Ne yapardiniz ?

Esimin kiskanclik krizlerinden biktim artik her seyde bisey ariyor dunyadaki tum erkekler benim dostummus gibi davraniyor ben balkondaysam karsi binada balkonda bi erkek varsa onu apartmandakileri yanimdan gecenleri gittigim ortamda olan birilerini kisacadi kimi gorse basimin etini yiyor cok bunaldim artik yoruldum pskolojim darmaduman cok agresifim ve bu kizima yansiyor ne bilim oyle kendi halinde bi insanim sokaktan cikmayan turlu turlu arkadas cevresi olan biride degilim ondan habersiz asla bisey yapmam asla ilgisiz degilim ve gayet neseliyim yaninda ne zaman mutsuz olsam kendime bakmasam iyi benimle ama oylede ben kendimi kotu hissediyorum mutlu olsam gulsem giyinsem kusansam hayirdir diyo ne bilim oyle cok acik abes giyinen biri de degilim cevrem tarafndan begenilen bi tarzim var ama gayet usturuplu bagirdim olmadi alttan aldim almadi off ne bilim bana olan sevgisinden ilgisinden asla suphem yok bnde onu cok seviyorum ama artik ciddi derece de bunaldim ...
Müsait bir vakitte al karşına soru sor o cevaplasın
Bunları bir sor bakalım;
Sendeki bu aşırı kıskançlık sebebi nedir?
Bana güvenin yok mu?
Ben rahatlıkla istediğim gibi giyinip makyaj yapamayacak mıyım? Ben kendime özen gösteremeyecek miyim? Kendimi o şekilde iyi hissediyorum ama sen bunu neden kabullenmiyorsun.
Her zaman senin kısıtlamalarınla mı yaşayacağım?
Ne zamana kadar bu durum devam edecek, çok bunaldım sıkıldım biraz anlayışlı ol. Sendeki hastalıksa gidelim doktora olmuyor böyle, kendini de bunaltma beni de boğma de.

Bende birkaç yıl önce çok çok çok kıskanç bir insandım. Dışarı çıkardık, yolda önümüzde güzel bir kız yürüse kıskanırdım. İçim içimi yerdi. Bu durum benimde onun da psikolojisini epey bozdu. İllallah etmişti artık benden. Sonra neden böyleyim diye o kadar çok düşündüm ki, kendimi analiz ettim.

Ve anladım ki sorun; Kendimi güzel bulmamak, özgüven eksikliği. Her kadını kendimden daha üstün ve güzel görüyor oluşum...Ve erkek arkadaşımın hemen ilgisini çekeceklermiş gibi hissetmem.. Hastalıklı bir düşünce tarzıydı. Bir gün o da bana benim yaptığımın aynılarını yaptı bilerek. “Şuraya bakma adam var, sen niye oraya gidiyorsun, yoksa sen ona mı baktın, adamlar var çekil” diye beni tüm gün darladı. Günüm zehir oldu, eve salya sümük ağlayarak gittim düşün:)))

Sonra dedim ben karşımdakine ne yapmışım böyle... O da anlaman için yaptım, insan kendini ne kadar kötü hissediyor değil mi dedi. Hala sıfır kıskançlık değil tabi arada kıskanmıyor değilim ama içime atıyorum tamamen. En azından onun psikolojisini bozmuyorum, darlamıyorum.

Bence eşinin büyük bir özgüven eksikliği var. Kendinden emin olsa ve kendine güvenss asla bu düşüncelere, kıskançlıklara girmez. Sende bir gün onu sık, darla.. Anlasın ne yaptığını...

Benim esimin kıskanclıgını yazdım iste bu duzeyde bi insan 3 ktu hapla duzeliyorsa seninde duzelir canm sen konusarak anlatamassın anlamaz zaten kendi dusundugunden baska beynine sinmez tek cozum doktora gitmek

B
Bende birkaç yıl önce çok çok çok kıskanç bir insandım. Dışarı çıkardık, yolda önümüzde güzel bir kız yürüse kıskanırdım. İçim içimi yerdi. Bu durum benimde onun da psikolojisini epey bozdu. İllallah etmişti artık benden. Sonra neden böyleyim diye o kadar çok düşündüm ki, kendimi analiz ettim.

Ve anladım ki sorun; Kendimi güzel bulmamak, özgüven eksikliği. Her kadını kendimden daha üstün ve güzel görüyor oluşum...Ve erkek arkadaşımın hemen ilgisini çekeceklermiş gibi hissetmem.. Hastalıklı bir düşünce tarzıydı. Bir gün o da bana benim yaptığımın aynılarını yaptı bilerek. “Şuraya bakma adam var, sen niye oraya gidiyorsun, yoksa sen ona mı baktın, adamlar var çekil” diye beni tüm gün darladı. Günüm zehir oldu, eve salya sümük ağlayarak gittim düşün:)))

Sonra dedim ben karşımdakine ne yapmışım böyle... O da anlaman için yaptım, insan kendini ne kadar kötü hissediyor değil mi dedi. Hala sıfır kıskançlık değil tabi arada kıskanmıyor değilim ama içime atıyorum tamamen. En azından onun psikolojisini bozmuyorum, darlamıyorum.

