• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapayim ben şimdi?

canım istanbul'un göbeğinde oturuyorum
az çok bi çevrem var
fakat bir dönem eşimle aramız çok çok kötü olmuştu, ( hatta başka bir konuda yazmıştım biraz)
o zaman benim hayatım iş-ev-çocuk üçgeninde sıkışıp kalmıştı
eşimle hiçbir paylaşımımız kalmamıştı
ben bile o durumda, "hayat akıp gittiği" için çok üzülmüştüm, günlerce düşünüp durdum

yani diyorum ya geçen günler geri gelmiyor
gerçekten yaşamak lazım, mutlu geçirmek lazım

tabi eşine karşı sevgi durumunu bilemiyorum
eğer onsuz olamam dersen (ki herkes herkesi zamanla unutur), farklı çözüm aramak lazım
öyle mi?

Esimi seviyorum ama onsuz olamam gibi bir durum kimseye karsi olmadi. Dedigin gibi hayat akip gidiyor, en guzel yillarim psikiyatrilerde geciyor

ailesi o şehirde diye eşiniz ayrılmıyor orada kalmakta ısrarcı.. belkide ailesine ne diyeceğini bilemediği için, onları ikna edemeyeceğini düşündüğü için böyle bir şey demiş olabilir. ne olursa olsun size boşanalım deme lüksü yok....

hayat sizin karar sizin siz karar vereceksiniz...

Sen burda cok mutsuzsun senin mutsuz olmani istemem eger istiyosan bosanalim ama ben burdan gitmem dedi

böyle demiş evet ama sanki kendi diyecekmiş te seni araya karıştırmış ta olabilir yani kendi düşüncesini bir nevi sunmuş

uğraşmak yerine başka çözümler aramak yerine sana bu sunup istediğini yap diyorsa sen de istediğini yap bence.

boşanalım dıyebiliyorsa zaten evliliğiniz onun için çok önemli deil gibi.bence kısa bir süre ailenizin yanına gidin.ikinizde düşünün durumu

seninle başka bir yere taşınmak yerine boşanalım demesi çok saçma.sen ondan mutsuz değilsinki sana kalkıp mutsuzsan benmle boşan diyor.kaldıki senin sağlığın en önemlisi senin yaşadığın psikolojik sorunları basite alıyor bence.iyi düşün derim olmazsa bir korkut boşanalım de belki iş ciddiyete binince geri adım atar belli olmaz.hiç bişey eşimden önemli olamaz bende geçirdim o rahtszlığı bilirim ne olduğunu ben mutsuzsamm benim için herşeyi yapar aynı keza bende öyle.

Esimin ailesiyle cok sorun yasadik simdi gorusmuyorum ama nereye kadar devam eder bilmiyorum. Esim simdilik bisey demiyor ama yakinda patlayacak biliyorum.Bir de daha büyük bir sorun var, bununla ilgili konu da acmistim. Ben esimin memleketinde yasiyorum doguda bir sehir ve buraya hic alisamadim calismiyorum hic arkadasim yok 1,5 yildir boyle. Yalnizliktan hasta oldum panik atak, manik depresyon ve obsesif Kompulsif bozukluk (umarim dogru yazmisimdir) yani takinti hastaligi. Doktorum kimsenin bu kadar yalniz kalmamasi gerektigini soyledi. Esim bu sehirden gitmeyi reddediyor, istersen bosanalim dedi ama burdan devlete atanmadigim surece gitmem diyor. Bense burda hasta oluyorum yapamiyorum. Ne yapayim ben bosanayim mi? 1,5 yillik evliyim cocuk yok.

Bu arada esim iyi bir insan baska sorunumuz yok
eşinin ailesiyle sorunların var diye mi eşin sana boşanalım dedi anladım..öyleyse hiç bekleme zaten sen onu boşa..o ne demek ya..bende görüşmüyorum eşimin ailesiyle çok sorunlar yaşıyorum her bayram her özel gün kapris çekiyorum ama eşim hiç bu yüzden boşanalım demedi bana ..desede ben onu boşarım zaten..çocuğun olmadan eşini iyi sına derim..

