ne yapayım bilemedim..

doğru insanın içinde kalır öyle şeyler bohça şu bu istemen normal o da senin muradın içinde kalmamalı bekleyin söz için bence
ilerde bir madik atar belli olmaz neler okuyoruz bu forumlarda tamam destek ol ama arada sırada yani her ay mesela para yardımında bulunmamalısın ailesini kaybetmiş kolay değil bir de sen bırakırsan bir başına çok zor olur onun için
bir de kendi ailene destek çıkman gerektiğini arada konuşmalarda söyle öylesine ki hep senden çok şey beklemesin

Krediyi kendisi mi çekti peki yoksa ailesi mi?
Şunun için soruyorum, vefat eden kişi adına çekildiyse
sigorta devreye giriyor ve ödenmiyor ya da reddi miras
yapılabiliyor...

Bir de siz yardım etseniz kabul edecek mi acaba?

Tatlım ilişkilerde bence maddiyat söz konusu olmamalı he sen de çok sıkıntıda olup ailenede bir taraftan yardım ediyorsan bir şey diyemem ancak bu konuda sen daha rahatsan hiç düşünmeden yardım etmelisin Ufak bir örnek dün nişanlımı aradım telefonu borcundan dolayı kapanmış o daha uyuyordu internetten hemen faturasını ödedim...Sonuçta o bile rahatlatır adamı sende yardım etmek istiyorsan böyle ufak şeylerini kapat onun bile faydası olur...
İyi günde kötü günde boşuna dememişler....

Bence ailene yardım etmelisin.Önceden erkek arkadaşına yardımların olmuş zaten.Şimdi zor da olsa bir şekilde idare ediyor diyorsun...

Sen ilişkiniz adına bir şeyler yapabilirsin.Yemeğe falan çıktığınızda sen öde.Söz gibi bir şey düşünürseniz yüzükleri almayı teklif edersin.Ama onun dışında bence yardım etme...Manevi desteğini esirgeme...

Sonra ne olacağı hiç bilinmiyor...

kredi keyfi bir durum için çekmemişler ki tedavi için çekilmiş ve düşünsene bu para bile ailesini yaşatmak için yetmemiş canım o öderken nasıl üzülüyordur bunun üstüne birde maddi sıkıntı çekiyor. eger onu seviyorsan zor gunlerinde yanında olmalısın hem maddi hem manevi canım söz içinde acele etme bence önce su borclar bir bitsin sonra gönlüne göre olur hersey inşaallah sende destek ol ki biran önce o borçlar bitsin kendiniz için hazırlıklara başlayın. Mutluluklar....

Bayandan maddi yardım bekleyen erkeğe çok sıcak bakmıyorum maalesef
Birkaç kez imkanınız doğrultusunda yardımcı olmuşsunuz zaten
Zaman zaman sıkışıklıklarda tabiî ki ayırım olmaz yardımcı olunur ve kabul edebilir.
Fakat maaşa bağlar gibi sürekli olarak yardımınızı kabul etmesi hoş değil bence…..
Herkes kaderini yaşar ve imkanları doğrultusunda yaşar.
Paran varsa villada yaşarsın yoksa gecekonduda yaşarsın
Gerekirse kardeşi okumayacak çalışacak geceyi gündüze katıp çalışacak kendilerini geçindirecekler..
Öyle sevgiliden kızdan medet umacak erkek bana ters…

kendi adına çekmiş krediyi zaten her şeyleriyle o ilgileniyodu. dediğiniz gibi fatura falan ödemedim ama ara ara ihtiyacı doğrultusunda faturadan fazlasını da verdim. verdiğimden de pişman falan değilim yine yaparım. bu şekilde belki rahatlar ama başka türlü de rahatlarsa. misal almayacağı bişiyi de alırsa ne de olsa lethem yardım eder diye. psikolojik olarak elimden geleni yapıyorum ama benim durumum da normal üstü değil. onun kredisi onu yıpratıyo yoksa şartlarımız aynı. bir de nişanlı da değiliz kim ne olcak bilemeden erkek ark.a maddi yardımı fazla yapmamak mı lazım diye düşündüm. çevremde örnekler de var. bir arkadaşım sevgilisine 4 bin kredi çekip ayrılıp da krediyi kendi ödedi. bilemedim işte. ama sanırım çoğunuzun dediği gibi ufaktan yardım etmeliyim yine.

sen akıllı bir kızsın her ne kadar bize sorsan da aslında ne yapmaman gerektiğini biliyorsun...benim sıkıntım varken, okutup emek harcadığım kızımın, erkek arkadaşının maddi olaylarını çözmeye çalışmasını asla hoş karşılamazdım....

