Ne yapardınız?

Daha önceki konularınızdan biliyorum. Sevgiliniz sizi mutlu edecek biri olsa idi sonuna kadar birlikte zorlar yada bir süre daha olayların yarışmasını beklerdi. Sizi çok kısıtlayan ve müdahaleci birisi
Kısıtlma ve müdahale konusu bile şuan bu aile tanışması gündemiyle rafa kalktı resmen.
Olayların yatışması konusunda da olay soğudukça unutuluyor baban ayrıldığımıızı düşünüyor bir daha sıfırdan bu konuyu açmaktansa şimdi sık sık hatırlatmamı savunuyor.
Sorunlarımız var dediğimde hep vardı, çözeriz, çözdük şuan olay ailenin tepkisini çözmek vs diyor
Ben ona ne diyeceğimi bilemiyorum artık

Kısıtlma ve müdahale konusu bile şuan bu aile tanışması gündemiyle rafa kalktı resmen.
Olayların yatışması konusunda da olay soğudukça unutuluyor baban ayrıldığımıızı düşünüyor bir daha sıfırdan bu konuyu açmaktansa şimdi sık sık hatırlatmamı savunuyor.
Sorunlarımız var dediğimde hep vardı, çözeriz, çözdük şuan olay ailenin tepkisini çözmek vs diyor

Yok rafa kalktı durumlar çözülünce tekrar artarak devam edecek. Bu tipler nikah akdini tapu senedi ile karıştırır.
Böyle bir tepkiyi çözmek için de kendini ortaya dahi atmıyor. Çözmek isteyene yol yordam çok.

Aman sanki sevgiliniz adam yerşne mi koyuyor yok efendim dışarı benden izinsiz çıkamazsın, sosyal medyada paylaşım yapamazsın zart zurt. Önce siz kendinizi birey yerine koyun. Sevgilim oldu sorunlu bir süreçti eşim babamın telefonunu istedi aradı ve buluşmak için randevu istedi. Kendini anlattı. Öyle kız ikna etsin sonra babaya da kızım sen istedin dedirtmekle vs olmuyor bir şeyler.
Babamla konuşmak veya iş yerine gitmek için benim onay vermemi istiyor zaten ama ben babamı bu yumuşatmaz aksine daha da sinirlendrir diye düşünüyorum
Yaşadığımız kıskançlık problemleri zaten apayrı bir dünya yani o bunların sorun olduğunu düşünmüyor.
bu zamana kadar bunlar yüzünden ayrılmadık şimdi baban istemediği için bunları bahane ediyorsun gözüyle bakıyor o yüzden bu problemlerimizin konusunu bile açamıyorum

Ayrıl bidaha beni arama de

Babamla konuşmak veya iş yerine gitmek için benim onay vermemi istiyor zaten ama ben babamı bu yumuşatmaz aksine daha da sinirlendrir diye düşünüyorum
Yaşadığımız kıskançlık problemleri zaten apayrı bir dünya yani o bunların sorun olduğunu düşünmüyor.
bu zamana kadar bunlar yüzünden ayrılmadık şimdi baban istemediği için bunları bahane ediyorsun gözüyle bakıyor o yüzden bu problemlerimizin konusunu bile açamıyorum

Valla o sorunlar tabiki sorun. Ancak o elbette sorun olarak görmez zorbalığı yapan kendisi. Bu kadar problemli bir kişilikle karşılaşmışken varsın babanızın istememesi olarak görünerek bitsin. Sonrasonda babanızı ikna edince yine başlayacak ve artacak bu sefer ben ayrılamam babam ne der cümlesine sığınacaksınız

Şimdi ayrılmazsan birkaç sene sonra boşanmak için konu açacaksın haberin olsun

Etnik köken, iş farkına ihtiyaç yok ki zaten bu yaşta iş güç sahibi olmadan evlenmenin bir mantığı yok. İki yıl sonrasına garanti istemesinden ve aileni zorla demesinden belli sevgilinizin karakteri. Ne bu ısrar? Çok istiyorsa beklesin. Oldu olacak ölmeme garantisi de verin.
Size kat
Hanımefendi ben sevgiliniz için ailenizi kırmamanız gerektiğini,aksine dinlemeniz ve sevgilinizle iletişimi kesmeniz gerektiği görüşündeyim. 21. Yüzyılda olduğunun farkında olmayan bağnazla yol yürünmez. Bunu daha önce de söyledim. Şimdi de söylüyorum. Sosyal medyanıza,arkadaşlarınıza ve diğer normal olan şeylere bu kadar tepki gösteren,sizin bireyselliğinizi saymayan -çok afedersiniz- ayıdan köy/kasaba olmaz
şuan baba vicdan yaptırıyor yoksa tüm bunların bende farkındayım ne desem onu sevmeyen konumuna düşüyorum açıkçası biraz da nasıl kibarca onu da çok üzmeden, vicdanım rahat olacak şekilde ayrılacağımı bilemiyorum

Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorum 🙏🏻Ne olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
onu yeterince sevmediğimi düşünüyor.
acaba gerçekten yanlış mı yapıyorum ?
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
Baban nasıl biri.
Kendi egosunu kızından önde tutan bir ise bu işi zamana yayıp bir müddet erkek arkadasın gözleme o arada zaten Bi işaret görürsün ama ailen hakkında ileri geri konusturma.
Baban evladını seven normal ve ii kalpli Bi baba ise dediğini yabana atma. Israr da etme.