Sen burda cok mutsuzsun senin mutsuz olmani istemem eger istiyosan bosanalim ama ben burdan gitmem dedi
Bunu size dediğinde hiç tepki vermediniz mi? Eşinizden sevgiyle bahsetmenizden bunu anlıyorum.
Valla sabrınıza hayranım; ben olsam yıkmıştım ortalığı, beni göndermeye dünden hazırmışsın, ne kadar kolay çıktı ağzından öyle diye.
Bence de arkadaşın tavsiyesi güzel. Ayrılık lafı etmeyin ama gerçekten bir kendime gelmem lazım diyerek ailenizin yanına gidin bir süre. 3-5 gün değil, en az 3-4 ay. Hem siz bakarsınız, özlem mi ağır basıyor, yoksa böyle daha mı iyisiniz, hem de eşinizin tavrını gözlemleme fırsatınız olur. Seviyorsa bir kaç haftaya kalmaz ne zaman geleceksin demeye başlaması gerekir.

Bunu size dediğinde hiç tepki vermediniz mi? Eşinizden sevgiyle bahsetmenizden bunu anlıyorum.
Valla sabrınıza hayranım; ben olsam yıkmıştım ortalığı, beni göndermeye dünden hazırmışsın, ne kadar kolay çıktı ağzından öyle diye.
Bence de arkadaşın tavsiyesi güzel. Ayrılık lafı etmeyin ama gerçekten bir kendime gelmem lazım diyerek ailenizin yanına gidin bir süre. 3-5 gün değil, en az 3-4 ay. Hem siz bakarsınız, özlem mi ağır basıyor, yoksa böyle daha mı iyisiniz, hem de eşinizin tavrını gözlemleme fırsatınız olur. Seviyorsa bir kaç haftaya kalmaz ne zaman geleceksin demeye başlaması gerekir.

Evet 10 gün sonra gidiyorum inşallah

eşinizin söylediği çok ciddi bir konu, altında başka sebepler de yatıyor olabilir. madem eşinizle o ilde yaşamanız gerekiyor o zaman orada kendinize bir hayat kurun artık 1,5 sene olmuş. çalışın mesela neden boş duruyorsunuz iş yok diyorsanız , evden birşeyler yapın takı tasarlayın , tarifler yapın , blog sayfası açın, ahşap boyama vs. ücretsiz kurslar dahi var katılın , neden 1,5 seneyi kendinize eziyet haline getiriyorsunuz. kimse sen çok sıkılıyormuşssun gel arkadaş olalım demez , ortamınızı kendinizin yaratması gerek. ayrıca şunu da belirteyim hem eşinizin ailesiyle görüşmeyip hem de hiç çevre edinemiyorsanız bence insanlarla olan ilişkinizde kendinize bakıp bir özeleştiri yapın sorun belki sizdedir.

Mutsuz olmakyı sen seçiyorsun bu senin seçimin .Bir iş bak uğraş , bardağa dolu tarafında bak.İleride bu düşüncelerin için, hayatı kendine zehir ettiğin için pişman olmazsın umarım.

İnananmıyprum ya hersey bu kadar basit mi.
Sevgili degilsiniz ki bu kadar rahat soylesin. Eşisin ailesisin sen onun ama o bunu pek kavrayamamıs. Simdi diyen ilerdede der. Kendine yazık etme derimm. Kalbinden geceni yapıp evlenirsin ama simdi mantık onemlii.

siz eşiniz için hiç alışık olmadığınız zor şartlarda yaşıyorsunuz, o ise yaşadığı yeri tercih ediyor size rağmen.
çok üzücü bir durum.
boşanmak değil de siz sık sık ailenizin yanına filan gidin kafa dağıtıp gelin.