Bence eşinin büyük bir özgüven eksikliği var. Kendinden emin olsa ve kendine güvenss asla bu düşüncelere, kıskançlıklara girmez. Sende bir gün onu sık, darla.. Anlasın ne yaptığını...
Guzel yerden degindiniz benim esimde cok kıskanctı smdi duzeldi baya bi ben onu kıskansam bile soleyemiyorum oda bana soler diye :KK53:

Boyle bir psikolojik vaka vardi adam surekli karisina beni aldatiyorsun su adamla bakisiyorsun bilmem ne falan diye darliyor sonra birgun kadini öldürüyor ve daha sonra ortaya cikiyor ki aslinda adam kadini ust kat komsusuyla aldatiyormus kendi yaptığı hatayi karisi yapiyoe gibi gosterip kendini de ona inandirmis

Aşırı kaybetme korkusu gibi. Nekadar bunalttığını farketmeden sadece sizi kontrol altına alma güdüsü. Boş beleş bir kıskançlık değil belli, bir destek alsa birine bağlanmanın psikolojide bir çok şekli var, bir çocuğun annesine bağlanmasıda koşulsuzdur, kiskanclik barindirir.Buna dönmüş gibi, sadece düşündüğümü yazmak istedim. Sakın kişi kendinden bilir işi laflarına aldanmayın, bence psikanaliz gerektiren bir halde.

Bence esiniz Ozguvensiz ve gorunus olarak kendini yetersiz, kotu buluyor. Bu durum takinti gibi olmus. Buyuzden bunlari yapiyordur.

Kiskanicligi belli bir seviyedr anlarim ama bu kadari hatta esinin bakimsiz olmasindan mutlu olan insanin kendiyle problemi vardir.
Esimin duzgun giyimli ve ozenli olmasini isterim ozellikle disarda. Sonucta benim esim.

Bir de bunun farkli versiyonu vardir kendisi hos gorunur ve ozenli giyinir ama esi bakimsiz olsun ister ve bundan mutluluk duyar. Bunlarin sevgiyle pek ilgisi yok adamin ego sorunlari...

Esimin kiskanclik krizlerinden biktim artik her seyde bisey ariyor dunyadaki tum erkekler benim dostummus gibi davraniyor ben balkondaysam karsi binada balkonda bi erkek varsa onu apartmandakileri yanimdan gecenleri gittigim ortamda olan birilerini kisacadi kimi gorse basimin etini yiyor cok bunaldim artik yoruldum pskolojim darmaduman cok agresifim ve bu kizima yansiyor ne bilim oyle kendi halinde bi insanim sokaktan cikmayan turlu turlu arkadas cevresi olan biride degilim ondan habersiz asla bisey yapmam asla ilgisiz degilim ve gayet neseliyim yaninda ne zaman mutsuz olsam kendime bakmasam iyi benimle ama oylede ben kendimi kotu hissediyorum mutlu olsam gulsem giyinsem kusansam hayirdir diyo ne bilim oyle cok acik abes giyinen biri de degilim cevrem tarafndan begenilen bi tarzim var ama gayet usturuplu bagirdim olmadi alttan aldim almadi off ne bilim bana olan sevgisinden ilgisinden asla suphem yok bnde onu cok seviyorum ama artik ciddi derece de bunaldim ...
Esinizin ileri derecede özgüven eksikligi var. Ve bu erkeklerin cocuklugundan baslayarak ileriki yaslarda şu an sizin de yasadiginiz gibi cok agir bir sekilde seyreden bir durum. Ve bir cözümü de yok maalesef

Sevgilim/eşim bana bu muameleyi yapsa "Sen hayırdır? Demek ki senin gözün sürekli dışarıda ki beni de kendin gibi sanıyorsun." derim.
Kıskançlık ve kısıtlamanın sevgiyle bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
Ya aşırı özgüvensizlik ya da kendi yediği haltı örtme çabası bence.

Aşırı kaybetme korkusu gibi. Nekadar bunalttığını farketmeden sadece sizi kontrol altına alma güdüsü. Boş beleş bir kıskançlık değil belli, bir destek alsa birine bağlanmanın psikolojide bir çok şekli var, bir çocuğun annesine bağlanmasıda koşulsuzdur, kiskanclik barindirir.Buna dönmüş gibi, sadece düşündüğümü yazmak istedim. Sakın kişi kendinden bilir işi laflarına aldanmayın, bence psikanaliz gerektiren bir halde.
Kesinlikle bende oyle dusunuyorum cunku kimsesi yok annesi vefat etti baba cok sorumsuz teyze amca dayi fln baska alemde yani ben olmazsam baska kimsesi yok ortada tek basina kalir bu yuzden kiyamiyorum sabrediyorum bosanmiyorum aslinda özünde iyi bi insan ve tirnagimi hicbi seye degismez bundan eminim ayrica iyi bir baba yavrumuza karsi ama boyle ahkaksizliklari var iste sanirim doktora gitmeye ikna etmek zorundayim boyle olmayack cunku

Özgüven eksikliği. Kendine güveni olan bir birey asla karşıdakini bogacak kadar kiskanmaz.

Acilen tedavi görmesini söyler çok ciddi anlamda tavır alırdım.Ne eşim,ne de dünyadaki kimse bananamusumla ilgili ithamlarda bulunamaz.Güvenmiyorsa boşansın.Senin kocanın ki kıskançlık değil,kendi öz güveni yok.

Aynen böyle bir erkek arkadaşım vardı. Benim içimdeki ışığı söndürmeye çalışıyormuş gibi hissederdim hep, başarırdı da. Özgüven eksikliği var eşinizde ve sizin neşeli , güzel olmanız ona bu eksikliğini daha net hissettiriyor. Sizi kendinden üstün ,başarılı görmek istemiyor. Çok zor bir durum,önceden belli etmemişmiydi peki tavrını ?

Back
X