Ne yaparsınız?

realifeisgood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
232
215
23
Birlikte olduğunuz insan yani nişanlınız size ‘sen benden birşey istediğin zaman ( maddi olarak) bir tuhaf oluyorum.’ dese ne tepki verirsiniz ?
Uzun zamandır yalnız bir insan olduğu için bir kadın için para harcamaya alışmamış heralde.

Maddiyat dediğimde yatlar katlar değil ingilizce kursuna başladım bana biraz yardım etmesini istedim maddi olarak.Yani bu tarz ufak istekler oluyor bazen herzaman değil.Şuan çalışmıyorum kendi ofisimi açıcam onun hazırlığı içerisindeyim.
Maddi durumu inanılmaz iyi yani burda mal varlığını anlatsam roman olur.Örnek vermek gerekirse evi için aidat ödemesi yaparken 2 defa üstüste rakam hatasından dolayı bir hesaba toplamda 5000 tl yatırdı.Ama umurunda olmadı geri istemedi bile çünkü onun için o para hiçbirşey demek yani bi nevi sokağa attığı para umurumda olmazken bana 1.200tl istedim diye bunu demesi çok zoruma gitti.Sadece bunun için değil genel olarak böyle düşünüyor bence. İlerde böyle olursa sıkıntı çünkü cimri bir adamla yapamam. Sorun cimrilik mi yoksa bir kadın için para harcamak ki ben eşi olacam 3 ay sonra zoruna mı gidiyor anlam veremedim.

Valla tabi içinde bulunduğunuz durumu bilmiyorum ama ben pek hoşlanmıyorum bir kadının ya da erkeğin birbirinden para isteme gibi durumlarını. Ben de nisanliydim telefonum bozuldu ve iki buçuk ay sonra düğünümüz vardı ben alicaktim telefon ama bana sürpriz yapıp almıştı ben yine de maaşımı alınca hemen hesabına atmıştım parayı.
Şuan bir buçuk yıllık evliyim aramızda hiç para maddiyat mevzusu olmadı ama ben iş resmiyet kazanmadan böyle manevi güzel bişey ama maddiyat onu zedeliyo gibi ki sizde o da aynı tuhaflığı hissetmiş.

Cimri olsa, yanlışlıkla ödediği 5binin peşine düşerdi. Belki para vermek zoruma gidiyor anlamında söylememiştir, değişik geliyor , tuhaf oluyorum demek illa kötü anlamda değil ki. Ama sizin de kurs parasını ondan istemeniz bana tuhaf geldi. Ben evliyim 1 aylık, eşimden isteyemem daha kesinlikle.

Niye istediniz ki ? Denemek için mi ?

Eşim bana nişanlıyken çok fazla şey alırdı cüzdanıma para koyardı, alma aşkım mahcup oluyorum dedikce biz evli sayılırız sen sıkıntı çekerken ben huzurlu olamam derdi.

Bunu kocamı övmek için yazmadim ama böyle adamlar da var bil diye yazdım. zorunda olmasa bile sonuçta sen istemişsin geri cevirmemesi gerekirdi. Demekki seni çok da sevmiyor. Beraber olduğum derken umarım cinsellik anlamında yazmamışsındır. Zira bu adam hiç haketmiyor. Mesafe koyman gerektiğini düşünüyorum

Durumu ne olursa olsun bende isteyemezdim, istemedim de. He eşim gizlice çantama koyar sonra eve vardığımda mesaj atardı bana yanında bulunsun diye ki çok rahatsız olurdum, o da kızardı o halime. Ama isteyen taraf olsam muhtemelen itici olurdum. Zaten o verdiği paraları biriktirip telefon almıştım ona

Durumu çok iyi olabilir, fakat sizin talepte bulunmanız acaba maddiyat için mi benle diye düşündürüyor ona, o yüzden tuhaf oluyorum diyor. E haklı da, şimdi benim de durumum 10 bin lirayı çöpe atacak kadar iyi olsa acaba benle param için mi evlenmek istiyor x diye düşündürürdü.

Bence daha önce ya para karşılığı birlikteliği çok olmuş ya da Para için buna yanaşan ,para isteyince aklına onlar geliyordur,
Açık açık bi konuşun olayı tuhaflığı neymiş

benim eşim de evlenmeden önce hiç para derdi yapmadı ama ben bir gün bile bir kuruş kendim istemedim. bir yere gidilse, bir şey alınsa tamam alırdı hatta çoğunda ben de muhakkak verirdim ama özellikle şu parayı bana verir misin demedim. sanırım o benden istese bi ufak çaplı rahatsız da olurdum.
normal zamanda sana bir şeyler alıyorsa, yemek vs gibi mevzularda sana ödetmemeye gayret ediyorsa, düğün için harcama yaparken lafını etmiyorsa bu adam cimdi değildir. sadece daha evlilik yokken istemen rahatsız etmiş olabilir. sonuçta gelin ata binmiş ya nasip demiş. herkes bundan hoşlanacak diye bir kaide yok.

Niye istediniz ki ? Denemek için mi ?
Benim param bana, senin paran sana demiş. Gayet açık.
Ben isteyemezdim o meblağda bir para. Ha siz samimiyetine güvenip istemişsiniz, vermemiş. Yapacak bişi yok.
benimle param için mi birlikte diye sorguluyor muhtemelen
Aramızda böyle bir ilişki var en başından beri ki herzaman bana bir ihtiyacın varsa söyle diye zorlayan bir insan ama şuan bunu demesi beni şok etti.Ben isterim nişanlımdan ki benimde cebimden onun için harcadığım çok oldu.Karı-koca gibiyiz çünkü maddiyat ayrımı yok aramızda.

Bence daha önce ya para karşılığı birlikteliği çok olmuş ya da Para için buna yanaşan ,para isteyince aklına onlar geliyordur,
Açık açık bi konuşun olayı tuhaflığı neymiş
Şu zamana kadar ciddi bşr ilişkisi olmamış yani alışık değilmiş bir kadını bu şekilde benimsemeye öyle anladım ben ne biliyim anlamadım.

Tuhaf oluyorum derken başka bir şey demek istemiş sanırım, rahatsız olduğu birşey olabilir, size karşı bir güvensizliği olabilir, bunları objektif olarak kendinize sorun.

Varmış demekki. Öyle diyip parayı vermedi mi?

Eğer maddiyat ayrımı yoksa niye tuhaf olduğunu oturup konuşurdum. Onunla konuşmadan anlayamazsınız

Bence nişanlınızın cimriliğini sorgulamayın. Sizin kişisel ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda değil ki. Madem nişanlısınız evlilik hazırlığı yapıyorsunuzdur. Bu hazırlıklarda nasıl kendisi ? Cimriliğini bu noktada sorgulayabilirsiniz. Şahsen ben asla nişanlıma beni kursa gönder parasını sen öde demem yerin dibine girerim daha iyi. Kaldı ki siz böyle birkaç isteğim oluyor arada yazmışsınız. Bu arada nişanlı olan her çift hemen hemen karı-koca gibidir, bu sizin ilişkinizin boyutuyla alakalı değil ki. Bunu öne sürüp de maddi konularda beklentiye girmeyin bence.

Ben istemem yani ne münasebet evli değilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…