Ne yapayım sizce ???

Eşimi ikna etmelimiyim

• İkna et bozdurun

OY: 24 66,7%
  • Etme kendine güveniyorsa ödesin

OY: 12 33,3%

• Ankete Katılan
    36
Elinizde birikiminiz varken alacaklı bekletmek çok doğru değil. Herşeyden önce kul hakkı. Malum ekonomi kötü belki o borçlu olduğunuz kişi de sıkışık. Ben olsam kesinlikle borçlu kalmaz bebeğim doğmadan borçlardan kurtulurdum. Borçsuz maaş alınca daha bereketli oluyor hem. Borç ödemeye çalışmak yerine kenara üç beş kuruş atma şansınız olur belki.

Bence siz doğru düşünmüşsünüz. Altın da çok iyi para ediyor şu an. Elinizdeki birikimle borcunuzu karşılaştırınca çok dokunmaz bütçenize.
Yani bende onu anlatmaya çalışıyorum kocama ama nafile

Yani bende onu anlatmaya çalışıyorum kocama ama nafile

Siz bu akşam yine konuşun. "Vicdanım rahat değil kenarda birikmiş para altın varken borcun tez elden ödenmesi gerekiyormuş" falan deyin.. :KK66:

Açıkcası kenarda altın varken başkasından borç para almanız da tuhaf olmuş.
Öncesinde aldıysanız bilemem tabi..

Eşinizin empati kurmasını sağlayın. Mesela senin filan kişide alacağın olsaydı eşinin altını evde dursa sana taksit taksit ödeseydi o paranın değeri düşse sen razı olur muydun diye sorun. Doğru olan bir an önce borcu kapatmak.

Maddi durumunuzu etraflıca tespit edemedim açıklamanızdan ...
Zorluk varsa bozdurulur tabi mantıken
Ama eşiniz gerek duymadıysa niye zorluyorsunuz anlamadım
Ev, araba almak veya büyük borç ödemek için bozulur Ziynet eşyası
Zorluk çekerseniz anında bozdurursunuz

Konuya odaklanamadimda,

Esinizi tebrik etmek istedim.
Helal olsun, bilezigini bozdurmak isteyen esine hayir diyor, elimden gelse bu tip eslerin anitini dikebilirim

Benımde esım aynı kafadan borc ıcın altın bozdurmam ben dıyor. Sadece bırazını ev alırken bozdurdu kv ortak aldık. Altın yukselıyor sureklı borcununz katlanmıyorsa bozdurmayın faız oluyorsa bızdurun. Bızımde 10 bın lıra kadar kredı kartı borcumuz var. Ayrıca kredımız var. Oduyorum ben dıyor anca.

İyi günler hanımlar...
4 yıllık evliyim 2 yaşında bi kızım var ve 6 ay sonra bi kzım daha olcak nasipse.
Konum şu şimdi bizim bi on bin tl kadar bi borcumuz var sadece 5 bin tl si acil borç ve bunlar taksit şeklinde 25 30 bine yakın altınım var.
Şimdi düğünde bana 3 tane hediyelik bilezik takıldı ben onları bozduralım diyorum en azından acil borcu kapatırız şimdi Doğum falan da yapıcam hep sıkıntıya düşeriz diye korkuyorum
Eşim ise Yok diyor bozdurmak istemiyor ama bu şekilde de zorlanıyor ne yapsam bilemedim
3 4 sene çalışma şansım Yok çocuklarım büyüyene kadar yani 3 4 yıl şıkışık olucam biraz
Sizce eşimi bu konuda ikna etmelimiyim
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum şimdiden kızlar...
Canım öncelikle meleginiz saglikla gelir inşallah 🙏🏻
Siz eş olarak yapılabilecek en iyi teklifi yapmışsınız zaten eğer eşiniz ödeyemediği durumda onları bozdurur şuan psikolojik olarak da daha rahatlamistir çünkü eş vasfinizj yerine getirip destek olmuşsunuz. Bizde bazı zorluklar yaşadık ben de eşime sıkışma bozdurup içeriz bunlar ikimizin birikimi ve tamda böyle zor günler için demiştim hiç bişey söylemedi sarıldı sadece o da bozdurma taraftarı değildi şükür bozdurmak zorunda kalmadık. All kimseyi Darda bırakmasın yivaniza da huzur mutluluk versin 🙏🏻

Benımde esım aynı kafadan borc ıcın altın bozdurmam ben dıyor. Sadece bırazını ev alırken bozdurdu kv ortak aldık. Altın yukselıyor sureklı borcununz katlanmıyorsa bozdurmayın faız oluyorsa bızdurun. Bızımde 10 bın lıra kadar kredı kartı borcumuz var. Ayrıca kredımız var. Oduyorum ben dıyor anca.
Benim ki de öyle sen işime karışma sen işime karışma deyip duruyor

Canım öncelikle meleginiz saglikla gelir inşallah 🙏🏻
Siz eş olarak yapılabilecek en iyi teklifi yapmışsınız zaten eğer eşiniz ödeyemediği durumda onları bozdurur şuan psikolojik olarak da daha rahatlamistir çünkü eş vasfinizj yerine getirip destek olmuşsunuz. Bizde bazı zorluklar yaşadık ben de eşime sıkışma bozdurup içeriz bunlar ikimizin birikimi ve tamda böyle zor günler için demiştim hiç bişey söylemedi sarıldı sadece o da bozdurma taraftarı değildi şükür bozdurmak zorunda kalmadık. All kimseyi Darda bırakmasın yivaniza da huzur mutluluk versin 🙏🏻
Amin cnm allah razı olsun

Kira ödemiyoruz

Ama diger giderler halen var, özelikle yemek. Cocuk gelince bide biberon, mama, bez giderleride var.
Bence en mantiklisi o borçtan kurtulmaniz ve altinlari satmaniz. O sekilde o ayda artan 1000 lirayi bebek için harcarsiniz.

Ilerde tekrar altinlari yerine koyarsiniz. Bebek içinde bir iki kücük altin gelirsede biraz daha rahat olur.

Back
X