Ne yapardınız?

Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorum 🙏🏻Ne olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
onu yeterince sevmediğimi düşünüyor.
acaba gerçekten yanlış mı yapıyorum ?
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
22 yaşında babamın tecrübesini gözardı edemez sözünü dinlerdim.

Konu sahibi sen iyimusin yaşın kaçta sen evlenecek yaaa.ben bu kızları anlamıyorum 22 yaş yahu daha çocuksun sen ne evliliği.
Evlen gör anyayi konyayı.
Baban tecrubeli niye dinlemiyorsun buyuklerini.kafayı oğlana sarmissin
Sürekli soruyor sun Allah akil fikir versin.
Evlen hayatını mafet gör.buraya ağlayarak konu açma eşim dövdü beni bunalttı diye

Sevgili kardeşim,
daha önceki konunda da herkes seni uyardı, neden olmayacağını anlattı.
Sanırım istediğin gibi bir cevap bulmayı bekliyorsun ama doğru bir tanedir. Üzgünüm, o cevabı alman zor.
Yaşın daha küçük. Bu yaşta evlilik değil üniversite okumayı, meslek sahibi olmayı düşünmeli ve bunun için çabalamalısın.
Sonrasında ufkun genişledikçe hayata dair beklentilerin, planların zaten değişecek.
Sevgilin malesef kadına değer veren, saygı duyan biri de değil.
Ama sen illa başımı yakıacağım diyorsun.

Yazık anne ve babana. Burada kaç tane üye sana nasihat etti ama anlamamakta diretiyorsun.

Aile zamanla ikna edilir. Ama öyle sürekli konu açarak değil, çünkü sürekli konu açılırsa olay bence inada biner. 3-4 ayda bir, konuyu açarak yavaş yavaş işlemek lazım.

Diğer yandan, Ben instagramdaki eli kıskanan adam için uğraşmam. Senin bu olaydan sonra, adamdaki psikopatlığı görüp ayrılman lazımdı. Çünkü kimse değişmez. Sadece konular belli bir zamana kadar halı altına süpürülür.

Valla tecrübeli biri olarak konuşuyorum benim bu anlattığın olay yüzünden tam hayatımdan 3,5-4 yılım gitti.Aileni dinle bu çocuğuda bırak canım.Ben şimdi diyorum ne salakmışım diye.Ben ailemle ne kavgalar etmiştim ikna edene kadar sonra 1 yıla yakın aynı evin içinde annemle babamla konuşmuyordum sonra ne mi oldu ben ikna edemeyince ailemi, bana salak salak kaçalım edelim muhabbeti yapmaya,öyle böyle diye diye bi soğuttu kendinden aklım başıma geldi ayrıldım.Heleki o ayrılma sürecimi hiç anlatmıyorum gerçekten takıntı yapmıştı artık beni zor bıraktı peşimi o süreçte iyice soğumuştum 4 yıla yakın bi şizofrenle berabermişim dedim.Yaşama bunları diye anlatıyorum ama tabi sen yine bildiğini okuyacaksın bi gün anlayacaksın ama çünkü şuan sana kim ne dese anlayamazsın.

Peki arkadaşlar bende ayrılayım diye düşünüyorum ama çocuğa ne diyeyim ki?
Babam kabul etmiyor desem demek ki beni sevmemişsin istemdiğin için ikna etmedin vs diyor
Anlaşamıyoruz desem bu zamana kadar anlaşıyorduk şimdi baban istemediği için bahane buluyosun diyor
Ona çok değer veriyorum üzmek hiç istemiyorum istiyorum ki ayrılsak bile onunda içinde ukte kalmasın güzellikle bitsin istiyorum ama olmuyor

Elini kıskanan bir adamla ilişkiyi güzellikle bitiremezsin.Sana çok yazmıştım diğer konunda da.Lütfen manipülasyona gelme.Karşı taraf seni bastırıyor çok bariz.Baksana ''şunu desem böyle der mi,bunu yapsam böyle düşünür mü'' ne düşünürse düşünsün yahu ne kafana takıyorsun.''Eski'' sevgilin olacak,isterse seni dünyanın en kötü insanı olarak bilsin ne değişecek ?

Seviyorum diyorsun sevme,böyle insanları sevme.Kendine saygın varsa,kendini birazcık bile olsun seviyorsan böyle insanları sevme,böyle insanlara değer verme.Kendine hakaret çünkü bu yaptığın.

