecekleri varsa, ağzınızla kuş tutsanız da yaranamazsınız; içiniz rahat olur en azından.

çok teşekürler yorumlarınız için.opuyorumnanaktan

neden zoruna gitsinki yanlış tanımak isteyen sen ne yaparsan yanlış anlayacaktır

sen sadece şanslı bir insansın daha tam içlerine girmeden kimin nasıl olduğunu anlamış oldun

sen kendin olmaya devam et onlar bir süre sonra seni tanırlar tanımak isterse tabi

bu mevzuyu ne kadar uzatırsanız sevdiğin insan için o kadar zor bir hale gelir nasılsa o sana güveniyor ve destekliyor gerisi boş

eltilerin çokta üstüne gelmeye devam ederse ses kaydeciye kaydet konuşmalarını :jeyyar: bakın de haydi sıkıysa ekleyinde anlatın gerçekler burada nasılsa zemuszemus
bir daha sizinle uğraşamyacaklardır (tabi kaydettiklerinizi dinletmek şart değil herkese yapanlar bilse yeteryerimseniben)

çok sağol canım ya valla süpersin gerçekten telefona çekmeyi düşünüyorum bir gün bunları süpersin.opuyorumnanaktan

Back
X