Aileler genclere en daha ii görür geleceği.
Zaten sevgilin şimdiden vıdıvıdıya baslamış. Benim bu cocugu gözüm tutmadı

Senin için üzülüyorum sanırım eninde sonunda bu adamla evlenip hayatını mahvedeceksin. Ayrıca evlenmek için ne bu acele surda bin tane konu var iş güç sahibi olmadan evlenen kadınların yaşadıkları kötü seylerle ilgili. Daha önce de konular açtın ve çok kişi aynı şeyi yazdı. Siz olsaniz ne yapardınız demişsin. Ailemi dinlerdim, bu adamdan ayrilirdim.

Senin için üzülüyorum sanırım eninde sonunda bu adamla evlenip hayatını mahvedeceksin. Ayrıca evlenmek için ne bu acele surda bin tane konu var iş güç sahibi olmadan evlenen kadınların yaşadıkları kötü seylerle ilgili. Daha önce de konular açtın ve çok kişi aynı şeyi yazdı. Siz olsaniz ne yapardınız demişsin. Ailemi dinlerdim, bu adamdan ayrilirdim.
Yukarda da yazdım bana çok vicdan yaptırıyor kendimi çok kötü hissediyorum nasıl ayrılacağımı bilemiyorum sanki ailemi her şeyi göze alıp ikna ederek ona sevgimi kanıtlamak zorunda hissediyorum aksi takdirde onu çok mağdur etmiş konumuna düşeceğim.
en güzel şekilde nasıl ayrılabileceğimi düşünüyorum hem onun hem benim içimiz rahat olsun arkamıza bakmayalım istiyorum

Baban nasıl biri.
Kendi egosunu kızından önde tutan bir ise bu işi zamana yayıp bir müddet erkek arkadasın gözleme o arada zaten Bi işaret görürsün ama ailen hakkında ileri geri konusturma.
Baban evladını seven normal ve ii kalpli Bi baba ise dediğini yabana atma. Israr da etme.

Aileler genclere en daha ii görür geleceği.
Zaten sevgilin şimdiden vıdıvıdıya baslamış. Benim bu cocugu gözüm tutmadı
Babamla evin içinde bile pek karşılaşmayız işkolik birisi oturup konuştuğumuz zamanlar çok azdır
Ve dediğim dedik biridir inat ederse değiştirmek çok zordur illaki kendi dediği olmalıdır.
Ama bu son konuşmamızda bana çok kibar yaklaştı zaten bu bizi çok şaşırttı çok bağırmasını hatta beni eve kapatmasını falan bekliyorduk aksine güzelce konuştu

Yukarda da yazdım bana çok vicdan yaptırıyor kendimi çok kötü hissediyorum nasıl ayrılacağımı bilemiyorum sanki ailemi her şeyi göze alıp ikna ederek ona sevgimi kanıtlamak zorunda hissediyorum aksi takdirde onu çok mağdur etmiş konumuna düşeceğim.
en güzel şekilde nasıl ayrılabileceğimi düşünüyorum hem onun hem benim içimiz rahat olsun arkamıza bakmayalım istiyorum
Seni manipüle ettiği için böyle şeyler düşünüyor olmayasın? Ailem karşı onlara karşı olmak istemiyorum, iş güç sahibi olup ondan sonra evlilik düşünüyorum vs dersin biter gider. Ayrica bence baban gerçekten sana uygun olduğunu düşünse şans verirdi görüyordur istekli olduğunu sonuçta. Kendi ayaklarinin üstünde bile duramiyorken aileni karşına alıp evlilik yapma Allah korusun sonra bir problem olduğunda dönecek yer bulamazsın.

100 kez yazıldı karşı taraf baskıcı biri. Baskıcı, kıskanç, saygısız evlendikten sonra camdan baktırmaz KVyle oturtur yazıyorum buraya üstüne dayak atar. Adam çalıştırmam diyor, elinin ucu görünüyor ona laf ediyor hasta bu adam. Adamın derdi bir an önce nikahı yapıp seni baskılamak. Sen diyorsun ki iş sahibi olmama 2 yıl var, ne işi Allah aşkına bu adam seni çalıştırcak mı sence? Adam elin görününce laf ediyor ofise gidebilecek misin?

