Tatlım ilişkilerde bence maddiyat söz konusu olmamalı he sen de çok sıkıntıda olup ailenede bir taraftan yardım ediyorsan bir şey diyemem ancak bu konuda sen daha rahatsan hiç düşünmeden yardım etmelisin Ufak bir örnek dün nişanlımı aradım telefonu borcundan dolayı kapanmış o daha uyuyordu internetten hemen faturasını ödedim...Sonuçta o bile rahatlatır adamı sende yardım etmek istiyorsan böyle ufak şeylerini kapat onun bile faydası olur...
İyi günde kötü günde boşuna dememişler....
kendi adına çekmiş krediyi zaten her şeyleriyle o ilgileniyodu. dediğiniz gibi fatura falan ödemedim ama ara ara ihtiyacı doğrultusunda faturadan fazlasını da verdim. verdiğimden de pişman falan değilim yine yaparım. bu şekilde belki rahatlar ama başka türlü de rahatlarsa. misal almayacağı bişiyi de alırsa ne de olsa lethem yardım eder diye. psikolojik olarak elimden geleni yapıyorum ama benim durumum da normal üstü değil. onun kredisi onu yıpratıyo yoksa şartlarımız aynı. bir de nişanlı da değiliz kim ne olcak bilemeden erkek ark.a maddi yardımı fazla yapmamak mı lazım diye düşündüm. çevremde örnekler de var. bir arkadaşım sevgilisine 4 bin kredi çekip ayrılıp da krediyi kendi ödedi. bilemedim işte. ama sanırım çoğunuzun dediği gibi ufaktan yardım etmeliyim yine.
Bence öncesinde aile gelir.
Eş olsaydınız aynı şeyi söylemezdim.Ama söz yapmak nedirki bu zamanda.Bi yüzüğe bakar sadece.
Aileniz sizi bugünlere getirdi ve onlar sıkıntıdayken öncelik sevgilinize yardım etmeniz bence yanlış.
Siz olmasaydınız sevgiliniz o sıkıntılı dönemden nasıl kurtulacakmış?
Güçlü bi erkek kadına güvenmemeli,ikinci biş iş yapmalı,gecesini gündüzüne katmalı..çevremde böyle erkekler görmesem tamam diyicem..
borç ne kadar? daha ne kadar süre ödeyecek?
bir de kardeşi kaç yaşında? kız mı erkek mi?
evet sen de haklısın. bunları da düşünüyorum.
Çok düşünceli ve çok iyisin ya, takdir ettim.
İçinden kime yardım etmek geçiyorsa ona et canım.
Canım ne kadar seversen sev,o senin hayat arkadaşın,eşin değil,sevgilin..Bu gerçeği onun sıkıntılı olması vs..hiçbişey değiştirmez.
Bak sana kısa bi şahit olduğum olayı anlatacağım.
Üniversitedeyken bi oda arkadaşım vardı,4 yıllık bir ilişkisi vardı ve gerçekten çok çok sevildiğini düşünürdü.O son sınıftı,sevgilisi 2.sınıftı henüz.
Aşklarını yere göğe sığdıramazdı.Hani dersin ya bunlar başka diye,öyle gözüküyorlardı.
Çocuk kirada kalıyordu,ve sıkıntıda olduğunu söylemiş sevgilisine.Sevgilise o ay yurda vereceği taksidi sevgilisine veriyor,sonra bunun ardı arkası kesilmiyor.
Ben kıza,yapma etme bu yurdun taksitleri ne olacak,ailene nasıl açıklayacaksın diyordum,oda "zaten bu yaz sözleneceğiz,aileme anlatırım,anlayışla karşılarlar"diyordu.
Bu arada çocuk kızla ilişki yaşadı ve kız hamile kaldı,uzun süre benden gizledi hamilelğini.Çocuk ben daha okuyorum diye baskı yaparak çocuğu aldırttı zorla.
Sonra ne oldu biliyormusun,bigün oda arkadaşım erkek arkadaşına sürpriz yapmaya gidiyor ve sevgilisinin kapısını başka bir kız açıyor.Sevgilside duşta...
O kızın anlatmasına göre çok uzun süredir birlikteler.Düşünebiliyomusun,4 yıllık ilişkisi var,kız yemeyip içmeyip sevgilim zor durumda diye ona yardım ediyor..ve kızın başına gelenlere bak.
Durumu aile öğreniyor,ödenmeyen taksitler ortaya çıkıyor,kızın çocuk aldırdığı ortaya çıkıyor ve zorla çocukla kızı sözlendiriyolar.
Sonra ne oldu haberim yok.
Ama çok çok mantıklı davran.Eşlere bile güvenemediğimiz anlar varken,bence sevgiline her konuda güvenme..
20bin civarında borç. 2 sene içinde bitecek gibi. kardeşi 20li yaşlarda
bu durumda senden önce fedakarlık yapması gereken biri var demektir. kardeşi hem çalışıp hem okusa en azından kendi masraflarını karşılasa sevgilin maddi açıdan biraz olsun rahatlamaz mı? sonuçta bu borç onun da annesi babası için yapılmış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?