Kendisi de biliyor öyle ha deyince ikna olunmayacağını ama bak seni kırmayı nasıl biliyor.Çünkü sevdiği şey sen değilsin,seni istediği yöne çekebilmesi.İnsan,gerçekten sevdiği insanın şartlarını kolaylaştırmaya çalışır,zorlaştırmaya değil.

Kuzenim acele bir şekilde evlendi
Daha işe falan girmemişlerdi, kuzenimin babası karşı olmasına rağmen evlendikten sonra bunlara ev de aldı, ama kocası onu aşağılamaya çalışmamaya devam etti, üstüne başka kadınlarla görüştü, sonuç ne boşandılar
Babasının en başta dediği en sonda yine oldu yine ayrıldılar
Babalar bilir, babanın tecrübesine güven
Eski konulardan seni biliyorum, bırak evlenmeyi öyle birini aileme konusunu açmaya bile utanırdım

Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorum 🙏🏻Ne olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
Valla ailenin tasvip etmediği evlilikler her zaman değil ama genellikle hüsranla sonuçlanıyor.Karar sizin tabi ama bu devirde 22 yaşında evlenmek? Evlilik öyle aynı evin içinde öpüşelim koklaşalım oh mis değil sadece.Herşey size bakacak,evin işleri,eşinizin beklentileri,kendi hayatınız,aileler,misafirler,işyerindeki pozisyonunuz...Aynı anne babanın yetiştirdiği çocuklar bile ne kadar farklı oluyor mutlaka kötü olur demiyorum ama etnik farkı iyi kaldırabilmek taşıyabilmek gerek.Bu evlilik kararınızı ben en çok yaşınızın küçük olması itibariyle biraz riskli buluyorum.Hakkınızda hayırlısı..

Siz yoksa su sevgilisi instagramda paylasimini kisitlayan kisimisiniz? Hani sevgiliniz satis yaparken elinizi göstermemenizi söyleyen?

Ordada demistik simdiden sevgiliniz böyle kisitliyorsa ilerde nasil olur kim bilir.
Tedavi şart .Allah'ım genclerimize akıl fikir ver ne olur.
Bu şimdi o kısıtlamaları çok sevdiği için yaptığını zannediyordum.allahim sen esirge

Bu konuyu tekrar açmıştınız. Bir musibet görmedikçe bin nasihat fayda etmicek belli ki. Evleninde bari aklınızdaki sorular da cevap bulmuş olur
Siz şimdi sevgiliniz için babanızı üzersiniz ama evlendiğinizde eşinizin sizin için kimseyi üzmediğini gördüğünüzde dank eder kafanıza

yaşın daha ufak evlilik için acele etme.

Hanımefendi ben sevgiliniz için ailenizi kırmamanız gerektiğini,aksine dinlemeniz ve sevgilinizle iletişimi kesmeniz gerektiği görüşündeyim. 21. Yüzyılda olduğunun farkında olmayan bağnazla yol yürünmez. Bunu daha önce de söyledim. Şimdi de söylüyorum. Sosyal medyanıza,arkadaşlarınıza ve diğer normal olan şeylere bu kadar tepki gösteren,sizin bireyselliğinizi saymayan -çok afedersiniz- ayıdan köy/kasaba olmaz

Daha önceki konularınızdan biliyorum. Sevgiliniz sizi mutlu edecek biri olsa idi sonuna kadar birlikte zorlar yada bir süre daha olayların yarışmasını beklerdi. Sizi çok kısıtlayan ve müdahaleci birisi

İlişkinin doğru yanlışından ziyade ben aslında bu durumda kalsanız ne yapardınız merak ediyorum atıyorum mesela sizin aileniz tanışmak için bile onaylamasa ne yapardınız?
yani benim meselem ailemin tanışmak dahi istememesi halbuki tanıyıp da bana deseler ki biz tanıdık şu kötülüğünü gördük kızım deseler ben zaten onları ciddiye alıcam Ama şuan beni insan yerine koymamaları çok kötü hissetiriyor

Aman sanki sevgiliniz adam yerşne mi koyuyor yok efendim dışarı benden izinsiz çıkamazsın, sosyal medyada paylaşım yapamazsın zart zurt. Önce siz kendinizi birey yerine koyun. Sevgilim oldu sorunlu bir süreçti eşim babamın telefonunu istedi aradı ve buluşmak için randevu istedi. Kendini anlattı. Öyle kız ikna etsin sonra babaya da kızım sen istedin dedirtmekle vs olmuyor bir şeyler.

Back
X