Sen 22 yaşındasın bu neyina celesi? Bir adam gibi iş güç sahibi ol önce. Adamın evlen evlen evlen şeklindeki baskısı saf, genç kızı bulup kandırmak başka bir şey değil kusura bakmayın.

kaçmak maçmak ayrıca saçmalık adam mı yok, daha 22 yaşındası bu adam altından falan mı yani nedir

BABAN HAKLI DİNLE BABANI

Canım,sen farkında değilsin,ama karşı taraf hep mağduru oynuyor,sen de kendini suçlayıp vicdan azabı çekiyorsun.Bunun adı ne biliyor musun ? ''Psikolojik şiddet''.Sevgilin kolay bir yol bulmuş sürekli aynısını yapıp seni manipüle ediyor.Sen de ''ama o üzülmesiiin :( '' diye kendini yiyip bitiriyorsun.Üzdüğün şey kendi canın,kendi mental sağlığın.Bu kadar saf olma.Canın cehenneme de engeli bas geç.Ne takıyorsun ? Ne yapabilir en fazla ?
''Bıktım sürekli benim sevgimi sınamadan,bunu yapmadığın için beni sevmiyorsun demenden sıkıldım artık,kurallarından/sürekli üstümde baskı kurmandan usandım'' de bas engeli geç.Sen 1 konuştukça o 100 konuşacak çünkü.

Anne babam beni insan yerine koymuyor falan bunların ilişkinle bir alakası yok.Bu konuları bu ilişkiden kurtulduktan sonra düşün.Anne baba ( en azından çoğu zaman ) evladını düşünür,yanlış bile yapsalar kendileri yanlış olmadığını bilmeden yaparlar çoğu zaman.Zamanla fikirleri de değişebilir,karşına alıp konuşunca da belki yumuşayabilirler.Ama senin anne babandan çok daha önce çözmen gereken bir şey var.1000 kere yazdık,çünkü cidden üzülüyorum ben sana.Hayatını mahvedeceksin bu adamla devam edersen.Oku istersen bu kıskançlıkların evlilikte ne boyuta geldiğini.Elinin açıklığından bahseden adam seni markete bile tek çıkarmaz.Evde hapis hayatı yaşarsın.Aşk sevgi bunların hepsi çöp olacak bir gün,kendine saygını kaybetme.

İlişki yaşamak bu değil
İkna etmek zorunda da değilsin, bürbirimize uygun deüiliz de ailem istemiyor onları silemem de geç
Bu adam kim anan mı baban mı, bu inat niye sendeki

100 kez yazıldı karşı taraf baskıcı biri. Baskıcı, kıskanç, saygısız evlendikten sonra camdan baktırmaz KVyle oturtur yazıyorum buraya üstüne dayak atar. Adam çalıştırmam diyor, elinin ucu görünüyor ona laf ediyor hasta bu adam. Adamın derdi bir an önce nikahı yapıp seni baskılamak. Sen diyorsun ki iş sahibi olmama 2 yıl var, ne işi Allah aşkına bu adam seni çalıştırcak mı sence? Adam elin görününce laf ediyor ofise gidebilecek misin?

Sen 22 yaşındasın bu neyina celesi? Bir adam gibi iş güç sahibi ol önce. Adamın evlen evlen evlen şeklindeki baskısı saf, genç kızı bulup kandırmak başka bir şey değil kusura bakmayın.

kaçmak maçmak ayrıca saçmalık adam mı yok, daha 22 yaşındası bu adam altından falan mı yani nedir

BABAN HAKLI DİNLE BABANI
Ayy bu o mu.
Kac kere dedik ayrıl diye

Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorum 🙏🏻Ne olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
onu yeterince sevmediğimi düşünüyor.
acaba gerçekten yanlış mı yapıyorum ?
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
Ben olsam ailemin sözünden çıkmazdım

Evet sevgilimle kıskançlık nedeniyle sorunlarımız oldu ama ailem bunları hiç bilmediği halde tanışmak bile istemeyince ben kendimi insan yerine konmuyor gibi hissediyorum
Yani ailemin tepkisine odaklanmaktan ilişkimdeki sorunlara odaklanamıyorum.
Bir de bu sorunları da sevgilimle konuştuğumda da bu zamana kadar bunlar sorun değildi ilişkimiz devam ediyordu şimdi baban problem çıkarınca bunları sorun edip bahane ederek ayrılmak mı istiyorsun falan diyor gerçekten suçlu hissediyorum
Kendi kendime Acaba diyorum haklı mı gerçekten ben bu zamana kadar söylediklerini kabul ederek idare ettim şimdi neden babam hayır deyince bu sorunlar aklıma geldi ki yoksa babamı bahane mi ediyorum diyorum
O yüzden çaresiz kalıyorum böyle sürekli konu açıyorum
Hmmm size göre sizi insan yerine koymayan aileniz,sevgiliniz değil yani?
Biraz çarpık mı düşünüyorsunuz acaba

Back
X