Benim bu konuda dilim çok yandı o yüzden ailene yardım etmelisin diyorum..evli olsaydınız ki zaten yardımlaşırdınız ama. bence Ailen....

Bence öncesinde aile gelir.
Eş olsaydınız aynı şeyi söylemezdim.Ama söz yapmak nedirki bu zamanda.Bi yüzüğe bakar sadece.
Aileniz sizi bugünlere getirdi ve onlar sıkıntıdayken öncelik sevgilinize yardım etmeniz bence yanlış.
Siz olmasaydınız sevgiliniz o sıkıntılı dönemden nasıl kurtulacakmış?
Güçlü bi erkek kadına güvenmemeli,ikinci biş iş yapmalı,gecesini gündüzüne katmalı..çevremde böyle erkekler görmesem tamam diyicem..

evet sen de haklısın. bunları da düşünüyorum.

Çok düşünceli ve çok iyisin ya, takdir ettim.

İçinden kime yardım etmek geçiyorsa ona et canım.

Son düzenleme:
evet sen de haklısın. bunları da düşünüyorum.

Canım ne kadar seversen sev,o senin hayat arkadaşın,eşin değil,sevgilin..Bu gerçeği onun sıkıntılı olması vs..hiçbişey değiştirmez.
Bak sana kısa bi şahit olduğum olayı anlatacağım.
Üniversitedeyken bi oda arkadaşım vardı,4 yıllık bir ilişkisi vardı ve gerçekten çok çok sevildiğini düşünürdü.O son sınıftı,sevgilisi 2.sınıftı henüz.
Aşklarını yere göğe sığdıramazdı.Hani dersin ya bunlar başka diye,öyle gözüküyorlardı.
Çocuk kirada kalıyordu,ve sıkıntıda olduğunu söylemiş sevgilisine.Sevgilise o ay yurda vereceği taksidi sevgilisine veriyor,sonra bunun ardı arkası kesilmiyor.
Ben kıza,yapma etme bu yurdun taksitleri ne olacak,ailene nasıl açıklayacaksın diyordum,oda "zaten bu yaz sözleneceğiz,aileme anlatırım,anlayışla karşılarlar"diyordu.

Bu arada çocuk kızla ilişki yaşadı ve kız hamile kaldı,uzun süre benden gizledi hamilelğini.Çocuk ben daha okuyorum diye baskı yaparak çocuğu aldırttı zorla.

Sonra ne oldu biliyormusun,bigün oda arkadaşım erkek arkadaşına sürpriz yapmaya gidiyor ve sevgilisinin kapısını başka bir kız açıyor.Sevgilside duşta...
O kızın anlatmasına göre çok uzun süredir birlikteler.Düşünebiliyomusun,4 yıllık ilişkisi var,kız yemeyip içmeyip sevgilim zor durumda diye ona yardım ediyor..ve kızın başına gelenlere bak.
Durumu aile öğreniyor,ödenmeyen taksitler ortaya çıkıyor,kızın çocuk aldırdığı ortaya çıkıyor ve zorla çocukla kızı sözlendiriyolar.
Sonra ne oldu haberim yok.
Ama çok çok mantıklı davran.Eşlere bile güvenemediğimiz anlar varken,bence sevgiline her konuda güvenme..

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok düşünceli ve çok iyisin ya, takdir ettim.

İçinden kime yardım etmek geçiyorsa ona et canım.

saol canım her iki tarafa da edebilsem keşke ama o kadarına da gücüm yok. bakalım sanırım aileme etmem gerekiyor başta.

üzüldüm o kız adına. yaşadığı olay çok kötü. bende üni.deki 3 senelik erkek arkadaşımla paramı çok paylaşmıştım. hatta o dönem alınan öğrenim kredisini beraber harcardık. sonra ne oldu? beni aldattı gitti. krediye yardım etcekti güya, tabiki bana kaldı ben ödüyorum. ona yaptığımı asla kimseye yapmam artık. şimdiki sevgilime de yardım ettim ama çok daha az. dediğiniz gibi ipin ucu kaçabilir, bundan da korkuyorum.

20bin civarında borç. 2 sene içinde bitecek gibi. kardeşi 20li yaşlarda

bu durumda senden önce fedakarlık yapması gereken biri var demektir. kardeşi hem çalışıp hem okusa en azından kendi masraflarını karşılasa sevgilin maddi açıdan biraz olsun rahatlamaz mı? sonuçta bu borç onun da annesi babası için yapılmış...

evet haklısın. bunu bende söyledim. kardeşin iş bulabilir dedim ama bu konuda birşey yapmadılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…