Ne yapayım ben şimdi !

neseliii34

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
515
629
303
Arkadaşlar merhaba,
4 yıldır evliyim. Eşimle hiçbir sorunum yok, beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Bana karşı oldukça hassas.. Ama aileme karşı aynı olduğunu söylemeyemem. Bilmem nedendir, özellikle 2 yıldır annemle eşim arasında bir huzursuzluk, anlaşmazlık var. Annem diyor ki, size geldiğimde eşin bana sürekli mesafeli duruyor, bizi kabullenmiyor, bizi dışlıyor.. Eşim diyor ki, annen bana karşı niye uzak davranıyor, zaten beni sevmedi gitti.
Ben artık ikisinin arasında çok yoruldum. İkisinin de haklı olduğu yönler var. Ama eşim gerçeten de kendi ailesine olduğu gibi değil benim aileme karşı. Kendi ailesine karşı çok hassas, annesi ve babasından tut kardeşlerine kadar herkesin her sıkıntısıyla ilgileniyor. Bizimkilerin ufak bi sıkıntısı, ihtiyacı olsa zor kabul ettiriyorum. Yani dengeler şaşmış durumda.
Yaa ben de ağaç kovuğundan çıkmadım ki, benimki de aile.
Ne yapayım kızlar, bi fikir verin bana..
Aralarını nasıl düzeltebilirim?
Annem bize her geldiğnde ağlayarak geri dönüyor, ben de kahroluyorum

canım sana karşı hassas ise nasıl olur annen ağlayarak gider anlamıyorum.

eşine açık açık söyle güler yüz göstermeni muhabbet etmeni istiyorum. en nihayetinde annem ve evimde misafir.

eğer seni seviyorsa kırılmanı istemiyorsa zaten düzeltir.

ya ben bu erkekleri anlamıyorum. geneli aynı. kendi ailesine başka eşinin ailesine başka. neymiş eşini kıskanıyormuş güya. laf. bahane. çekemiyorlar aslında. eşinin tek shaibi kocalar olacak illa. anne baba bi yerde bitecek dimi? yok öyle yağma. ay yine sinirlendim.

Her ikisiylede ayri ayri konusup annene esinin cok uzuldugunu,esinede annenin cok uzuldugunu soylesen beraber bir yemege ciksaniz konussaniz nasil olur acaba?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence ikisiyle de konuş. Senin için biraz güleryüzlü olmalarını iste. Duruma bak, hangisi oyun bozanlık yaparsa onu uyar. Bu şekilde devam et sürekli takip et ve sorun nerden kaynaklanıyor bulmaya çalış.

Sizin onun ailesi ile ilişkileriniz nasıl?

Sizin onun ailesi ile ilişkileriniz nasıl?

Benden çok memnunlar. Onlara gittiğimde elimden geleni yapıyorum memnun etmek için. Kayınvalidem melek gibidir mesela, çok saf, beni de çok sever. Onların gözünde ben; dobra, lafını esirgemeyen, saygılı, ahlaklı ve samimi biriyim. Tüm aile beni sever, hiçbiri ile sıkıntım yok. Zaten bu da beni çok üzüyor. Ben onun ailesine bu kadar ilgiliyken, onun bizimkilerden uzak durması ağır geliyor bana.
Eşim amcama, halama daha yakın, onlaın gönüllerini hoş tutmaya çalışır, ufak tefek hediye alır onlara.
Diyorum, senin anneme daha yakın olman lazım.. Annen bana mesafeli duruyor, ne zaman gelse evin içinde asık suratlı diyor. Anneme diyorum ben de, anne biraz daha güleryüzlü ol sen de diye.. Ben ona kırgınm, içim kötüyken ona gülemem diyor. Haklı da, annemin içi neyse dışı da odur. Dalavere bilmez, yağcılık bilmez. Sevgisini de çok belli edemez, her şeyi de içine atar. Çok hassas, her şeyi büyütür gözünde.
Eşin bana karşı güleryüzlü olsun, bana yakın davransın ben de düzelirim diyor.
Allahım şaşırdım ne yapacağımı

Belki siz de ailesine soğuk davransaydınız sizi anlardı. Ama sonuçta ailesi iyi insanlarmış, faturayı yok yere onlara kesmemek lazım.

Anneniz aile büyüğünüz olduğu için eşinizin adım atması gerekir. Annenizin de mizacıdır muhakkak ama o da daha sıcak davranmaya çalışsa keşke...