eşinizin söylediği çok ciddi bir konu, altında başka sebepler de yatıyor olabilir. madem eşinizle o ilde yaşamanız gerekiyor o zaman orada kendinize bir hayat kurun artık 1,5 sene olmuş. çalışın mesela neden boş duruyorsunuz iş yok diyorsanız , evden birşeyler yapın takı tasarlayın , tarifler yapın , blog sayfası açın, ahşap boyama vs. ücretsiz kurslar dahi var katılın , neden 1,5 seneyi kendinize eziyet haline getiriyorsunuz. kimse sen çok sıkılıyormuşssun gel arkadaş olalım demez , ortamınızı kendinizin yaratması gerek. ayrıca şunu da belirteyim hem eşinizin ailesiyle görüşmeyip hem de hiç çevre edinemiyorsanız bence insanlarla olan ilişkinizde kendinize bakıp bir özeleştiri yapın sorun belki sizdedir.

İs basvurulari yaptim. Ogretmenim ozel okullarabasvuru yaptim ama olmadi. Evde elisleri yapiyorum instagramda sayfam var. Bu yasima kadar hayatimin hic bir doneminde yalniz kalmadim. Hep kalabalik guzel bir sosyal cevrem oldu. Esimin ailesine gelince, onlarla ciddi farklar var aramizda. Ben evimde yemegi masada yiyorum diye sorun ettiler, evime dusa kabin yaptirdim sorun ettiler.kendi akrabalariyla bile anlasamayan sorunlu bir aile. Asagilik kompleksi hat safhada. Onlar geldiler yemek masasin guzel yemek takimlarimla sofra kurdum hepsinin surati dustu neden bunu yaptin yerde yerdik, neden misafir takimlarini cikariyosun diye hic de kibar olmayan uslupla resmen saldirdilar. Evde onlar yerde yiyor diye bende ayni hayati yasamaliymisim

sen fedakarlık yapıp onun yanına gitmişsin, yapamamışsın, hasta olmuşsun,
başka yere giitmek istiyorsun, onun da fedakarlık yapmaısnı istiyorsun,
ama kabul etmiyor, tamamen sizden kopmayı kabul ediyor..
çook ciddi bir sorun bu...
böyle bir adamdan bence de ayrılın...

İs basvurulari yaptim. Ogretmenim ozel okullarabasvuru yaptim ama olmadi. Evde elisleri yapiyorum instagramda sayfam var. Bu yasima kadar hayatimin hic bir doneminde yalniz kalmadim. Hep kalabalik guzel bir sosyal cevrem oldu. Esimin ailesine gelince, onlarla ciddi farklar var aramizda. Ben evimde yemegi masada yiyorum diye sorun ettiler, evime dusa kabin yaptirdim sorun ettiler.kendi akrabalariyla bile anlasamayan sorunlu bir aile. Asagilik kompleksi hat safhada. Onlar geldiler yemek masasin guzel yemek takimlarimla sofra kurdum hepsinin surati dustu neden bunu yaptin yerde yerdik, neden misafir takimlarini cikariyosun diye hic de kibar olmayan uslupla resmen saldirdilar. Evde onlar yerde yiyor diye bende ayni hayati yasamaliymisim

kültür farkı ne kadar zor.
ama sizin böyle olduğunuzu biliyorlar sonuçta.
size geldikleri zaman da masada yiyiversinler nolurmuş.

siz ona bu şehir mi ben mi diye tercih sunmuşsunuz o şehri tercih etmiş . sizi gözden çıkarmış böyle bir adamın yanında daha fazla durmayın o sizi göndermeden siz gidin dünyaya bir daha gelmeyeceksiniz dilediğiniz gibi yaşayın .. Keşke dememeniz dileğiyle..

siz ona bu şehir mi ben mi diye tercih sunmuşsunuz o şehri tercih etmiş . sizi gözden çıkarmış böyle bir adamın yanında daha fazla durmayın o sizi göndermeden siz gidin dünyaya bir daha gelmeyeceksiniz dilediğiniz gibi yaşayın .. Keşke dememeniz dileğiyle..

Teşekkür ederim inşallah

Back
X