Valla anneniz haksiz. Biraz guleryuzlu olmak zor bir sey degil. Ne bekliyor ki anneniz? Sizi dusunen bir anneniz yok maalesef. Resmen sorun ciksin diye ugrasiyor. Damatla bu kadar yuz goz olmanin, ona her istedigini yaptirmaya calismanin ne manasi var? Ya esiniz annenizin bu surat asmalarindan oturu size tavir alsa? Anneniz biraz bencil geldi bana. Esiniz dogru duzgun bir insan demek ki. Hem size hem anne babasina hem sizin amca ve halalariniza yani kisaca herkese iyi davraniyorsa sorun esinizde degil devamli surat asan annenizdedir. Bence esinizle degil annenizle konusun. Gerci konusmussunuz, burnundan kil aldirmamis. Bosverin kavga falan cikmiyorsa umursamayin.

Ya nasıl anlatsam bilmiyorum canım, annem bazı kırgınlıklarında haklı. Eşimin ailesine karşı çok cömert olması ama bizimkilere bir şey almaya çalışırken sorun çıkarması gibi bir durum var. Bu arada ben çalışıyorum, ailemin benim üstümde çok emeği var. Nasıl ki eşim kendi ailesine çok düşkün ve cömertse, ben de kendi aileme karşı cömert olabilmeyi, her sıkıntılarında yanlarında olabilmeyi istiyorum. Babamı kaybettik biz. annem babamdan kalan cüz' i bir maaşı alıyor, bana bu kadar emek vermiş insanlara ben de destek olmak istedim haliyle. Çünkü okuyan kardeşim var. Ama ben destek olmaya çalışınca tavır yapan ve karşı çıkan bir eş ile karşılaşıyorum
Geçenlerde eşim annemi bi yere götürdü araba ile, arabada surat yapmış, konuşmamış doğru dürüst annemle. Annem de kendini sığıntı gibi hissetmiş.
Benim eşim artık ailemin büyük oğlu, ben isterdim ki bunu idrak etsin, ona göre davransın

Eşiniz çok ayıp etmiş. Komşunun annesini bile götürse surat etmez kimse. Dediğim gibi eşiniz küçük, adım atması lazım.

Hmm anladim canim. Esim herkese cok iyidir deyince sen ben de annen sorun cikartiyor sandim. Anlayisli bir esin varsa guzelce konus. Annene bir sey yapmana karisamaz. Sen de karismiyorsundur ona. Esinle konustuktan sonra annenle de konus, esim adim atacak sen de guler yuzlu ol diye. Zamanla duzelir insallah.

Canım benim diğer akrabalarına karsi iyiyse demek ki senin aileni kabullenmiyor degil arada bi uyuşmazlık var sadece Buda çözülebilebilir bir durum. O zaman annenize gidip diyeceksiniz ki ben esimle konuştum boyle boyle diyor daha yakın olsan ona karsi diye kibarca ablatin, sonra eşinize gidin annemle konustum diye kibar kibar anlatacaksın. Ailecek guzel bi yemekde bu konuyu halledeceksinix indallah

Burda sana çok büyük iş düşüyor aslında sen onun cömertliklerine karışmıyorsan, kendininkine neden karıştırıyorsun. Usulünce anlatacaksın ve anlamama lüksü yok. Annene de yansıtmayacaksın tabi onlara yardım edilmesini istemediğini. Araba mevzusunda ne yapılır bilmiyorum ama ben delirirdim. Ki eşimin sadece annemleri de alsak olur mu soruma evet demişti ama gülümseyerek evet demedi diye arıza çıkarmış bir insanım. Ben onun ailesi ile ilgili her şeye şevkle koşturuyorsam o da aynısını göstermek durumunda. Zaten çekinerek rica ediyor insanlar.

annen aglayarak gıdıyorsa bence annen mesafelı degılde esın bı mesafe koyuyodur belkı sevememıstır alısamamıstır bence bu cıddı bı konu konusman gerekır esınle

Canım annem zaten hissediyor birçok şeyi Benden bir şey isterken de sıkıntı duyarak istiyor. Bu beni çok üzüyor

annen aglayarak gıdıyorsa bence annen mesafelı degılde esın bı mesafe koyuyodur belkı sevememıstır alısamamıstır bence bu cıddı bı konu konusman gerekır esınle

Konuşmayı denedim kaç defa, eşim, ailene değer verdiğin kadar bana da değer veriyor musun acaba diyor
Eşime göre annem soğuk ve gereksiz yardımlar istiyor.
Kendi ailesine karşı ise oldukça cömert!
Yeğenlerine sürekli hediye alır.
son zamanlarda birçok şeye sınırlandırma getirdim artık, eşim benim ailemin mecburi ihtiyaçlarına gözünü yumuyorsa, ben yeğenlerinin keyfi için paramı harcayamam!
Canım çok sıkkın, sürekli içime atıyorum.
İkisi ile de konuşuyorum, ikisi de kendini savunuyor

Anladığım kadarıyla bir para mevzusu var aranızda. para kadar insanların arasını açan başka bir şey yoktur herhalde..
siz çalışıyor musunuz?
eşiniizn ailesine ne kadar yardım yapıyosunuz? sizin ailenize ne kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…